má skoro 1 300 kg
Jaru tak to se ti nedivím,že jsi na Hauzra naštvaná, tenhle přístup by mě taky pěkně nakrknul. Nám se ozvali z equiservisu jak nám praskla ta karabina na ohlávce pro Miu, tak nám vrátí peníze. Koukala jsem právě na ty německý jezdecký potřeby a mají tam obyč stájovku na chlaďase za našich 84 Kč a rajtky se tam dají pořídit už kolem 400, tak čekám až mi dorazí katalog jaro/léto a udělám obří objednávku
jj, Jaru je to bejk, připoušťák, ale je hodný. Já se pořád odvažuju ho podrbat, tohle bylo jen seznámení, příště už na něj šáhnu
tady jeho letní foto
tak jsem to omrkla taky...věci tam mají luxusní...jen kloubáky (potřebuji i přes spěnku) mají za docela draho...to by mě vyšli už lépe westernový Choice.komplet i se zvonama..ty jsou taky krásný
ty jo to je bejk jak hora...asi bych se bála
Jaru, tak to bych v životě do takédleho prodejce nikdy neřekla...škrtám
Bret obdivuje Rozárku
No,hele,hrůůza,tohle jsem si fakt nepředstavovala,
ještě zajdu za právníkem,abychom věděli,jak se můžeme bránit,když po každé jeho návštěvě a úpravě stejně sedlo nesedí (už podruhé),tak co dělat,když to nebude sedět potřetí,a pak už s ním nechci mít opravdu nic společnýho.
Tady je dneska taky hezky,
my s Járou už o víkendu konečně dosbíraly výběh po zimě celý,i tzen prostředek,a už to na údržbu teď bude dobrý,ale potřebovalo by zapršet,je tu děsný sucho,výběh je samý prach a to pak foukne větřík a půl výběhu je u souseda.
Šárí,budeš se moct s náma podělit třeba něják o ten katalog,třeba kdybysis vybrala,pak mi ho třeba poslala a já bych taky jukla,a přiobjednala si něco třeba...
No,mi Markét ani nemluv,kdybych jen malinko tušila,co nás čeká,tak bych si sedlo sehnala jinde,sice né třeba hned,ale sehnala.
Je to hold hodně blbá zkušenost.My jsme mu dřív dohodili nějákej kšeft,tak jsem tak něják doufala,že kdyby přece jen s naší zakázkou něco bylo špatně,tak že budou reklamace vyřízeny v nejkratším možném termínu,no opak je pravdou,už minulá reklamace byla dost protahující,a teď je to stejný.
Šárí,jak píšeš,že tam mají rajtky za 400,nevíš,to asi nebudou mít celokoženej sed,nebo jooo???
No jo,když Jára jiný nechce
,sice na nějáký akce bude mít tátovo rajtky bílý,tůdle jsme je před burzou jen tak zkusily,jestli je prodat nebo co s nima,a oni Jarče jsou úplně perfektně,
ty mají taky jen kůži na kolenou,ale jinak chce furt ty s celokoženým sedem.
Ale třeba tam v tom katalógu budou i nějáký pěkný s celokož. za dobrou cenu,určitě bys byla moc hodnám,kdybys mi ho pak poslala a podělím se s Tebou o cenu za poštovný,když si tam něco vyberu,jo??
Tak jsem zkusila dát inzerát na Pierota,aby byl dostatečně využitý,když Olda moc nejezdí a Jarča jezdí 3 x za týden do oddílu,tak držte palečky,holky,ať se přihlásí nějáká hodná osůbka.
Holky,má se něják citelně ochladit,tak pohlídejte ty nahatý koníky,Usinu a Sobáně,aby se náhodou nezačali klepat.Monďásek ještě z břicha a zádíček toho moc nepouští,vylínal trochu jen krk.
To je takovej somrák,on nesomruje jídlo,ale hladit chce
,jak se tam objevím s kolečkem na bobky,tak už je přisátej a chce pomazlit.
S Legiškem je docela prča,on chytá ty chlupy,takovej ten oválek chlupů,co vyčešu z Moruš,tak Legišek to honí apak to plive.
Tak holky dneska slavíme, Sobáněti je 5 let . Včera jsem nakonec se smraďochama dělala jen ze země, Sobeš byl za 15 minut procvičenej, zato kobyla to byl boj. Madam si prostě rozhodla,že odpoledne nic dělat nebude natož aby dělala nějaký ptákoviny ze země, dostat ji na kruh byl nadlidskej úkol, hlavně když se chladnokrevný slon rozhodne jít proti vám
Nevim proč, ale přijde mi,že ta kobyla je proti mě prostě zaujatá
Jaru nestraš, snad takový ochlazení nebude i když Sobista mají přístup k senu celý den, tak se snad žvejkáním ohřeje.
Ten Legíš by se snad nechal odrbávat celý den
Vše nejlepší Sobáněti k jeho nádherným pátým narozeninám,hodně zdraví
a štěstí
a nějákej ten vyhranej hobby parkůrek.
Šárí,Mia určitě proti Tobě zaujatá není,to koně neumějí mít lidský vlastnosti,jen prostě poznala,že jsi měkká
,tudíž pro ní jsi podřízený člen stáda,
a musíte si to spolu vyřešit,pak budeš mít od ní pokoj,vždyť jsem Ti vyprávěla,co vyváděla Moruš,když jsem jí poslala na maličkou kavaletku,šup a hned vyzkoušela,co ve mně je.
No,poprvé jí to přošlo,páč jsem to absolutně nečekala,ale podruhý už jsem byla připravená a Moruš dostala takovou,že vůbec nevěděla,jestli je hucul nebo vlastně je
,vstoupila dost drsně do mýho prostoru,tak já se prostě jen bránila a prostor jsem si hájila,ona pak chudinka maličká
dělala jakože jsem jí div že neutrhla nohy,nebo hlavu,
bylo vidět,že do tý doby od nikoho nedostala,bili jí jenom ze sedla,to bylo vidět,že byla alergická na bič ze sedla,ale ze země jí nikdo nepraštil(asi to nestihli jako já poprvé a podruhý už to radši nezkoušeli).
Zkus si svůj prostor uhájit razantněji,ono do tý doby,dokud si tohle s kobčou nevyříkáte,tak vlastně se s ní toho moc dělat nedá,ona Tě bude se snažit převálcovat při každý příležitosti,když po ní budeš něco chtít.
já se přidávám...všechno nejlepší Sobísku...
my máme narozeniny zítra bude nám 8.
Markét, děkujeme a pro změnu zas budu přát zítra vám
No Jarčo já na ní čuměla jak péro z gauče, já právě nevim jestli někdy nějak nedostala nějak moc na prdel, páč kobyla funěla jak bejk, oči vytřeštěný a jakmile jsem se jí přiblížila k zadku tak po mě šla zubama tak jsem se nakonec na kruh vyprdla a jen jsem jí šmátrala lonží a tušírkou kolem zadku aby zjsitila,že jí to nic neudělá.
No prosím Tě,
to je divný,no,to je právě nevýhoda,že se nedovíš,co se stalo kdy
,co prožila,v každém případě by tohle chtělo prozkoumat,proč tohle dělá a zkusit odstranit tu příčinu,no,to víš,mohla třeba být kdysi zmydlená třeba dejme tomu při nakládání a ty koně si to pamatujou kolik let.Oni to taky rádi lidi natahujou třeba tu práci v kruhovce,a pak ty koně můžou být na tohle alergický,tak prostě zkusit jen 2 minutky a skončit ve chvíli,když je kobča v naprostý pohodě,já jsem si sem jednou přivezla takovou krásnou poničku,takovou červenou šimličku,když jsem sháněla pro Jarču poníka,no byla zlatá,chodila za mnou po ohradě jako pes,na koně úplně prděla,jenže jak jsem jí vzala na lonž,tak po mně normálně vystartovala,tak šla chudák zase zpátky,já potřebovala Jarču učit na lonži spolehlivýho,a né aby šel proti mně,ale určitě vím,že to udělal onen majitel,mají koně v malých boxíkách a ohrady nemají skoro žádný,tak je občas polonžovali a dávali jim docela dobře zakouřit,
to jsem zjistila až pak,no tak to je jasný,že chytrej kůň se tomuhle jednání bude vždycky snažit bránit,nechce bejt honěnej dokola jako blbec v trysku hodinu.
Tak jsem se jí pak ani nedivila,poničce
,ale bylo tu riziko,že by to mohla dělat i s Jarčou na hřbetě
,která se teprve učila,tak jsem jí raději vrátila a sehnali jsme pak Kačenku konečně.
No já si myslím jestli to,že se bojí lonže nebo tušírky za zadkem, tak že to má nějakou souvislost s taháním, páč ten slovák nám říkal,že umí tahat jen v páru, a že když to budeme zkoušet s kobylou samotnou,tak že neručí za to co bude kobyla dělat. Ale třeba minule jsem ji měla venku,tak jsem pro naklusání už tu tušírku musela trochu použít a to kobyla nebyla nějak vynervovaná tak to asi spíš bude tou lonžkou.
šárííí to mi povídej, proto ani nemůžu moc jezdit do kamených obchodů s koňo věcma...bych tam nechala celou výplatu...je fakt že teď potřebuju nakoupit nějaké ty věci pro Rozinku, tak jsem si něco nakřečkovala a můžu utrácet..ale zásoby se hooodně rychle tenčí....ještě chci kooupit nějakou tu novou uzdečku..takže počítám že mě ještě tak 1500 pozdravovat bude
Ahá,možná kobča nechtěla tahat sama,tak použili násilí,jenže to většinou problém ještě zhorší,v každém případě by ale proti člověku jít neměla,no určitě se to časem zlepší,když zjistí,že po ní tahání v samotě nikdo nechce.
Jéžíš,Markét,to je mi moc líto s tím chlapíkem,to je hrozně nebezpečná práce v tom lese,viděli jste včera zprávy,co se stalo tomu dvouletýmu klučinovi?
Šárí,tak co tam mají hezkýho v tom katalogu,mrkni se mi,na kolik by tam vyšly rajty s celokož.vel.38 černé,prooosííím....
Jaru já mám přímo tyhle
http://www.equiservis.cz/cz/eshop/detail/30612-rukavice-cassini-serino/137381-rukavice-cassini-serino-s-cerne-popis.html
cena není tak hrozná a jsou to držáky, páč já u koní tahám rukavice pořád jak teda na práci,tak na ježdění a musím říct,že rukavice pořád drží pohromadě. Sice už mají odrbanou tu protiskluzovou věc, ale i tak by mě mrzelo kdybych je někde ztratila.
http://www.kraemer-pferdesport.de/Kinderreithosen.htm?websale7=kraemer-pferdesport&ci=247373
tady jsem nějaký rajtky našla, ale nevím jestli ty ceny nejsou moc :-//
Vše najlepší Rozárce k dnešním osmým narozeninám,hodně štěstí,zdraví a pokud to je trochu půjde,uzdravené nožičky.
Tak hurá,holky,tady docela slušně zapršelo
,koně jsou sice jako řízky z obou stran
,ale ta voda už byla potřeba jako sůůl.Ale včera nám málem vítr odnesl kus Ipy z přístřešku,moc nechybělo a bejvali bychom krytinu honili ve Slaným.
No ale když to Olda spravoval,tak jsem ho musela hlídat,jak stál na žebříku,tak se na něj furt Legišek chtěl jít podívat,no samozřejmě jsem ho mušela vyhánět,protože on by byl schopnej tam strčit hlavu do těch šprošlí a odejít pak i s Oldou.
No a on pak začal lítat,chytnul ho lítací amok,
Moruš stála uprostřed výběhu,tak Legišek vždycky od ní odtryskal,pak k ní přiběhl,použil jí jako barel k oběhnutí,Moruš ho ale vždycky stačila štípnout do nějáké části prdele
,a to takhle bylo celkem 3 x,my jsme tam normálně skoro brečeli smíchy...
Taky přeju Rozárce jen to nejlepšííííííííí
Jaru ani nemluv, u nás taky fučelo do toho i pršelo , ale je fakt,že ten déšť byl potřeba. Tak jsme jen koniskům udělali kopýtka, Sobistovi předali narozeninový kýbl mrkve a zas frčeli dom
Dneska je tu zase hnus zelenej
To si dokážu představit toho legíše jak asistoval při opravě
No,Šárí,on je fakt tak příšerně neskutečně zvědavej,že fakt jsem z něj někdy hotová,nemůžeš odejít ani na vteřinu,on by se tam hned motal a tu jeho makovinu všade hned strká a to víš,kdyby jí strčil do žebříku,tak by se Olda vezl docela zajímavým způsobem
,pak bychom mohli říkat,že jsme Legiška obsedli se žebříkem.
Ale moc mně mrzelo,že jsem zrovna neměla u sebe fotyho přístroj,
to bych bývala natočila,jak obtryskával tu Moruš jako barel
,jsme s Jarčou říkaly,že už trénuje.
To sežral Sobík kýbl mrkve sám,joo,to se ani nerozdělil s kámošema?
Ale má recht,Moruš by se taky nehodlala s nikým dělit.
děkujeme moc..Rozárce vyřídím...
včera u nás začolo přešet kolem půl páte odpoledne a prší ještě teď....
ale už to fakt bylo potřeba...vždyž by jsme byly totálně bez trávy
Rozárka měla včera zkoušku zateplováků.....skvělá věcička..jen Roza se v tom musí naučit být....když stojí tak pohoda, ale jak má ustoupit tak zvedá nohy jak robokop...snad si zvykne...
No,Markét,byla to fakt legrace,co tam vyváděli,
a přesně,hele,Moruš už nesnáší nějáký moc rychlý Legiškovo pohyby blízko sebe,tak se snažila ho aspoň pořádně štípnout,když už byla líná zvednout tu prdel a kopnout ho.
Na Rozárku muší bejt taky dobrej pohled,jak chodí v těch chráničích,my jsme taky snad jednou dávali Pierotovi nějáký chrániče na převoz a ten v tom chodil taky jak E.T.
Takhle usne Legišek,
strčí hlavu pod ohradník,ale pak jí zase normálně vysune,že nedostane pecku.
http://www.youtube.com/watch?v=KBt6Bsd_MXs
Jupííííííí,tak konečně pátek . Doufám,že už přestane pršet, dneska bych ráda vytáhla ven koniska aspoň na chvilu ven i když si teda myslím,že spíš na programu dne bude odbahnění. Doufám,že se Sobešovi zas nerozjedou ty podlomy už je měl krásně vyhojený
Prý má dneska i sněžit, tak uvidím jak bude navečer a přemýšlím,že kdyby byla nějak moc zima,tak že bych Sobeše na noc nechala ve stáji.
Tady taky chčije
,musela jsem prokopat ,teda obnovit již dříve prokopané 2 stružky,aby to neměli koníci v přístřešku tu vodu,tak to stačí odtýct a budou mít v přístřechu aspoň jakžtakž sucho.
Nám se vyválel jen Pierot,ale zato dokonale,je úplně nepoužitelnej.
Ale jako stejně do tohodle počasí stejně nikdo nepojede.
Jo,jinak nám volal kamarád,jestli nevíme,čí je takovej asi 120 v kohoutku strakatej poník,no my jsme samozřejmě věděli,je to hřebec toho jednoho píííííííp,
kterej nás už jednou napadl,tudíž můžeme na jeho výlet v přírodě určitě narazit i my,
tak jsem doplnila Jarče do výbavy pepřák,já ho vozím pořád,ale Jarča ne,tak teď bude.Kámoš toho poncla chytil a říkal,že tam skákal po lidech,takže si dovedete představit,co to je za hodnýho poníka...
No hele,ani nevíš,jak mně mrzí,že jsem tekrát,když nás napadl,tak že jsem nezavolala policajty,oni by mu jednou domluvili,ale každej další ponclovej vejlet už by doufám byl řádně pokutovanej a musel by si ho líp zabezpečit,tohle je opravdu hrůza,
jenže tenkrát jsem byla strachy bez sebe,bála jsem se o Jarušku,tenkrát s náma jela na Kačence,takže si dovedeš představit,co jsem prožívala,tak jsem ponclovi rychle nadběhla,aby nestačil dojít ke Kačence a Moruš si to s ním vyřídila,ale kdyby se býval k tý Kačence dostal,tak nevím,to se seběhlo tak rychle,že by Jarča nestihla ani seskočit..
Ahojky!!
Já poslední dobou trochu nestíhám.
Přeji vše nej nej k narozeninám Rozi i Sobánkovi!!! Hlavně zdravíčko!!!
Mia možná měla špatné zkušenosti. Betty se taky kdysi hodně bála biče a trvalo mi, než měla trochu důvěru. Prostě to je riziko, když člověk koupí koně staršího..nikdy neví, jak s ním bylo zacházeno. Když mám Usu třeba od malička, tak přesně vím, čím si prošla, z čeho může nemůže mít trauma atd. Koně mají strašně dobrou paměť a někdy i po letech se v nich může objevit trauma z doby dávno minulé.
Tady chčije a chčije, takže to vidím na celodenní pobyt Usy doma. Včera odpoledne bylo lépe, tak šla ke koním.už na ni volali a čekali, kde celé dopoledne je .
Jenomže průser je, že tady chčije úplně strašně a my čekáme fenu na krytí pro Fabbyho!!! Kolem poledního snad budou vyjížďět, takže tak ve tři přijedou...no to bude úúúžasné! V lijáku budeme lítat po dvoře se psy...
No,přesně,Lucí,ti starší koně už něco někde prožili a člověk si ho koupí a pak třeba takhle ošklivě Mia na Šárinu vyjela a Šárí ani nevěděla,co se děje,
a proč takhle vyjela,prostě to nikdo nezjistí už,co se kdy stalo,ale Mia určitě to přestane dělat,když jí Šárina ukáže,že od ní žádné nebezpečí nehrozí.
Já třeba nechápu ty inzeráty,jak lidi píšou-tříletá kobyla,ostřejší v boxe,to prostě někde jí musel někdo něco udělat,já si nedovedu představit,jak je Legišek ostřejší v boxe,to je jasný,že když ho v tom boxu vezmu párkrát lopatou,tak ten kůň je pak hnusnej na všechny preventivně,ale když tomu koni nic nedělám a naopak,je mu se mnou dobře i v boxe,tak nemůže být zlej....Taky jsme jednou viděli na vlastní oči chlápka,jak do půlročního
koníka řezal v maštali lopatou
,to byl děs,prý na hřebce se musí hned odmala přísně,bylo mi fakt zle.
Jenže je to starej chlap,a můžeš mu něco říkat horem dolem,on má stejně svůj rozum,to nevadí,že to dělá blbě,dělá to tak,jak ho to naučil jeho táta,jak už to dělal i jeho děda,s těmadle lidma prostě nehneš.
Jéžíš,s těma psema Tě lituju,ti budou vypadat,chudáci,zmoklí jak slepice....
Přesně,chudáci hafani, to aby jste je pak sušili fénem
Jaru tak k nám to sněhopršení dorazilo teď pořád jsem myslela,že odpoledne aspoň pršet přestane, že bych s koňma aspoň něco udělala ze země, ale ono prd
Tak na ně jen zajedu mrknout, Sobešovi okouknu nožičky, možná mu je i radši máznu vazelínou.
Jaru přesně tyhle lidi jsou nejhorší, proč bych to dělal jinak, když to takhle děláme už koli let.
Tyjovka venku je fakt hnusně, doufám,že ten Sobeš bude aspoň u sena v boudě, nemám z těch jeho krátkých chlupů dobrý pocit
No viď,já jsem sice chtěla déšť,jenže s tím děštěm je to hrůza,jak se do toho dá,tak prší pak několik dní a to už jsem pak taky naštvaná,protože se s koňma nedá dělat nic,my tady po těch hliněných cestách se i bojíme,protože to klouže jako blázen,a les tu nikde néni...
Šárí,jestli tam má Sobík závětří,tak on se tam schová,ale horší je,pokud zmokne a nemá se kam schovat před větrem...
Já ráno koukala ze silnice na Moruši,ono chcije jako blázen a madam stojí venku,
tak jí taky hlídám,kdyby se klepala,tak jí zavřu.
No právě, to je pak všecko nacucaný kolik dní. U nás teda tak na týden odpande jízdárna a nějaký kopečky, tak zas budeme chodit do lesa,tam je to dobrý jak za mokra,tak za sucha.
Boudu mají ze 3 stran uzavřenou, a i když si stoupnou jakoby za ní,tak tam taky mají krásný závětří. Nejhorší je,že jak takhle prší celý dny, tak oni jak couraj ven, tak si to mokrý natahaj i dovnitř. No uvidím, jak bude odpoledne vypadat, kdyžtak bych ho taky šoupla do stáje.
Jéžíš,no chudák Markét
,tak vlastně holky můžem bejt rády,že nesněží,že jenom prší,já už ten sníh fakt už vidět nechci letos,už ho bylo dost.
No,Šárí,naše hemelky,jak furt korzujou sem tam,tak do přístřešku nosej taky mokro,ale část je tam vzádu suchá a tam spává Legišek.
Tak se holky mějte o weekendu krásně,hlavně nezmrzněte a pozdravujte koníky.
Ahojky ženy,
je tu sobota, já v práci a už jsme bez sněhu...zázrakem to přes noc slezlo...ale nebojte fotečky na ukázku mám
toto je foceno cca v pět hodin odpoledne...stále vytrvale foukalo a sněžilo...do večera napadlo pak ještě cca 5čísel
Holky,tak u nás včera taky začal lítat sníh, ještě do toho začalo foukat no a Sobeš se mi začal klepat, tak pěkně putoval do stáje. Chudák malej, já jsem ho v životě takhle neviděla. Tak přemýšlím, jestli bych neměla pořídit nějakou výběhovou deku pro tyhle případy. Páč on ty chlupy schazuje opravdu brzo, tak aby se pak neklepal. Nebo myslíte,že je to blbost a bylo by to jen zbytečný ´´zhovňování´´?
Lucky a co hafani, jak to dopadlo?
šarííí s těma dekama to je těžký, ale zase si nemyslím, že když jí bude dostávat odbčas opravdu jen v takovýchto plískanicích, že by to nemuselo být "zhovňování" tohle slovo mě po ránu opravdu pobavilo
náš kocour a jeho oblíbené stanoviště...jídelní stůl...mamka zrovna balila na hory(dnes se mi vrací) a Čmouda asistoval
Markét, já jsem právě myslela jen že by jí dostával kdyby bylo na jaře a na podzim takhle hnusně, páč zase zavírat ho je takový na prd,Sobista už na to není zvyklí a je na něm vidět,že to má pomalu jak za trest. :-((
Teď jsem koukala na zooproduktu, mají tam dvě celkem hezký výběhovky za rozumnou cenu a myslím,že naše účely by to splnilo, tak uvidím mno.
Heheh, to náš kočičák měl u mě na chodbě oblíbený takový starý křeslo, teď jsme chodbu předělávali a křeslo jsme mu tam museli nechat, to by milostpán s náma tak měsíc nemluvil
No,vidíš,Šárí,tady nemá to,že se cpe celej den senem,s tímhle nic společnýho,to se může cpát jak chce,ale když zmokne teď,když už je vylínanej,tak ten déšť tomu koníkovi projede až na kůži,protože ta letní srst je krátká,a do toho fouká,tak je prostě logický,že když ty koně šmajdaj sem a tam,tak se můžou začít klepat,já bych to klidně v tomhle období,kdy vidíš,že se koník klepe,dekou normálně řešila,nebo zavřít do stáje,dokud nepřestane pršet.Suchej koník pak vydrží i mráz,ale nesmí prostě zmoknout a profouknout v týhle už krátký srsti.
Tady je Monďásek v odpocovačce,kterou jsme mu koupily s Járou na burze.
Jarča dneska jela hobbíky,no jela dobře,ale zajela si zbytečně moc a pak ještě Pižďucha dobře nedržela v nájezdu na skok,tak ten jí to vyhnul,musela najíždět znovu a měla pak blbej čas...
Ale nejhorší zdaleka nebyla,
ale mrzí nás to,že takový zbytečný chybičky a přitom koukněte,holky,jak koník šlape,víš co,kdyby na to neměla koně,tak neřeknu,ale ona má super koníka a dělá takovýhle minichybičky,který ovšem rozhodujou.
No musíme doufat,že to příště bude lepší.
Tady je videjko,
jinak jsme tam perfketně zmrzli,fučelo to tam studený,to byl děs běs.
http://www.youtube.com/watch?v=9EB0xzHiDbA
Díky,Markét,
no uvidíme,ona totiž už podruhé na prohlídku parkuru byla sama,trenéři tam s nima nechodí,navíc tohle byla prohlídka parkuru na koních,mezitím tam cválali jezdci,
no a ona prostě ještě nedokáže určit,kterou nejlepší dráhou má jet,aby se tam vešla,tak prostě sama si rozhodla,že pojede za překážkou č.2 daleko,myslela si,že se tam nevejde,tak si zbytečně zajela,pak ještě jí ten koník tu překážku vyhnul a bylo to jasný
,kdyby bývala jela za tou dvojkou hned po dvou cvalových na tu trojku a neobjížděla to zbytečně,tak by se bývala i s tím vyhnutím toho koníka vešla do časovýho limitu a tím by se dostala do rozeskakování a měla by aspoň mašli,no musíme doufat,že se to časem naučí,nic jinýho jí prostě nezbývá.
Pak se jí trenéři ještě před závodem ptali,proč nemá na Hobby závody bílé rajtky,
přitom určitě dobře vědí,že na Hobby závody bílé rajtky nejsou povinné,tak jí to trošíčku taky rozhodilo,ona pak neví,jestli něco neudělala blbě,že si je nevzala...
Jaruško, hlavu vzhůru...chybami se člověk učí a tohle zase tak hrozné nebylo.Jela pěkně.Nejlepší jsou komentáře..pána v pozadí, asi tatínek
jinak u nás víkend standart...kluci byli v lese, tak už ani ven nešli..hlavně přijeli pěkně splavení, tak futrovali seno v klidu ve stáji..tak jsem Rozárce zabandážovala nožku a šly jsme na prochajdu....tak si tak jdeme já dlouhé vodítko...rozárka kilometr za mnou....najendou cuk a nic...dál to nešlo, tak se ohlídnu a Rozárka spokojeně uprostřed polní cesty drbala záda...a přitom měla slíbeno, že až se budeme vracet tak jí na minutečku pustím do ohrady aby se mohla obahnit...nevydržela, ale výhodu to mělo, ta cesta nebyla tak rozblácená jako ohrada
jinak dnes ráno krásně sluníčkovatě, tak snad to už vydrží, zase aby trochu to blátíčko vyschlo
Tak jsem zkoukla video a Jarča jela podle mě hezky, a to,že zvolila delší cestu, to se hold stane, každý den není posvícení . Ale teda počásko měli fakt hrozný, to ji obdivuju,že v tom někam jela. Jaru kolikátku to jeli obtížnost? Mě to přijde docela velký, ale nevím teda jak je velký koník.
V pátek u nás bylo pěkně hnusně, pršelo, sněžilo a do toho ještě začal fučet ledovej vítr, tak Sobeš pěkně šupajdil do stáje. V sobotu jsme byli pošpacírovat v lese a v neděli jsem jen trošku polonžovala. Dneska už je zase hezky,tak doufám,že konečně proschne to bahno v ohradě, fakt je to děs u přístřesku, ale ty pitomci v tom stejně stojí i když můžou jít courat na pastvinu
Díky,Markét,no jo,tatínek a kamarádi,já tam taky konstatuju,že už je moc daleko,že zase jela jinam,přitom koukala na ty 2 holky,který to jely před ní,jak to jedou,to byly naše obě Míši,ale stejně jela jinudy,tou delší cestou,asi prostě usoudila,že by toho koníka v té rychlosti neotočila,tak tohle bylo zase lepší,ale je to o zkušenostech,vždyť je to teprve její druhý parkur.
Markét,tos jako vedla Rozárku a ona se na cestě začala válet?
No,už to nemohla do tý slíbený ohrady vydržet,no.
Má moc krásnou kebulku a celá je krásná.
Taky díky,Šárí,
no byly to osmdesátky,jinak nádherný fotky má Jarča a celá ekipa tady,je to moc šikovnej oddílovej fotograf.,musíte si tam rozkliknout rok 2011,pak Koně a pak Parkury.
http://tota.nipax.cz/foto/
Tady jsme vzaly včéra Monďáska do kruhovky,byl moc šikovnej.
Na tý první fotce,jak jde přes tu plachtu,je vidět,jak si není jistej,ale podruhý a potřetí už to bylo mnohem lepší a pak už jsme toho nechali a šli si stoupnout na špalek.
Taky bylo vidět,že na špalku nikdy nestál,nejdřív hrabal nožičkou,ale po chvilce se nechal přesvědčit,aby si tam krásně stoupnul oběma předníma
,fotím já,Jarča si hraje.
No,Šárí,to počasí v tu sobotu byl fakt děs běs,
strašně to tam fučelo ledový,Olda trošíčku přistydnul,protože mu byla furt zima,já kdybych neměla 2 bundy,takl jsem tam ztuhla,fuj,no ale jsme rádi,že aspoň nepršelo.
jj Jaru, přesně jak píšeš....já jí vedla..mám to dlouhé parreliho vodítko...a Roza se hrozně loudala, tak na jednom konci já na druhém Rozárka...a najednou buch a už se válela...nejprve jsem se toho prvního tahu lekla tak jsem se otočila a madam na zádech.
Tý jo osumdesátko jo....to bych nikdy neskočila...jsem na skoky holt srab..max.50 a to by jsem si ještě dlouho rozmýšlela.
Monďásek je moc šikovný...to bych taky s Rozinkou mohla někdy vyzkoušet....jenže nemáme kruhovku
Hihi,Markét,tak to mušelo bejt dobrý,to já bych se teda taky lekla,co se děje.
Legiškova oblíbená pozice při spaní,hlava u souseda.
Markét,na tohle,co my s Monďáskem děláme,nepotřebuješ kruhovku,já ho mám jenom na laně,protože venku ve výběhu by mi tu plachtu okupoval Legišek a to ruší veškerý výcvik,tak jsem si Monďáska vzala do kruhovky,je to tam lepší i z toho důvodu,že když je vítr,tak to tam moc nefouká,že se ta plachta nemuší zatěžovat na všech stranách.
Tam vzádu u špalku máme s Pierotem stříhací místo,už potřeboval tu hřívu zase ožužlat,protože na tom má tuny bahna a pak,když to čistíme,to jde dolů i s těma žíněma,má moc jemný žíně,tak je lepší,když je ožužlanej,tak si ho vždycky navedu na ohlávce ke špalku,tím na něj kráásně došáhnu a on stojí a spí a já můžu vesele stříhat,akorát pak muším dávat bacha,abych neustříhla i to ohlávku.
jo tak o víkendu budu taky něco trénovat, alespoň bude mít Rozi pestřejší dny, ne jen vycházky
máš fakt povedený fotečky...krásný
krmení divé zvěře
To on si dává pozor,Markét,já už ho kolikrát sledovala,on moc dobře ví,jak to tluče.
Děkuju,Markét,to vždycky potěší.
Jé,pašíci jsou nádherný,to jsou Tvoje?
Včera jsme se byly s Járou zase kochat,bylo náádherně,Pierot je evidentně radši,když nosí Jarču,než když se dře s těžkým Oldou.
Tohle je most,po kterým jezděj auta na Prahu,a jak jsou tam takový ty odtokový kanálky na vodu,tak to vždycky dost rachotí,když přes to jede auto,a těch kanálků je tam asi 6,takže to zarachotí každou chvíli,kor když přes to jede náklaďák,ale Pierota tady být hodnej naučil ještě tenkrát Feldon
,na to furt vzpomínám,jak projelo první auto,když tam jel Pierot poprvé a jak byl najednou asi 100 metrů od nás,
jak se toho zvuku lek,ono je to opravdu takový dost nepříjemný,ale naučil se to,protože Feldon tohle neřešil a chodil pod mostem naprosto v klidu.
Jéé,Markét,že mi pak vyfotíš ty malý čuníky,prosííím,ty jsou kouzelný.
Jaru já ti tak závidím ty výběhy bez extrémního bahna. Naši oři teď mají bahenní lázně, ale přežívají to celkem dobře, v poklidu se opalují a zatím, musím to zaťukat žádný podlom , tak jsem zvědavá jestli to tak vydrží nadále. Já včera vyrazila ven na kochání s Míšou, vzali jsme to bez sedel, tak mě dneska nějako bolí nožičky
Ukázala mi docela fajne trasu na cvalovky, je to pořád podél luk, takže krásný měkký cesty, tak se těším až to vyzkoušíme
Tyjovka tak to se nedivím, že byl Pierot pod tím mostem o 100 metrů dál, to Sobeš by asi seděl na těch pilířích
Docela přemýšlím,že jak jsme se domlouvali na tu návštěvu se Sobisou u vás, tak že když vyjde doprava, tak že bych spíš vzala kobylu, ona je přece jen větší kliďas a tak nějak neřeší kudyma jede.
No Jára se bojí jak kdy a hlavně kde.
Ale tady včera byla u rybníka taková docela krizová situace,že tam je úzká ulička,kterou musí koník projít,na jedný straně je už jakoby spád do tý vody,nemáš se tam kam vyhnout a na druhý straně sedělůy 2 ženský se psem,pes samozřejmě hodnej,ale jen do tý doby,než kolem něj ten Pierot projížděl,pak vyjel a Pierot se tam vlnil,stačilo kdyby mu to jen trochu podklouzlo a byl s Járou v rybníku.
No,jenomže naštěstí nespadli a Jára se pak tak radovala,že to spolu zvládli,že jsem se musela smát,přestože jsem byla docela ve stresu,protože furt jí radit nemůžu,co má dělat,už musí některý věci řešit sama,ale tohle jsem přesně předpokládala,že to ten pes udělá,
takže jsem trnula hrůzou,co se stane,ale naštěstí to dobře dopadlo.
Tady už jdeme po hrázi,tady je to jakžtakž dobrý,ale taky se bojím,podívej se na ten sráz napravo a tam dál seděj rybáři,tak mám vždycky hrůzu z toho,že zrovna,když půjdeme okolo,tak tomu rybáři zabere ryba a jsme víš,kde...
Šárí,ono tu zase moc těch strašáků není,klidně vem Sobana,nebo jak chceš.
Přes tuhle část města nazpátek už většinou slejzáme.
Já taky Moruš vedu,ale ono to asi tak nevypadá.
Ale pak to nalejzání,to je hrůza,když maj malý lidi velkýho koně a chce se jim po cestě čůrat.