Jéé,Markét,to je mi líto,že máš tu chřipajznu,
ale máš recht,na všechno ostatní se vykašli a vylež to,já loni udělala to samý,ale je fakt,že já ani nic dělat nemohla,nešlo to,bylo mi fakt tak mizerně,že jsem nebyla schopná ničehož...
Teda chřipka je hnus. tady to má kde kdo, naštěstí nám se pořád nějak vyhýbá..snad nás obejde
Jinak já chodím teď na rehabilitace konečně, dva dny jsem totálně zmlácená, ale mám šikovnou paní, která hodinu člověka fakt dává dokupy, od hlavy až k patě a to doslova, člověka projede, všechny hrudky a bloky a rozproudí tělo. Mě teda strašně bolí ramena už nějaké měsíce a vůbec vše. Jsem od doby, co nejezdím na Use totálně v havarijním stavu a paní ze mě byla na prášky, jak mě viděla. Tak se snaží se mnou něco udělat. Mám to 5 po hodině, pak 5x nějaké cvičení a hned u doktorky si nechám napsat další. Taky mám v plánu začít chodit na bazén plavat, ale až se budu moci trochu hýbat.
Betty a Benda jsou taky jako obalené řízky . Ale je mi jasné, že na šimlech je to děsné! A MIa je kus koně!
Teda chřipka je hnus. tady to má kde kdo, naštěstí nám se pořád nějak vyhýbá..snad nás obejde
Jinak já chodím teď na rehabilitace konečně, dva dny jsem totálně zmlácená, ale mám šikovnou paní, která hodinu člověka fakt dává dokupy, od hlavy až k patě a to doslova, člověka projede, všechny hrudky a bloky a rozproudí tělo. Mě teda strašně bolí ramena už nějaké měsíce a vůbec vše. Jsem od doby, co nejezdím na Use totálně v havarijním stavu a paní ze mě byla na prášky, jak mě viděla. Tak se snaží se mnou něco udělat. Mám to 5 po hodině, pak 5x nějaké cvičení a hned u doktorky si nechám napsat další. Taky mám v plánu začít chodit na bazén plavat, ale až se budu moci trochu hýbat.
Betty a Benda jsou taky jako obalené řízky . Ale je mi jasné, že na šimlech je to děsné! A MIa je kus koně!
Šárko, díky moc.Ještě dám Libichovi pár dní a pak mu zavolám. Terka je taky po nemoci a včera se u nás zase ukázala.Není nad to mít takové zastání a i Jarda je rád,že nemusí, protože mají v práci audit, takže ho vidím tak 10 minut denně a pak už zase prchá do práce ´,nebo na nohejbal.
Martin Jonáš se zatím neozval, taky ho pak upomenu, abychom tu kecací burzu dali nějak dokupy.
Lucky to ti věřím,že jsi bez ježdění celá rozbitá, ono to člověka krásně protáhne. A plavání je fajn, my občas taky zajedeme do bazénu trochu si poplavčit, mě to dělá hrozně dobře na záda, když pořád v práci sedím u toho kompa. Docela se těším až se ke koním bude moct dát jezdit na kole Šimláci jsou v tomhle počasí celkem nepraktický koně
Dneska jdem na vyjížďku s jednou holčinou ze stáje, je celkem fajn, že dětska tam mají jarňáky, tak mi Sobeše aspoň vytáhnou z ohrady a než přijedu tak ho nechají ve stáji, mohla by se najít nějaká dobrá duše na očistu
Holky,když si vzpomenu na Pierota,když byl maličkej,tak on byl v ohromným výběhu,ve kterým byl složenej i oobrovskej stoh slámy,tak to stádo ho naučilo válet se tam,ten se opravdu neválel na zemi,když k nám přišel
,jenže my stoh slámy nemáme a Pierot usoudil,že v hnoji se válet nebude,tak se válí v bahně.
Teď jsem čistila Monďáska,ten líná úplně krásně
,a mám radost,že i ty bílý chlupy jdou do háje,budu doufat,že to opravdu vymizí.
