Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2006 19:28

Nie som pre neho trochu velka a tazka? Ked ja sa velkych koni bojim...

17.6.2006 19:33

maya napsal(a):

noc ve zlem,ale myslim ze bys na nem uz nemela jezdit,mam 180cm a ponika ktery ma 120cm,prestala jsem na nema jezdit a mam velkeho.Ponika mam na mazleni a pro tatku

17.6.2006 21:00

tauria napsal(a):
noc ve zlem,ale myslim ze bys na nem uz nemela jezdit,mam 180cm a ponika ktery ma 120cm,prestala jsem na nema jezdit a mam velkeho.Ponika mam na mazleni a pro tatku

68kg je vela? No je pravda ze sa dost rychlo zadycha, ale je zlaty a vydrzim na nom sediet aj hodinu

17.6.2006 21:27

maya napsal(a):
68kg je vela? No je pravda ze sa dost rychlo zadycha, ale je zlaty a vydrzim na nom sediet aj hodinu

68 kg určitě není moc ale takový poník by byl jenom pro děti, sice poncli jsou hodně silní ale zas tak moc ne. Pořiď si třeba haflinga nebo hucula- ti nejsou tak velcí ale v pohodě tě unesou. A taky nebudete vypadat tak nesouměrně

17.6.2006 21:29

tauria napsal(a):

Taky nic ve zlým, ale přijdeš mi na něj fakt velká. Já mám 160 cm a mám ponďu 145 KVH (zatím - ještě roste) a taky si chvílema přijdu velká...

17.6.2006 22:15

maya napsal(a):

no, můj názor je ten, že pokud tě poník uveze, tak proč ne. Já mám 170 cm a jezdila jsem shetland poničku - (byla nezvladatelná a potřebovala přijezdit pro děti). Tady záleží na tvém úsudku - kolik toho ten pony zvládne.

18.6.2006 07:20

maya napsal(a):

Nemůžeš počítat jen svých 78,zvaž si i sedlo a to si myslím je na takovýho malýho poníčka příliš.A opravdu to vypadá hrozně,já bych Ti taky doporučila aspoň 130 v kohoutku....

18.6.2006 09:30

maya napsal(a):

Taky se občas svezu na Melisse, ale nijak zvlášť na ní nerajtuju. Vážím 57 kilo a ona má 120 v kohoutku.

18.6.2006 09:31

maya napsal(a):

nic ve zlém ale vypadáš na něm legračně pokud se bojíš velkých koní tak si pořiď třeba haflinga welše nebo jiného pony ale shetlandi jsou skoro nejmenší poňasové. sice vydrží hodně ale proč je takto zatěžovat? bála bych se že bude mít problémy s nohama, se zády atd.a nebo odstraň strach z velkých koní jsou úplně stejní jako pony a pony bývají ludry protože se jejich výchova často zanedbává nebbo jsou od dětí zkažení u velkých koní je výchova podstatně větší najdi si někoho kdo má třeba starší -ne zas moc starou zkušenou klidnou kobylku -valáška a na ni si postupně zvykej.

18.6.2006 09:40

maya napsal(a):

Kolik Tvůj pony měří?Já mám poníky 115 a 125.Jeudím na to větším a měřím 176cm.Je to mohutný valach se silnýma nohama a třeba to vypadá blbě ale kašlu na řeči.Pokud bych na něm viděla že mu má váha vadí tak nejezdím.Loni jsem jezdila i na tom menším ale je to klisna která bude mít teď hříbě a navíc jsem ještě po porodu neshodila na svou původní váhu,pokud by se mi to povedlo tak na ní budu občas jezdit.Ono totiž ani jeden z nich není pro děti jsou to torpéda a na loukách se chovají někdy jak někteří plňasci.Hrozně rádi běhají a hlavně mezi sebou závodí ale i tak je klisna rychlejší.Popravdě každý mi může víš co.Ani mi nevadí jak na nich vypadám jde mi o to jestli jim nevadím.Zatím teda né.Ale je fakt že bych už pod těch 115cm nešla to už bych se bála že je rozsednu.Na klisně jsem loni jela dva huberty a ostatní by ti mohli povyprávět jak pádila za velkýma koňma,dělala jako by mě ani nenesla na zádech.Nejsem člověk který věčně koně žene ale pokud kůň sám chce běžet tak mu povolím.Vždycky na vyjížďce si práci rozložíme.Nejdřív se procházíme pak si třeba zaklušem,chodíme po lese,koně koukají jelikož jsou oba hrozně zvědaví,jak je větší louka tak si zacváláme nebo dáme závod a věřte nebo né koníci jsou spokojení.Kdo mi chce tvrdit že né ať jde někam jelikož ty koně nezná.
Takže pokud na svém ponym vidíš že má s tebou problémy jezdit tak bys toho měla nechat ale pokud si s tebou poskočí nebo na louce sám od sebe pádí tak proč né.Sama poznáš kdy je toho na něj moc.Bohužel jsou mezi námi i takoví kteří to sice poznají ale je jim to jedno a jezdí dál na úkor koně.

18.6.2006 11:21

thesis napsal(a):
Kolik Tvůj pony měří?Já mám poníky 115 a 125.Jeudím na to větším a měřím 176cm.Je to mohutný valach se silnýma nohama a třeba to vypadá blbě ale kašlu na řeči.Pokud bych na něm viděla že mu má váha vadí tak nejezdím.Loni jsem jezdila i na tom menším ale je to klisna která bude mít teď hříbě a navíc jsem ještě po porodu neshodila na svou původní váhu,pokud by se mi to povedlo tak na ní budu občas jezdit.Ono totiž ani jeden z nich není pro děti jsou to torpéda a na loukách se chovají někdy jak někteří plňasci.Hrozně rádi běhají a hlavně mezi sebou závodí ale i tak je klisna rychlejší.Popravdě každý mi může víš co.Ani mi nevadí jak na nich vypadám jde mi o to jestli jim nevadím.Zatím teda né.Ale je fakt že bych už pod těch 115cm nešla to už bych se bála že je rozsednu.Na klisně jsem loni jela dva huberty a ostatní by ti mohli povyprávět jak pádila za velkýma koňma,dělala jako by mě ani nenesla na zádech.Nejsem člověk který věčně koně žene ale pokud kůň sám chce běžet tak mu povolím.Vždycky na vyjížďce si práci rozložíme.Nejdřív se procházíme pak si třeba zaklušem,chodíme po lese,koně koukají jelikož jsou oba hrozně zvědaví,jak je větší louka tak si zacváláme nebo dáme závod a věřte nebo né koníci jsou spokojení.Kdo mi chce tvrdit že né ať jde někam jelikož ty koně nezná.
Takže pokud na svém ponym vidíš že má s tebou problémy jezdit tak bys toho měla nechat ale pokud si s tebou poskočí nebo na louce sám od sebe pádí tak proč né.Sama poznáš kdy je toho na něj moc.Bohužel jsou mezi námi i takoví kteří to sice poznají ale je jim to jedno a jezdí dál na úkor koně.

No musím váas sklamat,ale ja sa v konoch vobec nevyznam, takze neviem ani kolko meria, pretoze to si chodim zajazdit ku kamaratovi ktory chova kone a toto je to najmensie co ma..Bojim sa velkeho kona, lebo tazko mi je uverit ze 50kg jazdec na 500kg koni ma kona pod kontrolou....Jedine na tomto malom poslusnom poníkovi mám pocit ze mi neublizi, ved aj pad s takejto vysky asi nebude nebezpecny...Aj ked to teda vyzera ze ten chudacik pod mojim zadkom ledva prepleta nohami...Ale ziadne divoke rodeo sa nekona.nemam ani jazdecke vybavenie-oblecenie,takze ani bicik ani ostrohy nepouzivam.Vlastne sa na nom vozim ako deti pred cirkusom.Ved aj taky klus na takomto ponikovi je ako sediet na auotmatickej pracke pri plachani.. Keby sa mu podlamovali nohy tak ho samozrejme nemucim, ale ci som pre neho tazka-to sa ho tazko spytam Viem ze to vyzera trochu divne, ze som na neho asi trochu velka, ale kona tazko porovnavat s clovekom.Takyto maly clovek by ma asi nevladal nosit,ale konik s tym nema problem.

18.6.2006 16:31

maya napsal(a):
No musím váas sklamat,ale ja sa v konoch vobec nevyznam, takze neviem ani kolko meria, pretoze to si chodim zajazdit ku kamaratovi ktory chova kone a toto je to najmensie co ma..Bojim sa velkeho kona, lebo tazko mi je uverit ze 50kg jazdec na 500kg koni ma kona pod kontrolou....Jedine na tomto malom poslusnom poníkovi mám pocit ze mi neublizi, ved aj pad s takejto vysky asi nebude nebezpecny...Aj ked to teda vyzera ze ten chudacik pod mojim zadkom ledva prepleta nohami...Ale ziadne divoke rodeo sa nekona.nemam ani jazdecke vybavenie-oblecenie,takze ani bicik ani ostrohy nepouzivam.Vlastne sa na nom vozim ako deti pred cirkusom.Ved aj taky klus na takomto ponikovi je ako sediet na auotmatickej pracke pri plachani.. Keby sa mu podlamovali nohy tak ho samozrejme nemucim, ale ci som pre neho tazka-to sa ho tazko spytam Viem ze to vyzera trochu divne, ze som na neho asi trochu velka, ale kona tazko porovnavat s clovekom.Takyto maly clovek by ma asi nevladal nosit,ale konik s tym nema problem.

Zkus se zamyslet jak to s tím ježděním vlastně myslíš jestli se chceš jen přijít povozit nebo se opravdu naučit jezdit. 50 kg jezdec má opravdu 500 kg zvíře pod kontrolou úplně stejně jako toho poníka - oba se mohou splašit ale pokud jsou dobře vychováni tak je to minimální riziko vem si třeba koně na hipoterapii. Klus na poníkovi musí být strašně nepohodlný. Nebo se zkus domluvit s kamarádem že tě povede na větším koníkovi a až si budeš jistá tak na lonžku a tak dále a za chvíli ti to ani nepříjde. Já vím že tě pořád přesvědčuju o tom velkým koni jen mi příjde nesmysl bát se velkých koní a malých ne když jsou oba stejné povahy máš pravdu že z malého koně se lépe padá ale zase ten když se rozběhně a podběhne pod nějakou haluzou tak si můžeš přivodit pěkně nepříjemný úraz. za druhé pořád se bojím o ta záda sice poníci vydrží hodně ale právě shetlandi tak 60 kg a vem si že když máš sedlo tak máš i více. nijaké zvláštní oblečení na koně mít nemusíš jen dlouhé kalhoty aby sis nepřivodila odřeniny. Ostruhy a bičíky a různé vylepšováky jsou pro zkušené jezdce. o to jak to vypadá vlastně vůbec nejde jen se hlavně bojím o to poníkovo zdraví já vím že ti tu holky řeknou jak jezdí taky na poníkách ale nemůžou tušit co to koníkovi dělá... tak popřemýšlej zkus se s kamarádem domluvit jestli nemá třeba jen o malinko většiho koníka a hlavně hodného abys získala důvěru

18.6.2006 19:49

maya napsal(a):

No,ale podívej se jak v tom sedle vypadáš a to nic proti!Je to tvoje věc,ale podle mě by si ten poník mohl dorobit záda a taky vůbec podle toho kolik mu je...

Přidejte reakci

Přidat smajlík