Tady sníh není už vůbec. Kolem řeky sem tam taková troška na zemi,a le jinak jen bláto. Koně ve výběhu mají oraniště a v druhém je to lepší, ale u vchodu je na holínky bláta děsně.
JJ, měly by to být šikovné holčiny, hlavně přece jen chodí několik roků na jízdárnu a jezdí na Prosperu QH a appy a trénují s trenérem, takže něco by umět měly.
Holky taky máte u koní takovej bahninec? Já včera jela za koňuchama a přemýšlela jsem jestli si vzít gumovky, samo,že jsem si je nevzala a jak jsem toho litovala . Šla jsem se podívat jak vypadají kruhovky, že bych tam vzala Sobistu a po cestě mi bahno málem sežralo boty
, dneska už budu chytřejší a ty gumovky si vezmu. Na víkend hlásí teplíčko, tak se těším až vyrazíme s koníkama ven.
My bahninec nemáme.V ohradě je na písku vrstva ledu,ale jde to dolů, zatím ale ,,sucho,,. Jinak denně odklízím bobky, jak to taje a že to jsou třeba 3 kolečka denně, hnůj už fakt nemůžu vidět!
Ozvala se mi paní na ježdění,že o víkendu dorazí a omrkne to.Nyní jezdí v jedné stáji, tam má 14 dní na rozmyšlenou,tak uvidíme.
ahojky ženy....
tak to bláto vám i závidím...my máme ještě u stáje kupy sněhu a ledu...to se člověk i bojí vyvážet kolečko z hnojem....vždy čekám kde si ustelu a vysypu na sebe hnůj
Rozárka je jak vyměněná...mazlí se, poslouchá jak nikdy...člověk už na ní nemusí houknout když má ustoupit..stačí v klidu říct "ústup" venku na prochajdě (chodíme večer tak 15minut kvůli vemínku) jde v klidu vedle mě aniž by mě někde vláčela a tahala....do stáje mě taky nechá vkročit jako první aniž by mě zmasakrovala ve dvěřích....fakt je jak vyměněná....bambulka moje
jinak na jaře max v létě bude velké stěhování...Rozárka bude mít nový boxík...sice bude chvíli sama, ale myslím že se mi podaří sehnat někoho kdo si pronajme druhý box
jinak ráda slyším..teda čtu že Uska je na tom lépe....a Lucky taky souhlasím...taky bych udělla první poslední pro Rozárku....proto i to stěhování
Markét,tak držím palečky,ať se paní rozhodne pro Shelbíka
,určitě nebude litovat,až si ho párkrát ozkouší.
Já možná zjara zkusím na Pierota taky někoho sehnat,
ale fakt se dost bojím si ten inzerát dát,
nevím,co se ozve za lidi,já jsem na tohle hroznej pesimista.
Ale ještě rozhodnutá pevně nejsem,uvidíme.
Jaru přesně jak říkáš, kdyby vylezlo sluníčko a to bahno vysušilo,tak to bude ideál
Markét,bereš si teda kobušku domů? Ono je to asi nejlepší viď být ve svém. I když já si teď docela užívám trochu toho času co mám navíc když je teď Sobista na pastevku a jak jsem se bála,že to bude hrozný když doma nebude,tak vůbec to tak není. Spíš mám radost,že jsem pro něj udělala dobrou věc, není doma sám. má tam spousty kamarádů, kteří mu neubližují a vůbec vypadá takový spokojený. O víkendu snad uděláme nějaký fotky,tak je sem pak hodím.
Markét,teď v zimě jen když je opravdu hezky a není nebezpečno pro koně,loni jsme byli pos sedlem co napadl sníh snad 3 x,jinak jsou koníci venku a vyřáděj se sami dosytosti a polibosti.My v zimě moc nejezdíme,ale jakmile bude hezky,tak pak jezdíme od jara do pozdního podzimu,takže my necháváme klidně koníky odpočívat a nevadí to ani jim,ani nám.
Jéé,tak pak napiš,jak se paní Shelbík líbil a jak si rozumněli.
No,to je právě blbý,když se tam nemůžou prolítnout
,oni ty naši teda moc často taky nelítaj,většinu dne taky jen stojej nebo popocházej od jedný klece ke druhý,a to je od sebe cca 10 metrů,v tomhle počasí bahnitým nebo když je zmrzlo,tak se jim taky nechce nic
,ale když je hezky,tak lítaj občas jako blázni
Teď už to seno musím dávat jen do klecí,přeci jen ten sníh byl lepší,dalo se to dát na více kopiček dál od sebe a mušeli přeci jen chodit víc,ale prostě to jinak teď nejde.
Tak jsem dneska sebrala morál a vyjela ven. Jak jsme dojeli za humna, tak se mi rozklepala kolena, tak jsem to otočila domů. Schelby začal caplovat na místě, dělal piafy, chodili jsme takhle ulicemi asi 45 minut, až byl celkem v klidu. Dost spoléhám na tu slečnu, jestli k nám bude jezdit. Ale samotnou jí nepustím, protože v polích to je fakt o ústa. Kdyžtak vezmu Brouka a vyjedu s ní. Broukovi zase trochu ta noha natekla. Už mě ta léčba stála dva litry, přijde mi to pořád dokola.Ale nemůžu chtít zázraky, táhne mu na 23 let, takže holt s tím asi budeme bojovat dál.
tak my bahno nemáme. v létě jsme nasypaly rozlámaný tašky a na tom je ještě led
ale nijak zvlášť se to nesmeká. ale na ježdění to není. kde není led, tak je bažina. jsem letos ještě neseděla na koni
myšákovi už je docela dobře na noc ho zavírám ještě s jedním. ten zas před vánocema pokašlával takže mu to naprosto neškodí. aspoň má míša čas sežrat všechny ty prevíty který má ještě dostávat a nemusím ho honit s teploměrem po výběhu
Marketko, a nebylo by lepší brát ho jen na ruce ? Vzít ho na lonž,projít se, někde ,kde to půjde nechat "vyprdět" pokud má roupy a pak zase procházkou domů? Nechci nějak radit,to vůbec,ale přijde mi to jako lepší řešení, než se někde nechat zmrzačit od koně, kterému zase tolik nevěříš, co se ježdění týká?Já bych tedy na koně nelezla, pokud bych měla strach, to nemá smysl, jen si zbytečně vytvoříš nějaký blok...
Markét a co s ním třeba i na ruce dojít na zahradu kde máte koně přez léto, a tam s ním pojízdárničit, třeba by ti tam tak nekravil jako venku. Snad ti dopadne ta paní na ježdění aby jsi měla o starost míň
Holky škoda,že jsem včera u koní neměla sebou foťák, to by jste se asi nasmáli jak se Soban neskutečně zprasil, prý s poníkem pořádali dostih a najednou našemu modelovy vůbec nevadilo,že lítá v kalužích
Čauky!
Tady je dneska fakt hnus. Pořád nevím, zda Usu hodit ke koním. O půl 3 mají dnes přijít ty holčiny ke koním, tak uvidíme.
Markétko, já ti nevím, ale já osobně bych ho brala na procházky na dlouhé lonži. Chodívala jsem kdysi tak s Usou. Jak byl sníh a nedalo se moc chodit ke koním, nebo byla nabušená,..taky mám doma ten výběh malý. Tak jsem normálně vzala lonžku a cestou ji někde hodila na pole a to byl někdy fičák. Kobyla se vyřádila, pak i popracovala a domů šla jako beránek a dva dny byl klideček. Oni prostě potřebují vybít energii a když ho nasedláš a ještě nejsi schopná ho fakt nechat provětrat, ale máš strach a sama se nervuješ, tím víc nernuje Shelby a oba z toho máme blbý pocit.
No nic..jdu juknout ven jak to vypadá...
Pak musím k babičce..
Včera jsem pro Usu šla až po tmě někde o půl 7, byla jsem dlouho v Ostravě na jednání a tak jsem tam šmatlala s baterkou
Teda holky,tady je kráásně,skoro JARO!!!!!!
Sice jsou všudy tuny bahna,ale jinak je krásně teploučko.
Koníci,jak objevili bahno,tak se vyváleli a Olda včera konstatoval,že Pierot je na dnešní vyjížďku naprosto nepoužitelnej,
já mu na tohle vždycky říkám,že si měl koupit ještě většího koně,když se mu tak líběj,jenže ta plocha na čištění pak.....
Zlatá Moruše
,to se párkrát přejede hřbílkem a je to.
Ale stejně ven nejedem,musíme pospravovat střechu na baráku,tam jsou popraskaný nějáký tašky a přístřešek se musí polepit zase nějákejma záplatama IPY,protože jak na něj Olda vždycky leze a shrabuje sníh,tak to popraská a pak když prší,tak tam teče.
Ahojky holky, u nás taky teploučko, zataženo. Dnes mi přijede pán vybrat si králíčka tak se taky asi na koníka nedostanu.
Koně jsou nadšení konečně se můžou upravit jako řízek v trojobalu
My taky nikde nebyli s koníkama,také jsme čekali jednu milou návštěvu,
ale jak už jsem psala ráno,Pierot byl už tak jako čuně a pak si ještě lehnul.
Klucí dneska měli energie,že i trochu běhali,jenže mě došla baterka...
Teda to jsem ráda, že se Usa neválí! Jak vidím Pierota! A ještě chrní s držkou v loži...no to nemá chybu! Ale Betty s Bendou jsou taky jako řízky v trojobalu
Předvčerem tam byly ty dvě holčiny na koně. Vyvezly celou stáj hnoje, vypucovaly koníky a tak jsem jim nakonec řekla, ať si nasedlají a jezdily chvíli ve velkém výběhu, ale přece jen to tam klouzalo, tak jsem je vzala na louku. Té starší chodila Betty jak hodinky, je šikovná, jezdí velice slušně. A ta mladší je akorát na Bendu, úplně se do něj zbláznila a Benďa to chvíli zkoušel, ale nedala se a nakonec Benďa chodil jak má.
Včera jsme byli domluvení, že bude doma majitelka, ale celý den chcalo a chcalo, tak nakonec jsme to dali na dvě hodiny.
Sedla jsem na Usu bez sedla po delší době . Dojela jsem ke koním a cestou potkala tu holčinu. No a koně zase vyváděli včera. Benda probourala poslední slabé místo ohrady, oběhal kde se dalo dokola baráku a u sousedů , pak obešel prý celý ohradník, Bettyna lítala a nakonec to nedobrzdila a probořila roh ohrady jedno prkno, přešla to a šli s Bendou k sousedům do zahrady na jabka . Srmaďoši.
Ten je hodil do ohradníku pak, takže jak jsme přišli už byli zavření a dělali jako že nic.
Takže jsme všichni asi hodinu opravovali ohradu. Přijela i Jarka a brala pak Betty ven a holčina jela na Bendovi (ta druhá včera nemohla). Holky se projely, Benda prý byl úplně super.
Takže to vypadá, že má svou jezdkyni, je z něj úplně mimo . Tak aspoň bude chlapec zase trochu makačenko A Betty taky
Jak holky jely pryč, tak jsem šla s Usou se projít. po dlooouhé době jsme do vzaly i kolem hlavní výpadovky na Ostravu, kde sa chodívala k Čipovi, ale nehla ani brvou, bylo ji to fuk. Popásla se na jendom místě a byla moc šikovná.
Ahojky kochačky,tak píšu po né zrovna moc vydařeném víkendu, taky jsem ráda,že se naši oři neválej v tomhle marastu,páč ty zabahněný nohy a břicha přece jen na čištění stačí . Ale najdou se tam i tací jedinci,kteří ze sebe opravdu vytvoří ten pravý obalený řízek a pak se spokojeně opalovali na sluníčku
Chtěla jsem vám holky přez víkend něco nafotit, ale teď asi budu muset fotky s koníkama oželet a nebo fotit jen telefonem, páč nám nějaká kurva ( tohle je asi nejslušnější označení) v pátek ukradla auto i s věcma, takže zas máme prd.
Markét to je škoda,že paní nedala ani vědět, nějak se z toho světa vytrácí slušnost
Tak zrovna na toho klučinu jsem se chtěla zeptat, protože jsem si říkala, že přece k vám kdysi jezdil a byl šikovný. Škoda, že už nemůže.
Lidi jsou kur... !!! Krade se pořád a všude... Dneska ti ukradnou nos mezi očima!
My včera vyhrabali polovinu výběhu bobanů, Marek to vyvážel, já hrabala a nakládala, pak přišla i Jarka, tak si zajezdili na Betty. Taky konečně natáhnul do ohradníku zase elektriku. První kdo to otestoval byl kůň, který to chudák potřebuje jako poslední....Usa
Jarka jezdila na Betty a Benďa s Usou u ohrady a natáhli jsme podél celé ohrady ohradník, protože Bettyna včera zkoušela znovu rupnout i tu pevnou. Předvčerem se ji to povedlo, tak to zkoušela i včera potvora. No a my pořád jestli to kopě nebo ne. Zdálo se nám, že to snad ani nekope. Jsem říkala počkáme, až se k tomu přiblíží Usa, tak to uvidíme hned, protože ji trefí. A ona tam postávala...na té strašě jedné ten ohradník na dřevěné ohradě je dluho a taky nekopal, že. No a slečna tam stála a najednou obří skok přes půl výběhu, hystericky se rozkašlala a málem sebou sekla..jsme říkali..."áááá, ooohradník kopééééé "
Teď jenom aby pořádně majznul i ty dva zmeťoury, co pořád testují ohradu....
Jinak dneska by měly přijít holky a vzít si odpoledne koně ven, tak budou mít o zábavu postaráno
Jo jo Lucky, bohužel máš pravdu. Lidi jsou kur.., dyť nám to auto ukradli před barákem, skoro pod oknem, takže fakt super víkend, páč jsme ještě v neděli ráno vezli psa na veterinu fakt když se to se.. tak se to se.. Nejhorší je že člověk je u nás na tom autě,tak nějak závislej
My zas u koní máme poncla a ten normálně na férovku přerve ohradník i když v něm je proud, Míša už je z něj nešťastná páč on je opravdu takovej sviňák nevychovaná, nejenže tam všechny koně terorizuje, ale ničí i ty ohrady, tak už fakt nevíme co s ním
To Benda taky. Kdyby šly kobyly pryč, tak musí být v pevné ohradě a ještě hledá skuliny. Nechat ho v ohradníku, to je jak na volné louce.... To vyzkoušeli jednou. Dokonce o tomu přišel a praštilo ho to. Pak si poodstoupil a fuk a bylo vymalováno..proběhnul to a dál se s tím nesere. Takže Bendu jenom tak něco neudrží.
Asi nejlepší je na to Usa, tu by udržela ohrada z natáhnutého provázku nebo nitě. Nebude moc zkoušet, jestli to kope nebo ne, prostě to respektuje..navíc když jednou za dlooouhý čas se utvrdí v tom, že to fakt kope, tak to nadále zkoušet fakt nebude . Ona z toho prásku má vždycky šok, že se málem pochčije.
Ale Benda je notorický útěkář. A Bettynu udrží spíše ten ohradník, ten ona respektuje. Ale pevnou ohradu...počase začne zkoušet, jak moc pevná je na jení plece......je jak buldozer. Klidně se opře a zkouší, až prkno rupne nebo ho vyviklá ze sloupku...
NO , já jsem vykoumala, že Benda to hodně dělá, když tam není Usa. Když je ráno pustí někdo do velké ohrady s ohradníkem, tak se mi stalo už mnohokrát, že jdeme podél řeky a najednou za olšinou na nás volá Benda. proleze ohradník a jde čekat na Usu k olšině. Nevezme to už až k nám domů, protože ho v ohradě volá Betty. Ale vyleze, popásá se na louce a čeká na Usu. Usa vyběhne z olšiny a čumí jak puk, co tam prcek dělá a děsně se vítají
Když jsou obě holky v ohradě, tak ven neleze.
Jééžííš,Šárí,teda,to je děs,opravdu hrůza s tím autem,
Oldovi ukradli z auta zase mašiny,vrtačku a sekací kladivo,
fakt dobytek,nejhorší je,že člověk i kdyby toho hajzla chytl při činu,tak vlastně slušnej člověk se nemůže proti těmhle ............ ani bránit....
Třeba se auto najde někde poblíž,známý kdysi ukradli KIU a ona si jí po pár dnech našla,sice v hrozným stavu,jezdili s tím ti hajzlové kdovíkde,i po polích,ale našla jí,jen se asi parchanti chtěli projet.,tak se projeli a pak auto odstavili asi 10 kiláků od místa krádeže...
A pejsek už je zdravej???
Jaru přesně tak, i kdyby ho člověk chytil tak mu ani pár facek vrazit nemůže. No toho mi se bojíme,že třeba auto najdou,ale v hrozným stavu a to aby se s tim člověk pak bál jezdit.
Hafan se teď léčí doma, páč jsme jeli s tím korkem,no už mu je 11 tak už je to taky takovej dědule a chytil nějakou virozu, tak mu píchli ATB. Ještě dneska ho musíme vzít na kontrolu. Ještě že si teď půjčujeme auto od mamči, páč jinak by člověk ani neměl toho psa jak na tu veterinu dostat.
ahojky kochačky
tak po nádherném víkendu, který byl plný sluníčka, tu máme opět zimu....-3 stupně, všude plno náledí a mlha že i ptáci chodí pěšky...
ale ten víkend super, bomba, prima cool
Rozárka, začíná zase trochu makat...v sobotu jsme spolu byly na prochajdě na ruce a byla zse hodná až jsem si opravdu začala myslet, že jí snad někdo vyměnil
včera přišla kamarádka a šla s Rozíí na prochajdu pod sedlem...a taky říkala, že byla hodná...poslouchala jak hodinky....a i přes to že je plná elánu...no fakt já nevím...asi jaro
jinak co se řízků blátivých týče...tak to jsou u nás ve stáji všichni....někdo se stihne během 10minut vyválet i 4x....Bret to miluje
ale pak to čištění...
s tím autem mě to teda moc mrzí.....lidi jsou opravdu kukurukůůůůůů
kamarádovi taky loni ukradli auto a říkal, že ho neštve tolik to auto, jako to co bylo v něm...on závodně tančí a zrovna tam měl připravené věci na soutež...takže drahé kvádro,kalhoty, boty 2x, prý i nějaký přehrávač a CD s muzikou...je to hrůza co se v dnešní době děje.....
posílám fotečky Scharika a jeho nových kamarádů (vzadu s červenou ohlávkou jeho sestra Etinka, hnědáček je Ryn a nahánějící je kobylka Rita)
a tady už velký kamarád Ryn...s ním bude v budoucnu i Scharik pracovat (jezdit ve voze)
Markét to je príma,že už má Sharik nové kamarády. Koukám,že tam u vás je nějak chlaďáskovato ne?
My byli jezdit v sobotu i v neděli, člověk si aspoň trochu pročistil hlavu. V sobotu jsme jeli jen Alešem a v neděli jsme se přidali k Míše a dvoum holčinám. Mia šla poprvý ven v takhle větším počtu, ze začátku trochu nervila, ale pak už byla v pohodě. Markét ještě než jsi měla kobuchy březí když jste jeli ven, jak často jste klusali? Páč mi včera střídali krok klus a chudák kobuše z toho byla nějaká znavená a to si myslím,že to nebylo nějaký hnací tempo.
to máš Šaríí pravdu u nás je skoro na každém statku chlaďásek
nevím zda s tím klusem a tak bylo na mě, ale Rozárka když byla březí, tak do 9 měsíce jsem s ní chodila i klusala a byla v pohodě....teď je fakt, že jak nïc dlouho nedělala, tak se rychleji zadýchá, ale unavená není....střídáme klus krok....třeba 15minut krok 3minutky klus, 10minut krok, 5minut klus.....poprvé byla hodně i spocená, ale včera se po hodině a půl vrátila a nebyla ani pod sedlem mokrá...zvykne si a nadýchá se...to by jinak už člověk nemohl dělat nic
To je normální,Šárí,Mia neměla kde vzít kondici,musí pomaloučku začínat,tak se zkraje bude potit,ale ke konci sezony,když budete pravidelně jezdit,tak budeš mít problém jí opotit na dvouhodinovce.
Jarča teď má plačtivý období,
z oddílu asi odjede ten její oblíbenej koník,se kterým poprvně v životě skočila těch 130,
a má snad odjet i Arlav,zvaný Pižďuch,jak na něm jela ty svoje první závody,
Je mi to líto,ale bohužel nemůžu nic udělat....
Snažíme se s ní dělat pomalu,aby začala trochu tý kondice nabírat. Ale je fajn, že když potřebuju Sobistu proklusat nebo procválat, že kobyla nijak nestávkuje a Aleš nás v pohodě dojdou v kroku nebo doklušou. On Sobista byl přeci jen zvyklí chodit vyjížďky v jiném tempu, tak je teď takovej docela nabušenej, minule už byl teda fakt i protivnej, páč mi pořád rval otěže a tak až jsem z něj měla ruce vytahaný jak opice
Jaru to mi je líto,že malá má teď takový trápení, ale tím si asi projde každý kdo chodí jezdit do oddílu nebo tak. Tak snad se tím prokoušete bez moře slziček.
Šári,Schelby v minulé stáji taky chodil vesměs sám, ale jak čuchl u nás k doprovodným koník, začalo být trochu zle. Občas sám chodí, ale stresuje se, i když pravda, někdy v páru taky vyvádí.
Jsem na skok doma, udělám to nejnutnější a musím zpět do práce.Zítra musím odevzdat ředitelce nějaké podklady, to bude mazec,
Holky chtěla bych se zeptat na váš názor, o velikonocích máme jet na vandr do Českého ráje, trasy jsou tak kolem 30 Km na den. Teď pod sedlo dávám tuhle dečku s nějakou tlumící pěnou (mají ji v equiservisu) a mě napadlo,aby měl Sobista záda v pohodě, tak jestli by nebylo dobrý mu dát ještě gelovku? Ale zas nevím jestli by to nebyla nějaká kravina.
http://www.equiservis.cz/cz/eshop/detail/19831-t-uchytka-na-podocasnik-popis.html
ale podle mě by se to dalo v třeba v zooproduktu sehnat levněji.
Markét,my máme podocasníky a poprsáky na všech koních,ale né z toho důvodu,že by sedlo koni sjíždělo dopředu,když sedlo sedí dobře,tak by nemělo dopředu sjíždět,my tam ty podocasníky máme jen z toho důvodu,že chodíme z a do krpálů dost příkrých a když je momentálně ten koník vyfouknutý,tak aby sedlo nesjelo dopředu,když se jde z prudkýho kopce.Já třeba na tomhle sedle,co teď má Moruš,jezdím,že je normálně podbřišník tak volnej,že se kámoš divil,že jsem dojela,když to viděl,jak je volný,
ale ono opravdu na tý Moruši seedí a nemusí být ani utažený podbřišník,
ale samozřejmě z prudkýho kopce by kobyle sjelo na krk,kdyby ho podocasník nepodržel.
Pokud sedlo koníkovi sjíždí dopředu,je to určitě špatně,to měl právě udělaný Monďas,jak jsme mu dali udělat sedlo na míru,tak pán přivezl sedlo,který mu furt sjíždělo na lopatky,
my na tu jeho výrobu sedla máme svoji teorii,ale dokázat mu nic nemůžeme,tak musíme držet hubu..
No a časem začaly vylejzat bílé chlupy,já teda pořád doufám,že zmiznou,Moruš taky měla jeden čas bílý místo pod sedlem a krásně to vylínalo,a to bylo prosím z jedný jediný vyjížďky,pořád jsme jezdily s jedním sedlem,rok,nikde žádnej chlup nebyl,no a jednou přijedu z vyjížďky a málem mě trefilo,tam byl bílej flek,jak když ho namaluješ.
Tak se vždycky směju,když čtu na nemoderce,jak někdo píše,že bílé chlupy jsou dlooouhodobá záležitost,že na tom koni trpícím lidi musej jezdit nejmíň půl roku,než se objevěj bílý místa,kdepak.
Ale zase si to nedokážu vysvětlit,proč zrovna po tý jedný vyjížďce měla ten flek,když celej rok nic...
Někde najdu fotky,zrovna nedávno jsem je prohlížela,ale něják je v tom hafu fotek nemůžu najít...
Díky Jaru. Já to sedlo chtěla vrátit, ale holt jsem si toho všimla až na vyjíždky, kterou jsem po dlouhé době absolvovala s celou rodinou, takže je pozdě. Pokusím se ho nějak prodat.Holt to slečna dojezdí ve Wintecu, než maminka sežene něco pořádného. Paní mi nabízí Winteca na hodně kulatého pony, ale já fakt nevím. Je to moje noční můra.
Markét,ten podocasník ale určitě zkusit můžeš,třeba to bude aspoň do tý doby,než seženeš jiný sedlo,aspoň stačit tak,že nebude najíždět sedýlko poníkovi na lopatky,ale podle toho,co píšeš,je mu sedlo asi širší,tudíž až půjdete třeba do kopce,tak mu bude možná sjíždět zase dozadu...
Já nevím....
Markét,tady je to poutko.
http://www.equiservis.cz/cz/eshop/detail/19831-t-uchytka-na-podocasnik-popis.html
Mám svělého koně .....dostala nové léky, které měla na pár dní ve formě sirupu..prý aby to dobře papala...hech ....nyní má to samé v tabletkách. Tak to nacpu do jedné datle, řeknu "Usinko dobtrotka!" a Usinka hamí a vychutnává si dobrůtku ..... všežravec. Nějaké tabletky ji vůbec nezajímají, hlavně že je to od mamí dobrotka :-))))
Ach jo ..kéž by ji to dalo dokupy, když koukám na stará videa jak je plná energie! (ještě ze starého mobilu)
Tady ještě s Čipem lítací...arabské dělo :-)
http://n-joy.cz/video/blbnuti-ve-vybehu/8rqb8d5fwz5ikmwr
Holky dneska přiježďovaly na louce, tak jsem natočila Lucku s Betty
http://n-joy.cz/video/betty-a-lucka/5qzghdmjhtbajg0r
Benda chodil moc hezky taky, dokonce se mu povedl u sliding stop :-)
Lucky strašně moc ti přeju aby to s Usou už bylo jen lepší a lepší. Koukala jsem na ta videa a jak je tam to video jak holčina jezdí na Betty, tak to vzádu bíle svítící je Usa? Jestli jo, tak teda kloubouk dolů,že i v tomhle počasí je takhle čisťoučká páč Sobista s Miou jsou jak čuníci.
Včera jsem to ke koním ještě stíhala za světla,tak že vezmu kobylu aspoň na lonž a Sobistu si vezmu sebou, no nakonec jsem lonžovala dva koně, Sobista se k Mie vždycky připojil a když ho to na kruhu přestalo bavit, tak si zas odešel , no a pak jsem z lonže pustila kobylu jako ať se trochu proběhnou a pitomcovi mi nedošlo,že z horní pastviny bylo otevřeno i na tu dolní, která je z části zvoraná a koně nám to samozdřejmě narvali až na tu dolní pastvinu, tak jsem si říkala no neva,tak je dole vypustíme,jenže ona dole nebyla brána, takže jsme se se smraďochama zas táhli tím zvoraným nahoru
tak jsme měli sportovní odpoledne všici
My zase měli spravovací odpoledne.Přijedu z práce, Schelby se popásal u souseda-prorval staré pletivo. Tak jsem ho chvíli honila. Utíkal přede mnou,vyhazoval, ale pak jsem ho lapla a musela překročit torza pletiva a on tou úzkou štěrbinou skočil za mnou. Jarda pak šel spravovat ten plot, ale nadával, že sousedovi nebude dávat plot nový /on tam naštěstí jezdí jednou za čas/, takže i tak budu dneska zašlapávat díry,co tam vydupat a ještě urputněji shánět někoho na ježdění.I když koník je pod sedlem 3x týdně /i včera na 1,5 hod/ale potřebuje se vyblbnout.Šári,mít to do Seletic blíž,dám ho tam a jezdili bychom spolu-aspon na tu zimu.
Jéé,Lucí,to je tak príma,že to Usina takhle žere všechno,a jak baští odčervení?Co já se vždycky natrápím s Pierotem,než ten to sežere....
Šárí,Tvoji koníci taky chtějí,abys měla kondičku,hihi.
S tím lonžováním-u nás je to úúplně to samý,lonžuju jednoho koně a lítaj úplně všichni,a Monďas u toho tvoří ještě piruety a podobný opičárny,někdy ho musím natočit,co on tam vytváří.
Holky,já jsem taková blbka,já si smazala na Streamu heslo a teď ho nevím....
Už jsem ho za ty leta zapomněla a jak naízejí tu upomínací tabulku,tak taky nevím,co jsem tam měla,ach jo,budu si muset založit jiný účet.
Je to škoda,že to tam máš tak daleko, a ono kdyby jsi měla Broučka a poníka doma a pak ještě měla jezdit do Seletic,tak by jsi toho taky měla plný zuby. Já jsem teď taky ráda,že tam mám i toho Sobistu,páč to fakt byl děs, jeden kůň tam druhej jinde, takhle si je člověk oba čapne a když to nestíháme ven, tak aspoň na to olonžování se to ještě stíhat dá.
Markét mě napadlo,co třeba se na zimu domluvit s Alčou a Shelbyho dát tam, přece jen ohrada tam je velká a s Pasikem by se asi vyběhali až až.
To je taky na prd s tím někoho sehnat na ježdění, přitom já když začínala jezdit,tak jsem byla ráda,že jsme mohli ke koním aspoň do ohrady. A vidíš to, to já bych si říkala,že v tý Dobrovici je takových lidí,tak že by se na ježdění někdo našel a ono nic
K nám chodila jedna holčina od souseda,jezdí aktivně v Pěčičích,ale byla u nás jen jednou a ticho po pěšině.JInak k nám kdysi chodil jeden klučina, to byl opravdu dar od Boha,ale má místo v Praze a je po ježdění.To jo,u Alči by to bylo fajn.Zkusím to doma nadhodit.I když zase,je to příbuzenstvo,tak bych nerada dělala problémy.Koník něco udělá a je to.
Ideální by byla stáj přímo v místě,ale tady nic není.Však víš.Holt vydržíme do jara.
Včera Jarča jezdila na jiným koníkovi,přezdívá se mu Beďar,
ale krásně skáče a včera spolu dali poprvé 110,možná 120
,trenér se s nima fakt nebabře,
koník skáče pěkně a jsem strašně moc ráda,že jsme tam tu holku dali k tomu trenérovi,,páč on vidí i to,že třeba Jarča pohne ramenem,když nemá,a hned jí napomíná,takový věci já vůbec nevidím,
já vidím,až když se tam mele ta Jarča tak něják všelijak moc,ale že hejbe ramenem,když nemá,to fakt nevidím.
Pak jezdila ještě jednu kobylku,takovou prefesorku,na které se hned jezdcovy chyby projeví,a taky byla z toho chudák Jarča docela nešťastná,jak nemá klidný ten vršek těla a kobča okamžitě reaguje na sebemenší pohyb těch ramen tím,že si přeskočí,ale chvilkama i křižuje,a to Jarču tak dokonale vždycky rozhodilo,že mušela přejít ze cvalu do klusu,
no jo,učení je mučení.
No jo, já vždycky říkám, že je rozdíl mezi vožením si zadku a opravdovým ježděním. Ne jen sedět a jakoby řídit, ale fakt rozumět pohybu, pobídkám, dorozumět se s koněm a cítit s koněm . Jarče to určitě pomůže a hlavní je, že ji to baví.
Markétko, je bbé, že tam nemáte moc možností kde koně dát. Tady je jízdárna na každém rohu, až je jich snad i moc. Ale vlastně v každé dědině je jízdárna....minimálně jedna + XY soukromníků. Tady se to koňmi jen hemží.
Jinak Usa je fakt čistá i v tomhle blátě. Trochu zastříkané nožičky jak někde proběhne blátem, ale jinak je fakt čisťounká.
Tady ještě video ze včera .ona se pásla venku na louce, když holky jezdily, ale pak jsem je poslala dokola kolem alektrárny a potřebovala jsem volat s vetem, tak jsem ji šoupla zpátky do velké ohrady a Usa tam stála a pak přišla na to, že když se skloní, tak vidí pod panely celé fotovoltaiky až na druhou stranu na nožičky Betty s Bendou, tak stála a čučela u země a pak to holky kolem potůčku vzadu prošly za ohradu, tak je Usa šla vítat.
Ocas jsem ji spletla před pár dny, protože má říji a byla fujíkovatá..tak šel ocas do kýblu vyprat a splést.
http://n-joy.cz/video/usinka-vitacek/wte89qly2n7mkfrg
dneska mají koně volno, několik dní za sebou makali.
Noo,přesně,Lucí,ježdění jako takové se fakt musí nadřít,
zase taková prča,jak by si člověk myslel,to není,
a já bych brala ten Váš kraj s těma několika jízdárnama,jééé,
buď ráda,že jich tam je tolik,aspoň si můžeš vybrat.
Hlavně ten písek,to je paráda
,přeci jen se v tom dá jezdit pořád,kdežto na trávě se dá jen občas.
O zasřešení ani nemluvím,to je naprosto super,může člověk jezdit i večer po práci a rozsvítí si v zimě u toho,jéééje,o tom se nám zatím jen zdá a asi eště dlouho zdát bude.
Markét,zkus to,jestli by Jarda souhlasil s tím,že by šel na ten měsíc Shelbík do těch Seletic,určitě by Vás měsíc nezruinoval a Ty byses tolik nestresovala.
No jo, tady je jízdáren hodně. Nejblíž je Happy ranč, kde je velká kruhovka a písková jízdárna. No a v Bašce na kopci je i krytá hala..to mám dál, ale párkrát jsme tam kdysi byli s Betty a Usou a dá se pronajmout. Jinak velká hala je na Čeladné na Prosperu, ale to už jak mají lidi přívěs a koně si tam dovezou..už to není zrovna blízko od nás koňmo. Ale jinak jsou tady jízdárny všude možně a soukromníků habaděj
Markét, jízdárna teď není,místo toho chodíme na ohrazenou pastvinu, je to taková větší louka a aspoň není rozbahněná.
Koníci spíš po ohradě korzujou a čumákujou co se děje okolo. V ohradě co jsou kluci jsou i dva balíky, jeden nahoře, druhý dole, takže chodí i mezi tím. I když teď je to docela na prd, páč to tam celkem zdupaný a bahno, ale ani můj ´´model´´ Sobista si nestěžuje. Když by jsi nestíhala jezdit,tak se koně nechají pustit na velikánskou pastvinu kde se všechny dosyta proběhnou. U kluků je ta ohrada teď taková nic moc,ale u kobyl je možnost chodit na pastvinu, asi spíš záleží s kým by se Shelby snášel líp. Ale myslím,že by nebyl problém se domluvit, že by přez den chodil do ohrady která není bahniště.
Markétko, tohle by se Shelbymu líbilo, nemyslíš?...
jsem se docela nasmála. Teda Usu by to nebralo. Já snad ještě neviděla si tak hrát kobylu. Většinou hřebci a valaši s tímhle blbnou. Use jsem navěšela kdysi i petky všude a moc ji to nebavilo
http://www.youtube.com/watch?v=52UxyjnBQTI&feature=player_embedded# !
To je teda pěkný. Schelby si hraje s Garetem, to je jeho malá chlupatá hračka. Včera jsem ho lonžovala, vzala jsem si na něj poprvé bič a jak lítal, sotva jsem ho udržela.Naštěstí u nás bahno není vůbec, máme píseček.
Dneska jsem v práci do oběda, Katku opět bolí bříško. Musíme se s Jardou prostřídat, je s ní chvíli doma a večer jí chytl zub, takže jsme ještě lítli na zubní.
ahojky,
tak u nás opět zima a chumelí...blééééé
Lucky máš krásný videjíčka.....nejvíc se mi lídí video seznamování...jak tam Uska dělá drahoty a chodí se za tebe schovávat...je to tak roztomilý......
mamince se zbláznily orchideje..kvetou jí snad všechny co má...je to nádhera...tak já se podělím...trochu nekoňských foteček
jinak u nás nic nového...Rozárka je teď spokojená a fakt jak už jsem psala snad vyměněná...
No to je na mě moc..to je nádheraProzraď, co s nimi Tvoje maminka dělá?Mám doma tři orchideje jiného druhu a květ z nich nevyloudím, ani kdybych se na hlavu stavěla.Vše dělám podle pěstitelů,dle příruček, máčím do vody,hnojím,jsou na světle,v teple...a nic,pouze listy pouští. Ono je to opravdu tak, že kdo na květiny kašle,dá jim jen základní péči, mnohdy ani to ne, tak tomu rostou kytky jako blázni...
já se mamky přesně zeptám co a jak....já vím že jeden čas jí vůbec nekvetly....dělala vše podle knížek a pak jednou u kamarádky viděla orchideje na okně...a ptala se jestli se nebojí třeba moc tepla nebo zima průvan a tak...kamarádka jí na to řekla, že je to pro mě nejlepší...tak mamka posázela okna kytkama a začaly kvést
ta modrá je klasická bílá, ale dává se k ní speciální hnojivo a ona zmodrá
Každá orchidejka má svůj obyčejný nejlevnější plastový podkvětník, okno je těsný, plastový a ještě ke všemu otočený na jihozápad, přesně jak to nemá být . Jediný, co je plus, pod parapetem není radiátor a taky se těsně okolo nich nechodí, lezu tam jen já, kydž se kochám (to často ) a zalejvám. Taky jak to vyjde, žádný máchání v kyblíčku, kolik si vezme. Nic takovýho, zaleju je, když mám pocit, že to potřebujou nebo si zrovna vzpomenu, rovnou ke kytce a když si vzpomenu, tak jednou do měsíce je přihnojím, když jsem hodně pečlivá, tak i jednou za tři týdny. A sprchu taky ještě neviděly, a že by to už potřebovaly. Já jsem jim hlavně vysvětlila, jestli ony se mnou chtějí být, tak se ony musí snažit !!!
Návod od kámošky a že je má nádherné!!!!!!!
asi jsem se zamilovala
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8558764/Pripousteni-irsky-tinker.php
Tak ten tinkáč je dost dobrý. ty strakoše moc nemusím, ale tenhle má šťávu..jen tu bradku bych mu fikla.
Teda ty prchideje jsou fantastické! Ta modrá nemá chbyu!!! Já chci taky!!!
Jedna paní tady u nás v dědině má za oknem super orchideje. Okno je na východ a každý den tam chodím s Usou a koukám a obdivuji
Ivčí,prosím Tě,jde Ti Stream?
Mě to furt hlásí jakýsi výpadek či co.
Klucí zase řádili.
Prosím pěkně o název toho hnojiva. Myslím, že mám plno adeptek na pěstování modrých orchideí.děkuji
Dneska Markétka moc hezky jezdila na poníkovi a cválala v ohradě.Je vidět, že je razantnější, poník jí poslouchá jak hodinky. Na to, že jí je 5,5 roku, super. Dneska jsem taky natírala toaletku a zdobila jí růžemi-ubrousková technika. Mám svojí místnost a pořád jí krášlím. V říjnu děláme velkou výstavu starých hraček.Holky, kdybyste něco měly doma ,,starého a zbytečného,, vzpomenete si? díky
Ahojky holky, teda orchideje nádherný! Taky se hlásím o hnojivo prosím. Máme s mamkou i takovou tu maličkou jmenuje se calimero.
lucky
napsal(a):
Tak ten tinkáč je dost dobrý. ty strakoše moc nemusím, ale tenhle má šťávu..jen tu bradku bych mu fikla.
Teda ty prchideje jsou fantastické! Ta modrá nemá chbyu!!! Já chci taky!!!
Jedna paní tady u nás v dědině má za oknem super orchideje. Okno je na východ a každý den tam chodím s Usou a koukám a obdivuji
Ne ne ne, žádné fiknutí bradky. K tinkerovi patří bradka a knírek, stejně jako ty rousy.
no jo..to já bych mu to prostě fikla. Rousy super, ale bradka nic moc a kníra jsem taky viděla....s tím člověk moc nenadělá, je to komické.
Jak byl ještě sníh, tak jsme s Jarkou jeli kolem tinkáčů s Betty a Bendou v saních a měli jste vidět, tak se Benda naparoval na hřebce Basem
Ty orchideje jsou úchvatné! Já si snad nějakou koupím! Nikdy jsem nebyla na pěstování kytiček, ale tyhle jsou táák kráásné!
Garet byla dobrá koupě.Sice 15 tisíc za poníčka je dost,ale tam se platil charakter a přiježděnost.
Věřila bys tomu,že byl kdysi týraný a v nové stáji shazoval děti a tahal je za sebou? Ta trenérka ho dobře vycepovala
a myslím,že pokud bude Markétka jezdit, něco z ní bude.
Lucko,poradíš,co změnit v té místnosti?Líbí se mi takový styl,ale to moje cítění-hrůza.
díky za tvůj čas
No, já teda n evím, nejsem architekt a abych se přiznala, tak starožitnosti přímo nesnáším a tohle není fakt to, co by se mi líbilo do baráku. Jen když na to tak koukám, mě osobně vadí zakryté zrcadlo nahoře nějakou krajkou nebo co to je..to mi tam bije do očí. Ono je hezké samo o sobě a vypadá, že nahoře je nějak zdobené???