Nják jsem se snažila najít tu fotku Moruš s tím bílým flekem,jak jsem pslala nedávno,ale jsem úplně v koncích,protože jí nemůžu najít
,ale to je asi jedno,hlavně že jí ty bílý chlupy zmizely.
Nám už poník taky začal lehce línat. A jsem ráda za Terku, holky jsou z ní celé vedle, jak jí můžou vše ukazovat a předvádět se.
U nás jsou jarní prázdniny od 28.2.Jedu s dětma na hory.Po 18 letech jsem oprášila v půjčovně lyže a jde mi to, jde.Takže se moc moc těším.Včera jsem poslala jedné paní sedlo od Ježíška, tak snad bude sedět.
Klucí zase řádili,dneska měl Legišek lítací den
,doslova,důkazy za chviličku.
Díky,Šárí.
Známá přemýšlí,že možná bude muset ze svých zdravotních důvodů prodat kobylku haflinga
,ale rozhodnutá ještě není,ale podrobnosti zjistím,bude tady na burze,tak se jí zeptám,joo?Kobylka už je taky kolem 8-10 let myslím....Je teda chodivá,.není to žádnej lenoch,ale není sprostá,jen je rychlejší.
Jak je na tom,Šárí,ta známá po jezdecké stránce a po stránce znalostí o koních?
Zdravím dámy,
ačkoliv nepřispívám,tak Vaši diskuzi sleduji.. Taky se řadím mezi jezdce kochače....
Přečetla jsem si něco o burze. Mohly by jste sem hodit nějaké podrobnější info a zda je možné se zapojit? Doma se mi toho také povaluje dosti, za ty léta se toho nashromáždí (i když jsem typ, který potřebuje jen sedlo a uzdu, ale i tak)
Přikládám foto mé Barušky........
Holky,já včera myslela,že nebudu,
musela jsem do Slanýho a když jsem přijížděla domů,tak jsem viděla,jak Jarča lonžuje Pierota,no říkám dobrý,on tam bude Olda někde zalezlej,že ho nevidím,joo,prdlajs,
byl na dvoře a něco tam dělal a ta Jarča tam byla s tím Pierotem sama,
já někdy toho chlapa nechápu,jak může tak hazardovat se životem dcery
,co je to platný,že je Pierot hodnej,leknout se může vždycky a nedejbože,kdyby se ta holka do toho zamotala,
ale prostě tohle by ten Olda dělat neměl
,fakt se bojím vytáhnout paty z baráku....
Někdy je to s ním fakt těžký....
Ale neposlechne mně...
Jaru, jak tak koukám, ono to bude všude stejný. My, když se jednou za čas pohádáme, tak je to většinou kvůli hazardování se životem u dětí s koňmi. Poslední kapka byla, když tatíček nemohl chytit poníka, tak do ohrady poslal děti, at si poníčka chytí. Jednou mu koník utekl u boxu a tehdá před boxem stála roční Kačenka. Moje nervy!!!!
Tak to je dobře,Lucí,že se to zlepšilo,to jsem ráda,oni ty záda dokážou potrápit,mně jednou chytly zničehonic,když mi bylo asi 20,vůůbec netuším,proč jsem se nemohla narovnat,ale od tý doby(ťukyťuk)nic takového se mi neopakovalo,a to jsem fakt moc ráda,protože to byla bolest šílenáá....
No,Markét,to je přesně ono,on si najde nějákou výmluvu,že to hlídá ten tam nahoře a že s tím stejně nic nenadělám,fakt nechápu to chlapský myšlení,
jak nedokážou předvídat a předcházet určitýmu zbytečnýmu nebezpečí...
Takhle včera koukal Monďásek,když uviděl paraglajdistu,jak se tam ve vzduchu vznášel docela blízko výběhu,tak Monďásek zapomněl i žvýkat.
Jééé! ten kouká krásně! Usidlo taky vždycky tak čučí, nebo jen stojí, straží uši a poslouchá kde co se děje
Fabínek měl narozeniny...dostal krásný dort a měl co dělat udržet chutě na uzdě
Tady je taky hnus.
