Sloup el.vedení na vl.pozemku máte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2011 21:34
iisaabeel

XXX.XXX.213.241

mám na svém pozemku sloup el.vedení,takový ten obrovský,když se stavěl ještě to nebylo moje,společnost ,které sloup patří neustále otravuje, abychom podepsali věcné břemeno na pozemek na kterém stojí,mě se to nějak nezdá,pokud by na něm chtěli cokoli dělat a dali dopředu vědět ráda je tam pustím,ale věcné břemeno se mi zdá trochu moc zvlášť na celý pozemek ,když sloup stojí na úplném kraji máte s tím někdo zkušenost?

18.1.2011 21:43
cieslar

XXX.XXX.92.21

Sloup mame ve vybehu a kdyz jdou na nem neco spravovat,tak zazvoni a reknou,ale taky se nam stalo,ze kolikrat,kdyz tam nebyl ohradnik zrovna,tak tam jeli,aniz by dali vedet dopredu.smajlík
A davat vecne bremeno ,to je nejaka blbost ne?smajlík To nedelej,kdyz neco chcou,tak at ti daj vedet a je.

18.1.2011 21:48
iisaabeel

XXX.XXX.213.241

no mě se to zdá taky divný,pokud by chtěli kdykoli je tam pustím,ale s tím břemenem by tam mohli chodit jak by se jim zachtěli,pozemek mám ohrazený a oplocený,koně tam a velkého zlého psa takže kdyby tam vlezli asi by se divili,bez mého vědomí nechci ,aby tam někdo chodil ,díky takže je pošlu slušně do háje,nevěděla sem jestli na to není nějaký zákon

18.1.2011 22:03
strelish

XXX.XXX.64.235

U nás byla situace následující - oni nám chtěli postavit el. vedení přes pozemky - dali by nám 8 000 Kč za sloup. My chtěli posunout jiný sloup, před barákem, o pár metrů vedle - cena? 350 000 Kč. Tak oni jednají s obyč.lidma a pak člověk vidí, že sponzorujou kde jakou ptákovinu, i v televizi, za prachy, které vydělají takhle. Na věcné břemeno bych jim nepřistoupila ani omylem, pokud by mi to zákon vyloženě nepřikazoval.

18.1.2011 22:16
cieslar

XXX.XXX.92.21

Jojo,takhle to je asi ze vsim.:-|.
Zadne bremeno!A ani jsem neslysela,ze by na to nejaky zakon bylsmajlík Asi ne,to by byla nejaka blbost,takze nic pokud chcou at prijdou ,tot vse.:-)

18.1.2011 22:19
iisaabeel

XXX.XXX.213.241

tak teď sem se dívala na internet a pokud věcné břemeno člověk nepodepíše pozemek mu jednoduše vyvlastní takže teď nevím asi tam zavolám

18.1.2011 23:28
strelish

XXX.XXX.64.235

iisaabeel napsal(a):
tak teď sem se dívala na internet a pokud věcné břemeno člověk nepodepíše pozemek mu jednoduše vyvlastní takže teď nevím asi tam zavolám

Jo tak tím nám vyhrožovali taky. A řekla bych, že dohoda se nekonala a nevyvlastnili nám ale taky nic.

19.1.2011 04:21
vesper

XXX.XXX.14.72

Vyvlastnit mohou pozemek je jen pokud se jedná o "veřejně prospěšnou stavbu". Ta musí být někde vyznačena jako součást územního plánu.
Pokud se jedná o stávající sloup, tak je jen na vás, jestli věcné břemeno podepíšete. navíc je blbost věcné břemeno na celém pozemku, ale dá se vymezit jen část, které se to týká.

19.1.2011 11:33
malaadelka

XXX.XXX.253.104

vesper napsal(a):
Vyvlastnit mohou pozemek je jen pokud se jedná o "veřejně prospěšnou stavbu". Ta musí být někde vyznačena jako součást územního plánu.
Pokud se jedná o stávající sloup, tak je jen na vás, jestli věcné břemeno podepíšete. navíc je blbost věcné břemeno na celém pozemku, ale dá se vymezit jen část, které se to týká.

Ano, pokud už vás jakkoliv donutí podepsat věcné břemeno, vyžadujte do smlouvy uvést také, že si souhlas se vstupem musí vyžádat (také pro jejich dobro - zvířata mohou ohrozit jejich zdraví) a že se k věcnému břemenu musí dostat nejbližší možnou cestou (tedy nepolezou přes celý pozemek, ale vy jim určíte kudy).
Ale ve vašem případě bych nic nepodespisovala, nebála se a nenechala se zastrašit.
Příští týden mám schůzku s právníkem, tak se ho zeptát a dám vědět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík