Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2011 22:06
akira

XXX.XXX.91.108

Chtěla bych se zeptat, zda někdo nezná klisnu Glory a jejího syna Gloriona, popřípadě i dceru Gabru ještě z dob kdy byli na pastvinách u paní Dřímálkové. přileji k nám v roce 2008 a o Gloriona jsem se starala. Hřebec isabel, po Veneur du \luc narozen 2005. jeho nejstarší foto mám z doby kdy mu byly cca 1-2 roky. Byla bych ráda za jakékoliv informace.

23.3.2011 22:08
akira

XXX.XXX.91.108

Takhle vypadal ještě na pastvinách

Foto: Lenka Daňková (povolení mám, kdyby mne chtěl někdo ukamenovat.)

24.3.2011 10:50
lupina

XXX.XXX.107.36

Gabra stojí u mě ve stáji:-)

24.3.2011 18:10
akira

XXX.XXX.91.108

Pokud se nemýlím tak toto je ona, že? Ráda bych věděla jaká je povahově, popřípadě jestli nemáte i nějaké fotky. Glory a Glorion jsou totiž poněkud problematičtí koně nebo spíše..ne zrovna jednoduší..

24.3.2011 21:15
lupina

XXX.XXX.107.36

No povahově je pěkná mrcha:-), ale na ježdění je moc hodná. Při ošetřování musím být ve střehu a nikoho cizího k ní nepouštím, jezdím jí a ošetřuji jenom já.

24.3.2011 21:29
akira

XXX.XXX.91.108

No tak to vidím, že jsou s Glorionem úplně stejní :-) Čištění a jakákoliv manipulace v boxe byl prostě boj a pod sedlem- nejhodnější kůň jakého jsem zažila. Už jako tříletý dokázal chodit na vyjížďky v klidu, i s kobylama.. A hlavně se ničeho nikdy nebál..
A mockrát děkuji za fotky :-)

24.3.2011 21:47
lupina

XXX.XXX.107.36

Jo, Gába se taky na vyjížďách nebojí a neleká, projde všechno, můžeme i po silnici a nikdy jí to nedělalo problém. Půl roku po obsednutí jsem jí začala brát na vyjížďky samotnou a šla jak profík- a tak chodí dodnes. Je velice chodivá a troufám si říct, že jí ježdění fakt baví.
V rámci manipulace s ní jsme obě udělaly různé kompromisy, a jeden z nich je, že jí do boxu nelezu, protože vím, že jí to vadí. Pokud jí vyvedu ven a uvážu v uličce, tak už je v pohodě. Docela jsme se naučily spolu vycházet, rozhdně to není jako normální kůň, ale jde to, fungujeme. Jediné, kdy se nešklebí a je mazlivá je období říje:-))
No a letos jí čekají mateřské povinnosti...

24.3.2011 21:51
akira

XXX.XXX.91.108

Taky jsem se snažila Gloriona vyvádět na ošetřování ven. Dokázal stát na dvorku s vazákem kolem krku a jen tak pozorovat dění kolem sebe a v tu chvíli mu bylo úplně jedno co s ním dělám.. Zato z boxu..to mne kolikrát parádně vyštípal než jsem přišla jak na něj..
A říkáte mateřské povinnosti,..kým budete připouštět?

24.3.2011 22:06
lupina

XXX.XXX.107.36

Tak ona si naštěstí kousnout netroufne, ale kdo se má na ty její xichty dívat:-)) Já teda fakt ne:-))
Nakonec jsme po dlouhém, předlouhém přemítání vybrali hřebce v Německu, v ČR nepůsobí, přijede zmražený:-) Jmenuje se Quaterback. Nakonec jsme vybrali tohoto kvůli super charakteru, který celá Q linie (založená hřebcem Quattro B) předává, stejně tak dobrou jezditelnost. To pro mě bylo na prvním místě, bohužel s supercharakterních hřebcích není moc navýběrsmajlík A taktéž jsem po tomto hřebci viděla v Německu elitní hříbě, které bylo z české kobyly Garutky, takže by to mohlo dobře pasovat.

24.3.2011 22:20
akira

XXX.XXX.91.108

:D Ksichty teda umí no.. asi to mají po mamce.. A naštěstí se mi podařilo přimět toho drzého hřebčáka aby nekousal :D..tak alespoň kousal do mříží..to ho náramně uklidňovalo :D
Mimochodem- byl to..a pořád je..hrozně sebevědomý kůň. Kolikrát se mne snažil přesvědčit, že je chytřejší než já :D
Přikládám jednu šklebivou fotku..jeho nejtypičtější výraz :D

25.3.2011 13:32
lupina

XXX.XXX.107.36

Jo, ten výraz je přesný, takto se tváří v 90% času:-)) Stačí jenom projít kolem boxu a ona mě takto nezapomene pozdravit, nebo když jde večer domů z výběhu, tak ve stáji po mě hodí tento "milý" výraz. Já už si z ní dělám srandu, vždy jí na to odpovím- "taky tě mám ráda!"
Ale rozhodně je to kůň, u které musím být vždy na pozoru, neberu to na lehkou váhu. Sebevědomá je tedy dost, furt jí musím připomínat své místo, ale nezapomene mě nikdy přezkoušet:-)) No vzhledem k tomu, že má 173 cm v kohoutku a je docela nasvalená, tak budí celkem respekt:-))

25.3.2011 17:19
akira

XXX.XXX.91.108

173cm? To si děláte srandu..přesně tolik měří i Glorion :D :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík