Tak si založím, když se k tomu nikdo nemá. Dnes ráno -15°C.Koně spokojeni
Ahoj Petro, tak se jedná o toto: http://www.fischer-cz.cz/PortalData/2/Resources/fixing_systems/products/_docs/F_M.pdf
Chce to silný plech, v rozích vyvrtat díry a tímto to přidělat. Uprostřed navařit na kroužek..
Všem přeji krásné Vánoce, plné pohody, klidu, lásky, zdraví a dobrého jídla
Přeje Míša a Neuberg
Tak co vám naježil Ježíšek? Tady u nás chumelí celý den.. A o Vánocích byla hnusná obleva..Tady fotka z podzimu
Tak já dostala takové běžné věci, koní se netýkající. Jako je kosmetika, spodní prádlo. Na koně si kupuji v průběhu roku co potřebuju, ale takové jako je např.kosmetika, to jsem si snad ještě nikdy nekupovala sama
U nás(karlovarský kraj) hnusná zima..Teď ukazuje teploměr -19° .Lepí se nos a vrže sníh..No aspoň, že přes den je jasno..
Tak všem ať vykročí tou správnou nohou do nového roku a ať se jim v něm daří jenom a jenom dobře.
Jinak u nás dneska docela zima, pofukovalo a přítel měl ten skvělej nápad si vyjet No kobča si dala asi takovou 15km procházku, škoda že mi foťák umřel už doma na dvoře.
bonita malej je skvělej a strašně hezky nazdobenej stromeček.
Mě ježíšek donesl klasicky kosmetiku a celý rodině novou televizku.
tak aj my vsetci od nas prajeme krasny a pozehnany novy rok 2011, aby to zle uz konecne odislo tam, odkial obvykle prichadza a to dobre s nami zostavalo
Taky přeji všem vše nejlepší do Nového roku, at' se Vám vydaří, co se přejete, hlavně zdraví a at' máte okolo sebe samé hodné lidičky..
Já jsem půlnoc prospala. Koně jsem v 9 večer zavřela at' se nemusím bát, a šla jsem spát před 11.
Jedno opožděné přání do roku 2011 - ať se vám všem daří, na co sáhnete - posílá Lída a kostkáč
sally
napsal(a):
Jedno opožděné přání do roku 2011 - ať se vám všem daří, na co sáhnete - posílá Lída a kostkáč
sally tak je to opožděné ale určitě tomu tak nebude. Na novej rok maštal u krav vypadala jako takový větší jezero a dneska jsem zlomila při házení králíkům hnoje vidle. Tak nechcu radši ani vidět co se mi povede dál
ambra
napsal(a):
sally tak je to opožděné ale určitě tomu tak nebude. Na novej rok maštal u krav vypadala jako takový větší jezero a dneska jsem zlomila při házení králíkům hnoje vidle. Tak nechcu radši ani vidět co se mi povede dál
Taky přeju až teď, tak co bylo dosud, se nepočítá .
Aspoň si vybereš smůlu hned na začátku a pak už tě budou čekat samé světlé dny.
Vidle sem tam lámu taky - chlap mi brble, že pro robu z Trnavy pořídit tak celoželezné - a já zas myslím, že nářadí je na prácu a né na dívání v kútě, jak je pěkné.
Taky někdy dělám z trojek dvojky a to nejsu plastický chirurg
sally
napsal(a):
Taky přeju až teď, tak co bylo dosud, se nepočítá .
Aspoň si vybereš smůlu hned na začátku a pak už tě budou čekat samé světlé dny.
Vidle sem tam lámu taky - chlap mi brble, že pro robu z Trnavy pořídit tak celoželezné - a já zas myslím, že nářadí je na prácu a né na dívání v kútě, jak je pěkné.
Taky někdy dělám z trojek dvojky a to nejsu plastický chirurg
No tak to já asi budu fakt plastickej chirurg když dělám ze čtyřek trojky
ambra
napsal(a):
No tak to já asi budu fakt plastickej chirurg když dělám ze čtyřek trojky
Blbé je na tom, že umíme jenom zmenšovat.
Jó opačně, to by byla věc... to by byly hnedle z vidlí hrábě
sally
napsal(a):
Blbé je na tom, že umíme jenom zmenšovat.
Jó opačně, to by byla věc... to by byly hnedle z vidlí hrábě
no nechtěla bych vidět jak by to vypadalo kdyby jsme zvěčovali.
No tak my dneska při zatmění slunce kuli.
jjj, zapadavame, tak k nam chodi jedna 9 rocna-bude mat 10 dievcinka a moc jej to ide, Kobus je na taketo male deticky velmi dobra
Tak ja se take pridam,at Vam to tu nevazne.Irsky cob je taky chladasek,tak tady se k Vam pridam mohu?
Jinak to blato vsude dookola,to je des a hruza.Kone porad spinave s toho valeni .
Myslim,ze nez takove brecky,tak radeji snih
ten nas blazon, nemohol vydrzat, nez dam prec zabranu a on ju rovno skocil...
bonita
napsal(a):
jasne, ze k nam mozu aj tinkeracci mas velmi pekneho flakaca
no, blato, to je hnus a des dokopy na entu
Děkuji Bonit.Je to ale ještě mladoch v dubnu bude mit 2 roky.
To bláto už nechcem fůůůjjj
Ale už má načase sněžit
cieslar
napsal(a):
Tak ja se take pridam,at Vam to tu nevazne.Irsky cob je taky chladasek,tak tady se k Vam pridam mohu?
Jinak to blato vsude dookola,to je des a hruza.Kone porad spinave s toho valeni .
Myslim,ze nez takove brecky,tak radeji snih
No určitě se připoj, aspoň tot u bude pěkně barevné a co se chladnokrevných plemen týče i pestré. A myslím, že většina diskutujících se mnou bude souhlasit.
Jinak jestli se můžu zeptat na kolikpak tě vyšel takový mladý irský cob?
bonita
napsal(a):
Ambrus, tvoja tecinka ako poslusne caka
Jo tak na tohle je fakt zlatá, jediné štěstí.....
bonita
napsal(a):
ale no, taka fesna kobus
bonita no ty se taky nemáš za co stydět, jenom jsou to už jinačí výšková kategorie než my malincí vypasení prckové.
ambra
napsal(a):
No určitě se připoj, aspoň tot u bude pěkně barevné a co se chladnokrevných plemen týče i pestré. A myslím, že většina diskutujících se mnou bude souhlasit.
Jinak jestli se můžu zeptat na kolikpak tě vyšel takový mladý irský cob?
Děkuji moc jste hodní Vzdycky to byl můj sen,tak ho konečně mám .
Vysel mě na 65 000 kc.I když je to hřebec,tak jsem ráda,že mi neskáče po kobyle.Smějeme se ,že máme doma geje
cieslar
napsal(a):
Děkuji moc jste hodní Vzdycky to byl můj sen,tak ho konečně mám .
Vysel mě na 65 000 kc.I když je to hřebec,tak jsem ráda,že mi neskáče po kobyle.Smějeme se ,že máme doma geje
No jak se říká nechval dne před večerem. Kamarádka taky tak měla hřebce s kobylou cca 4roky a když se ho konečně rozhodla vykastrovat, tak jí asi tejden před kastrací připustil kobylu. Do tý doby si jí ani nevšiml...asi to tušil co se na něj chystá.
ambra
napsal(a):
No jak se říká nechval dne před večerem. Kamarádka taky tak měla hřebce s kobylou cca 4roky a když se ho konečně rozhodla vykastrovat, tak jí asi tejden před kastrací připustil kobylu. Do tý doby si jí ani nevšiml...asi to tušil co se na něj chystá.
Jéjda to nestraš, to by byli vytvory Ho to nastesti neceka,protoze ho chceme uchovnit,tak uvidime,bude nas cekat prvni svod a tak dale.Tak uvidime
cieslar
napsal(a):
Jéjda to nestraš, to by byli vytvory Ho to nastesti neceka,protoze ho chceme uchovnit,tak uvidime,bude nas cekat prvni svod a tak dale.Tak uvidime
Takt o bude snad moct i legálně. Tak držím palce aby se mu to povedlo. A co vlastně takovej irskej cob musí splnit aby se z něj stal plemeník?
Jejda,tak to se ptas te neprave. Ja vzdy delala bud u dostihaku nebo s nasimi tazackama v lese a toto je muj prvni cob,tak sem se tim nejak nezabivala,ale ted kdyz ho uz mam doma,tak se zajimam.Vim ,ze musim jit na svod a tam uvidim co dal.Urcite budu pripoustet jen legalne a proto se tomu chci ted venovat ,ale cekam na vyrizeni papiru s Nemecka a pak uz huraa na svody!!
No uvidime,jak to vse dopadne
bonita
napsal(a):
no ako vidim, farebnacek- dokaze sa pekne rozparadit
Jo jo, oni se rozparádit umějí. Ten můj je vyloženě veselý exemplář, na toho bych začátečníka, pro které jsou tyhle koně doporučování, rozhodně neposadila. Já měla před ním jenom samé teplokrevníky, ale žádný z nich mi s takovou pravidelností nevyhazoval pod sedlem, jako tenhle pacholek. Říkala jsem si, že na stará kolena potřebuji něco klidnějšího, ale jaksi se nepodařilo
makki
napsal(a):
Jo jo, oni se rozparádit umějí. Ten můj je vyloženě veselý exemplář, na toho bych začátečníka, pro které jsou tyhle koně doporučování, rozhodně neposadila. Já měla před ním jenom samé teplokrevníky, ale žádný z nich mi s takovou pravidelností nevyhazoval pod sedlem, jako tenhle pacholek. Říkala jsem si, že na stará kolena potřebuji něco klidnějšího, ale jaksi se nepodařilo
Jéjda nestraš Já už chtěla taky něco klidnějšího,bo s těch dostiháků a tak,už jsem chtěla přejít na něco klidnějšího.Né skrs,že by mi to nějak vadilo,ale už mám chlapečka a tak už nemůžu moc riskovat a jezdyt na hajzlících,ale musím myslet na malého.Co by bylo s nim,kdyby se mi něco stalo a td...Po porodu,už nemám takovou odvahu,jako kdysi,nechápu proč,ale je to tak.
Takže doufám,že ten můj bude pod sedlem hodnýýýýýýýýýý
Jinak makki maš krásného koníka,ale myslím,že už jsme si někdy psali že?
Ale ono ho to přejde, teď nemá roupama co dělat. Naštěstí mám teď na něj dobré sedlo a s každým takovým pokusem chválím Australany ze jejich vynález "uší" na sedle, ty už mě několikrát podržely v sedle. Až se zlepší počasí, tak ho zase zapřáhnu a nebude mít na blbinky ani pomyšlení.
Ahoj, tak se hlásím po delší době. Dneska jsem se vrátila po týdnu z nemocnice. Před 14 dny začala mít dcera horečky(i 42). Pediatr řekl, ať vydržíme týden, že je to chřipka.. Po týdnu neustálích vysokých horeček jsme se zbalili a jeli na pohotovost. Okamžitě přišli na to, že má zánět ledvin. Když už nás měli pouštět domů, tak tam malá chytila rotaviry..
No, hlavně, že už je to jakž takž dobrý...
Jéé, já už se zítra těším ke koním. Už mi chybí
Pane bože 42 horečky? Já jsem hotová,když má malej 38 a už nevím co dělat.
To muselo být šílené co?Božatko malé.Malej teď byl taky nemocny zvracel,horečkoval,pak zase zimnice a rýma,ale trvalo to našťěstí jen 3 dny,ale teď se zase trápím já.
misamarincova
napsal(a):
Ahoj, tak se hlásím po delší době. Dneska jsem se vrátila po týdnu z nemocnice. Před 14 dny začala mít dcera horečky(i 42). Pediatr řekl, ať vydržíme týden, že je to chřipka.. Po týdnu neustálích vysokých horeček jsme se zbalili a jeli na pohotovost. Okamžitě přišli na to, že má zánět ledvin. Když už nás měli pouštět domů, tak tam malá chytila rotaviry..
No, hlavně, že už je to jakž takž dobrý...
Jéé, já už se zítra těším ke koním. Už mi chybí
panecku, tak to je silaako si to vobec zvladla? Ja som sice tiez taky pripad, ze mozem mat 40tky teploty, ale u potomka, no, neviem neviem, ci by ma nechytila hysteria
dnes boli zasa kocky jazdit, teda na zrebca uz ide asi jaro, ci co, ten ma tolkej enrgie, nastastie, mlada kocka ho vcelku rychlo dokaze spacifikovat
Snažila jsem se držet, říkala jsem si, týden vydržíme, přejde to, určitě. Ale v sobotu začala už z horeček blouznit, nevěděla co povídá, nejedla, nepila, Nurofen ani Paralen nezabírali, sprcha ve vlažné vodě zabrala na chvilku..Tak jsme se zbalili a radši vyrazili. V nemocnici si ťukali na čelo, co že to je za doktorku.. Ihned věděli co jí je a nasadili atb. Když jsme měli jít domu a začala zvracet a mít průjem, tak už jsem to neudržela a brečela jsem Bylo toho na mě moc a nejvíc na malou, za 14 dní zhubla 2 kg a celá je oslabená. Ale domu se těšila, slíbila jsem jí řízek s bramborovým salátem
Tak jsem ho na rychlo udělala...
misamarincova
napsal(a):
Snažila jsem se držet, říkala jsem si, týden vydržíme, přejde to, určitě. Ale v sobotu začala už z horeček blouznit, nevěděla co povídá, nejedla, nepila, Nurofen ani Paralen nezabírali, sprcha ve vlažné vodě zabrala na chvilku..Tak jsme se zbalili a radši vyrazili. V nemocnici si ťukali na čelo, co že to je za doktorku.. Ihned věděli co jí je a nasadili atb. Když jsme měli jít domu a začala zvracet a mít průjem, tak už jsem to neudržela a brečela jsem Bylo toho na mě moc a nejvíc na malou, za 14 dní zhubla 2 kg a celá je oslabená. Ale domu se těšila, slíbila jsem jí řízek s bramborovým salátem
Tak jsem ho na rychlo udělala...
misamarincova
napsal(a):
Bonit, malej má dneska narozeniny? Malá má také dneska, ale slavit budeme až příští týden, kvůli nemoci. Jinak přeji všechno nejlepší
Tak to Vam tedy Vasim prckum blahopreji.
Muj mnel 12.12. 3 rocky. Jojo to to leti,nedavno jsem rodyla a ted?Boze mi ale starnem co holky?
Ahoj, včera jsem byla na 3 hod. procházce s Punťou.Teploměr ukazoval na sluníčku 20°, normálně 12°. Sníh až na pár míst slezl, ale je všude bahno
No a to moje prasátko, nikdy se neválel a teď v zimě začal, při procházce si lehl do té největší bahnité louže, pak vstal a celý od bahna se oklepal a já byla jako kdybych si do té louže lehla sama Škoda, že jsem měla slabou baterku v telefonu, jinak bysme se nechali vyfotit...
proxima
napsal(a):
Ahojky,
všechno nej Oliverkovi.Teda ten čas fakt letí-pamatuju taky jak jsi sem dávala fotky takového miminečka.
jj dakujeme, no veru leti to a strasne
Dnes bylo zase krasne,tak jsem si vychutnavala slunicka venku a uklizela jsem na zahrade.Včera,ale bylo tepleji,to jsme s kamaradkou zase delali ohradnik.Uz ,ale prituhuje,to znamena,ze se nam zima zase vraci.
dnes cely den po nakupnych strediskach v Bratislave, no som totalne znicena, teraz som hrkla kavu do seba s jablkovou -makovou strudlou od maminky-mnam mnam a moj drahy sa hra a sklada novu postel
Tak my dneska měli den na h...o. Ráno to začalo, když se malý(2-letý) klučina, kterého jsme hlídali zamkl v pokoji. Je tam ještě takový starý zámek s šoupací pojistkou, kterou nevěděl, jak otevřít, asi po hodině to nakonec zvládl
Pak jsme jeli s koňma pro seno a vezli jsme ho do výběhu kde byli koně. Já přidržela Hvězdu, druhý držel Dafné s hříbětem a tchán vjel s koňma do výběhu. Jeden balík shodil, pak druhý a zavíral sajtnu, když si Vanda vymyslela úprk, Žulík se k ní samozdřejmně přidal a tradá z vozem pryč. Tchán nestihl chytit opratě a koně to napálili do sloupu el. napětí.. Sloup to jakž takž přežil, postroje roztrhané, Vanda plnou hubu krve od vylomeného zubu, oj skoro ok, stupínek na voze ohlej a i jiné části z ohýbané... Hvězda, kterou jsem držela se strašně bála, tak jsem ji musela odvést do stáje a jít pomoct tchánovi. Mezitím chlapovi se Dafné postavila na zadní a nabrala ho pod sebe a zdrhla do stáje..Chlap ok. Po návratu domů nám ukradl tajně soused dříví, tak jsme si ho vynutili zpět. Pak jsem odváděla Punťu z výběhu a zapadla mi noha do bláta a spadla jsem. Na mně tak cm bahna, telefon to odnesl. Potom jsem se čistila od bahna slámou a najednou v ruce půlka myši, fuj. A zakončení ometání od bahna se zlomila násada na koštěti....
Tak asi tak...
cieslar
napsal(a):
Jejda,tak to byla dnes ale SMULA. Vsak neni patek 13 ho ne?
A to je nekdy az k breku co,kdyz se nedari.
Znam to podle sebe
Tak doufam,ze zitra se ti uz bude drit
13-tého není, ale asi 18-úterý má taky nějakou sílu. Hned jsem ve stáji napsala do kalendáře "den na hov.o" Teď už se tomu smějeme, ale před chvíli ve mně ještě vařila krev. Nejvíc mi bylo líto Vandy, pořádně nemohla žrát seno. Jádro už dostávat nebude, aby neměla roupy.
No a pak mobilu
ajajaaaaj no to si mala ale pech uplne ta chapem, ja tiez zrovna nepatim k tym, co je pre nich svet gombicka, ked sa nieco zacne sr.t, tak potom fakt poriadne a hlavne podla mna celkom casto
tak snad to bude pre teba uz OK, mobil sa da kupit iny, kobus sa rana zahoji, voz opravite a chlap sand nebude mat traumu z konskych kopyt...
No tak to se máte.Tady pořád poletuje sníh a je zima. Blé,kdyby bylo na mne zima by vůbec nemusela být.
Nějak nám to tu upadá holky!! Tak jak vydím,už je u Vás také sníh co bonit?
Aspoň žádné bahno.U nás je už dost sněhu a pořád sněží a sněží.
Ahojky ženský,
omlouvám se za svojí prodlevu...je toho na mě teď nějak moc
jinak u mě novinky asi takové...pro návštěvníky Facebooku teda ne..už 14dní nemám Scharonka...ale je u sousedů cca půl hodinová vyjížďka má se dobře a už má kamadáda...
.....mám ted lítání kolem Rozárky.....v sobotu na vyjížďce jí ujela na ledu nožka a má na zadní levé nataženou šlachu...fuj bylo to hrozné....skoro si sedla na zadek a pak při každém kroku lupnutí ve spěnkovém kloubu....jsem měla jí stochutí domů donést...ani nekulhala...jen to hrozné loupání....jsem z toho pěkně špatná....když mi vet řekl to je natažená šlacha myslela jsem že si ze mě dělá srandu...vždyt kobyle jakoby vyskakovala nohu z kloubu....takže chladíme chladíme a chladíme
naposledy venku s maminkou
jo má se dobře...dnes jsem mluvila s dcerou majitele a je prý zlatý...strašně hodný a rychle se učíčí
Pane Boze milosrdny, az mi slzy vyhrkli
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/6441187/predam-polotazku-kobylu.php
Bonit, ty jsi ukázala, jak to končí.. Já vám ukážu, jak to začíná...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8637406/Prodam-konika.php
Řekla bych, že to spíš začíná mizerným odchovem:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8634427/Norik-hrebec-Jimmy.php
Jinak já už se nedivím ničemu, tady 18 měsíční už to valí v samotě:
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/6372779/Predam-mladeho-tazneho-zrebca.php
... dá se tam najít i inzerát na 11 měsíčního " už lahko priahaného"
Na slovenském Bazoši po roce věku fotka v tahu v samotě nebývá nic neobvyklého, koníci s hříběcími ocásky po hlezna...
sccary
napsal(a):
a to byl v létě tak krásný koník. To byste se divili odkud je. Tak vychvalovaný ranč. taky jsem se divila co to z něj udělali a ještě dát to do inzerce
Myslíš toho ryzáčka? Já si ho z inzerce pamatuju, ale norik byla myslím jenom máma, podle tech slabých nožek a ušlechtilé hlavičky.
Noričky tam načerno pouští tímhle kolosem, po něm by těžko vypadal jak vypadá: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8704252/Jedinecny-hrebec-Norik.php
sally
napsal(a):
Myslíš toho ryzáčka? Já si ho z inzerce pamatuju, ale norik byla myslím jenom máma, podle tech slabých nožek a ušlechtilé hlavičky.
Noričky tam načerno pouští tímhle kolosem, po něm by těžko vypadal jak vypadá: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8704252/Jedinecny-hrebec-Norik.php
to asi jo ale byl pěkný což teď už není
Jinak je ten ryzáček odsud: http://highland-ranch.mypage.cz/
Z přirozeného chovu ve stádech