Máme nedávno koupený starší stateček, na dům navazují stáje, do L stodola, taková ta klasika. Letos chceme vyřešit zpevnění terénu, jelikož strašně bojujeme s blátem. Přes celý dvůr přejede traktor, koně chodí jednou stranou do výběhů, druhou na vyjížďky a jízdárnu, do toho v tom lítají velcí psi, takže moc hezký terén. Je to hrozné, když pak přijede "nekoňácká" návštěva a musí v gala šlapat blátem :( Dispozice měnit nejdou...
Máte někdo něco podobného doma? Líbila se mi zámková dlažba, ale tu mi nedoporučují ke koním na zimu - klouže, jiná betonová dlažba zas nevydrží traktor a popraská, štěrk je nepraktický a do bláta se stejně brzy zamačká... jsem v koncích
my koupili dům už se zámkovkou, co na ní udělají koně v zimě uvidíme, ale vzhledem k tomu že ji budou využívat jen při cestě z výběhu, tak doufám že se naučí na ní chodit v klidu. Jinak co lidé chválí jsou gumové rohože pokládané na štěrku zaválené pískem. drží i při velkých deštích, chce to však dělat pořádně, jinak všechna práce a peníze přijdou vniveč. na místa kde jezdíte s traktorem bych zpevnila pásy od kol zatravňováky taktéž podštěrkované
Těžko radit, když člověk nezná dispozici dvora. Kdyby šlo rozdělit prostor na "sektory" podle potřebné únosnosti, daly by se nakombinovat betonové zatravňovací dlaždice pro traktor s jiným materiálem (plastové zatravňováky, tosiplastové rohože apod.) pro koně, případně chodníčkem ze zámkové dlažby, vedený někde krajem podél domu, pro elegantní návštěvy. Zámková dlažba se vyrábí i v únosnosti pro těžší prostředky, ale faktem je, že na ní nesmí zůstat v zimě udusaný sníh, který se mění v led a pro koně by to fakt nebylo to pravé. A navezený štěrk, který nemá vespod drenáž, se rychle zašlape do bláta a jsou to vyhozené peníze.
Luni

XXX.XXX.101.182
To je dobrý nápad, rozdělit to na sektory a udělat kompromis. Myslím, že ta zámkovka by byla super a v zimě se dá posypat pískem,aby to neklouzalo.Ale finančně to bude majlant. Ten beton musí být hodně kvalitní, jinak se časem začne drolit.
Nemůžu najít žádnou slušnou fotku, kde by byl dvůr vidět celý... Asi to letos jen vysypeme a upěchujeme, a budeme škudlit penízky na kompletní pořádnou úpravu. Dostala jsem několik doporučení na tu betonovou zatravňovačku, takže půjdeme nejspíš do té. Chtěla jsem se zeptat, co je to za tu folii pod štěrk a kde je k sehnání? děkuji vám za příspěvky