Westernové plemena a jezdci kochači 169

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2011 08:41
remonek

XXX.XXX.162.107

Tak a teď už to je dobře :-)):-)), Jaru půjde ta 167 nějak smazat?

1.2.2011 08:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkŠárí,nepůjde,ale to neřeš,ona zapadne.:-)
:-):-)Sobimu to sluší v letním kabátku:-),taky úřidám jednu Moruš,uuuuž aby měla letní srst.:-):-)

1.2.2011 08:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A ještě malýho skřítka,tý jo,to už snad ani není pravda,že byl takhle prťavej.:-)):-))

1.2.2011 08:53
remonek

XXX.XXX.162.107

Ježiši to je Legíš smajlíksmajlík:-) no to byl takovej bobek :-). Nám teď má ve stáji v březnu rodit QH, tak jsem zvědavá na malýho prďouse :-)

1.2.2011 09:43
madow

XXX.XXX.121.112

teda holky vy jedete

já už chci taky ja¨ro a to moc....

ted s rozinkou marodím i já...ve čtvrtek jsem uklouzla na tom blbém ledě a přímo na to moje neštastný operovaný koleno...žiju, ale v noci nespím smajlík

Rozárka se lepší nemá už nožku nateklou..dostala jsem pro ní nové léky...jen u placení jsem málem omdlela smajlík

tak já taky dám jednu Rozinku v letním ať nás to zahřeje alespon na obrázku

1.2.2011 09:48
remonek

XXX.XXX.162.107

Jé Rozinka má krásnou uzdečku :-)
Holky já si včera koupila takové ty šikmé vložky do třmenů,měli je zlevněné v zoolandu, jen teď nevím která strana patří ke koni smajlík já si tedy myslím,že ta nižší,ale nejsem si jistá.

1.2.2011 10:00
madow

XXX.XXX.121.112

jj uzdečka je pěkná a teď scháním něco podobného a ani ťuk...tuhle jsem kupovala přes bazar a je fakt perfektní...jen na ní dost rychle zrezly přesky

šikmé gumy když nasadíš na řemen a trmen spustíš dolů tak by jsi měla mít sníženou stranu gumy k zádi koně

1.2.2011 11:27
marketka

XXX.XXX.179.3

Šárko,v Zoolandu ještě něco mají?

1.2.2011 11:34
remonek

XXX.XXX.162.107

Mají tam ještě pár zbytečku, nějaký vitamíny, beránky,podsedlovky,reflexní vesty, gumy do třmenů a nějaký čištění.

1.2.2011 11:36
remonek

XXX.XXX.162.107

Už jsem obepsala lidičky s tím bazarem a už mi dvě holky psaly,že by se jim to líbilo, že doma určitě něco najdou. :-)

1.2.2011 11:45
marketka

XXX.XXX.179.3

no tak fajn a ještě bych udělala pořádnou chlastačku /já abstinent/

1.2.2011 11:46
marketka

XXX.XXX.179.3

Já taky pár koňáků znám,mám na ně kontakt,takže bych to ofiko obeslala.

1.2.2011 12:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No jooo,Rozárka je fakt parádnice v té uzdečce,moc jí to sluší.:-):-):-)
:-)Holky,i kdybyste nesehnaly žádnej plac na tu burzu,tak se to dá udělat i na nějáký veřejně přístupný louce,tam ještě rozdělat ohýnek a lidi stejně přijedou autama,tak by si to prodávali z auta vzádu,to je takový nouzový a přírodní řešení si myslím,i kdyby pršelo,tak to budou mít schovaný.:-)Ale určitě nějákej sál seženete,držím palečky.:-):-):-)

1.2.2011 12:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Teda nemyslím v tomhle počasí,jo,spíš třeba za měsíc,třeba bude tepleji.:-):-)

1.2.2011 13:16
madow

XXX.XXX.121.112

tak já vám dám ještě jednu zblízka :D

je to po puťáku tak spí smajlík

1.2.2011 20:15
hyblerovahela

XXX.XXX.17.209

Ahojky holky - dělám si soukromou anketu : kolik a čeho koníkům krmíte?
Máte zkušenosti s Alltech? Doporučila nám ho paní doktorka pro Fabiánka kvůly těm kolikám. Já drtím každý den lněné semínko a mátu s meduňkou - zaleju vodou a přidám oves. Krmila jsem ječmen, ale kvůly problémům s kopyty nám byl doporučen kvalitní oves v malém množství. Oni kobylky jsou tlusté, ale zřejmě nevyrovnaná krmná dávka způsobila nekvalitní rohovinu u Lancie. Granule jim nedávám nebot se ty hltny po nich dáví a zažila jsem už ucpání jícnu a fakt nic hezkého. Ten oves aspon pořádně žvýkají. Liz mají nonstop. Vitamíny střídam - ted nemají nic. Jinak jim kupuju kůru od Orlingu. Občas dávám jablečný ocet, šípky celou zimu a kopřivy. 2koníci kopyta jak ze železa a ta nejstarší děs běs a to už se to trochu zlepšilo - je rok a půl naboso. Upravy děláme co 14dní, ale na ježdění to není co myslíte mám vyzkoušet botičky?
Rozárka je nádherná!

