Zkušenosti se syntetickými sedly

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2011 13:45
batriv

XXX.XXX.167.236

Zvažuji koupi syntetického sedla Norton Rexine. Od zlých jazyků se ale doslýchám, že tato sedla nic nevydrží, že plastová kostra nestojí za nic a podobně. Přitom mé zkušenosti jsou s těmito sedly dobré - jela jsem v nich a sedí i jezdí se mi v nich dobře. Nemám bohužel ale po ruce nikoho známého, kdo tato sedla vlastní delší dobu a má s nimi dlouhodobou zkušenost.
Výhodou je pro mě poměrně nízká cena, nemohu si teď dovolit sedlo za např. 10 000. Také se mi líbí nízká hmotnost, která vyhovuje jak mě, tak i koni by měla - jelikož je koník mladý, budu ho teprve obsedat. Výhodu vidím i v otevřené přední rozsoše, nevýhodu v syntetyckých řemenech pro podbřišník.

(nebavím se o "kožených" eko-sedlech, ty mi přijdou velmi nekvalitní.)

Máte s těmito sedly zkušenost? Máte doma takové sedlo? Děkuji všem za odpovědi. :-)
(PS: sedlo by sloužilo pro aktivní rekreaci)

4.3.2011 15:51
horallka

XXX.XXX.48.123

Napište tady na diskuzi do vyhledávače sedlo norton,i na nemoderce :-) A můžete číst a číst,řešilo se to tu už mockrát :-) Není to sedlo na věky,to je jasné.Ale na rekreaci některým vydrží i přes 4roky bez poškození .

4.3.2011 18:37
iveth

XXX.XXX.161.66

Taky jsem takové chtěla pořídit, kvůli menším finančním možnostem, nakonec jsem pořídila solidní kožené ručně šité sedlo z menšího sedlářství, sice starší, ale zachovalé a nepoškozené a to jen za 3 tisíce, natož že mam rozmazlenej zadek, z drahého kvalitního westernu, tak se mi v něm sedí pohodlně, takže ja spíše zastanu názor, raději pořídit kvalitní starší za levnejší peníz, ale je to hlavně o štěstí:-)

4.3.2011 18:52
sunin

XXX.XXX.85.200

já jsem měla Nortona,také kvůli financím a byla jsem dost spokojená a koni také sedlo pěkně a vydrželo denní ježdění a i po třech letech jsem ho prodávala ve stavu jako nové.
Nyní mám western sedlo,ale jelikož začíná jezdit malý bratr budu kupovat asi opět Nortona....já osobně si nemůžu stěžovat.

4.3.2011 20:03
sonicka

XXX.XXX.249.133

tak mi jsme na rekreaci naprosto spokojení se syntetikou, máme už 5 let a sedlo je jako nové .:-)

7.3.2011 11:38
batriv

XXX.XXX.167.236

:-) To je víc, než jsem čekala a jsem ráda, že jste se se mnou podělily. Samozřejmě děkuji i za upozornění, že se tady toto téma už řešilo a tak jdu prozkoumat diskusi a počíst si.

Přidejte reakci

Přidat smajlík