Zrovna koukám že začíná poprchávat, tak musím za Usou a seno ji hodit do stáje...dávám ji ho když neprší ven. Ale ať tam pak chuděrka nestojí na dešti.
Tady mu přišel pomoci i Darések
Lucky ten dort je opravdu perfektní a jak u něj kluci pózujou to je paráda
Holky tady je taky hnusně, koně jsme naštěstí stihli vzít ven včera. Byli jsme zas makat na kopečkách, minule jsem tam byla jen s Miou, teď ji měl Aleš a já tam vzala i Sobíka, ona je to louka do táhlého kopce a ke konci je to docela krpál, a teda když jsem vylezla nahoru, tak jsem z tý cesty dolů na Sobešovi bez sedla vůbec nadšená nebyla, ale naštěstí jsme to slezli v pohodě. Až bude lepší počasí, tak si pujčíme foťák a uděláme tam nějaký fotečky, určitě budou parádní.
No tak nakonec nepoprchává..to jen tak vypadalo. Ale je hnusný povichr. Půjdu za chvíli dát Usu ke koním a dám jim seníčko.
Hele, táta si dal na FB video jak kluci baští ten dort..jsem to točila na mobil.
http://www.facebook.com/?ref=home# !/video/video.php?v=187696827929428&comments
Tak tady tomu nohy pěkně visí. Ještě musím ve stáji vykydat a přistlat Use podestýlku. Dneska si koza ještě vylisovala bobana na stehně, tak jsme ho koupali. Celou jsem ji vydrbala hřbílkem, málem upadla, jak se kroutila blahem při drbání. Holky, asi bude jaro...kobyla šíleně líná!!!! Nakonec jsem vzala po dlouhé době na ni fukar a vyfoukala ji, takže je čistá jako sklo. Ale stejně už je ta bílá srst taková ušmudlaná. Ale z dálky vypadá bílá a svítí z dálky u koní jak světýlko
.
Koně dneska lítali jako pojašení. Respektive kobyly. Benda se moc nepohne. Ale je tady hodně povichr a Bettyna lítala jako magor po pastvině, vyhazovala, pištěla a dělala kraviny a Usa lítala nabušeně s ní (taky pak koza sotva popadala dech...) .
Odpoledne možná bude pršet, ale teď je jen hnusný povichr.
u nás pršelo celou noc a dopoledne
jaruško já tu pozvánku měla v meilu. ale nepojedu. umím si zapřáhnout, kdybych chtěla.
To naše hemelky teda ještě nelínaj až zas tak šíleně,
ale už pustil pár chlupů i Pierot,tak snad už se do toho dají pořádně.
Jinak jsem včera čistila legiška,ten je tak hodnej,ten to čištění vyloženě miluje a nemusím ho ani vázat,nic,on jen stojí a vrtí se,jak potřebuju,je fakt úžasnej,a ještě mu po těle začaly vylejzat bílý chlupy,
tak nevím,jestli mi místo painta na tu Moruši nepustili apaloosu.
kamarádka teda říká,že taky zná jedno hříbě po paintovi,který vybělovalo postupně,ale prej je to asi šestiletej koníka a tím,jak zplesnivěl,tak vypadá jako kdyby byl už v důchodu.
Šmarjá,doufám,že tak legiš vypadat nebude.
Jinak tady propršelo celý dopoledne skoro,ale teď už je hezky.
No já vím,Ivčí,že Ty zapřahat umíš,
ale já ne a když to nemám daleko,budu se snažit tam zajet,člověk nikdy neví,kdy to bude potřebovat.
taky mi to ještě nelíná. ale po dnešku možná začne. bylo 9°C a jak běhali tak se začal potit
Já dělám podobný dort. Vrstvu piškotů, ovoce, pak zakysanou smetanu se šlehačkou a vrstvit-piškoty, na to ovoce a opět šlehačka, pak ovoce a ještě na to želatinu, Mňam, už se těším na letní dorty.
Tak Jaru. Burza u nás taky bude, a to zatím 26.3.Hospoda předzajištěna, ještě aby všichni přišli.Kdy vy to máte? Nemýlím-li se, zítra, nebo za týden?
Teda vidím, že koně pěkně řádili i v tom blátě, co? Nádhera!
Tady už taky prší, večer jsem Usu vedla domů a už už jsme jemně mokly.
No dortík kluci zblajzli celý. Fakt napůl. Recept je jednoduchý...klasika...kovová rozkládací forma korpusu a vyloží se piškoty a zaleje pudinkem. Večer se to udělalo a dopoledne servírovalo . Nazdobila jsem želé a takkovou to zdobící čokoládovou drtí nebo co to je, svíčečky a bylo hotovo. Kluci se mohli zbláznit! Jukni na to video v nějakém to příspěvku výše..jak to baští. Jsou suproví.
Markét,u nás je ta burza příští sobotu.
Tady ještě připomínka,máme ještě týden na to přehrabat skříně,co prodat a co ne,naleštit,namazat,vyprat...
No jo,to u nás panuje taky taková opatrnost,jakože co když to budeme někdy potřebovat,
no ale třeba malý rajtky na Jarču už potřebovat určitě nebudu,tak půjdou do světa.
Dneska zase lonžovala,Pierot se hezky rozeskákal a tu řadu trojskok pak šel naprosto perfektně.
To koukám, jaké jste šikulky. Dneska jsem byla na skok na zabijačce a pak valem domů. Chřipka ustupuje, ale nemůžu se zbavit hleníků..Ven jsem vzala jen Brouka na vodítku. Nějak se mu nechce chodit, chjo.
Pak dorazila Terka a vytáhla Schelbyho. Holka jedna zlatá. Jarda byl v práci a cestou nabere kováře. Už to potřebujeme jako sůl, jak sůl, jak sůl...
Díky.
Tak jsme včéra byli s Oldou zaplesat,
zase po dlouhé době jsme dali nějákou kultůůůru,
vyhrála jsem v tombole 2 ohlávky a ještě jednu jsem vymněnila za skleničky,protože byla obrovská,ta by byla jen Pierotovi,a on už má takový 2,tak bych jí nevyužila.
Oldovi jsem vyhrála hokejku,
Jarušce sušenky,nějáký nápoje a ještě jsme dostali od těch,co nás vezli,Candysky pytlík.
Ale poníčka jsme nevyhráli,
byl teda opravdu kráásnej,byl to welšáček,fakt kráásnej,
myslím,že ho tam pán,co ho vyhrál,vydražil snad jen za 2 tisíce...
Takový koňařský ples, to je paráda, ne? Taky bych šla.
Ráno jsem matlala Broučkovi tu nožku lněným semínkem, poradil mi to kovář. Nezdá se mi totiž, že by se mu to nějak výrazně zlepšilo. Jaru, když to nepomůže, přijde na řadu olejíček....Jdu tvořit srdce z buxusu, jdu dnes ke kámošce na návštěvu a zítra má narozky.Už jsem jí koupila polštář plněný meduňkou, ten tak vonííííí
No to si piš,Markét,že to bylo moc hezký
,jen na můj vkus ta hudba mohla být více country,
oni hrajou hold podle toho,kolik tam je omladiny.
Ale my už jsme bábovky
,už jsme nepočkali ani na Mašinku,ta je vždycky na konec,ale taky je tam pak hodně mrtvejch,
odjížděli jsme kolem jedné nebo čtvrt na 2...
Dala jsem tam i krásnej plakátek s pozvánkou na burzu,
tak teď už to ví to nejširší okolí koňáků,tak já myslím,že když se tam sejde jen půlka těch,kteří říkali,že přijedou,tak tam bude bitva o stoly.
No,tady platí pravidlo rychlejší vyhrává.
Ta malá Jarča je tak šikovná..na koni i bez sedla skáče jak drak..ta děcka se fakt nebojí.
