Podmínky pro chov koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2011 20:09
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Chtěla bych se zeptat jestli jsou někde napsané určití podmínky pro chov koně? nemůžu to pořádně nikde najít. Kamarádku někdo nahlásit, že se nestará o koně (koně jsou chováni 24/7 a mají neomezený přístup k senu a vodě plus dostávají jádro) je o ně dobře postaráno vše je v pořádku. Ale spíš by mě zajímalo na co si všechno má dát pozor co budou kontrolovat. Docela se toho bojí a myslím že koně nemá nahlášené a nemá zaregistrovanou hospodářskou budovu nebo jak se tomu říká. Byla bych ráda za rady děkuju

6.2.2011 21:18
strelish

XXX.XXX.64.235

Asi by měli mít k dispozici přístřešek..

A jinak tady http://www.uek.cz/kestazeni.htm ať si stáhne a pošle registrační lístek chovatele - kvůli zaregistrování hospodářství, to být musí. Pak může být problém ještě s hnojištěm, pokud nějaké má - jsou nějaká nařízení, co musí být (vybetonovaná plocha bez odtoku mám dojem atd), mělo by to jít obejít tvrzením, že jde o dočasné hnojiště (max půl roku na jednom místě). V průkazech zapsané očkování určitě má. Nic dalšího mě teď nenapadá.

Pokud jsou koně OK, tak nemusí mít obavy, aspoň bude mít od vetů lejstro, že koně jsou v pořádku a případným dalším stěžovatelům tak utne tipec rovnou smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík