Sama nemám ráda, když někdo "citově vydírá tím, že někde dá inzerát s popiskem, že pokud se kůň do zítřka neprodá, půjde na jatka. Ale teď jsem v takové situaci sama a prosím o pomoc. Nejedná se o žert, podmínky jsou jasně stanovené, nechtějte je měnit, bohužel to nejde. Doufám, že toto téma nebude nikomu vadit...
V současné době jsme v takové situaci, že majitel našeho areálu vlastní jatka. Nakupuje koně na Slovensku, k nám do stáje je přiveze na jednu noc a dále putují k němu na jatka na maso. Zatím je ochotný občas nějakého koně týden pozdržet a dal nám šanci ho prodat, pokud se nám to nepodaří, odveze ho jako ty další. Otevřela jsem toto téma, protože bych ráda těmto koním pomohla, pokud by se tu našel někdo kdo by chtěl pomoci a koně si vzít, budeme jenom rádi, že se podaří ušetřit nějaký život a dá se jim šance na slušný život. Ceny jsou pevně stanovené, doba kdy může kůň zůstat taky. Já s tím nic nenadělám, nemůžu dát koně levněji ani nic podobného, nejsem majitel, jsem pouze jeden z lidí, kteří se těmto zvířatům snaží pomoci. Jinak koně jsou ustájení na jižní moravě.
První kůň, kterého se pokoušíme zachránit je téměř 5letá plnokrevná kobylka Andromeda. Víme o ní to, že je bezproblémová na manipulaci, pouze citlivější při sundávání ohlávky, ale žádná hrůza. Komunikativní, hodná kobyla, vypadá zdravá. Byla pod sedlem a i tam se tvářila docela příjemně, moc toho neumí, ale není zákeřná, zlá ani se nepokouší nikam spěchat. Na pravé zadní má malou bouli, dle mého názoru pouze kosmetická vada, hýbe se bez problémů, ale veterinář ji neviděl. Kobyla má mírný předkus, který nedělá problémy udidlu a taky žere bez problémů. Majitel za ni chce 20 tis. a máme čas ji prodat do neděle. Pokud byste o ni měli zájem nebo o někom věděli, volejte prosím na tel. číslo na inzerátu, dozvíte se aktuální informace o tom, jak jsme na tom s prodejem. Děkuji!
Tady je odkaz na inzerát a pořízená videa:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8912882/Prosime-o-pomoc--Hrozi-odvoz-na-jatka-.php
http://www.youtube.com/user/pasa5334
Snad má kobyla šanci, je mladá, zdravá, hezká... ale pokud je to trvalý "kšeft", je to každopádně smutné, nevím, jestli bych zvládla být někde poblíž takovéhoto "podnikatele". Kolik těch tak přibližně bývá a jak často? Byla bych pro, abyste sem dávala všechny - mají tak aspoň malou naději, že si je tady někdo najde...
Budu diskuzi určitě sledovat a držím všem palce
Markéta T.
Omlouvám se za pozdní reakci, ale mám teď milion práce v práci, tak nestíhám reagovat. Pokud by měl někdo zájem, může se ozvat na telefon uvedený v inzerátu, holčina, která si to vzala na povel určitě ráda zodpoví všechny dotazy. Teď večer jsem se jí nedovolala, tak nevím, jestli už náhodou někoho nesehnala, ale doufám, že ano.
Kolik koní tudy projede nevím, ani kdy, k nám se to dostane, až tu budou. Všem hledat nové majitele nemůžeme, protože tu jsou jenom jednu noc. budeme rádi, když se podaří z každé "várky" ukecat na jednoho.
lesterka
napsal(a):
Sama nemám ráda, když někdo "citově vydírá tím, že někde dá inzerát s popiskem, že pokud se kůň do zítřka neprodá, půjde na jatka. Ale teď jsem v takové situaci sama a prosím o pomoc. Nejedná se o žert, podmínky jsou jasně stanovené, nechtějte je měnit, bohužel to nejde. Doufám, že toto téma nebude nikomu vadit...
V současné době jsme v takové situaci, že majitel našeho areálu vlastní jatka. Nakupuje koně na Slovensku, k nám do stáje je přiveze na jednu noc a dále putují k němu na jatka na maso. Zatím je ochotný občas nějakého koně týden pozdržet a dal nám šanci ho prodat, pokud se nám to nepodaří, odveze ho jako ty další. Otevřela jsem toto téma, protože bych ráda těmto koním pomohla, pokud by se tu našel někdo kdo by chtěl pomoci a koně si vzít, budeme jenom rádi, že se podaří ušetřit nějaký život a dá se jim šance na slušný život. Ceny jsou pevně stanovené, doba kdy může kůň zůstat taky. Já s tím nic nenadělám, nemůžu dát koně levněji ani nic podobného, nejsem majitel, jsem pouze jeden z lidí, kteří se těmto zvířatům snaží pomoci. Jinak koně jsou ustájení na jižní moravě.
První kůň, kterého se pokoušíme zachránit je téměř 5letá plnokrevná kobylka Andromeda. Víme o ní to, že je bezproblémová na manipulaci, pouze citlivější při sundávání ohlávky, ale žádná hrůza. Komunikativní, hodná kobyla, vypadá zdravá. Byla pod sedlem a i tam se tvářila docela příjemně, moc toho neumí, ale není zákeřná, zlá ani se nepokouší nikam spěchat. Na pravé zadní má malou bouli, dle mého názoru pouze kosmetická vada, hýbe se bez problémů, ale veterinář ji neviděl. Kobyla má mírný předkus, který nedělá problémy udidlu a taky žere bez problémů. Majitel za ni chce 20 tis. a máme čas ji prodat do neděle. Pokud byste o ni měli zájem nebo o někom věděli, volejte prosím na tel. číslo na inzerátu, dozvíte se aktuální informace o tom, jak jsme na tom s prodejem. Děkuji!
Tady je odkaz na inzerát a pořízená videa:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8912882/Prosime-o-pomoc--Hrozi-odvoz-na-jatka-.php
http://www.youtube.com/user/pasa5334
A sakra, je navíc z rodiny skvělé Kincsem ! Ta patří do chovu, ne na jatka ! Škoda, škoda, že ještě nemáme dostavěnou stáj
Můžete mi dát na Vás mail ? Na jaře začínáme s přestavbou, tak stejně budeme koně shánět a třeba i nějakého dočasně ubytujeme - tak by se taky dalo některému pomoci.
Bylo by hezké kdyby se koně podařilo zachránit. Otázka je, jaký to má smysl.
Budete podporovat toho, kdo na koňském mase vydělává. Za 20 tisíc, které za tohoto koně utrží, koupí dalších 20 koní, které skončí na jatkách.
Tedy za jednoho zachráněného koně zemře dalších 20.
A člověk, který takto vydělává bude mít další zisk.
aluskas
napsal(a):
Bylo by hezké kdyby se koně podařilo zachránit. Otázka je, jaký to má smysl.
Budete podporovat toho, kdo na koňském mase vydělává. Za 20 tisíc, které za tohoto koně utrží, koupí dalších 20 koní, které skončí na jatkách.
Tedy za jednoho zachráněného koně zemře dalších 20.
A člověk, který takto vydělává bude mít další zisk.
Přečti si pořádně úvodní přizpěvek. Nikdo tady nikoho nepodporuje. Tohle nemá nic společného s penězi, těch "dalších 20 koní" koupí bez ohledu na to, jestli má peníze z prodeje koně, nebo za jeho maso. Přičemž zpracování na jatkách je pro něj mnohem rychlejší cesta k zisku peněz. Je to práce jako každá jiná, nevidím důvod se tu až do aleluja pohoršovat.
Není v ničích silách spasit svět. Holky se pokouší dát šanci na život alespoň některým.
Vy, kdo nemůžete (nebo nechcete) nijak pomoci, tak se prosím zdržte zbytečných keců, které nic na situaci stejně nezmění a akorát zbytečně zaplácávají toto téma.
aluskas
napsal(a):
Děkuji, ale příspěvek jsem četla pozorně a jeho smysl zcela chápu.
Mimo je spíš Vaše reakce na můj příspěvek.
Nad ničím se nepohoršuji, pouze konstatuji a kladu otázku k zamyšlení.
Ikdyž jste si ji četla - asi blbě. Protože tahle otázka ani k zamyšlení není.
Majitel koně kupuje pořád a buď je holky za 20tis udají, nebo se jich majitel za 20tis. zbaví sám na jatkách. Co natom tím prodejem kobylky získá??? Nic - Akorád kůň život. Chlap dostane peníze tak či jinak.
Takže je dle mě 100x lepší když je dostane tím, že koně prodal k životu - než tím že je prodal na maso.
A vzhledem k tomu že to dělá ,,běžně,, asi je mu vprdeli jestli prodá koně nebo zabije...
Takže ta vaše otázka na zamyšlenou je trochu dispozičně mimo mísu...
Už chápete
Ten rozdíl spočívá v tom, že za koně, kterého se podaří zachránit dostane pan podnikatel 20 tisíc, kdežto když ho prodá na jatka, dostane za něj cca 10x méně.
Nebo si opravdu myslíte, že "povolil" prodej koně, protože v něm náhle a na okamžik vzplanula láska ke zvířatům?
Nevzplanula, jen takto vydělá několikanásobně víc než kdyby ho prodal na jatkách.
Zde je nějaký inzerát od pana Rudolfa Šindeláře, třeba by pomohl:
http://www.ozviratech.eu/forum/ostatni-zvirata-prodej-daruji-kone/index.html
aluskas
napsal(a):
Ten rozdíl spočívá v tom, že za koně, kterého se podaří zachránit dostane pan podnikatel 20 tisíc, kdežto když ho prodá na jatka, dostane za něj cca 10x méně.
Nebo si opravdu myslíte, že "povolil" prodej koně, protože v něm náhle a na okamžik vzplanula láska ke zvířatům?
Nevzplanula, jen takto vydělá několikanásobně víc než kdyby ho prodal na jatkách.
Zde je nějaký inzerát od pana Rudolfa Šindeláře, třeba by pomohl:
http://www.ozviratech.eu/forum/ostatni-zvirata-prodej-daruji-kone/index.html
10x méně to jistě nebude... o něco méně ano.
Nechápu, co tu řešíte. Že si přijde podnikatel na víc... a? Naveze si tolik koní na maso, kolik potřebuje pro výrobu, bez ohledu, jestli něco takto uprodá za o něco málo víc bokem mimo jatka ... koní je přetlak.
Já zadavatelce fandím, že se pokouší v tom něco podniknout - že nabízí mladou kobylu, co je na tom jak po psychické, tak po zdravotní stránce dobře - ve snaze prodloužit jí život.
Mohla by nad tím mávnout rukou, protože se stejně dovezou jiní, další koně a zabít půjdou. Kapka v moři...
Díky za to ... myslím že nejen já přivítám, pokud se tu takových koní, co si určitě zaslouží šanci objeví víc.
Díky za podporu, snažíme se co můžeme, to je to nejmenší, co můžeme udělat. Holt se buď podaří nebo ne. Polemiky nad tím, jestli je správné, co dělá majitel nebo že má snížit cenu, nejsou bohužel k ničemu. Já mu za zlé nemám, jak tu někdo psal, je to práce jako každá jiná. Ba naopak oceňuji to, že kobyle dá šanci se někomu zalíbit a týden ji zadarmo živí, když to pro něj znamená další náklady, sice nijak závratné, ale jsou tam. Pán je sice starý bručoun, ale kdyby chtěl, tak ji může odvézt hned druhý den a s nikým se nebavit.
Pokud by to někho zajímalo, kobylka je stále u nás, nějaký extra vážný zájemce se zatím neobjevil, ikdyž se každému strašně líbí. Zítra mají přijet zájemci další dva, tak uvidíme.
Pro odlehčení tématu...kobyla sice zatím stojí na místě, ale holky skoro prodaly mého koně, kterého se zatím fakt zbavovat nechci
Tak to jsem moc ráda, měla jsem v plánu volat večer a už jsem manžela psychicky připravovala na to, že se na ní zítra pojedeme podívat, bohužel máme momentálně rozebraný přepravník a to byl jediný důvod proč jsem to odkládala, pořád jsem doufala, že se někdo najde, protože opravdu jediný problém je u nás přeprava, jiank bych kobču brala hned.
Každopádně by to bylo super kdyby jste v tomhle pokračovaly.
Na jaře (duben-květen) chceme koupit dalšího koníka na rekreaci, takže kdyby byl na prodej nějaký jako tahle kobylka měli by jsme už předběžně zájem, jenom prostě teď na rychlo to nešlo zařídit.
Koukala jsem, že inzerát ještě není stažený. Určitě už kobylka není na prodej? Ukazovala jsem inzerát známé a měla by o kobču velký zjem, jelikož má její poloviční sestru. Pokud by si to tedy náhodou nový majitel rozmyslel, dejte mi prosím vědět nebo třeba rovnou na mail obho@wo.cz. Děkuji
Asi holky ještě nestačily stáhnout, ale včera si jí odvedli kousek do vedlejší vesnice. Kdyby si to náhodou rozmysleli, určitě bych se ozvala. Díky.
Jinak s cenou se nehýbalo, ta byla od začátku stanovena na 16 - 20 tis. Radši jsme uváděli tu vyšší, kdyby si náhodou majitel řekl o vrchní hranici. Aby pak nebyl potenciální kupce nemile překvapen.
Ahojky měla bych zájem o koníka z jatek.Ted mi bohužel darovali mého na dožití a sháníme jiného.Pokud by tam nějaký byl prosím o info na email jen věk tak do 10 let a ne žádnej šílenec vozili by se na něm pak děti.Byl by ustájený na Páterově v Bělé pod Bezdězem, kde sílí i plemeík rock n roll.Měl by kamaráda 6ti letého valacha plňase.Za nabídky na email děkuji můj email lil-c@seznam.cz
Ahoj ! Měla bych zájem...pokud by byla levnější o trochu tak bych se domluvila z rodiči a chtěla bych jí moc aby se měla dobře!!! Nesnáším ty lidi co to mohou udělat!
vždy když vidím ty videa...tak newím co mám ze vzteku dělat!! co kdyby jim to udělali oni? to by se divili
jsou ubozí :(( co si chtějí dokázat!!!
:((
Je mi z toho zle dík za odpověď !
Zdravím.. Jsem v podobné situaci jako zadavatelka. Než se na mě sesypete, podotýkám že nejsem majitel koně a i zde jsou bohužel pravidla jasně daná které já nijak neovlivním. U mě je koník pouze v dočasném ustájení aby dostal šanci na život. Nabídka je časově omezená, jinak bohužel koník skončí na jatkách. Jedná se o 3.letého valáška, klusák. Cena do 20 tisíc. Více informací podám večer vážným zájemcům na mailu walorenka@seznam.cz
mám dojem že tady je ten koník že
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11112990/3-lety-valasek-SPECHA.php
Lena

XXX.XXX.160.141
Ahojky je náhoda,že čtu tento článek.....je mi líto těchto koní taky nějaké mám a nerada bych aby se jim přihodilo něco podobného..... Když máte možnost pomoci některým koním......a našlo by se něco menšího kolem 145-155cm pro mou 10 letou dceru (jezdit umí, nějaký ten problém poslušnosti zvládnu já.....už jsem si jednoho dobrmana srovnala,tedˇji děti jezdí,ale je velká)nespěchá to.... tel.. 724309711
dobrý den,
cena na jatkách je kolem 11 kč za kilo
přijde mi zvláštní, že bez vážného důvodu mohl někdo prodat plnokrevníka na jatka- Myslela jsem,že u plnokrevníků je to nelegální.
Moc vám fandím co děláte, určitě nebylo lehké se domluvit s někým kdo vydělává na prodeji masa. Také jsme koupili kobylku z jatek (A1/1)- měla pokročilou rakovinu kopyt, ale operace vše spravila a ještě si tahle vyslužilá dostihačka užila spoustu spokojených let v důchodu. Doufám, že se mi v budoucnu podaří zorganizovat si život tak abych ho mohla zdílet zase s nějakým tím ,,nechtěným, koníkem.
ještě jednou - držím palce
Jak to funguje když někdo chce dát koně "na jatka"?
Bohužel je to hrozně nespravedlivé vůči koním a i lidem kteří se snaží pomoci, ale ve většině případů kdy se rozhodl majitel dát relativně zdravého koně na jatka, a nám se to povedlo zjistit, se dozvíme toto:
Za koně na jatkách dostanu 4 až 5 tisíc ale vám ho dám minimálně za cca 15tisíc protože vy jej necháte žít.
Nic s tím nenaděláme a je nám z toho na zvracení
kuzel m

XXX.XXX.82.122
Dobry den, chtel bych se zeptat o jakou staj, jaka jatka se jedna. Mel byc zajem dekuji.
martin6
napsal(a):
Jak to funguje když někdo chce dát koně "na jatka"?
Bohužel je to hrozně nespravedlivé vůči koním a i lidem kteří se snaží pomoci, ale ve většině případů kdy se rozhodl majitel dát relativně zdravého koně na jatka, a nám se to povedlo zjistit, se dozvíme toto:
Za koně na jatkách dostanu 4 až 5 tisíc ale vám ho dám minimálně za cca 15tisíc protože vy jej necháte žít.
Nic s tím nenaděláme a je nám z toho na zvracení
Presne tak jatecni cena je ted kolem cca 8 000 za kone, v prumeru 550kg. Tak proc ho neprodat za 20000.
Calla

XXX.XXX.23.81
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je tento článek ještě aktivní?
Gabča16

XXX.XXX.88.125
Dobrý den, nevite nekdo cislo na jatka nebo jak bych tam odsut mohla ziskat kone ? Chtela bych pomoct. Dekuji moc za radu.
Jaja007

XXX.XXX.41.2
Gabča16
napsal(a):
Dobrý den, nevite nekdo cislo na jatka nebo jak bych tam odsut mohla ziskat kone ? Chtela bych pomoct. Dekuji moc za radu.
Nezískáš, to nejde. U nás jatka jako taková už nejsou. Vše se vozí ven.
Gabča16
napsal(a):
Z jatek ti koně nikdo prodat nesmí, jen majitel, pokud ho stihneš před jatkama s koněm, kterého tam vede.Navíc se na jatka musí objednat, domluvit, kdy může dorazit se zvířetem, aby ho porazila jatka a nedělají to všude.Jen někde.Navíc diskuse je z ledna, takže dosti stará
Gabča16
napsal(a):
Pomáhejte jinde!
Jatka nechte jatkami a své dobré úmysly směrujte pomocí či financemi jiným.
Buď si kupte koně s průkazem u seriózního chovatele, čímž podpoříte všeobecně upadající chov.
Nebo bezplatně pomáhejte někde v útulku, i když na tyto instituce mám také názor.
Pak jsou lidé, kteří z nějakého vážného důvodu své kvalitní koně už neuplatí či nestíhají.Tam by také nebylo od věci pomáhat! Ať finančně, nebo prací.
Prostě je spousta možností, jak pomoci koním, jen zapojte fantazii.
Lasinka

XXX.XXX.105.226
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli to ještě platí ten inzerát protože je to strašné jak se někteří lidé chovají ke zvířatům a kamarádka schání koně ke koupi tak že bych se jí zeptala jestli by neměla zájem o nějakého koníčka od vás.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inzerát z roku 2011, určite ešte bude akuálny.
En

XXX.XXX.195.111
Dobrý den kdyby jste prodávala další koně prosím kontaktujte mě.
En
napsal(a):
Dobrý den kdyby jste prodávala další koně prosím kontaktujte mě.
Koní je na prodej hafo, nemusíte kvůli tomu otevírat sto let starou diskuzi
http://zvirata.bazos.cz/kun/
http://www.equichannel.cz/inzerce
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/
Alespoň ty nejznámější.
Elfka

XXX.XXX.228.53
rocky
napsal(a):
strašný strašný, upřímně tě lituji, dostat se do takové pozice...
Nechápu lidi, co provozují stáje s koňmi a dokážou ještě vozit koně na jatka! Hnus...
Držím palce ať aspoň Andromédu zachráníte..
Chudinko moje. Kdyby si tě někdo koupil bylo by to mnohem lepší. Miluji koně, ale nemohu si je dovolit. Jen kdybych mohla už bych si tě kupovala. Hodně Štěstííííííííííí
oluve

XXX.XXX.93.33
Nemáte tam nějakého poníka ?
Díky.
pomoc

XXX.XXX.59.198
DOBRÝ DEN RÁDA BYCH SE NA KOBYLKU KOUKLA ALE NEMŮŽU JÍ TAM NAJÍT A POŘÁD MI TO UKAZUJE PEJSKY.

pomoc
napsal(a):
DOBRÝ DEN RÁDA BYCH SE NA KOBYLKU KOUKLA ALE NEMŮŽU JÍ TAM NAJÍT A POŘÁD MI TO UKAZUJE PEJSKY.
Po téměř šesti letech je to opravdu překvapivé...
ttrr

XXX.XXX.150.29
prosim kdyby nikdo prodaval kone za 5tisic prosim piste na email .

ttrr
napsal(a):
prosim kdyby nikdo prodaval kone za 5tisic prosim piste na email .
Jaký email?

Dotaz
napsal(a):
Mám vám napsat, když neprodávám?
Jste "nikdo"? :-)
Zadna

XXX.XXX.227.189
A mohla bych se zeptat kolik ten kůň stoji

Zadna
napsal(a):