Přípravek na zklidnění koní?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2011 08:47
ampinka

XXX.XXX.43.2

Používáte nějaký přípravek pro zklidnění nervózních koní? Dříve jsem zkoušela Biomag od Nutri-Horse, ale upřímně jsem žádný rozdíl nepoznala smajlík Nic jiného se mi nedaří najít, tak to zkouším tady. Děkuji za každou radu :-)

25.3.2011 10:02
niki.26

XXX.XXX.184.101

A čím krmíš? Mě se spíše než přípravky osvědčila úplná změna krmné dávky :-)

25.3.2011 10:34
ampinka

XXX.XXX.43.2

Drcený ječmen, oves v celku, otruby, lněné semínko, Reformin Plus, melasa, slunečnicový olej a samozřejmě seno :-)

25.3.2011 13:17
alfi pav

XXX.XXX.58.74

ampinka napsal(a):
Drcený ječmen, oves v celku, otruby, lněné semínko, Reformin Plus, melasa, slunečnicový olej a samozřejmě seno :-)

Ja tam vcelku vidim spatne ten oves. Na vasem miste bych ho zkusila vysadit a pockala tyden-14dni, co to s konem udela. Tipla bych si, ze se hodne uklidni

Nevim, kolik ho krmite, ale moje kobyla dostava oves pouze pri vysoke zatezi a uplne max 200ml/den. I bez neho je hodne temperamentni a dopredna. Kdyz ma vic, tak je i pri velkych prac.davkach na zabiti, nervni, neuvazujici, neustale se plasici a uplne vypatlane zvire schopne ve cvalu narazit hlavou do stromu.
Bez ovsa je uplne uzasna, chytra, pozorna a dokaze zachovat chladnou hlavu prakticky ve vsech situacich. Jecmen ani jine jadra ji nic podobneho nedelaji, jen oves. Nekdo tady muze namitat, ze to neni mozne, ale kdo fyzicky nevidel a hlavne nezkusil, tak nepochopi...

25.3.2011 14:36
jenysimons

XXX.XXX.178.253

naprostej souhlas....oves je pro nervozní koně všechno špatně....

i já mám velkého nerváka, je mu už 16, ale nikdo by to do něho neřekl.....co dostává? řepné řízky, ječmen a oves pouze v sezoně a to tak, že většinou spíše před závodama, takže minimum...no a do toho v sezoně dávám tabletky magnesia..normálně klasiské magnesium pro lidi a musím říct, že účinek je znát..není nijak rapidní, ale je znát a jsem za to vděčná...
onen Nutri horse jsem jednu dobu dávala, myslela si, že nevidím rozdíl, ale ten jsem viděla, až když mi došel, protože valach se dosti zhoršil...ovšem, když jsem jej nasadila znovu, tak se opravdu minul účinkem a pak jsem dostala radu ohledně magnesia v práškách....můžu doporučit, ale jak se píše výše, nejdříve vysadit oves...!!! :-)

25.3.2011 21:04
marketka

XXX.XXX.179.23

Takže s magnesiem máte dobré zkušenosti? Potřebuji koně v zimě zklidnit, leze mi po hlavě.

25.3.2011 22:58
equisychra

XXX.XXX.11.52

Také souhlas. Oves je mor. Přijde na to, kolik kůň dělá, ale je otázka, zda vůbec nějaké jádro potřebuje? Když by už něco měl dostávat, tak bych oves nahradil mačkaným ječmenem.

25.3.2011 23:02
skippka

XXX.XXX.46.19

Přípravky na zklidnění koní neúčinkují. Jsou na to údajně i studie, ale nepídila jsem se po tom. Každopádně na přednášce Dr. Nicol na ČZU co byla se o tom mluvilo.... V Americe zklidňovali koně dodáváním kyslíku za velký prachy, to jsou věci co? smajlík

25.3.2011 23:12
equisychra

XXX.XXX.11.52

Koně můžeš zklidnit homeopatiky, ale stejně musíš upravit nutrici. S tí ovsem a s cukry by to stejně nešlo.

27.3.2011 13:19
jenysimons

XXX.XXX.178.253

marketka napsal(a):
Takže s magnesiem máte dobré zkušenosti? Potřebuji koně v zimě zklidnit, leze mi po hlavě.

ano mám, momentálně jsem ho doporučila i stájové kolegyní....a mě jej doporučila sama Kristýnka Mikulková (bývalá jezdkyně za stáj Karsit), že ho dává pravidelně Casiovi (nejlepší kůň ve stáji, jezdec L. Jandourek) a věřte nebo ne, ten by bez něj asi existovat už nemohl.....smajlík

1.4.2011 09:02
sarah

XXX.XXX.104.102

alfi pav napsal(a):
Ja tam vcelku vidim spatne ten oves. Na vasem miste bych ho zkusila vysadit a pockala tyden-14dni, co to s konem udela. Tipla bych si, ze se hodne uklidni

Nevim, kolik ho krmite, ale moje kobyla dostava oves pouze pri vysoke zatezi a uplne max 200ml/den. I bez neho je hodne temperamentni a dopredna. Kdyz ma vic, tak je i pri velkych prac.davkach na zabiti, nervni, neuvazujici, neustale se plasici a uplne vypatlane zvire schopne ve cvalu narazit hlavou do stromu.
Bez ovsa je uplne uzasna, chytra, pozorna a dokaze zachovat chladnou hlavu prakticky ve vsech situacich. Jecmen ani jine jadra ji nic podobneho nedelaji, jen oves. Nekdo tady muze namitat, ze to neni mozne, ale kdo fyzicky nevidel a hlavne nezkusil, tak nepochopi...

Dobrý den,
mohu se zeptat,kolik tabletek dáváte koníkovi denně?.Mám měsíc nového valáška.Doma ok,ale venku je dost koukavý.Zatím chodíme na procházky. Je mu 10 let.Jinak hodný,nelekavý,ale v novém prostředí to není ono.
:-)

2.4.2011 20:26
jenysimons

XXX.XXX.178.253

sarah napsal(a):
Dobrý den,
mohu se zeptat,kolik tabletek dáváte koníkovi denně?.Mám měsíc nového valáška.Doma ok,ale venku je dost koukavý.Zatím chodíme na procházky. Je mu 10 let.Jinak hodný,nelekavý,ale v novém prostředí to není ono.
:-)

typla bych, že to mělo spíš být pod citací mého příspěvku :)

tobě bych doporučila spíš trpělivost a čas...je zbytečné nového koně rvát magnesiem, které je na nervy a ne na koukavost.....dej mu čas a uvidíš, že si zvykne..někdo dřívě, někdo déle, ale tohle není důvod, aby jsi mu dávala tabletky...:-)

3.4.2011 07:59
terkal

XXX.XXX.2.111

jenysimons napsal(a):
typla bych, že to mělo spíš být pod citací mého příspěvku :)

tobě bych doporučila spíš trpělivost a čas...je zbytečné nového koně rvát magnesiem, které je na nervy a ne na koukavost.....dej mu čas a uvidíš, že si zvykne..někdo dřívě, někdo déle, ale tohle není důvod, aby jsi mu dávala tabletky...:-)

No já bych měla podobný dotaz, doufám že neodpovíte stejně.:)
Koníka už beru dva roky na závody ale jeho magoření a neustálá nervozita spojená s vypětím k ničemu nevede. Doma na jízdárně je bezproblémový v terénu na zabití a na závodech nápodobně-snažíme se jezdit brzo aby nebyl ve stresu a byl na všechno čas. Už tak den dva-nevím jak to dělá ale vždy jen před závody mívá z nervozity sračku. Dle doporučení jsem zkusila dávat prvně pivovarské kvasnice-pomohly jen částečně a skoro nepoznatelně. taky jsme samozřejmě zkoušeli nahradit oves černým ovsem. Koníkovi letos bude 7 je to kříženec kladrubáka a čt. Hodně jsem slyšela už i o tom manesiu ale nikdo mi nedokázal říct kolik se jej dává-odpovědi se vždy lišily a nechtěla jsem něco riskovat.
Děkuji za odpověď Terka

3.4.2011 10:46
jenysimons

XXX.XXX.178.253

hlavně prosím od toho nečekejte žádné zázraky, ovšem změny jsou znát..na mém valachovi určitě....řekla bych, že mám naprosto stejný případ, akorát jemu stačí, abych ho vzala z výběhu a uvázala si jej na úvaze na dvoře a z 99% se tam vždycky už nervama posere.....

já osobně dávám 5 tabletek ráno, 5 večer, Casio dostávala snad po 8 až 12......záleží na tom, jak chcete nebo nechcete na tabletkách šetřit a taky jak dlouho (případně stále) to chcete dávat...každopádně nebylo mi řečeno, že nějaká dávka by měla koním ublížit, ovšem já bych rozhodně dávala max. 20 denně....

3.4.2011 20:53
terkal

XXX.XXX.2.111

Zázraky nečekám...nic nemůže 100% asi pomoct, ale pokud jsem nevyzkoušela nemůžu posoudit. Odkud se dají objednat? Nebo jsou to ty přímo z lékárny?

4.4.2011 18:32
jenysimons

XXX.XXX.178.253

přímo z lékárny...já si je nechávám od obvoďáka každý měsíc napsat, aby byly levnější....

jmenuje se to MAGNESII LACTICI

4.4.2011 19:01
princezna13

XXX.XXX.64.228

Já jsem své příliš nervní kobyle dávala do krmení tento přípravek:
http://elisabeth-cheb.cz/www/z3205700.html
a musím říci, že opravdu pomohl. Když mi balení došlo, koupila jsem v herbexu sypaný hořčík a vždycky jsem jí nasypala ráno a večer do krmení. Kobyla byla úplně zlatá oproti době, kdy jsem nedávala nic.

26.1.2014 23:13
lignit007

XXX.XXX.241.252

princezna13 napsal(a):
Já jsem své příliš nervní kobyle dávala do krmení tento přípravek:
http://elisabeth-cheb.cz/www/z3205700.html
a musím říci, že opravdu pomohl. Když mi balení došlo, koupila jsem v herbexu sypaný hořčík a vždycky jsem jí nasypala ráno a večer do krmení. Kobyla byla úplně zlatá oproti době, kdy jsem nedávala nic.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat za jak dlouho začal být na Vaší kobylce znát rozdíl - za jak dlouho přípravek zabral? Já to začla valachovi dávat v sobotu 18.1 a docela by mě zajímalo, pokud je to tedy trochu znát, za jak dlouho můžu čekat nějaký účinek...?

27.1.2014 17:41
princezna13

XXX.XXX.77.111

Dobrý den,
do měsíce byla znát změna.
Na ruce, v boxe a ve výběhu se přestala kobyla lekat, nebyla roztěkaná a začala nad věcma přemýšlet. Pod sedlem to bylo znát také, sice v menší míře, ale to bylo zapříčiněno i tím, že byla pod sedlem zkažená. Teď už kobyle přípravek nepodávám, ale zůstala klidná, jelikož pochopila spoustu věci, když byla pod přípravkem, takže teď už nad situacema přemýšlí a nejedná zbrkle.

28.1.2014 14:53
lignit007

XXX.XXX.241.252

Dobrý den,
moc děkuji, já to teď podávám valachovi, protože mi chodí prakticky po zadních a je takový roztěkaný a zkouší že se všeho leká atd... tak snad také pomůže ;)

28.1.2014 15:13
miluskaarka

XXX.XXX.111.15

..zajímavé zkušenosti s aromaterapií. Více informací na baroqcello@gmail.com

Přidejte reakci

Přidat smajlík