Jarka včera byla s Betty celý den pryč, tak Beťuli se nechtělo ani proběhnout. Ráno jsem vzala foťák, že svítilo sluníčko a na tom omrzlé to bude hezké, ale zalezlo než jsem došla ke koním a jediný, kdo se trochu pohnul byla moje uň
Markétko, jak dlouho už to Brouček vlastně má?
tady jdeme s Usou ke koním...kolem řeky ji pouštím a dojdeme si v klídečku ke splavu a pak olšinou a jsme tam. Ona se tady popásá a pak mě vždycky dobíhá....
Lucko, před Vánoci mu ta noha natekla, ale pod hleznem měl ranku, tak se usoudilo, že to má z toho. Po 3 týdnech mu to nateklo znovu a našla jsem ty podlomy. Většinou se o něj starají děti, tak si toho nevšimly, no a já blb na to nekoukla. Takže jsem to objevila cca před 3 týdny. Tedˇ jsem tam byla /do ohrady lezu několikrát denně/ a řekla bych, že mu ta noha splaskla.Jako nateklou ji včera tolik neměl, ale dnes se mi zdá, že je noha splasklá úplně. Možná fakt to lněné semínko bude všelék.No uvidíme...Každopádně se s ním denně chodí.
Lucí,mně to video s tím dortem a pejskama nejde,protože nejsem přihlášená na FB.
Jarča včera už jezdili cvičně ty drezůrní úlohy,měla se je naučit doma nazpaměť,samozřejmě je neuměla,ttak dostala vynadáno,ale sjela je 3 x a dneska už je umí nazpaměť,
tak snad to nezvoře na zkouškách.
Teď mušíme vymyslet nějáký plac,kde je možno udělat provizorní obdélník a muším vymyslet nějáký mobilní písmena zapichovací..
Lítací Usina je super,
to je skvělý,že může takhle pobíhat a že je jí líp.
Legišek dostal včera novou ohlávku,vyhranou na plese
,protože z těch dětských už mu ta škeblička vyrostla,a včera jsme i strouhali,tak když přijel petr,tak Olda zrovna nemohl nám pomoct jít pro koně do výběhu,tak šel se mnou Petr a hrozně se divil,jaktože Moruš s Legiškem,i když viděj zřetelně ohlávky i vodítka,tak že nám šli vstříc a nechali se krásně oblíknout
.
Teda ta ohlávka uplně září novotou Nám už taky koníci začali pouštět chlupy
V sobotu jsme je pustili spolu vylítat do ohrady a Mia tam lítala jak na pardubický
, vyhazovala a pořád skákala po zadních jak kamzík. Sobík je teď nějaký líný, asi je zpruzený z toho bahna a nebo to asi bude i tím línáním
Včera jsme je vytáhli na hoďku do lesa, tak se aspoň trochu protáhli
Zítra má na kobuši konečně dorazit ten Holík a načipovat jí, tak zas trochu provětráme peněženku
V sobotu jsme byli mrknout v Praze, tak jsme koukli do equiservisu a tam snad bylo jen 5 lidí okukovala jsem tam nějaký rajtky, ale ty co se mi líbily stály 2 500
a to bych za ně fakt nedala. Pak jsem ještě udělali nálet na Ikeu a předělávali chodbu, ale mám z toho radost, je to přesně podle mích představ, jen ještě dneska vyrazím s hafanem do lesa na větvičky abych si vytvořila ještě nějakou dekoraci
Usa z toho bláta taky není nadšená. Proběhne se tak kolem té řeky a ve výběhu, kde je fakt bláto, tam chodí s takovým znechuceným výrazem,,,,
Já to video budu přetakovat na N.joy, takže sem tam hodím odkaz.
Jinak ona si sice popoběhne, ale stejě pořád sípe a není dobrá..ono zdání u ní klame.
tady koukala na pána s černým labradorem...to víte, vidí černého psa, tak kouká, jestli není třeba náš
tady koukala...zajímavé nad tím očkem to růžové, to se ji každý rok udělá touto dobou. Vždycky v lednu to začne růžovět, únor...no jak začne tráva a pást se, tak to zmizí a celý rok má zase černý pigment. A speciálně nad tím jedním okem se ji to dělá....
Jéžiny,teda taky bych nedala 2,5 tisíce za rajtky,
já jsem nedávno sehnala Jarče větší,který už jí jsou dobře,a daly jsme 600,což je super,mají celokoženej sed.
Byly přes známou,použitý,ale nám to nevadí,byly skoro jako nový,
sice nebyly úplně bavlněný,je tam trochu té uměliny,ale není to žádná katastrofa a Jarče se nosej dobře.
Lucí,já myslím,že koukal i ten černej labrador
,ale oni Vás už asi znají,viď???
No jo, místní už ji znají,a le stejně jsou psi, co řvou jako pojašení pořád.
Tady je děsná kosa, ráno jsem byla na rehabce s máti (chodí taky) a pak s Usou a psy...se vylítali. teda spíše kluci, Usa moc nee. Je to děsně zmrzlé a tvrdé a všude jsou hrudky ve výběhu...no na vykloubení nožiček
No za ty rajtky docela pálka, ale zase pokud jsou to kvalitní, tak proč ne. Když do toho ty peníze dá. Já mám taky přilbu za 2400,- ...i když už se rozpadá
No právě že Šárina píše,že za ně ty prachy nedá,za přilbu to je něco jinýho,to by se zase v nějáký slabý skořepině jezdit nemělo
,ale za ty rajtky je to peněz opravdu hodně...
Určitě se dá velice dobře a pohodlně jezdit i v rajtkách o dost levnějších...
Tady je to dneska taky podmrzlý....
Šárí,koukala jsi na tohodle koníka?Třeba by pro tu Tvoji známou byl....
Ale nevím,jak je vysoká....
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8889217/valach-Wpbr-x-pony.php
čauky ženy....u nás je hnusně až hrůza...zima a dnes chumelí....
já teď řesím zase Rozárku, nožka se nám krásně hojí, ale ted zase pro změnu jak líná (a to dost) tak má nějaký místa uplně holý až na kůži...nevím zda vydrbaný, ale když jsem ve stáji tak se nedrbe, ale při čištění to jde opravdu místama až kůži...
jedno sobotní vepřátko
Bettynce se včera moc nechtělo.....
tady naštěstí ještě nesněží, ale zima je děsná..možná bude...
Jéé,Rozárka by si s naším Pierotem 100 %ně rozumněla...
Ale ty chlupy to je divný,Markét,že to jde až na kůži,to se našim hemelkám naštěstí nedělá.
Tady je ten trojskok Pierota na lonži,lonžuje naše mladá.
http://www.youtube.com/watch?v=PMAYgRlXnXE
Jaru,
sloupala jsem strupy, šlo to až na kůži. Dnes kupuji něco na otok, na odhlenění /Brouk má na poslech zahleněné průdušky/,.Joo, at jsi lidi rádi, když s koníky za celý život nemají problémy,.
Šárko, ten ryzáček nevypadá špatně, tipuji KV cca 150-155 cm? Ten by se mi líbil jednou pro holky a je to na Ptýrově, že jo?
Není to daleko, at se tam jedou mrknout. Zkusím ještě známou s tím huculem,jestli se ho rozhodla prodat
Lucky Usinka je krásná , to Sobeš venku vždycky čumákoval na vlčáky, jestli to náhodou není ten náš. Občas jsme potkávali i novofudlanda a to si občas myslel,že je to asi poník, páč na něj i řehtal
.
Holky za ty rajtky bych fakt 2 500 nedala, mě přišli jako obyčejný rajtky jen se mi líbila barva, na léto bych chtěla nějaký obyčejný, nejlíp černý a snad i tu kůži na zadku bych oželela.
Na toho ryzáčka jsem taky koukala, opravdu to vypadá,že je to na Ptýrově, to od nás není tak daleko, ale paní jsem přez víkend neviděla, tak jsem se jí ani nemohla zeptat na koníky co jste mi sem dávali.
Dneska budu muset trošku pana Sobeše zkulturnit pod sedlem, takže ho jízdárničení asi nemine, jen teda doufám,že přestane foukat ten ledovej vítr co fučel když jsem jela do práce.
Taky dneska konečně dorazí ten Holík na kobylu, tak jsem na to zvědavá.
Holky když se kobyla načipuje, musí mít pak nějaký klidový režim?
Nemyslím si, že by měl mít koník po čipování režim, protože jsme čipovali fenu a normálně pracovala.
Tak si to hezky pod sedlem užijte. Dnes dorazí Terka a protáhnou s Markétkou koníky. Já budu s Broukem chodit. Už chodíme i místo oběda, aby mu to splasklo. Ráno ho vyvedu z ohrady, dám mu léky na odkašlávání.Při žraní mu ovazuji a stříkám nožičku, pak chodíme. Mezitím už na mě volají děti z baráku a jedeme do školy. Takže mám takovou ranní rozcvičku.Lepší, než sedět rozkydlá v práci. Ty jo, já na koni neseděla ani nepamatuju.
Zítra jedeme na Lipník pro to sedlo. To původní sedlo má už jedna paní, nesedí jim, proto ho nabízíme dál. Lidi se hlásí, ale pak už nenapíšou. Je taky vystavené na aukru.
Ne,Šárí,žádnej zvláštní režim kobylka mít nemusí,ten čip je maličkej a píchne se tam tenkou injekcí,to koby ani neucítí.
Tady je dneska hnusná zima,fouká to ledový,hrůůza,já už chci jaro!!!!
A normálně se nám asi zbláznili koně,huculíci línat přestali a začal Pierot,ale jak!!!
Ten chudák zmrzne,až přelíná a v květnu určitě ještě bude mrznout....
Jéé,Moruše si taky jednou spletla nějákou dogu s poníkem,ona fakt si jí musela splést,protože ona normálně psy nesnáší,ale k tomudle obr psovi se řítila a uši měla dopředu
,hrozně jí ten maxipes zajímal.
Děvčata,pořád netušíme,co bychom dali do toho přístřešku jakožto podlahu
,nemáte nějáký nápad nebo návrh???
Ahááá, tak dortík je z pudinku, to by mne nenapadlo, myslela jsem, že je to nějaký tvarohovo smetanový :-)
Jinak vidím, že tu řešíte podlahu v přístřešku. Taky jsem to jednu dobu dost řešila, jestli nenašetřit a dát tam gumy- cokoli jiného mi jinak přijde nesmysl, když tam člověk pak non stop nestele.
Ale nakonec jsem dala na radu jednoho horsemana, zůstala u hlíny a je to fajn.
V zimě nebo když je extrémní bláto, tak jim nastelu slámu, aby si mohli lehnout do suchého. Přes zimu se tam sice nadělají ďolíky, jak do slámy čurají, ale na jaře vše vyberu, sloupnu i hlínu co se mi nelíbí a dosypu novou, takže mám pořád přehled, že pod nohama mají čisto.
Šmarjá,děvčata,taky je u Vás tak hnusno???
Tady je fakt ošklivě,bez toho sluníčka je to táákový smutný....
Včera jsem se dala do loupání kolíků z kůry,a dala jsem si závazek,že každý den udělám 4 kolíky
,ale ták se mi tam nechce do toho hnusu
a hlavně mám orvaný nohy od toho včerejška
,a i jsem tak šikovná,že jsem si málem zkrátila i nohu tím seřezávadlem,byl tam suk,tak jsem zabrala a hned mám monokla,ještě že to není zase tak moc ostrý.
Koukala jsem na předpověď,tak v neděli už by se snad mohlo ukázat sluníčko
a snad se bude dát i jezdit se kochat,
když má Jarča ty prázdniny....
Tak trošíčku se to tu vybralo,Jarča lonžovala vedle v nudli Pierota a klucí začali pekelně řádit a lítat.
Legišek lítal se vždycky se podívat k Pierotovi a davaj zase pak za Monďáskem...
Naši koníci řádí podobně, Jsem zvědavá, co dnes Schelby na vyjíždce. Minule prý házel hrby v kroku. Jezdí ho jen Terka, Jarda nemá čas.
Konečně mám doma to Šárčino sedlo i s poutkem. Včera jsme tam dávaly podocasník, ale ouha, byl dlouhý. Takže jsem ho musela objednat, snad brzy dojde, abychom ho mohli pořádně vyzkoušet a Šárce zaplatit. Dnes mi taky došlo to sedlo, co stále nabízím.Koníkovi od paní nesedlo Už jsem šla s cenou výrazně dolů, ale lidi nabízí o 500-1000 Kč míň, chjo.
No nic, jdu s Broukem na procházku, chodíme 2-3 x denně, aby ta nožka pracovala a v neděli snad pojedeme na otočku na hory.Lyžovat a lyžovat..
Tak si to,Markét,na horách užijte,a opatrně!!!
Pak si Jarča ještě Pierota osedlala a něco spolu zvládli.
Jaru, zatím nemáme kde trénovat, leda v té naší malé ohradě na písku, ovšem překážky máme na zahradě. Myslím, že holky začnou trénovat až v letním výběhu se skvělou učitelkou Terezkou.
Dneska jsem po dlouhé době vlezla na Brouka, ale trochu kulhal a hůře dýchal. Holt je lehká inverze..Ještěže tu nožičku nemá nateklou, ale asi s ježděním končíme.Stejně s ním denně chodím na procházky na ruce.Však brzy slaví 23.narozeniny,
To jo,ono to člověka stejně ani v tý zimě nebaví,je lepší počkat na teplejší počasí a zahradní výběh s překážkama,holky jsou šikulky a určitě s Terkou stihnou natrénovat.
Hlavně teda něják začínám pochybovat o těch jarních prázdninách,přijde mi,že zase je Jarča bude mít né jarní
,ale zimní
. podle té předpovědi..
Jinak tohle včera dělal Jarče Pierot,když jde třeba na trojskok na lonži,tak ví,že musí cválat a buch buch buch a skáče,jenže Jarče včera,i přes to,že mu dávala pobídky,tak prostě vždycky přešel do klusu a pak tu devadesátku hupnul z toho klusu,Jarča to nečekala a jednu chvíli jí vypadla noha ze třmenu,ale naštěstí to s ní nehlo a jela dál,ale tohle je dost nepříjemný,když ten koník přejde do klusu,když nemá....
http://www.youtube.com/watch?v=ooQRgh0dwT8
http://www.youtube.com/watch?v=VDz_sJ17g88
Ahoj holky, tak se zas po čase ozývám. S malou toho moc nestíhám, ale snad se to zlepší až se víc oteplí a bude moct být déle venku. Takhle akorát vždycky když se vracíme odpoledne z procházky, tak ji zaparkuju u ohrady a udělám koníky. Ježdění u nás stejně na dlouhou dobu skončilo. Lexík má ještě mooře času a Míša je na tom s nožkama fakt špatně. Při posledním strouhání si při ohnutí té jedné přední málem sednul na zadek. Na blbnutí s blonďákem mu to sice nevadí, ale na ježdění to už není. Kluci spolu pěkně dovádí, každou chvíli chodí po zadních, oštipují se, no prostě vypadají spokojeně, tak aspoň že tak.
Teď akorát řeším co se sedlem, kupovala jsem ho na začátku zimy 2009, ale bylo použitý jen asi 5x přes zimu, pak už jsem nejezdila kvůli těhotenství. Na Lexu mě doma přesvědčují, že koupíme jednou western a já teď přemýšlím, jestli tuhle anglii neprodat, když bude do podzimu aspoň ještě v záruce. Jen mě štve, že na tom hodně prodělám, nové sedlo stálo kolem11 tis, a to ještě bylo v akci...
Andrej,já netuším,co to máš za sedlo,jestli je značkový,tak bys ho ještě za 9 prodat určitě mohla,když je ještě v záruce,já bych to určitě zkusila...
Malá je kráásná
,já vím,že jsou s boxeřicí kámošky,viď,boxeři strašně milujou maličký členy rodiny.
Míši je mi moc líto,jak s tou nožičkou má problémy,ale naštěstí je to jen když strouháte,a při blbnutí mu to nevadí,tak aspoň že tak.
Lexa už muší bejt taky skoro dospělej,
už máte vykastrováno nebo ještě počkáte?