1.2.2011 21:05
marketka

XXX.XXX.179.23

Asi tě zklamu, ale já dávám pouze seno. Broukovi přilepšuji granulemi Relax. Tehdá dostával na nakrmení směs z vojt.granulí, řepné řízky a sladový květ. Lněné semínko koním uvařím jednou za čas a jinak dostávají pečivo, mrkev, jablka.Sem tam jim děti koupí jablíčkové granule, či vitamínky, jinak nic.

1.2.2011 21:15
hyblerovahela

XXX.XXX.17.209

Ahoj Markét a kde ty granulky kupuješ?

1.2.2011 21:40
marketka

XXX.XXX.179.23

Ty vojtěškové granule, sladový květ a řepné řízky, plus mrkev jsem kupovala ve stáji Podkova v Kochánkách u Benátek. Mrkni na stránky stáje Podkova, možná už zahájili prodej. Oni v srpnu vyhořeli, takže měli jen mrkev.
Ty granule Relax kupuji v Hrubém Jeseníku. Paní často inzeruje věci na bazoši, zadej si Nymburk a vyjede ti tam spousta inzerátů od paní / prokoně má v názvu/.Ten pytel má asi 20 kilo a vyjde na 300 Kč, jako darda. Ale Brouk se po nich spravil. Paní má i doma slušný výběr jezd.potřeb a není to tak daleko. Mezi MB a Nymburkem.

2.2.2011 06:26
marky88

XXX.XXX.211.58

Ahoj, tak s Alltech mám skvělé zkušenosti, přidáváme do krmení mycosorb, který ničí různé plísně, které mohou být v krmivu, hlavě v senu, ničí toxiny, je prevencí koliky, nyní dáváme jejich probiotika Yea-Sacc HORSE PAK, který obsahuje právě mycosorb, je to super věc, jedno balení stojí cca 400kč a vydrží pro jednoho koně na měsíc. Koníky máme šest let a koliku jsme nikdy nezažili. Jinak do krmení přidáváme denně ještě drcené lněné semínko, krmíme kromě sena granulemi Energys Relax a teď přes zimu je mícháme s řepnými řízky, protože nám koníci v mrazech trochu hubli.

2.2.2011 08:03
remonek

XXX.XXX.162.107

Helčo já dřív kupovala granule od Energysu, teď co mám koně v Seleticích, tak dostávají směsku z vlastních zdrojů. Kobče do toho ještě dáváme vitamín H aby se jí zlepšila kopýtka, teď jak zas začalo mrznot, tak se jí objevily prasklinky na předkách, tak musíme mazat.
Jaru ty jsi normálně s tím bazarem, měla neskutečně výborný nápad, jsem zkusila napsat známím od koní a všeci jsou nadšení a že jo, že by určitě doma něco našli :-) Tak snad se zadaří a bude z toho příjemný odpoledne :-))
Včera jsem vytáhla Sobistu na louku,že trochu pojízdáničíme, no holky to byla jízdá. Sobista neskutečně načuřenej, že jsem si ho jako dovolila vytáhnout na jízdárenskou práci, jsme snad 10 minut klusali kolem louky než byl schopnej se uklidnit a nějak ´´normálně fungovat´´, ale pak to s ním celkem šlo, jen bych teď chtěla zapracovat na zjemnění co se udidla týče, tak snad už ta příští jízdárna bude o něco lepší :-))

2.2.2011 08:12
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári,mně ta burza taky přišla jako fajn nápad,ale musím někde vyhrabat číslo na p.Jonáše,protože mi nějaký dobrák vymazal všechny kontakty z mobilu...Zkusím ještě obvolat lidičky, co znám,jestli by zájem byl...Zatím se ozvala jedna holčina,ale ta by jen nakupovala.Hlavně musíme zjistit,jestli má někdo něco na prodej.

2.2.2011 08:21
remonek

XXX.XXX.162.107

Mě holky psaly,že něco na prodej najdou. Jen jedna psala,že by se spíš jen přijela podívat :-)

2.2.2011 08:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJejda,Helčo,to já Tě taky moc nepotěším,protože naše hemelky jsou jen na seně,slámě a trochu šrotu s mineráliema,jablka a pečivo,podle náročnosti vyjížděk pak od jara do podzimu oves(celý).:-)Lněné semínko v době línání taky vařím.:-)
:-)smajlíkJojo,Šárí,taky už mám ohlasy od lidí,že to je dobrý nápad s tou burzousmajlík,fakt tu širokodaleko nic takovýho není,třeba paní,co prodává v Ředhošti jezdecké potřeby,tam má věcí do komise jen pár a spíš říká,že neberesmajlík,raději prodává věci nové,ale co si budeme povídat,někdy opravdu stačí i věc použitá.:-)My,když se to tu ujme,když bude návštěvnost a ohlasy dobrý,tak uspořádáme i podzimní burzu.:-)

2.2.2011 08:55
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky!
Teda na Moruš vždycky koukám, jaká ona je krásná mamina. A měla super dlouhou hřívu.:-) Božínku..to se nezdá, že byl Legišek táákový prťavý a teď je táákový kus koněsmajlíksmajlík.

A Sobista na té první fotečce..no ten nemá chybu! Je překrásný! Já jsem z něj nemocná!

A Rozárka je kouzelná v té uzdečce! I když ona je kouzelná sama o sobě smajlík

Jinak my kdysi brali Hipovit Myco a nic moc. Možná ten Alltech vyzkouším. Mám domluvenou tu Golden Yaccu, že mi ji paní sežene.
Včera jsme ještě po tmě vyli s tátou pro 4 balíky Alspanu u pána. Usa už fakt měla málo ve stáji, ale těch 6 balíků vydrželo celkem dlouho. Takže jak jsme přijeli, hned jsem táhla jeden balík z auta a ve stáji ho svlíkla z igelitu a Usa pořád chodila kontrolovat. Vždycky šla ven jíst seno a pak jukla do stáje, jestli to jako už mám ..ono je to hodně slisované, tak dá chvilku práci to načechrat a najednou byla ve stáji táááková hromada voňavých hoblinek. No jdu pak na večeři konečně a pak do stáje a Usa už rozvalená a chrněla spokojená v postýlce...člověk má radost, když vidí jak je koník spokojený.

2.2.2011 09:12
marketka

XXX.XXX.179.3

Šárko,v sobotu se s Jonášovými uvidím, takže se to pokusím domluvit.

2.2.2011 09:31
lucky

XXX.XXX.133.26

Markétko, a jak se Ti jeví nyní Shelby??? Co ho jezdí ta holčina? Nesedla sis na něj? Není třeba klidnější?

2.2.2011 09:46
madow

XXX.XXX.121.112

Lucíí moc děkujeme za pochvalu :-)

jinak u nás je to s krmením asi jako všude
seno, mrkev, suché pečivo, šípek, vitamíny standart od nutrihorse....jinak Rozár teď ještě Gelapony Artro
kluci při zátěži dostávají oves(celý) Rozár vůbec...

2.2.2011 10:10
marketka

XXX.XXX.179.3

Lucko,

nesedla jsem si na něj.Já vím, že v zimě je prostě raketa. Terezka je mladá,perspektivní,klidná holka a ta nějak neřeší piafy.Jen sedí a kouká,jak pod ní tancuje. Minule ho měla krásně na otěži, slintal, měla jsem ho nafotit.Já si ho asi nechám na jaro,až bude víc v poho.Mně stačí ty procházky na ruce,kontakt s koníky.
Brouk už za mnou chodí navolno jak pejsek.
Bereme i Schelbyho, aby se víc okoukal.Prostě takhle jsem spokojená a mě to nějak stačí.

2.2.2011 12:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Díky Lucí,no jo,letí to hrozně,nedávno byl Legiš mimi a teď je ho docela kus,pořád mohutní pomaloučku,ale jistě,ani ho teď nenabízím v inzerci,je chlupatej jako medvěd:-))a stejně se teď koně ještě neprodávají,ale jak se oteplí a začne trochu línat,tak ho nafotím a uvidíme.:-)
smajlíksmajlíkNo,úplně Usině tu postýlku závidím,já bych tam sebou hned plácla vedle ní,ale nesměla by mně v noci kopat jako Kleuška.:-)):-))

2.2.2011 13:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMy jsme se včera kvečeru s Oldou tak nasmáli,zrovna jsme byli u výběhu,když jsme si všimli,že se koně honěj,to byla fakt prča,Monďásek honil Legiška,pak Legišek honil Monďáska,pak se do toho ještě zamíchal Pierot,no honili se jeden přes druhýho,že pak chudáci ani nevěděli sami,kdo koho honí,smajlíkno my se tam řehtali,ale museli jsme potichu,páč jak promluví člověk nahlas,tak oni hned přestanou a jdou šmejdit,jestli neneseme něco dobrýho.:-)):-))

2.2.2011 13:41
marketka

XXX.XXX.179.3

Helčo,tak jsem nakonec paní Klementovou zavolala.Otok ustoupil,ale musíme vyléčit ten podlom+další injekce.Někdo nemá s koníky nic a někomu se fakt ,,daří,...

2.2.2011 18:39
hyblerovahela

XXX.XXX.17.209

Markét to je dobře, ona Vám pomůže. A jaký si z ní měla pocit?

2.2.2011 19:45
marketka

XXX.XXX.179.23

Helu, z paní doktorky jsem měla velmi dobrý pocit.Někdo takový tu chyběl. Odložila to na zítra, protože dneska jela ke kolice.U nás to opravdu nehoří.
Odpoledne tu byla Terezka. Vzaly jsme poníka a Schelbyho, já Brouka na vodítku a šla za nima. Brouk mě celou cestu táhl, vypadá už líp, i ten otok během cesty ustoupil, ale paní doktorka říkala, že musíme ten podlom doléčit, jinak se to bude vracet, což chápu.
Katce se to sedlo trochu posouvalo dopředu, to mě moc mrzí, ale zkusíme to po poradě se Šárkou vyřešit podocasníkem. Schelby šlapal jak hodinky, mám i nějaké fotky, zítra ráno je sem vložím. Dokonce jsme s Terkou usoudily, že je vyrovnanější. Mám velkou radost.
Taky jsem psala na Kentaur o výměnu komory do Jardova sedla.Chtějí 1500 Kč, výměna bude trvat měsíc, tak jim to odešlu. Lepší, než řešit další sedlo. Díky Šárce za tip na tu komoru.

2.2.2011 19:58
hyblerovahela

XXX.XXX.17.209

To je dobře, opravdu radši vyměnit komoru. Mám sedla 2 jedno staré neznačkové, ale sedí. Frintu na míru. Je to naprd s těma sedlama, Lianca sedlo nemá, nepodařilo se mi na ní žádné napasovat - tak jim je střídám. :-) Nám to nevadí stejně jezdíme pořád jen 2. Určitě bude lepší když se na něho podívá, je laskavá ke koním i k lidem. A ty se budeš cítit taky líp že si pro něj udělala maximumsmajlík

2.2.2011 21:20
marketka

XXX.XXX.179.23

Víš Helu, mě přejde, že dřív ta sedla seděla každému koni a nyní vše řešíme. Byl jeden typ a bylo vymalováno.
Ano, paní doktorku jsme tady potřebovali, protože koním tady rozumí málokdo.

2.2.2011 22:44
marketka

XXX.XXX.179.23

Jéé, to je taky pěkně široké sedlo. Neboj Helu, to už jsou deformace.

3.2.2011 06:59
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét to mi povídej s těma sedlama, já si pamatuju jak jsme ještě v Ujkovicích měli jednu anglii a tu si holky točily mezi všema koňma a nikdo nemusel řešit nějaký přetáčení nebo to že to koně někde odřelo, prostě to sedlo sedělo všem.
Jaká je paní doktorka?
Dneska asi zas vezmu Sobistu jízdárničit na louku, tak jsem zvědavá jestli už to bude lepší nebo jestli se zas bude smrádě vztekat smajlík

3.2.2011 07:14
marketka

XXX.XXX.179.3

Dneska má paní doktorka dorazit. Brouk se mi zdá lepší, ale budu si jistější, aby ho viděla.

3.2.2011 07:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No jo,holky,já si vlastně taky pamatuju,že v oddíle moc sedel nebylo a taky se střídaly,jenže to byly některý vojenský,ty fakt seděly každému koni,protože ti,na kterých jsem se učila já,to byli i napůl tahouni,ti i tahali,když bylo potřeba svézt seno nebo prostě cokoliv,takže to byli dost velcí a širocí koně,na který ty vojenský sedla pásly jak ulitý.No ale já byla vždycky z hodinový vyjížďky dobitá až hrůza.smajlíksmajlíkDostala jsem se na vyjížďku vždycky jenom v neděli,tak jsem se omlátila,mezitím se to přes tejden zahojilo a v neděli znova.:-)):-))
:-):-)Jojo,děvčata.dobrý vet je dneska opravdu poklad,my jich tu máme docela dost,sice jsou daleko,ale přijedou do hodinky všicí,když je potřeba.:-)
smajlíkDneska se mi zdá,že už není takovej šílenej mráz,tak uvidíme,jak to bude vypadat zítra,Jarča má zítra pololetní prázdniny,měla zase vyznamenání,je to šikulka,já z toho měla docela hrůzu,jak bude stíhat 3 x týdně jezdit do oddílu a ještě skoro obden doma a úkoly,ale ona je fakt dobrá,sedne k tomu po ježdění a neodejde,dokud to nemá hotový.:-):-):-)

3.2.2011 09:14
marketka

XXX.XXX.179.3

Mně se taky zdá, že Terka Katku táhne. Včera spolu trénovaly, bylo fajn se na ně dívat. Přijdu pak domů a chlap mě seřve za kravinu a řekne mi, jak jsem neschopná,když ho požádám o pomoc a hned je po radosti.

3.2.2011 11:24
lucky

XXX.XXX.133.26

Táák jsem konečně koupila Koně a hříbata a Usinka má klááášný plakát!!! huááááá!!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

3.2.2011 11:31
marketka

XXX.XXX.179.3

jéé,tak to se mrknu a ráda

3.2.2011 12:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá ho chci taky viděěět,pošííím....:-):-)

4.2.2011 07:22
marketka

XXX.XXX.179.3

Holky, tak paní veterinářka u nás byla. Dala nám mastičky, pastu, píchla mu protizánětlivku, ale co jsem platila za cesťák a za to, že jen přijela, protočily se mi panenky. ¨Jako poradila mi ještě co na dušnost.Jako byla jsem spokojená, jak mi vše vysvětlila, přístup perfektní, ale drahá sranda.

4.2.2011 08:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No jo,to je ta horší stránka koňařiny,:-(taky jsme tu měli jednou pána,kterej si řekl z Prahy o 10/km,to bylo jako kdyby k nám jel s vlekem s koňma,přitom přijel nějákým malým škopkem,:-(on si sice neřekl moc za léčiva,ale ta cesta byla darda teda hrozná.:-(:-(Ale co člověk nadělá,že jo,když to člověk pro to zvíře potřebuje,tak to musí dát....smajlík

4.2.2011 08:43
marketka

XXX.XXX.179.3

to jo,ale 2600 Kč, nu nevím

4.2.2011 09:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No,tak to je síla,teda....smajlíksmajlík

4.2.2011 10:11
marketka

XXX.XXX.179.3

Jaruško je..Jen za to,že tam paní doktorka vlezla,chtěla 400 Kč,+ cena za vyšetření,cesta stála 760 Kč,léky....

4.2.2011 11:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTak se nám něják nikam nechcesmajlík,fouká dost ledovej vichr....:-(:-(

4.2.2011 11:27
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru já chtěla jít jezdit včera, ale odpoledne tady padal sníh,tam mi bylo jasný,že koniska budou mokrý jak myši, tak sand se dneska dostaneme pod sedlo a nebo aspoň na lonž. Včera byl p. Nykl strouhat westerňáky,tak nám zrovna udělal kobylu, sám se divil jak se jí ta kopyta dávají rachle dohromady, celkem dost jí toho sebral, ale je to opravdu znát,že jí kopýtka pracujou i když teda ty předky teď mají takovej hroznej tvar. smajlík

Jestli pak máš Mio čisté uši :-))

4.2.2011 11:30
remonek

XXX.XXX.162.107

4.2.2011 11:31
remonek

XXX.XXX.162.107

v neděli se svezla i mamča, měla na výběr bělouše a nebo bělouše :-))

4.2.2011 12:10
marketka

XXX.XXX.179.3

Jsou hezcí

4.2.2011 13:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No jo,šimlíci jsou fakt krásní,vždycky se mi moc líbili,ale bělouši jsou hezcí jen když se chovají venku,v boxe,jak si lehnou do bobků,tak jsou pak hnědí a žlutí a zelení,a to je hrůza to z nich dostat...smajlík
:-):-)A kterýho šimlíka si mamča vybrala,Šárí???:-)smajlík

4.2.2011 13:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jo a už mi psal kamarád,že na burzu bere sedlo,tak jsem ráda,přece jen sedlo je takovej symbol ježdění,tak jsem ráda,že tam sedýlko bude.smajlíksmajlík

4.2.2011 13:41
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru oni i světlí koně chovaní venku se občas dokážou pěkně sprasit :-)).
Mamča se nakonec svezla na obouch, jen říkala,že ta Mia je oproti Sobešovi taková rozvážnější.
Jsem docela zvědavá jak se burza u vás vydaří.

4.2.2011 13:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No to jo,Šárí,ale venku se zamažou od bahna,který když uschne,tak je koník čistej:-),kdežto ty maštalový malby z nich nejdou vůbec...smajlík
:-):-)Já bych si taky vybrala Miu,Sobista je na mně moc hrrrrr.:-)):-))

4.2.2011 13:47
marketka

XXX.XXX.179.3

Šárko,obeslala jsem 4 lidi,ozval se mi jeden člověk s tím,že bude jen kupovat.Zítra budu mluvit s p.Jonášem.Přijede s koníky do Kolomut na masopust.Jdu v průvodu taky,ale nejsem moc nadšená.Lepší u koní.

5.2.2011 13:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak co,děvčata,taky u Vás tak duje?smajlíkTady je vichr teda šílenej,sice není studenej,ale je hroznej,lítají tu pytlíky,pytle a různé věci,co kdo nemá přivázanýho.:-))
:-):-)Ale klukům je to fuk,ti si krásně hrajou.:-):-)

5.2.2011 13:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

5.2.2011 13:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Vzadu je vidět Pierot,ten vyloženě čekal na to bahno,až se v něm bude moct zvrhnout.smajlík

5.2.2011 13:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Legišek sleduje vlající papír za sousedovým plotem.:-):-)

5.2.2011 18:27
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaru,

ani mi nemluv. Tady taky pěkně fučelo. Byli jsme na masopustu a jsme vyfoukaní. 5 hodin na větru -brr

6.2.2011 08:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(No,tak to Ti nezávidím,smajlíkten vítr je hroznej:-(,já včera akorát posbírala přístřešek a z výběhu jsem mizela,sice je to dobrý,že ten vítr vyfouká to bahno,že by to mohlo dost vyschnout,smajlíkale vyloženě na tom větru bejt je fakt hrůza.smajlík

6.2.2011 10:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak třeba bude už brzo teplo,protože koníci už něžně línají,smajlíkkromě Pierota,ten jak má ty chlupy krátký,tak si je drží do posledního možnýho termínu,ale huculíci a Monďásek se už zimního kabátku pomaloučku zbavujou,už se na to docela těším,až jim budu pomáhat s tím sundaváním:-),sice bude člověk jako čuněsmajlík,ale koně budou čistí a upravení.:-):-)

6.2.2011 14:22
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky!!

Tak v pátek jsem byla celý den mimo a máti samozřejmě se vyprdla na vodění koně do výběhu, takže Usa zůstala doma a včera jsme byli v Brně s Fabbym na výstavě a prýýý moc fučelo a vypadalo to na déšť..no žádná hrůza podle mě, aby Usa nemohla ke koním..no zase ji nechala doma...chjo.
Takže Usa po dvou dnech měla dneska elánu na rozdávání. V klídečku jsme došly ke koním, ale ve výběhu lítala jako pako. Holky pak přišly na koně a já šla s nimi na procházku..no Usa neustále čekala, že ji vypustím někde polítat..ani náhodou..by běhala půl hodiny a pak by padla. stejně vymýšlela v tom větru kraviny a poskakovala na lonži jako pako při pasení.

Jinak Fabby včera vyhrál třídu šampiónů a pak i CACIBa, takže domů jsme jeli spokojení,a le já to teda pěkně odnesla se zády....jsem byla totálně kaput..:-(

6.2.2011 14:25
lucky

XXX.XXX.133.26

6.2.2011 14:27
lucky

XXX.XXX.133.26

6.2.2011 14:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTý jo,tak moc gratuluju,to je kráásný.:-):-):-)
smajlíkTo Monďásek by na výstavu nikam nemohl....smajlíksmajlík

6.2.2011 14:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já jsem viděla včera v TV novinách nějákou reportáž ze psí výstavy,to byla asi ta,jak jste tam byli,viď?:-)

6.2.2011 14:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Monďásek si vyrobil hliněnej melír.:-):-)

6.2.2011 21:03
marketka

XXX.XXX.179.23

Koníci se taky dneska obalili, ale pískem a lítali a vyhazovali v ohradě tak, že bych na nich nechtěla sedět. Občas to Schelbyho s Garetem chytne a jsou jak malí kluci,. Terka nám onemocněla, takže je vytáhl Jarda s Markétkou.

6.2.2011 21:15
marketka

XXX.XXX.179.23

Holky, budete chtít některá na toho Vydru? Posílala jsem vám program, ale je trochu upravený, tak mi prosím zájemci znovu napište na mail.Mail mám: brouk.stecha@seznam.cz

7.2.2011 06:42
remonek

XXX.XXX.162.107

Lucky gratuluju ke krásnýmu umístění na výstavě, to tvoje psisko je jak medvídek :-)
U nás taky přez víkend fučelo, ale i tak jsme v sobotu vyrazili ven,Aleš s Miou už za sebou mají krizovku, páč jsme šli v lese z takovýho krpálu dolů a jak začal foukat vítr, tak se kobuše něčeho lekla a chtěla to vzít cvalem dolů, no ještě že na ní má ten western, mít anglii,tak ho tam chudáka asi sbírám. Ale ustáli to dobře :-). Na kobyle bylo vidět,že z toho jak fučí je taková vykulená.Zato pan Sobista se samozdřejmě tvářil jako naprostý profík, kterého nic nemůže rozhodit a na vyjížďce šel důležitě první, no a pak málem dostal mrtvici když jsme šli domů a po silnici letělo nějaký listí a tak jakoby škrábalo o asfalt, tak to byl neskutečný predátor požírající bílé poně :-)):-))
Včera jsme koniska jen pustili vylítat na pastvinu aby se taky hnuli od sena. Od koní jsme jeli kolem čtvrt na šest a ještě bylo jakž takž světlo a ten vzduch už voněl,tak nějak jarně :-):-)smajlík

Už vyhlížíme jaro :-)

7.2.2011 06:44
remonek

XXX.XXX.162.107

7.2.2011 08:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMarkét,mně teda program žádný nepřišelsmajlík,ale já stejně nepojedu,mám teď jiné starosti.:-):-)Ale Ty si to užij a pak nám povyprávíš,jo,jaký to bylo....:-)
:-):-)Já bych moc chtěla se podívat na aspoň jeden jediný kurz Honzy Bláhy,jenže jsem to kapku nestihla,on už kurzíkuje jen v Německu nebo i jinde,smajlíkno snad se mi podaří někdy v létě se dostat aspoň na kurz jeho žákyně...:-):-)
:-)Šárí,tak Aleš už taky děkoval,že je vynalezeno westernový sedlo,joo?:-)):-))No ale zvládnul to perfektně:-),oni ti chlapi jsou tak něják kovbojové od maličkasmajlík,teda někteří.:-):-):-)No,připrav ho na to,že takových úprků bude víc:-),ale já říkám,že všechno zlý je pro něco dobrý,aspoň se naučí pořádně sedět,že ho jen tak něco nevykolejí.:-):-)
smajlíkTak ten koník velikej oddílovej,co s ním Jarča docela skákala,už je pryč,už si ho v sobotu odvezli noví majitelé....smajlík

7.2.2011 08:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠárí,poklonu umíte kráásnou,smajlíkto my neumíme s žádným koníkemsmajlík,no ale asi to bude tím,že je to ještě nikdo nenaučil,smajlíknebylo by na škodu,kdyby to uměli.:-)
:-)smajlíkJojo,včera kvečeru už bylo skoro jaro,přestal fučet vichr,tak jsme se s Jarčou vrhli na výběh a část jsme posbírali,někde to ještě nejde,ale vejš je to suchý,krásně to ten vítr vysušil,tak šly koblihy kráásně sbírat,každý den teď uděláme kus a do jara,než bude travička,by to mělo být čistý.smajlíkKoníci už hledají tu piditravičku,to jsem se musela včera smát,když jsem je pozorovala,jak se snažej...smajlík

7.2.2011 08:25
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj Jaru, prý ten kdo vynalezl west. sedlo by zasloužil metál :-)):-)). Oni i ty westerny jsou chlapům asi pohodlnější než anglie :-)
To mi je líto,že tamtoho koníka Jarče prodali, to teď má Jarča asi uplakaný období viď :-(

7.2.2011 08:26
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru to já měla v ruce kus tvrdýho chleba, to on by se jinak nenamáhal :-))

7.2.2011 08:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(Jéé,hrubkasmajlík,omlouvám se:-),takhle to dopadá,když člověk píše a přemejšlí o něčem jiným,teď mi psala kamarádka,že přijede na burzu,shání sedlo,tak třeba tam nějáký sežene.smajlík
:-)Tak oprava-s Jarčou jsme se VRHLY.:-)

7.2.2011 08:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo Šárí,já myslím,že ta poklona,když se učí,tak se může nabídnout pamlsek,jinak ani ten koník vlastně nemůže pochopit bez pamlsku,co po něm chceš,že jooo???smajlík

7.2.2011 08:35
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj přesně tak, my se teda takhle na pamlsky u protahujeme, děláme to podle videa na equitv. Myslím,že ty jsi mi sem na to dávala odkaz.

7.2.2011 08:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo, jo,Šárí,ale musí prostě Jarča pochopit,že to nejsou naše koně a majitelé je můžou prodávat,když pro ně nemají využití,tohle byl opravdu sportovní koník,kterýho parkury bavěj a je ho škoda pro děti,který se na něm učej jezdit.smajlíkZase tam určitě přijde jiný koník,kterého si třeba oblíbí taky,tak to prostě chodí,ale Jarča je v tomhle po mně,takže jí chápu,ale prostě se nedá nic dělat...smajlíksmajlíkA zase jí tam zůstal Pižďuchsmajlík,se kterým, ona si taky moc rozumí:-),tak je to dobrý,smajlíkje to moc šikovnej koník.:-):-):-)

7.2.2011 08:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Já ne,Ivča Bospor to sem dala:-),tak jsem to taky zkoukla a taky podle toho děláme,takže zásoba rohlíků u nás je taky v pohotovosti.:-)
:-):-)Carbido v akci.:-):-)

7.2.2011 08:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Tohle jsou fotky z prvního skákání,prostě jsme přijeli s Jarčou do oddílu,trenér jí přidělil Pižďucha a šli jsme na jízdárnu skákat,Pižďuch byl fantastickej.:-):-):-)

7.2.2011 09:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Ta první nee,ta je z prvního postavenýho parkuru-trénink na závody.:-)
:-)smajlíkTady je dneska krááásně.:-)smajlík

7.2.2011 09:07
remonek

XXX.XXX.162.107

Krásný fotečky, já už se těším, až začneme taky skákat :-). Zatím nám to ještě moc nedovoluje terén na louce, tak aspoň občas skočíme nějaký ten spadlý strom v lese.
Jaru tady je taky krásné, bych nejradši utekla z práce a hurá ven s koníkama. Tak doufám,že do odpoledne tohle počasí vydrží :-)

7.2.2011 09:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To Ti věřím,Šárí,že se těšíš:-),no,nejhorší je,než to vyschne,my to tu máme to samý,sice máme vedle výběhu vojtěškový pole krásnej hektar,jenže Olda už zakázal tam jezdit,to je jasný,protože by se tam udělaly díry a pak to nejde sekat a sklízet,ale letos už jim to po druhý seči oplotíme celý a zabereme si tam kus na jízdárnu pořádnej.smajlíksmajlík

7.2.2011 09:18
remonek

XXX.XXX.162.107

My jsme teď taky nemohli na louku aby jsme to tam nezdupali, ještě,že jsem to stihla v pátek, to byl ještě sníh. Sobeš mě teda překvapil, už bych schopnej se soustředit na to co po něm chci a nekoukal po všem okolo i když jsem ho teda musela držet, páč jinak by to bylo asi v dostihovém tempu :-)). Pak jsem ještě na chvilu stihla vzít kobylu bez sedla a panečku to bylo svezeníčko v klusu, to jsem si jen sedla a vezla se :-) chtěla jsem ji zkusit nacválat, páč pod sedlem to asi neumí a ona se začala pěkně vztekat, tak jsem se na to vyprdla a zkusím to radši až se sedlem :-))

7.2.2011 09:29
marketka

XXX.XXX.179.3

Jaru,já ten program poslala jen Ivče /bospor/ a snad Šárce.Holky si o to napsaly.Šárko,jedeš?
No my máme v ohradě sucho, je tam píseček.Tchán má west.sedlo, je skoro nové,ale Jarda si ho od táty nepůjčí. I tak posílám Kentaur na Kentaura,aby vyměnili komoru.Lepší,než shánět sedlo ,,nové,,.Jo jo,ta rodina mě nemít,

7.2.2011 09:33
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét mě nic nedorazilo

7.2.2011 09:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Jo aháá,Markét,ale já stejně nemůžu.smajlík
:-)Šárí,a Mia už umí nacválat na lonži na hlasovou pomůcku nebo jinou,aby věděla,že to je pobídka do cvalu?:-)

7.2.2011 10:13
remonek

XXX.XXX.162.107

Na lonži chodí na: jdi hop, ale pod tim sedlem vůbec nevěděla, ale to jsem to zkusila jen jednou, páč už jsem neměla moc času, ale určitě to s ní nebude nějaká katastrofa :-)

7.2.2011 10:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTo se mi líbí,jak to HOP je používaný,my to taky používáme na lonži při pobídce do cvalu.:-)Ani nevím,kde jsem se to naučila,už si to nepamatuju...smajlík

7.2.2011 10:59
bospor

XXX.XXX.195.231

mě program dorazil a ráda bych jela. jen teď už nějakou dobu máme problémy v práci takže ještě pořád nevím co a jak bude:-|

7.2.2011 11:01
bospor

XXX.XXX.195.231

jaruško HOP můžeš mít snadno ode mě:-| já na to učím cválat klusáky už pár let:-)

7.2.2011 11:29
marketka

XXX.XXX.179.3

jdu to hledat

7.2.2011 12:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTo ne,Ivčí,od Tebe to nebude,smajlíkto už jsem používala na Pierota,než se obsedal,a to jsem Tě určitě ještě neznala.smajlíkLetos v dubnu mu bude už 13 let,on je stejnej ročník jako Jaruška.:-))

7.2.2011 12:41
bospor

XXX.XXX.195.231

:-) tak to asi nebude:-):-)

7.2.2011 14:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Stejně by mně docela dost zajímalo,jakej mají ti klusáci cval...:-)Jestli drncají jako Morušesmajlík,asi ne.že ne,jsou přeci jenom větší,a jestli cválají ochotně,no někteří asi jo,ale na klusácký dráze,a pak,když by to po nich chtěl člověk v terénu,tak by se divili,co jako mají dělat...:-))smajlíkJá jsem vlastně na žádným klusákovi ještě neseděla....smajlík

7.2.2011 14:56
madow

XXX.XXX.121.112

ahojky, tak u nás funí už od pátku a hrůza je to studený.....v pátek u nás ještě chumelilo, ale v sobotu už byla obleva a všechen sníh slezl....koníkům se to pak v ohradě náramně páčilo....Rozárka která má klid...lítala po ohradě jak střelená...ani jsem jí nestihla vyfotit jak kozelcuje....pak šli ven kluci...samozřejmě že hned na řízkovato..
Lucky gratuluji Fabíkovi je to nádherný pes....

Mareček měl radost z pohybu

7.2.2011 14:59
madow

XXX.XXX.121.112

7.2.2011 14:59
madow

XXX.XXX.121.112

7.2.2011 18:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíksmajlíkKráásný fotky,Markét,je vidět,že si koníci sluníčka užili jak se patří,to ti naši museli odpoledne chvilku makat,ale každej dělal jen 15 minut,takže se zase tak nenadřeli:-),spíš se učila Jarča,klucí na lonži uměj oba krásně,:-)Monďásek u toho klusu stopuje jako ohař.:-)):-)

7.2.2011 18:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

7.2.2011 18:11
marketka

XXX.XXX.179.23

Na klusákovi jsem seděla párkrát. Jednou jsme jeli na pískové cestě, to byl frkot, jak natahoval klus.Pak s ním známý skákal parkury, ale většinou šli na skok z klusu. I tak strčil ostatní koně do kapsy.

7.2.2011 18:53
bospor

XXX.XXX.195.231

většina klusáků jsou výborný skokani:-) s tím cvalem nemůžu mluvit za jiný, ale na honzovi je povozeníčko a na myšákovi taky:-) káča je trošku kostrbatá, ale dá se to snést. jen bývá problém je přesvědčit že mají pomalu cválat

8.2.2011 07:39
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru ten Pierot je stejně fešák :-) :-) U nás včera koniska spíš než koně připomínali chodící řízek, všici zválený jak prasátka :-), tak jsem ven vzala kobuchu, ta byla čistější. Našly jsme louku, která je do pěknýho kopce, tak si tam kobuše zaposilovala, měla jsem ji bez sedla a to je jak když člověk jede na gauči :-). Teď máme docela na prd kopyta, začlo jí to hodně odrůstat, tak má na předkách takový patvary, no už aby to odrostlo.
Jinak to jaro se už asi fakt blíží, páč jsem včera pozorovala v ohradě ´´dorostence´´ a ty tam po sobě skákali jak trefený :-)

8.2.2011 08:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Šárí,teď ho chudáka čeká trocha práce,bude mušet skákat řady,smajlíkcož on nikdy nedělal,ale myslím,že to nebude problém,hlavně aby už to trochu vyschlo,včera koníci na té lonži raději necválali,protože ještě to suchý moc není,ale v klusu to zvládali bezpečně.:-):-)
smajlíkPak jezdila na Pierotovi pozpátku.:-)):-))

http://www.youtube.com/watch?v=ny50n25fmsQ

8.2.2011 08:46
remonek

XXX.XXX.162.107

:-)) ta jízda obráceně je srandovní :-)):-)). Koukala jsem i na toho stopujícího Monďáska a uplně to samé dělá Sobista ale i pod sedlem :-)

8.2.2011 09:39
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky, tak my zválení jsme, ale naštěstí ten písek jde dolů. Jen já se ode dneška válím doma s chřipkou....Jsem si řekla, že jí jednou vyležím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík