http://equitv.cz/treningova-videa/westernove-jezdeni/2011/4/6/videa/jeff-sanders-jak-vybrat-spravny-bosal/ koukni na equitv,výběr bosalu není nic jednoduchého a levná záležitost to taky není,ale aby správně působil,musí být správně udělaný,viz video :)
JJ už jsem koukala...no ani jsem nic levného nečekala, zatím se rozhlížím, chci pořádnou bezudidlovku, oř je nesmírně spokojen, ale já nejsem spokojená s parelkou, mám domluvený na zkoušku side-pull ale víc se mi libí ten bosal...viděla jsem ho někdo v akci na nějakém kurzu za 1700,- no tak o trochu méně stojí ušít side-pull.
Děkuji za ty videjka...a ty Ivčo dej kdyžtak vedět, zváží účast, kdyby se něco takového dělo...
Můj koňský kamarád Ondra Zalabák nyní pořádal Vaquero kliniku s Jeffem Sandersem z Ameriky na PB ranči, zaměřený na hackamore a bosal, za měsíc bude pokračování kurzu a kdo má zájem, Jeff mu kvalitní bosal z Ameriky doveze. Cena za samotný bosal je tak 200 dolarů. Pokud byste měli zájem o bosal, napište co nejdřív na mail hafan18@seznam.cz a já vám dám kontakt na Ondru, který vše vysvětlí a bosal pomůže opatřit. V ČR se dle mého kvalitní bosal nesežene.
Přikládám foto jednoho velmi kvalitního bosalu na Orionovi, je to kůň právě zmiňovaného Ondry, který žije tady u nás na ranči Bystrá nad Jizerou, kde budou v budoucnu další kurzy /nyní se tu vše buduje, proto se kurz konal na PB ranči/.