Ahoj, zdravím všechny. Mám dotaz pro Bonitu. Kde se tak dají, kromě Anglie, koupit shireský koně. Pokusím se přidat svojí babičku Bess do přílohy obrázku. Díky za info Věra
Tak babička je krásná,no jo Shiráci se nezapřou! Jsou to nádherní koně.
Bonit, úvodní fotka super, sluší to chlapákovi
Před pár dny jsem viděla v inzerci na prodej pěkného Shira z chomutovské zoo.
Línají vám taky už koně? Punťa tedy už příšerně. Domů chodím chlupatá Včera jsem se pustila do čištění a jenom z Punti to byly tři lopaty a není konec. Ale mám na chlupy takovou pomůcku, měla jsem to na psi, takové železné "hřbílko", ale i klasické konské gumové je na to dobré
Včera jsem myslela, že Punťu praštím po papuli. Zůstal o hodinu déle ve výběhu a už vymyslel lumpárny. Roztrhal si novou koženou stájovku, na závěr jí ještě rožvejkal. Pak si ze mě dělal srandu, že ho nechytím No a teď ráno jsem si všimla, že ještě porazil část hrazení.. Tak mám odpoledne co dělat
a jj, vidim, ze tvoj chlapcek sa veru nenudil to pozname, ja som zasa vcera pustila kone, zrebec sa hned vyvalal az dvakrat a pozeram, co to na tej papuli ma...no mal krvavy ruz(rtenku).skoro som odpadla, niekde si presekol pysk, nastastie mu to prestalo, ale tiez som rozmyslala, ako k tomu prisiel
krizovatka
napsal(a):
Ahoj, zdravím všechny. Mám dotaz pro Bonitu. Kde se tak dají, kromě Anglie, koupit shireský koně. Pokusím se přidat svojí babičku Bess do přílohy obrázku. Díky za info Věra
pokial viem, tak casto sa dovazaju z Holandska, a potom treba pohladat v Nemecku, tam ich je vcelku dost, a ty co mas za kobus? Ako je stara a odkial? Nase kone su z Anglicka, zrebec ma v Anglicku splnenu licenciu a moze pripustat kdekolvek. Konicek v inzercii je nas synator
Jinak jsem se ještě chtěla zeptat, nevíte nebo spíš můžete mi doporučit sedláře, který vyrábí pěkné ohlavy na chlaďase? Asi nejznámější je Hošťálková, ale slyšela jsem samé negativní věci.. Nebo máte s ní dobrou zkušenost?
A pak ještě, nevíte o někom, kdo prodává použitý chomoutový postroj? Chomout 27, nejlépe špičatý, ale je to jedno + ostatní. Tak, abych mohla zapřáhnout a jet. Nechci žádnou parádu, ostatně bych chtěla, ale nejsou peníze
Nevadí ani kdyby byly pobočiny na pevno k chomoutu..A aby byl prodávající ochoten poslat poštou. Díky
Dobrý večer, děkuji za odpověď. Angličany jsem oslovila, ale nejsou moc sdílní :-) Bess je Liberecká, akorát se mi na pár let ztratila z dohledu, až se mi jí konečně povedlo vypátrat a koupit včetně jeji kobylky. Babičce je cca 25 let. Má tady jestě jednoho odrostlejšího potomka, valach cca 180 cm Body (doufám, že jsem to napsala dobře). Momentálně jsem se dostala na jednoho chovatele v Německu, takže mu zítra zavolám. Jestli koupím záleží na ceně, ale hrubou představu už po letech tichého zkoumání shireských koní mám. Pak mám na Vás ještě otázku, kolik a co krmíte. Vaši koně vypadají moc hezky. Díky Věra
bonita
napsal(a):
no, ja som tiez poznala jednu podobnu kobus, Bess sa tusim tiez volala a bola z Hradku nad Nisou, nie je to nahodou ona? A mala nejake zriebata, jedna kobus od nej je krasna vysoka hnedka a je pri Trnave u nas v SK a dalsi plavacek je niekde v CR.
Ano, to je přesně ona
holky, nedrážděte mě těma shirama a frísama, Strašně se mi líbí. Akorát můj Cipísek je takový zlato, že bych ho za nic nevyměnila. U nás se ještě nelíná. Ale je fakt, že jsem ho už asi týden nemusela čistit, jak je nasněžíno, tak je čisťounkej. Takže jenom pošmudlám, nasedlám a hurááá. Podařilo se mi Cipíska zhubnout o dvě dírky na podbřišníku a moc mu to sluší. Nemořila jsem ho hlady, ale chodíme o víkendu ven s kamarádkou, co má plňase a víc s nima běháme. Zmizely mu tokový boule na zadku, kamarádka mu říkala, že má 4 prdele
Jenny Mae je krásná, akorát jsem si nemohla vzpomenout na její jméno a vlastně myslím, že Robina prodávali tenkrát někam k Vanďáku. Tuším, že byl čerobílý, jestli je to ten samý kůň. A ano, připouštěli na Prašném dvoře koněm hřebcem Kinským. Nevím kolik měla hříbat mezi tím, co se mi ztratila z dohledu. Tady přikládám fotku její kobylky Bonny.
S tím původem je to horší, protože jí v ČR nevěděli jak zapsat, tak jí snad tenkrát zapsali jako pony Jinak o původu jsem se bavila se Zdendou a říkal, že by se to snad dalo zjistit někde v Anglii. Snad by měla být zapsaná i v nějaké shire knize, že může být připuštěná plemeníkem. Nevím ani jak to přesně chodí.
aluska
napsal(a):
holky, nedrážděte mě těma shirama a frísama, Strašně se mi líbí. Akorát můj Cipísek je takový zlato, že bych ho za nic nevyměnila. U nás se ještě nelíná. Ale je fakt, že jsem ho už asi týden nemusela čistit, jak je nasněžíno, tak je čisťounkej. Takže jenom pošmudlám, nasedlám a hurááá. Podařilo se mi Cipíska zhubnout o dvě dírky na podbřišníku a moc mu to sluší. Nemořila jsem ho hlady, ale chodíme o víkendu ven s kamarádkou, co má plňase a víc s nima běháme. Zmizely mu tokový boule na zadku, kamarádka mu říkala, že má 4 prdele
Aluska však ty máš taky takové Shira :-) Když jsi tenkrát psala jak je vysoký, tak jsem koukala
Závidím, že ještě nelínáte, ale zas na druhou stranu až budou línat ostatní, my už budeme mít po Myslím si, že na to línání má i vliv přidávání lněného semínka do žrádla. I kůže pod hřívou a na ocase už není šupinatá, jak bývala..
misamarincova
napsal(a):
Aluska však ty máš taky takové Shira :-) Když jsi tenkrát psala jak je vysoký, tak jsem koukala
Závidím, že ještě nelínáte, ale zas na druhou stranu až budou línat ostatní, my už budeme mít po Myslím si, že na to línání má i vliv přidávání lněného semínka do žrádla. I kůže pod hřívou a na ocase už není šupinatá, jak bývala..
Míšo, Cipísek má asi 175 cm, to zase není tak vysokej, ale blbě se už na něj leze bez nástupního ostrůvku.
ahojky,
tak leden už je za námi a já už chci vážně jaro
ted marodím s kobylou i já....uklouzla jsem na ledě a bohužel to odneslo i to moje neštastné koleno....
jinak Rozárka líná jak pominutá....vždy když se s ní mazlím odcházím jak chlupatá koule
u nás v Broumově teda žádného Schira nemáme, ale je tu nově postavený (opravený) statek kde chovají Frísáčky...tak už se moc těším až to bude otevřeno i veřejnosti...
Bonit ten běloušek je fakt krásný....
misamarincova
napsal(a):
Jinak jsem se ještě chtěla zeptat, nevíte nebo spíš můžete mi doporučit sedláře, který vyrábí pěkné ohlavy na chlaďase? Asi nejznámější je Hošťálková, ale slyšela jsem samé negativní věci.. Nebo máte s ní dobrou zkušenost?
A pak ještě, nevíte o někom, kdo prodává použitý chomoutový postroj? Chomout 27, nejlépe špičatý, ale je to jedno + ostatní. Tak, abych mohla zapřáhnout a jet. Nechci žádnou parádu, ostatně bych chtěla, ale nejsou peníze
Nevadí ani kdyby byly pobočiny na pevno k chomoutu..A aby byl prodávající ochoten poslat poštou. Díky
No myslím, že ohlav ušije jaký kolik sedlář když mu řekneš konkrétní požadavky. Jinak Hosťálková má spíš ohlavy konfekční ale je důležitý si zkontrolovat v jakém směru je ušité zapínání a jak jsou kvalitní přezky nebo karabiny, někdy se stane že to nevyhovuje potřebám, ale možné si to nechat přešít.
madow
napsal(a):
ahojky teď ještě záleží jaký broumov myslíš..jsou dva...jeden kde bydlím já Okres Náchod a druhý na Tachovsku
Jinak jméno mi nic neříká, bohužel a to se mezi koňákama docela i dost známe.
Ne ja myslkim u Opavy!Aha neni to tam nahodou Brumovice?Jejda,tak to jsem se tedy fakt dost spletla.Ale to je vse tak podobne
ambra
napsal(a):
No myslím, že ohlav ušije jaký kolik sedlář když mu řekneš konkrétní požadavky. Jinak Hosťálková má spíš ohlavy konfekční ale je důležitý si zkontrolovat v jakém směru je ušité zapínání a jak jsou kvalitní přezky nebo karabiny, někdy se stane že to nevyhovuje potřebám, ale možné si to nechat přešít.
Děkuji, Petra mi doporučila p.Maravcovou, po shlédnutí jejích výrobků a ceníku, jsem se rozhodla pro ni. Už jsem ji kontaktovala, zda by mi ušila ohlav dle mých představ a prý není problém. A to že sem si toho fakt navymyslela Rovnou si nechávám ušít i stájovku dvojitou koženou(tu už snad nepřerve)+ vodítko také dle mého výmyslu :-)
JInak chomout už mám koupený, teď už jen sháním postroj
bonita
napsal(a):
musim vam to sem dat
... ještě něco takového chybí :
m i s i c k a
napsal(a):
to jsem zvědavá, jakou barvu bude mít hříbě
Aj já . Pravděpodobně nebude ryzák ( tatík je ze dvou hnědáků a ryzáka zatím nedal, takže pravděpodobně homozygot) a určitě nebude šiml. Jinak cokoli mezi tím
misamarincova
napsal(a):
Já jsem také zvědavá na prcka
Myslím, že to bude hnědáček s dekou
Letos budeš uchovňovat i Amandu?
Ať je barva jaká chce, hlavně ať to není hřebec, ten by šel do světa. Radši hnědou kobylku než dalmatina hřebce...
Ano, Amandu letos, jestli všecko dobře dopadne .
ambra
napsal(a):
"Puntík" kam se podíváš....
Ony mají nějakou divnou potřebu courat v páru
ambra
napsal(a):
Ne oni tě připravují na to jak s nima budeš jezdit v páru ve vozu a v bričce
Jó, to by mně k tomu musely holky flekaté donutit .
Já radši čtyři nohy pod sebou než čtyři kola pod sebou. Čtyři nohy na rozdíl od kol dojdou všude .
Mít míň roků, kilo a zdravé nohy, tak by to šlo využít i na uherskou poštu
jaaaj Sally, velmi by som chcela maleho ponika, ale nemame k tomu dobre ohrady, vsade by podliezol musi mi stacit nasa asta
bonita
napsal(a):
jaaaj Sally, velmi by som chcela maleho ponika, ale nemame k tomu dobre ohrady, vsade by podliezol musi mi stacit nasa asta
Asta je moc pěkný "poník" .
Mám ráda veliké psiska
Zdarec!!!
Tak mám špatný zprávy - podle veta prý Sabina březí není - sahal do ní a prý tam nic není. Je možné, že je třeba hříboš spadlej někde dole a že by ho nevyhmátl?
Zdá se mi, že ten ranec není jen z vyžrání¨a že se jí dělá trochu vemínko (teda jestli to nejsou teda špeky). Poraďte! I když kdyby nebyla, taky houby zle, co nadělám. Připustíme letos a aspoň konečně slezanem.
Jen korunky mě mrzej.
petrusko, ja neviem, my sme sa uz raz tak napalili, kobyla prisla od zrebca, ziadnu dalsiu ruju sme nepozorovali, veselo pupkatila a nasledujucu skoru jar sme zavolali vetku a ta skonstatovala, ze ziadne mimi nebude ale, na druhej strane, pokial je zarodok uz dolu, tak sa nahmatat neda, hlavne teda u velkych koni s velkym telom...
No, uvidíme no. Počkám tak do dubna a když nic, tak zajedeme k hřebcovi, už mám vybraného slezana. Nedá se nic dělat. To je riziko chovatelství no, že člověk občas přijde o nějakou tu korunu.
Děkuji za pochvalu!!! Jj, kobča to je moje největší zlatíčko, nedám na ní dopustit.
A Vašek to je můj první koník (takže taky srdeční záležitost), snažím se aby se měl co nejlépe, když celý život dřel. Nikdo mu netipuje už tolik let - je teď nádhernej.
petra136
napsal(a):
Děkuji za pochvalu!!! Jj, kobča to je moje největší zlatíčko, nedám na ní dopustit.
A Vašek to je můj první koník (takže taky srdeční záležitost), snažím se aby se měl co nejlépe, když celý život dřel. Nikdo mu netipuje už tolik let - je teď nádhernej.
Peti ale jo vypadá šediví ti, ale na ten věk mu to ještě pořád běhá takže dost zachovalej.
sally a tak nějak drandíme my
ambra
napsal(a):
Peti ale jo vypadá šediví ti, ale na ten věk mu to ještě pořád běhá takže dost zachovalej.
sally a tak nějak drandíme my
Jasně, musí být kde drandit a musí to bavit... což se mně moc netýká ani jedno ani druhé
Já jsem vyznavač toho arabského přísloví...
... aneb jenom čtyři nohy - žádné baráky, žádné smradlavé výfuky, troubící řidiči, nervy, kde zas kůň upustí bobek a kdo kvůli tomu bude hysterčit ( sbírej to za provozu v cizí dědině, když kolem frčí auta), většinou žádní lidi - jenom krásná příroda a její ticho... prostě paráda
Ambricko, ty si nebola nahodou minuly rok v Podlesi 01.05. ? Chcela by som vediet, co je toto za kona, ci ho niekto alebo tu holku, co ho vedie, nepozna...
bonita
napsal(a):
Ambricko, ty si nebola nahodou minuly rok v Podlesi 01.05. ? Chcela by som vediet, co je toto za kona, ci ho niekto alebo tu holku, co ho vedie, nepozna...
bonita no nebola nebola, ale když mi prozradíš odkud je to v z alba tak se třeba zorientuju a když ne tak na to mám lidi co boli Teda pokud stíhali sledovat.
a tu prvu takyto uzivatel: pajjkiss a zaroven tam ma aj tohto konika a aj toho totoznost by som rada vedela
malý shir
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8847058/Pripousteni-Irsky-cobtinker.php
nádhera
No já si nemůžu pomoct ale musím to dát i sem. Hlava mi to fakt nebere http://www.elpako.estranky.cz/fotoalbum/maratonak/maratonak/ nechápu význam toho řemene sloužícího k připojení/spojení ojek (podle fotek jde asi prostě jenom přes krk pod chomoutem od jedné ojky ke druhé). Fakt nedokážu pochopit co ti lidi vymyslí a to nemluvím o tom jak (zřejmě autor stránek podle nicku) na diskuzi na EQCH tvrdí jak mají super postroj....(což se musí nechat že vypadá slušně, ale ještě by asi chtěl návod k použití ne)
ambra
napsal(a):
No já si nemůžu pomoct ale musím to dát i sem. Hlava mi to fakt nebere http://www.elpako.estranky.cz/fotoalbum/maratonak/maratonak/ nechápu význam toho řemene sloužícího k připojení/spojení ojek (podle fotek jde asi prostě jenom přes krk pod chomoutem od jedné ojky ke druhé). Fakt nedokážu pochopit co ti lidi vymyslí a to nemluvím o tom jak (zřejmě autor stránek podle nicku) na diskuzi na EQCH tvrdí jak mají super postroj....(což se musí nechat že vypadá slušně, ale ještě by asi chtěl návod k použití ne)
Ahoj, drží oje My je ale máme navěšené přímo k chomoutu, ne takto
schebor
napsal(a):
Ahoj, drží oje My je ale máme navěšené přímo k chomoutu, ne takto
JO to vidím taky ale naprosto z toho nechápu proč takto. Protože je to naprosto blbě, protože to toho koně nejspíš pěkně odírá i na těch fotkách je vidět že jak jde z kopce tak ojka si dělaj co chcou a není to moc bezpečné. No absoltuně mi hlava nebre jak to mohl někdo vymyslet....
Ahoj,mám doma ohlávky na chlaďase,zdobené,ručně šité,kování buď stříbrné nebo zlaté.
