Kdy pustit kobylu s hříbětem do ohrady s vaachem??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2011 16:46
mireckkka

XXX.XXX.1.30

mám kobylku s 10ti denním hříbětem a máme jen jeden výběh ve kterém se musí střídat s valachem ponym. chtěla bych poradit kdy je vhodné je pustit dohromady aby mohli být spolu. kobyla je celkem agresivní na valacha a mám hrůzu aby ho nezranila. popřípadě aby valach nenapadl hříbka. ikdyž ten se vždycky třepe jen kdyby tam mohl řádit s holkama.prosím o radu jak na ně aby se snesli vščichni tři v jednom výběhu.

8.1.2011 09:48
avelanc

XXX.XXX.92.19

My jsme kobylu s hříbětem pustili do jedné ohrady s valachem v době, kdy měla kobyla říji. Před tím byli ve vedlejší ohradě a to byla dost ostrá. Při říji se trochu sklidnila a i když hříbě bránila, tak to šlo. Pak už nebyl sebemenší problém...
Ať se vám to vyřeší podobně...

11.1.2011 19:20
misus

XXX.XXX.166.144

Tak já mám bohužel špatnou zkušenost. Kobyla mi takto mého valacha zabila smajlík Říji měla, valach se hříběte nevšímal, do té doby byli nerozlučná dvojka... Od té doby mám strach pouštět k sobě i jiné koně, když se kopou. Dřív bych je nechala si to vyřídit a pak by se srovnali, dnes už je raději odděluji. Čekáme hříbata od dvou kobyl, tak budou chodit jen spolu, valachy k nim nepustím! Držím palce :-)

11.1.2011 20:14
mireckkka

XXX.XXX.1.30

tak dneska jsme je poprvé pustili spolu a byla jsem stále v pohotovosti a čekala. kobyla se po valachu ohnala jen jednou a potom už si ho nevšímala, hříbě pobýhalo i kolem něj a mamina to ani nějak neřešila. tak snad to takhle bude pokračovat i nadále.
ale stejně budu ještě párkrát hlídkovat kdyby náhodou:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík