Registr hospodářství

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2011 13:11
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Mám jednu takovou otázku. Když mám koně v jedné budově co mám blízko a patří mému strýci co bydlí někde jinde. Potřebuju tu budovu zaregistrovat jako hospodářství. A teď se mi tu scházejí názory že do toho formuláře mám vypsat svoje údaje, ale můj názor je, že by tam snad měli být údaje majitele budovy, že je to tak? A potom jsem se chtěla ještě zeptat jestli ty papíry mám odeslat poštou na ty pracoviště co přidělují čísla hospodářství v rámci kraje což je pro moravskoslezský kraj v Opavě, a nebo jestli to může přinést na městský úřad v příslušném městě. Děkuji

15.2.2011 15:01
strip

XXX.XXX.144.229

kovbojka napsal(a):
Mám jednu takovou otázku. Když mám koně v jedné budově co mám blízko a patří mému strýci co bydlí někde jinde. Potřebuju tu budovu zaregistrovat jako hospodářství. A teď se mi tu scházejí názory že do toho formuláře mám vypsat svoje údaje, ale můj názor je, že by tam snad měli být údaje majitele budovy, že je to tak? A potom jsem se chtěla ještě zeptat jestli ty papíry mám odeslat poštou na ty pracoviště co přidělují čísla hospodářství v rámci kraje což je pro moravskoslezský kraj v Opavě, a nebo jestli to může přinést na městský úřad v příslušném městě. Děkuji

Budeš to posílat do Opavy. Tuším p. Nováková. Jak to vyřešit s budovami, nevím. Nejlepší bude, když si přímo zavoláš a zeptáš se. Jsou ochotní a hlavu ti neutrhnou, neboj.:-)

15.2.2011 17:13
krissta

XXX.XXX.140.253

Do formuláře vyplníš normálně sebe jako fyzickou osobu . Vyplníš tam pak tu budovu (nějaké číslo popisné, nebo co tam máš). "Hospodářství" je vlastně viruální věc, a musí být napsané na tebe aby jsi mohla za koně zodpovídat. Pokud by byla na strýčka (nebo na majitele pozemku, který bys měla pronajatý) pak by byl on povinný mít u sebe ty knihy a průkazy koní a taky by případnou pokutu dostal on atd....
Posíláš to opravdu do té Opavy, nebo kam (jsem odjinud).

15.2.2011 17:49
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Moc děkuju. :-)

15.2.2011 18:06
kovbojka

XXX.XXX.215.221

A ještě mám takový dotaz na tom papíru je pořadové číslo (a v něch informacích o tom jak se to vyplňuje je vyplňte vždy) a já opravdu nevím jaké tam mám napsat. Možná je to blbá otázka ale nikdy jsem nic podobného nedělala smajlík

15.2.2011 18:15
krissta

XXX.XXX.140.253

Nemám to teď u sebe, tak si nejsem jistá, jestli vím přesně co myslíš. Ale mělo by to být 1, 2, 3....X. Podle toho, jestli se hospodářství skládá z jednoho "místa" nebo více budov například v několika vesnicích. To znamená, že vypníš tu část o sobě a pak tu část o "místě" tolikrát, kolik těch míst je a každé má pořadové číslo (takže ve valné většině jen 1).
Snad jsem to vysvětlila srozumitelně.

15.2.2011 18:23
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Moc děkuji, vysvětlila jste to srozumitelně :-)
A ještě jedna otázka ale tak je fakt blbá: já tam vyplňuju jen to jako kontaktní osoba, nebo i to jako fyzická osoba (nevím jestli to že chovám jednoho koně tak jsem fyzická osoba) Já vím, že je to už asik fakt blbé, ale nechci tam poslat něco špatně, tak jsem radši zeptám :-)

15.2.2011 18:32
krissta

XXX.XXX.140.253

Já taky každou "oficiální věc " děsně řeším :-) Vyplníš tu část 2. (základní udaje fyzické osoby/ fyzické osoby-podnikatele) a část 4. (kontaktní osoba) Prakticky se tam vyplní to samé. (a tu část 1. samozřejmě taky)

15.2.2011 18:34
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Opravdu moc děkuji, už v tom mám všem konečně jasno :-))

15.2.2011 18:38
krissta

XXX.XXX.140.253

Není za co. Když můžu, pomůžu. :-D

24.2.2011 17:45
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Tak hospodářství jsem zdárně zaregistrovala a konečně mi přišlo číslo. Ale mám ještě jednu otázku to číslo co mi přišlo mám někde nechat zapsat i do papíru koně, nebo kdyby náhodou přišla kontrola tak stačí ukázat jen ten papír s číslem? Děkuji :-)

24.2.2011 18:40
krissta

XXX.XXX.37.248

kovbojka napsal(a):
Tak hospodářství jsem zdárně zaregistrovala a konečně mi přišlo číslo. Ale mám ještě jednu otázku to číslo co mi přišlo mám někde nechat zapsat i do papíru koně, nebo kdyby náhodou přišla kontrola tak stačí ukázat jen ten papír s číslem? Děkuji :-)

Ale vůbec ne! Jsi dost mimo :-D .
Za nějakou dobu ti přijdou poštou z evidence takové dva sešity. Jeden na evidenci zvířat a druhý na evidenci přesunů evidovaných zvířat. Na oba vyplníš to číslo hospodářství a do prvního napíšeš koně (to jeho číslo z průkazu) , do druhého se zapisuje například kdy a kam jedeš s koněm na závody atd (v těch sešitech je vzor, jak se to vyplňuje). Ten papír, co ti přišel si pořádně schovej.
Teď se ještě musíš dostavit na příslušnej úřad a v mapě jim tam vyznačit budovy v hospodářství (i pokud nemáš budovy jen pastvu-to vyznačuješ napajedlo a příkrmiště). O tom by ti měl přijít papír (poučení) s tím číslem.

24.2.2011 18:45
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Jejda a já už si myslela, že mi tohle stačí :-) Nemám ráda takové zařízování. No ten papír mi přišel ale moc jsem z něj nepochopila že ještě musím na úřad to zakreslit. Ještě, že už to vím. Moc děkuju

24.2.2011 18:53
krissta

XXX.XXX.37.248

No ono je to dost blbí v tom, že oni tam vubec nepíšou na jaký úřad máš jít (není to tam, kam to posíláš-aspoň u nás v Praze ne) a dokonce ani tam, jak jsem to posílala nevěděli kam mám jít. No a v té budově nikdo netušil, že se něco takového musí udělat. Prolezla jsem asi 156 dveří, než jsem došla tam, kde se to dělá.

24.2.2011 19:33
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Jejda a kde to nakonec bylo? Já myslím, že mám jít asi na obecní úřad v příslušném městě ne? A kolik se za to zakreslení asi platí?

24.2.2011 19:41
krissta

XXX.XXX.37.248

No, neplatí se nic (aspoň já nic neplatila), ale kam máš jít opravdu netuším, jsem z Prahy a byla jsem v budově Ministerstva zemědělství, ale pro tebe to bude asi spíš někde v Opavě, nebo kde. Boužel už si nepamatuju, jak se jmenovalo to oddělení....

24.2.2011 19:44
kovbojka

XXX.XXX.215.221

smajlík no doufám, že ten úřad nějak najdu. I tam moc děkuju :-) už se těším až to budu mít všechno zařízené a budu mít klid s úřadama:-))

24.2.2011 19:54
krissta

XXX.XXX.37.248

Skus napsat mail (nebo dopis) tam, jak jsi posílala ten fotmulář pro registraci hospodářství. Třeba vědí, kam máš jít....

18.5.2011 11:34
zviratkova

XXX.XXX.66.22

Prosím o radu, kolik stojí vše kolem registru hospodářství?

18.5.2011 13:07
strip

XXX.XXX.144.229

zviratkova napsal(a):
Prosím o radu, kolik stojí vše kolem registru hospodářství?

10,- za známku na dopis, ve kterém pošlel registrační lístek.:-)

18.5.2011 15:28
krissta

XXX.XXX.76.14

strip napsal(a):
10,- za známku na dopis, ve kterém pošlel registrační lístek.:-)

+ cestovné na příslušnou Zemědělskou agenturu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík