Zdravím,
podělte se se mnou o svou zkušenost se sedly. Sháním sedlo vhodné především do terénu, řekla bych snad i na vandry, pohodlné jak mě, tak hlavně koni.. v kterém je možné si i něco skočit (ikdyž na to není přizpůsobeno - ale sedlo by mělo mít aspoň nějaké kolenní opěrky). Westernová sedla mi nevyhovují. Zaujalo mě sedlo Atena Prestige Flaps (hlavně mě zaujala termoplastová kostra), nebo Atena Prestige, kdyby se teoreticky podařilo sehnat nějaký starší kousek..
Nebo v kolika letech je vhodné koníkovi ušít sedlo na míru? Vyslechla jsem si mnoho názorů, že je to nejvhodnější řešení.. ale u nás osobně můj 4-letý angloarab po zimě vypadá, jak největší pupkáč a v sezoně je z něj atlet první kategorie..
Nebo máte zkušenost i s jinými sedly splňující podobné podmínky? Prosím, prosím o radu a Vaši zkušenost..
díky moc všem
Ahoj, já jsem nedávno hledala sedlo jak do terénu, tak na práci na jízdárně. Původně jsem chtěla KT Jupitera, ale na netu jich bylo pár a nad můj cenový limit. Nakonec jsem sehnala sedlo Vogeltanz, za slušnou cenu. Sedlo má výrazné opěrky, které v terénu opravdu podrží. Valach ho zatím měl nejdýl tak 2,5 hoďky na zádech a tvářil se spokojeně.
Tak na vytrvalost by to určitě chtělo jiný typ sedla, tohle by asi nebylo to pravý. Tady je odkaz na KT přímo na turistická sedla, taky nevypadají špatně.
http://www.kentaur.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=43&lang=cs
kenebi
napsal(a):
Samozřejmě, existuje spousta typů. Bezkostrovky, co jsem se bavila s pánem, co se dloudobě zajímá o tuhle problematiku tak jsou vhodné tak do 55 kg a ne zrovna na dlouhé štreky. Budu muset vybírat z těch turistických..
Beskostráče nee.Měli jsme ho doma a koni to vůbec nesedělo,nedalo se to na něm zafixovat ve správné poloze.Já mám třeba vytrv.speciál,sedýlko úplně bez očnic a můži ti říct,že si v tom připadám stabilnější než v kterémkoli s opěrkami.Ale to by se ti asi nelíbilo,za mě tedy Podium LDM,super udělané a podží :-)
Aaa asi budu brečet opravdu se v něm jezdí tak skvěle? Jak sedí?
tohle sedylko jsem měla vyhlídnuté.. i s těma opěrkama jsem se smířila. Pán ho prodával přes net za pěknou cenu.
Den před zkoušením koni mi ovšem volal, že prodej odvolává a sedlo si nechává.. takže kdybys měla typ, kdo by byl ochotný takové sedlo prodat, tak sem s tím
vím pošli mejla,dám ti kontakt zdenka.hardecka@volny.cz
jinak já jezdím v tomto,jsem spokojená s oběma,druhé nosí sh-a,vyměnili jsme ho za beskostráče.sedí parádně