Ahoj,
tak jak jsou na tom letošní rodičky? My ač na to moc nevypadáme, rodíme začátkem dubna
Prý se ten prcek v tom 175CM kolosu ztratí
My čekáme prcka začátkem června a zatím taky nic moc vidět není, ale zdá se mi, že se tam mrňousek vrtí.
Tak my rodíme až na začátku července.
Donty : Po kom je ta klisna PH. to bude asi dovoz?
Bowly

XXX.XXX.83.112
Jokohama - na konci dubna ji bude 10 let, a v polovine dubna by se ji melo narodit prvni hříbátko :-)
V 9. měsících vypadáme takto ...
zdravím, tak my čekame každým dnem, obě kobči březí a termín máme koncem února /začátek března, ale rezula už je na prasknutí, tak to vidím na tento týden snd to dopadne vše v pohodě
Sindy konec dubna začátek května.. Teri držím prsty ať vám to dobře dopadne
Tak jak pokračujete s maminama? My jsme kulatí až až a prcek už se mele o stošest Včera jsem kobču poctivě čistila od už padajících chlupů a dostala jsem od malého pěkný tři kopance do ruky, prej asi nemám otravovat při dopolední siestě
zdravím všechny čekatelé malých oříků, tak my už to máme za sebou , ze soboty na něděli se nám narodila krásná tmavě hnědá klisnička
barvu má pěkně po tatínkovi ladinoska jedna
Velká gratulace,,,moje Lady už se připravuje:-) už se na prcka moc a moc těším:-)
Tak my máme termín v úterý. Každé hříbě, co se u nás narodilo bylo v nějaký zvlaštní kalendářní den (apríl, první jarní den, svátek matek, moje dvacáté narozeniny, apod.) Úterý je MDŽ-tak jsem zvědavá, jestli to kobča opravdu vychytá :-) Upřímně doufám, že ano. Hrozně trnu. Čeká teď druhé hříbě a ani to první jsem necítila, jak se v ní mrcasí. Letos je taky v bříšku klid, tak doufám, že je vše ok..
Jinak všem pevné nervy a již narodícím se hřibouškům hodně zdravíčka!
Aruška ČMB termín máme někdy druhý týden v dubnu +- tak se moc těším na hříbátko nějak to letí ten čas
Děkujeme za gratulace,
snad tak zvládneme i druhý porod naši druhé rodičky a budeme to mít už a sebou.Posílám foto z dnešního prvního dne venku
avelanc
napsal(a):
Tak my máme termín v úterý. Každé hříbě, co se u nás narodilo bylo v nějaký zvlaštní kalendářní den (apríl, první jarní den, svátek matek, moje dvacáté narozeniny, apod.) Úterý je MDŽ-tak jsem zvědavá, jestli to kobča opravdu vychytá :-) Upřímně doufám, že ano. Hrozně trnu. Čeká teď druhé hříbě a ani to první jsem necítila, jak se v ní mrcasí. Letos je taky v bříšku klid, tak doufám, že je vše ok..
Jinak všem pevné nervy a již narodícím se hřibouškům hodně zdravíčka!
Uf, včera v noci jsme konečně porodili. Na přítelův svátek-Vlastimil, zase zajímavé datum.
Máme krásnou kobylku po otci Mg Doc Joe Chex, sice bez flíčků, ale hlavně, že všechno proběhlo v pohodě... Jen si vybrala trochu neš'tastné počasí...
taky moooc gratulujem, ať se má hříbko čile k světu, ta naše malá je pěkná rosťanda...živé dělo , už máte vybrané jméno??My tu naši pojmenovali AL JAZEERA LADINOS, prostě to bude naše Alenka
..no a na druhou kobču čekám jak na smilování, už nám 6 den přenáší, a mlezivo pořád nekape, už to chci mít za sebou
Pracovně jsme se dohodli na Ginna, Ginny (celým by pak byla Ginna Grace Chex), zatím je tedy komunikativní a pěkně vychcaná-pochopila, že můžeme drbat... Myslím, že bude stejné zlato jako její starší sestra...
Každopádně máte moc pěkné jméno, fakt se mi líbí
Nám přenášela kolem deseti dnů a bylo to na nervy.. Mlezivo vůbec neteklo, jen změnily podobu cecíky... A pak kolem půl desáté večer si táta všiml podezřelého chování a než si stihl dojít pro telefon, tak už hříbátko bylo na cestě
Všem moc díky za gratulace, jsem hrozně nadšená, že vše proběhlo v pohodě.. Hříbě jsme vůbec necítili se hýbat, už jsme chytali nervy, že je mrtvé...
avelanc
napsal(a):
Pracovně jsme se dohodli na Ginna, Ginny (celým by pak byla Ginna Grace Chex), zatím je tedy komunikativní a pěkně vychcaná-pochopila, že můžeme drbat... Myslím, že bude stejné zlato jako její starší sestra...
Každopádně máte moc pěkné jméno, fakt se mi líbí
Nám přenášela kolem deseti dnů a bylo to na nervy.. Mlezivo vůbec neteklo, jen změnily podobu cecíky... A pak kolem půl desáté večer si táta všiml podezřelého chování a než si stihl dojít pro telefon, tak už hříbátko bylo na cestě
Všem moc díky za gratulace, jsem hrozně nadšená, že vše proběhlo v pohodě.. Hříbě jsme vůbec necítili se hýbat, už jsme chytali nervy, že je mrtvé...
no ani mi nemluv, první kobči mlezivo kapalo asi 3 týdny tak jsme chodily hlídat měsíc před porodem a ta druhá měla mít termín o týden později no a v neděli to bude už 2 týdny co se malá narodila a kobucha jestě žádné známky , že by ji mohlo i začít kapat mlezivo
no nic snad to bude brzo a hlavně v pořádku, AL jsme museli co 45min krmit protože byla tak slabounka že se nedokázala sama napít po 7 hodinách už to zvládla a pije jak Dán
Jméno máte vybrané moc pěkné, taky jsme zvolily příjmení po tatínkovi
avelanc
napsal(a):
Uf, včera v noci jsme konečně porodili. Na přítelův svátek-Vlastimil, zase zajímavé datum.
Máme krásnou kobylku po otci Mg Doc Joe Chex, sice bez flíčků, ale hlavně, že všechno proběhlo v pohodě... Jen si vybrala trochu neš'tastné počasí...
Gratulji ke krásné kobylečce
dannynka
napsal(a):
no ani mi nemluv, první kobči mlezivo kapalo asi 3 týdny tak jsme chodily hlídat měsíc před porodem a ta druhá měla mít termín o týden později no a v neděli to bude už 2 týdny co se malá narodila a kobucha jestě žádné známky , že by ji mohlo i začít kapat mlezivo
no nic snad to bude brzo a hlavně v pořádku, AL jsme museli co 45min krmit protože byla tak slabounka že se nedokázala sama napít po 7 hodinách už to zvládla a pije jak Dán
Jméno máte vybrané moc pěkné, taky jsme zvolily příjmení po tatínkovi
Je to asi kůň od koně. Od kobči máme druhé hříbátko, přenášela obě, pohyby jsme neviděli ani u jednoho, mlezivo neteklo ani hodinu před porodem a obě stihla do desáté hodiny večer- a obě kobylky :-)
Jméno máme po obou rodičích, matka je Grace. Sestra hřiboura se jmenuje Goldie Grace Chex...
Chce to trpělivost a železné nervy Hlavně, aby vše proběhlo v pohodě.
Foto matky z neděle a odrostlé sestry
avelanc
napsal(a):
Je to asi kůň od koně. Od kobči máme druhé hříbátko, přenášela obě, pohyby jsme neviděli ani u jednoho, mlezivo neteklo ani hodinu před porodem a obě stihla do desáté hodiny večer- a obě kobylky :-)
Jméno máme po obou rodičích, matka je Grace. Sestra hřiboura se jmenuje Goldie Grace Chex...
Chce to trpělivost a železné nervy Hlavně, aby vše proběhlo v pohodě.
Foto matky z neděle a odrostlé sestry
škoda, že se malá trošku nepotatila jak sestra a je bez jediného flíčku, ale možná časem prokvete jak mamina. Matka je QH ne PH? No tatík je krásný, my letos přemýšlely jakým hřebcem na naši 4letou kobču dát a nakonec jsme si vybrali hřebce Smart Cheroke Dee, neuvěřitelně kolik těch hřebců black tobiano je...
My Chexe známe osobně a posledně jsme z něj i z hříbka od něj byli nadšení, tak jsme ho zvolili opět. Je škoda, že nemá flíček ani odznak, ale jsme raději, že je kobylka, než aby se narodil strakatý hřebeček. Kobylka je proště kobylka :-) Nemusí pršet, stačí když kape. Je fakt, že ta starší byla fakt úžasná, až mi to nedalo a odkoupila jsem ji od táty :-)
Matka je bez PP, exterierově i charakterově však velmi povedená. Prosím, nekamenujte mě. Nemyslím si, že bychom produkovali nekvalitní zvířata...
A po jakém hřebci máš hříbky ty? Procházela jsem diskuzi a nenašla jsem to...
avelanc
napsal(a):
My Chexe známe osobně a posledně jsme z něj i z hříbka od něj byli nadšení, tak jsme ho zvolili opět. Je škoda, že nemá flíček ani odznak, ale jsme raději, že je kobylka, než aby se narodil strakatý hřebeček. Kobylka je proště kobylka :-) Nemusí pršet, stačí když kape. Je fakt, že ta starší byla fakt úžasná, až mi to nedalo a odkoupila jsem ji od táty :-)
Matka je bez PP, exterierově i charakterově však velmi povedená. Prosím, nekamenujte mě. Nemyslím si, že bychom produkovali nekvalitní zvířata...
A po jakém hřebci máš hříbky ty? Procházela jsem diskuzi a nenašla jsem to...
tak ta ohřebená kobča je ČT a připouštěli jsme ji Holštýnským hřebcem Ladinosem, takže mala bude zapsaná jako ČT, chtěli jsme ať se narodí papírové hříbě, jinak se věnujeme chovu amerických plemen, a ta druhá u které čekáme každým dnem tak ta je QH(z matky A1/1 po PURE DUNNIT POWER) připuštěna paintem SKIP DIABLO BAR, pokud se vše podaří budeme mít po ní 2 hříbko, první jsme připouštěli HOLLYWOOD SHINERem a dala nám rezavou kobylku s lysinkou, tak těd jsme skusili na ní dat strakatého hřebce tak uvidíme jestli vyleze taky neco strakatého a kdyby to byla ještě kobylka...juva to by bylo parádní, ale hlavní je aby se to narodilo zdravé..
na fotce ta naše QH kobča s prvním hříbětem foceno v srpnu
dannynka
napsal(a):
tak ta ohřebená kobča je ČT a připouštěli jsme ji Holštýnským hřebcem Ladinosem, takže mala bude zapsaná jako ČT, chtěli jsme ať se narodí papírové hříbě, jinak se věnujeme chovu amerických plemen, a ta druhá u které čekáme každým dnem tak ta je QH(z matky A1/1 po PURE DUNNIT POWER) připuštěna paintem SKIP DIABLO BAR, pokud se vše podaří budeme mít po ní 2 hříbko, první jsme připouštěli HOLLYWOOD SHINERem a dala nám rezavou kobylku s lysinkou, tak těd jsme skusili na ní dat strakatého hřebce tak uvidíme jestli vyleze taky neco strakatého a kdyby to byla ještě kobylka...juva to by bylo parádní, ale hlavní je aby se to narodilo zdravé..
na fotce ta naše QH kobča s prvním hříbětem foceno v srpnu
Teda, luxusni obříci. Fakt nádherné. Jsem moc zvědavá na hříbko. Třeba je v bříšku tak dlouho, že si dodělává puntíky
Tak jsme se dnes brzy ráno taky dočkali, kobča rodila půldne po termínu:-) na světě vítáme hřebečka WPB Anilina.
Tak Sabča by měla mít termínprvní týden v červnu, jenže podle veta je jalová. Ten její ranec mi ale nedá spát. :-)))
Tak jsem se holky dneska dívala na tu svoji kobču,co má termín 12.dubna.Vemeno nalítý k prasknutí,až se jí dělá i vak mezi zadníma nohama.Mlíko jí neteče,ale je vidět,že asi něco ukáplo jak má vlhký vemínka.
Bude to moje třetí hříbátko a tak nemám zzrovna velkou praxi.
Kdy jste začaly hlídat ty svoje holky?Každý rok nevím kdy začít.Zkušení koňáci říkají,jak se objeví jantarové kapky,do tří dnů to bude.Loni se kapky objevily čtrnáct dní před termínem a rodila za měsíc až začalo samo týct mlíko.
My máme termín začátkem května a taky na to moc nevypadáme Bude to prďola
ampinka
napsal(a):
My máme termín začátkem května a taky na to moc nevypadáme Bude to prďola
A jen pro porovnání... Takhle jsme vypadali v zimě 2009 a to jsme březí NEBYLY
Tak žádné další přírůstky? My rosteme jako z vody. Je z nás sebevědomý hřebeček :-)
No my máme 6 dní do termínu a hrůza Dnes jsem přijela domů ze školy a kobyla má až extrémně oteklé břicho...od vemínka až mezi přední nohy, tam je otok opravdu znatelné (rozdíl od normálu cca 4cm). Je fakt, že jak nejsem doma, tak se s ní nic nedělá, nikdo ji neveme ani na prochajdu a tak pořád stojí
. Nemáte na to nějaký fígl, kromě teda pohybu?
Já všem tak zavidím,mě kobyla přenáší už 22 dní..veterináš se na kobylu koukal a vše je vpořádku,ale to čekání je šílenné,Dnes se konečne spustilo mlíko,jako že ,už kapičky
Tak to my to máme až za 3 týdny a už jsme jak koule valivá. Nevím, zda to místo koně nebude slůně... Pomalu jí už začíná natíkat vemínko, ale kapičky nic. Máme taky ještě čas. Kobča ze zdavotních důvodů nepracuje, chodí jen do ohrady, tak vypadá, jak vypadá...
My čekáme až koncem května....ale už teď kobyla vypadá jak chodící balon
tak už se můžeme pochlubit dalším naším přírustkem a je to APH buckskin hřebeček, zatím pracovním jmínem Fešák Hubert
Narodil se minulý týden v pondělí v noci
dannynka
napsal(a):
tak už se můžeme pochlubit dalším naším přírustkem a je to APH buckskin hřebeček, zatím pracovním jmínem Fešák Hubert
Narodil se minulý týden v pondělí v noci
je to pěkný drak...
Tak naše mamina má termín až za 3 týdny a navíc všechna hříbata přenáší..... Vypadá, jak meloun s nohama...už aby to bylo! :-D
Doufám, že se kobyla "pochlapí" a dá nám letos stejně krásné hříbě, jako je jejií letošní kobylka...
teda máte všichni úžasný mrňousky....
fakt sem chodím každý den a kochám se jima
mě to letos bohužel nevyšlo a kobča mi zmetala
tak jí letos dávám odpočinek a příští jaro zkusíme znovu
takže všem čekatelkám přeji pevné nervy (mě kobyl přenášela na den svého prvního potomka měsíc)
a již maminkám a jejich miminkům pevné zdravíčko
snad to nevadí že sem loupnu mého loňského mimina
Krásnej hříbek :) Gratuluji My máme termín v neděli, ale ještě si myslím chvíli počkáme. Je sice neskutečně oteklá, ale vemínko ještě zcela nenateklo. Ale už ji celkem lituju, už je opravdu taková unavená, věčně chrní a je až nadmíru hodná (což je u ní opravdu rarita
) Máme ve stájí takovou kameru, kabel natažený do klubovny a tak jsem ji na zkoušku o víkendu pozorovala a zjistila, proč má už 14 dní nateklé koleno a otok přes všechno ne a ne dolů. Už si moc nelehá a jak usne ve stoje, tak se jí občas stane, že se jí podlomí kolena a padne na ně.. Už aby to měla za sebou a vše dopadlo v pořádku
A nejlépe, aby na mě taky počkala než přijede ve čtvrtek ze školy
Oslík,,,,,gratuluji,,je to krásný šediváček:-)
A konečně jsem se dočkala i já,,
Bylo dopoledne 7.4.2011. 11 hodin ,kobyla nervozní,venku,pařák,,říkám si ,ta bude rodit večer,tak si jdu pro foťák,pro veci co jsem měla připravené,kdyby byl nějaký problém,,no a hrnu si to ve 12 hodin zpět ke kobyle,,no a ejhle,,Kobylka stojí,pořechtává,,a nevěděla jsme co dřív,volat... fotit,,je to moje vlastní první hříbě ,byl to šok,,ale kobyla se o vše sama postarala,,,Dostala jméno Greys..za to jméno děkuji Monice Štverákové,,je to správná tetka :-)..Byla jsem u porodu její kobylky.Celou dobu jsem tvrdila a byla statečná ,že hříbě prodám,pokud to nebude tmavá klisna,a ona to opravdi je tmavá klisna,,no nic nebudu to tu zaplácávat ,pošlu fotečky:-)
má Anke měla termín na 20.3. tak stále čekáme a druhá Narnie má termin na 17.4. tak asi holky na sebe čekají
jinak všem gratuluji k narození hříbátek a at rostou jako z vody
Zdravím a závidím těm, co už mají prcka na světě. To čekání mě ubíjí... Sárka si dává na čas, termín byl 31.3. a dodnes nevypadá, že by se nějak extrémně připravovala, takže si podle mě ještě minimálně týden počkáme... ale fotka mluví za vše :-D
Tak my taky už máme prcka. Narodila se 11 dní po porodu (tj. 11.04.2011). :) Je to krásná kobylka po hřebci Montreal z matky Resta (Rabiat II Z).
cizluc..gratului ,ke krásné klisně...A všem čekajícím ,držím palce.Já jsem také čekala skoro měsíc....to čekání stálo zato:-)
tak my máme termín dneska, ale když vidim venku ten hnus, kapičky taky žádný, tak to určitě nebude, i kobuša vypadá tak nezúčastněně ale teda jsem si řikala jakej máme velkej pupek a když vidim Sáru haha tak kam se na ní hrabe ta moje chlaďaska, foceno tak před týdnem, teda týden před termínem
Tak si nedovolím pochlubit. Ráno jsem šla krmit a po výběhu si to štráduje kobyla s hříbětem. Tím krasavcem je po 336 dnech krásný hřebeček po Amon-36, naprosto zdravý, krásný a nečekaný. Vemeno skoro žádně, dost nás přečůrala kráska naše, všechno zvládla sama a je z ní úžasná máma
salitka
napsal(a):
tak my máme termín dneska, ale když vidim venku ten hnus, kapičky taky žádný, tak to určitě nebude, i kobuša vypadá tak nezúčastněně ale teda jsem si řikala jakej máme velkej pupek a když vidim Sáru haha tak kam se na ní hrabe ta moje chlaďaska, foceno tak před týdnem, teda týden před termínem
Kobyly často rodí při bouřce (dešti)....
Dne 15. 4. 2011 se narodil hřebeček CT, z matky Glen Elba po otci Mistrál. Fešák se vším všudy :o)
Krásnej bráška. :-D Máme po Mistrálovi už 5 hříbat a letos taky jedno čekáme.
Tak přidávám ještě pár fotek naší malé Maybe Baby. :) Na fotce pětidenní.
Tak hřebeček se nám během 3dnů pěkně okoukal Dostala jsem ho na drbání a teď už se ho nezbavím..i se mnou kydá
Dneska už jsem ho ale musela trochu spacifikovat a určit mu trochu, kde mám osobní prostor, páč už byl až vlezlej. Ale pochopil to rychle, stačí odstrčit a pohoda. Chci ho vždycky vyfotit, ale jak vlezu do výběhu, hned se ke mně sune buď kobyla nebo sám on, takže jedině detaily
Ale občas se zadaří....
Jinak holky moc gratuluji a přeji hodně štěstí a zdraví