Míša - je u mě na ustájení, pracuje v lese a dneska jsem si ho vypůjčila pod sedlo, protože od čtvrtka stojí, tak aby se trošku rozhýbal. Je suprovej, úžasně poslouchá, je příjemně temperamentní a vyšlapuje si jako frísáček - no nááádhera prostě. Jsem čekala lenochoda jako je Vašek a on je to takovej drak.
Petro, je nádhernej, já jsem zatížená na hnědáky . Jinak u nás dneska ráno -8, a včera jsem na vyjížďce pěkně zmrzla.
sally
napsal(a):
Dorka bude pořádný kus koně .
U nás není žádný sníh, ale strašně fouká. Jsem zmrzlá ať vlezu kamkoliv
Asi zahájím protestní akci proti zimě. Jestli do března neskončí, vyvodím z toho důsledky... zimní spánek po vzoru medvědů.
sally Zimní spánek a na jaře jo? Boduješ.
Tak a něco vám sem nahraju né že si poslintáte klávesnicu.
sally
napsal(a):
Dorka bude pořádný kus koně .
U nás není žádný sníh, ale strašně fouká. Jsem zmrzlá ať vlezu kamkoliv
Asi zahájím protestní akci proti zimě. Jestli do března neskončí, vyvodím z toho důsledky... zimní spánek po vzoru medvědů.
To bude, je krásná a jsem ráda, že zatím zůstane doma... Už dorůstá pomalu Hvězdu
U nás taky hnus, stav sněhu viz foto, ale fučí a teplota v rozmezí -7 až -14°C. Včera se narodilo první jehně, chudák malej do takového počasí
drahousci, dnes sme mali veeelky den, nasa stara Cicka uz nie je uplna cicka, dnes podstupila onen zakrok, ktory sme rodinne schvalili, a tym padom mame uplny a konecny stav maciek-4...dufam, ze si zvysny zivot bez kusancov a znasilneni od hafo kocurov z celej ulice patricne este s nami uzije
bonita
napsal(a):
drahousci, dnes sme mali veeelky den, nasa stara Cicka uz nie je uplna cicka, dnes podstupila onen zakrok, ktory sme rodinne schvalili, a tym padom mame uplny a konecny stav maciek-4...dufam, ze si zvysny zivot bez kusancov a znasilneni od hafo kocurov z celej ulice patricne este s nami uzije
Bonit, tak to gratuluju ke sterilizaci S kočkama je to těžko, pořád někde chodí.. Určitě lepší vykastrovaná kočka, než pořád řešit, kdo si vezme kot'ata..
Ambře - všechno nejlelpší k narozeninám
Tak jsem se dnes dozvěděla, že je plemeník Neugos po smrti .
Dočista mně o mrzí; byl to Pan kůň, jakých mnoho není, pracoval v lese celý život ... poslední jeho hříbě bude u nás.
Ještě jsem s ním chtěla pouštět, ale co už... člověk míní...
Snad prý zauzlení střev ( kolika)... měl už svůj věk, ikdyž na něj rozhodně nevypadal...
ano sme radi, ze sme ju dali sterilizovat, stalo to 40 eur, a mame pokoj, teda aspon dufam
Dva měsíce mu chyběly do 22 let, ty fotky jsou z loňska ( v 21) z připouštění Sally.
Je to nečekané - naší babce bude 21, vypadá dobře, snad se tak i cítí mimo slabou artrozu... ale on taky vypadal dobře a byl zdravý... doufám, že babka mi vydrží ještě léta, nečekané odchody nesnáším moc dobře.
bonita
napsal(a):
ano sme radi, ze sme ju dali sterilizovat, stalo to 40 eur, a mame pokoj, teda aspon dufam
Bonit, ta je dočista podobná té naší :
Zelená tráva... už aby byla
Takovou má naše kočka televizi , dokáže na ni zírat dlouho
Jéé, to je ho škoda. Ale na druhou stranu se dožil pěkného věku, na to, že celý život pracoval :-( .
Ještě, že zůstala kobča březí.
Odpoledne při prohlížení fotek jsem si všimla, že Punťovi bělá ocas Doufám, že mu nevybělí úplně, to by se mi nelíbilo ohledně čištění
m i s i c k a
napsal(a):
Bonit, tak to gratuluju ke sterilizaci S kočkama je to těžko, pořád někde chodí.. Určitě lepší vykastrovaná kočka, než pořád řešit, kdo si vezme kot'ata..
Ambře - všechno nejlelpší k narozeninám
Míšo děkuju
sally no myslím, že už měl zasloužilej věk na odchod do nebíčka.