Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2011 14:06
zzuzza

XXX.XXX.117.7

Tak dostala jsem duležití ukol a proto žádam všechni milovníky koní o radu :-D: Logistický problém jak zajistit na pastve kde není zdraj vody a je tam dovážena v barelu a by v zimě nezamrza jak to řešíte vy? :-D tak jsem na vás zvedavá... přijíma jakékoli typi i ty nereálné :-Dsmajlík

9.1.2011 21:57
marky88

XXX.XXX.188.35

Ahoj, také musíme vodu dovážet, jelikož koníky máme venku nonstop, mají pouze přístřešek. Vodu dovážíme dennodenně traktorem, vždy večer novou, doplníme to, co přes den vypili a následující ráno a ještě i v průběhu dne se jim voda na povrchu zamrzlá chodí roztloukat. Není to ideální, ale rozhodně nevypadají, že by strádali. Krmíme i přes zimu řepné řízky, díky kterým dostanou do těla také další tekutiny. Jedno foto koníků baštících granule a řepné řízky :)

10.1.2011 07:16
mrnicek

XXX.XXX.159.1

Také navážím vodu v barelu, mám klasický zednický černý plastový 80 litrový lavor, kolem toho udělanou dřevěnou ohrádku a mezi odizolováno cca 20 cm polystyrenu a montážní pěny. Když mrzne vozím koním večer teplou vodu a pokud jsou veliké mrazy, ráno také trochu. Voda buď nezamrzne vůbec nebo udělá jenom malou vrstvičku ledu, kterou koně lehce čumákem prorazí. Stane-li se, že voda náhodou zamrzne víc, tak led prozazím, vyhážu a leju opět teplou vodu. Moje koně dokonce v mrazech pijí teplou vodu nejradši, takže se stejně napijí hned jak vodu přivezu a potom už skoro nepijí. Zaizolovaným lavorem jsem úplně nadšená, slouží už třetí zimu a bez problémů. Jenom když náhodou přimrzne k zemi, tak se hůř čistí.

10.1.2011 10:39
ramule

XXX.XXX.152.98

........omlouvám se, že neodpovídám k tématu, spíš mě zaujal přístřešek pro koníky od MARKY 88,
tak pokud by to bylo možné na meil poslat nějaké další fotky, popř. poradit se vznikem
podobného pro 2koně budeme vděčni, hned zjara se pustíme do stavby. ( evzik72@seznam.cz)
předem díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík