Odpoledne ještě vzala na lonž Pierota,a pak s ním ještě chvilku blbla na špalku.
Markét,pro mně je vždycky největší relax,když můžu jet ven s kobylkou
,to se vyvětrám a přijdu hned na jiný myšlenky
,Olda mi kolikrát říká-pojeď,pojedeme se podívat k móři,
jenže on nikdy nepochopí,že mě tohle nikdy neláká,nelákalo a lákat ani nebude
,já jsem nejradši doma u koní,jenže Ty to máš těžký s Broučkem
,to víš,už je to dědula,tak se objevujou různé bolesti,
to stáří je hrozný...
Ale zase se vzchop,na to,kolik mu je,je v super stavu,jiní i třeba mladší koně jsou na tom daleko hůř zdravotně,takže nezoufej,třeba by pomohl i rozbor krve,třeba mu něco zásadně chybí,tak proto se mu dělají ty boláky,nevím...
Jj,Jaru,máš pravdu. Je to starý koník, tak má právo na bolístky.Nad tím rozborem jsem přemýšlela.Kolik to stojí?
Jé, já bych tak ráda někam jela,doopravdy. Jarda tedˇ jede na měsíc do Německa, o víkendech snad bude doma,ale lítá kolem té hospůdky, kurtů,vidíme se minimálně. Opora nic moc, tak jsem měla trochu jen slabší chvilku,. Já vím, že to bude dobrý.Co tě nezabije, to tě posílí.
Já to přesně nevím,Markét,kolik stojí ten rozbor krve
,ale když se zeptáš svého veta,tak Ti orientační cenu řekne určitě taky,tipuju tak něco kolem 1.500 Kč,ale já bych nejdřív zkusila pozvat na tohle nějákého kvalitního veterináře,který určí přesnou příčinu,jinak tohle budete léčit do nekonečna.
Dobré ráno kochačky tak co víkend, byli jste se kochnout? Jaru ten Pierot na špalku je dobrej
.
Markét, mě tenkrát radil Nykl nějaký ten roztok na podlomy,že prý to podlom do dvou dnů vysuší a pak se to už jen maže nějakou mastí, kdyžtak mu zkusím napsat, páč já si ten název nepamatuju. Ale jak psala Jarča,tak ten rozbor krve by podle mě nebyl na škodu.
Jaru u nás to taky fučelo, tak jsem v pátek vzala ven Sobistu a Miuše se jen prosportovala v kruhovce, páč ona je venku docela plašan když takhle fučí
No a v neděli jsme s kobylou opět zkusili hromadnou vyjížďku, tentokrát jelo jen 10 koní, ale vedla to Míša, takže se opravdu jelo jen krokem a klusem a kobyla parádní. Zase jsme jeli poslední a oproti minulému týdnu to byl uplně jiný kůň No a pan Sobista bez komentáře,ten už tyhle hromadný vyjížďky jezdí jako starý mazák
ahoj ženy...tak u nás celý víkend pěkně profučelo....
Jaruško, krásné fotečky z vyjíždky....
já ještě nejezdím...ještě léčím záda a kamaše mi příjdou tento týden...mluvila jsem s paní ta se omlouvala, že jím to posílají z Ameriky a že tato dodávka někde zůstala viset......takže já jen tý vago až z Ameriky, jooooooo...takže se na ně fááákt těším.hned dám vědět co darazí a nafotím
Markét dyť se někdy můžeme domluvit na nějaký společný vyjížďce,teď je to teda takový na prd, páč musíme vyřešit kam s těma ořema. V pátek jsme se měli sejít s tím Šedou,ale nakonec volal Míše,že je uplně mimo Ujkovice,tak že to necháme na tenhle týden. Tak až se to trochu uklidní a ustálí, tak můžeme dát nějakou tu společnou vyjížďku.
Ona kobyla je v pohodě, jen někdy to je taková palice paličatá
Kráásný fotičky,Šárí,no vidíš,Miuše už je profík taky,fakt to chce prostě jen jezdit s koňma,jezdit a jezdit,my jsme taky žlutýho hned po obsednutí ,když už zvládal vše,co měl,brali mezi víc koní,to je výhoda,že mu hned od začátku určíš pravidla a on to respektuje.
Takhle jste je pustili hezky na volno do společnýho výběhu,jo?
To my jsme je pouštěli jednou taky tak,ale jen Pierota a Kačenku,Moruši jsem si netroufla,ona je na cizí koně fakt ošklivá,
tak jsem nechtěla,aby tam nějákýho koníka zrakvila,tak byla uvázaná na dlouhým laně.Pierot tam dostal normálně napráskáno od malýho poníka,
to jsme se museli smát,ale on se nechal,prostě se nechal zmydlit,no horší by bylo,kdyby ten poncl vlezl do Pierotový ohrady,to by z něj zbyly jen chlupy.
Markét,téda,tak to budeš mít emerický chrániče
,týý vade,
tak hlavně aby už přestaly zádíka bolet a bude to úžo,hele,jak to dopadlo vlastně s tou kamarádkou,co se k Tobě měla stěhovat s kobylou,ona si to rozmyslela?
Bylo by super,kdybys tam měla kámošku na ježdění,viď...
Tady se mi konečně po dlouhý době povedlo najít tu fotku,jak byla Moruš otlačená od sedla z jedný vyjížďky,naštěstí to zmizelo a teď už tam nemá nic.
Byli jsme na Loučeni, paní co má v Seleticích ustájené koně nás pozvala na oběd,tak to byla taková příjemná projížďka. Dorazili jsme na 12, něco ogrilovali, koně měli taky fajn odpočinek
Koně se mezi sebou všichni znají, takže nebyl problém je pustit dohromady. Jen teda poník musel být uvázaný zvlášť, páč ten jediný je takový sviňák, že se s nikým nesnese.
Nebyla to nááhodou Moruše?
Ale ona taky nebije každýho,jen toho,kdo se nechá,těch,kdo se ozvou,se bojí,no,je to naše statečná holkááá,oni jsou s Pierotoem úúplně stejný.
malá,ale statečná
Jaru on ten poník byl doteď v úplný samotě a navíc hřebčák, v Seleticích je od prosince,ale pořád ještě se ve stádě neumí chovat a koním co jsou s ním v ohradě dává občas pěkně na prdel , je to takovej malej zmetek mno, nerespektuje ohradník a i já už jsem mu dala pár výchovných když proti mě vyletěl z přístřešku.
no Jaru ono to bylo takhle..kamarádka chtěla pomoc jedné starší kobylce (17), někde od Prahy..tak si dopisovala s majitelkou co a jak....jenže z majitelky pak lezlo, že kobyla byla týrana, že je fakt zlá, že k sobě nepustí žádnýho chlapa a už vůbec ne dítě (kamarádka má malého hošíka) chtěla právě i kobču pro malého na vodění takže z toho sešlo..takže opět nic....ale tak mám tu v okolí pár kamarádek s koníkama, tak až budeme s kobylo obě ready, tak se můžeme domluvit....
No,tyhle koně v samotě,to je fakt něco,kor hřebci,
my taky tady chodíme kolem jedné poničky,co je tam sama
,jen s kozou,udělala bych majiteli úplně to samý.
Díky,Šárí,no jo,oni naše koně všeci rádi choděj na špalek,páč se tam dá docela dobře i spáát.
No jo,tak prostě mušíme vydržet,nedá se nic dělat.
Mám já to ale pomocníka.
Tohle už moc pomoc není,pacholek vytahuje hadici ze sudu
,asi si chtěl dát sprchu.
Ahojky!!!
Já nějak poslední dobou nestíhám.
Zrovna jsem vstala, dneska jsem doma celý den a na ráno na 8 jsme měli domluvený půjčit...no..sakra jak se to jmenuje..takové velké těžké jak sekačka a kultivuje to trávu. No prostě jsem jela celou zahradu, Usa za ohradou koukala, ani se nehodlala hnout, pak jsem přejela i dvůr, tak uvidím, jestli ta hromada trávy co jsem nasela a pohnojila, tak jestli vůbec vzejde, když je taková kosa. Z té mojí hlíny, co jsem se posledně tak dřela neleze skoro nic...druhý den začala být kosa, tak tráva čekáááááá
.
No a jelikož ta mrcha byla těžká jako kráva, tak mám namožené všechno snad, hlavně svou páteř. Táta to pak vezl vrátit do půjčovny a já odvedla Usu a padla k telce se najíst a pak už nic nevím. Jsem dvě hodiny spala jako zabitá
.
Jinak včera jsem byla s Usou na procházce, zašli jsme s holkama k panu Dvořákovi do kruhovky. Holky mohou chodit tam jezdit. Usa i po roce moc dobře věděla kde jde, měla plno elánu. V kruhovce jsem chvíli si sedla na Betty, krok, klus, cval a pak jezdily holky. Bylo to super.
Lucí,a Ty na Usině nejezdíš ani na krokovky?
My se byly zase pokochat s Járou,bylo to bájo.
Tady jsme se rozdělily,já šla dolní cestu zkoumat a Jára jde po osvědčené cestě,příště už budeme chodit tou,co jsem zkoumala já.
Já jsem jí říkala- neblbni,to bys neuseděla,kdyby se teď něčeho lekl,a Jára mi povídá : to bych spíš neuležela.
Tady jsem koukala na pastevko v Praze,jak se ptala Markéta(Canis lupus),a je za dobrou cenu,levnějšího asi už nic nebude...
http://sluzby.bazos.cz/inzerat/9687638/Pastevni-ustajeni-v-Praze-5-Reporyjich.php
Díky,Šárí,ale to je na mě moc daleko,já ho potřebuju mít blíž,abych mohla jezdit na něj jukat,jak roste a jestli mu něco nechybí.
Ono to nakonec dopadne stejně tak,že tady zůstane
,dyť je to jak moje dítě,
to já spíš kolem těch jeho dvou let oddělím Moruš,ta to přežije,že bude na zahradě,a určitě bude stačit 14 dní na to,aby se zasušila.
Ahojda ženy...
tý jo u nás budou snad padat kokinka s háčkama...je tma jak v pytli
Jaru já se tak těším až se budu taky jezdit zase kochat......i když třeba někdy sama ale těším se jak nikdy....už aby ty Emeriky dorazily
teď špekuluji ještě nad tou helmou...tu co má Šaríí a co se mi moc líví mají jen v Equiservisu....nebo já už jí nikde nenašla...
tak mi ženský poraďte...nebo víte o ještě jiném hnědém blembáku
tak ted odkazy
http://happyhorse.cz/index.php?page=e-shop&what=detail&prodid=1409
nebo
http://www.equitation.cz/pictp/hor30015sgr.jpg
nebo ta zatím nej favoritka
http://www.equiservis.cz/cz/eshop/detail/31549-jezdecka-ochranna-helma-equitheme-en-1384/143356-jezdecka-ochranna-helma-equitheme-s-51-54-cerna-seda-fotogalerie.html?Image=5#PhotoGallery
Markét,já bych šla do té favoritky,už jen proto,že ten vnitřek se dá vyprat,když se propotí nebo je tam prach,a i se mi líbí,je hezká a dobře odvětraná.
Markét,jenže Moruš už tolik mlíka nemá,Tys odstavovala v půl roce,to je jasný,to ty kobyly mají toho mlíka ještě dost,jenže já na ní koukám,jaký má vemínko po čtyřhodinový vyjížďce,tak ho tam skoro hledám,
už tam toho moc nemá,ale stejně ten Legišek tam mlaská,tak něco málo tam je,já myslím,že u ní to tak dlouho určitě nebude.
To nic,Markét.
Noo,to se těším,až budeš zase jezdit,doufám,že někoho poprosíš,aby Tě fotnul.
Takhle jezdíme my,omluvte,prosím,zhoršenou kvalitu obrazu,páč na cválající Moruši to jaaksi nejde udržet,aby se to neklepalo.
http://www.youtube.com/watch?v=Ez2xL1M7Voc
Já měla máálem včera taky padací den,moc mi nechybělo a byla jsem dole,
na starý kolena začnu padat.
Jeli jsme po horizontu po takový vyšlapaný pěšince,tak Jára jede první,cváláme,najednou Moruš hodila šílenej prudkej obrat doprava,protože z roští vylítnul jakejsi pták,nebyl velkej,asi tak 60 cm,ale Moruš musela vidět nejmíň desetimetrovýho,
tak mi vylítla noha ze třmenu,ale hned jsem měla u sebe zachránce,Jarča toho ptáka viděla tím periferním viděním,ale jak uslyšela takovej zrychlenej šum za sebou,tak to hned otočila a musela se přesvědčit,jestli jsem živá
,no chechtaly jsme se jako blázni,a nacválaly jsme znovu a pak zase za chvilku vylítnul ještě bažant,
,ale to už hemelky znají,tak to neřešily.
No,oni právě ty bažanty,zajíce a všechno znají,ale ten pták byl na Moruš fakt moc,ona je líná udělat zbytečnej pohyb
,ale ptáka prostě asi ještě tak blízko neviděla,on počkal,až přejel Pierot
a vylítnul těsně tak 2 metry od Moruš,tak jsem zase na druhou stranu byla ráda,že ten pták počkal až na Moruš
,Jára nevím,jestli by z tý anglický šlupky taky nesjela.
No Moruš naštěstí neutíká,
jen prostě jak se lekla,tak vybočila,bylo to v takovým svižným cvalu,a já se pořád kochám a nedávám pozor,kde co vylítne.
Šárí,to je jasný,Soban je ještě mladej,Pierotovi taky vylítnul nějákej pták na louce,když mu bylo tak 5 let,a jak byl Olda rychle dole,
ti mladí koně reagují impulsívněji,než starší kořeni.
Lucko, to je mulčovač.My si ho půjčujeme od souseda, ale letos jaksi nebyl čas si ho půjčit a rovnou vyjedu sekačkou.
Hele, já vím, že kašle a sípe, ale mě vet říkal, že mám na Broukovi jezdit v klidu, aspoň se hleny dostanou ven.Horší, kdyby neodkašlával.
Jinak se mi zdá, že otok ustupuje, zkouším zinkovou mast, ale dnes jsem volala veta a uvidíme.
No, tak Usa byla dopoledne na pastvě, ale kolem 2 se začalo dost zatahovat a pak fakt šla od Ostravy černava, tak jsem pro ni šla, ještě se chvíli pásla u řeky, ale začalo už kapat, tak jsme letěly domů a od té doby slejváky děsné.
Kdyby se aspoň oteplilo a vyrostla ta tráva. Psi jsou zavření na dvoře...ono jim stačí se proběhnout, jak jdu s Usou ke koním a stejně půj dne chrápou, ale oni se rádi vyvalují na zahradě. No tak mají smůlu, než to zaroste. Dneska to teda pořádně dolilo, ale je celkem kosa, takže to jen tak nevyklíčí...
.
Markétko, když ono je mi fakt blbé jezdit na takovém koni, nemám to zapotřebí. To ji radši vezmu na procházku pešo..já se projdu (předvčerem jsem ušla 11 km jak jsem to počítala...Usa teda o dva a půl méně ). Z ní navíc žádné hleny nejdou, není zahleněný dušný kůň. Má prostě problém vůbec s dýcháním a tlačí z plic někdy vzduch fakt strašně...už jsem opravdu zoufalá. Takže by mě ani nenapadlo na ni jezdit....asi jsem moc citlivá, ale prostě bych si připadala jako tyran vůbec na ni hodit sedlo..... Občas se dovezu bez sedla na ohlávce do výběhu a i tak se mi dělá zle, když se podemnou rozkašle a začne se dusit a sípat...dneska měla docela dost záchvat u koní. Pár metrů od olšiny to vzala tryskem k ohradě a pak dostala takový záchvat, že jsem myslela, že mi tam padne, než ji dovleču k vchodu do ohrady
Jinak na ten otok vyzkoušej Traumeel ....dobré jsou buď mastičky, nebo lepší prášky či kapky...
Já mám doma prášky, které rozpustím vždy v troše vody a dám stříkačkou do tlaminky. Na věci jako otoky, pohmožděniny, úrazy atd...výborné, osvědčené. Mám ho doma, kdyby něco. Když se něco přiihodí, okamžitě dávám a rychleji se vše hojí a i otoky když měla, tak šly rychle dolůůů
Ahá,Lucí,já myslela,že je to přeci jen lepší občas a pak se to třeba zhorší,to jo,když se dusí
,ale fakt jsem myslela,že je to prostě někdy lepší,že se dá jet aspoň na krokovku...
Tady je dneska zase hnusně,fouká studenej vítr,zatažíno,já se toho jara snad nedočkám.
Šárí,popřej za mně Alešovi k svátku,to bude večer romantika při svíčkách,coo???
Lucky koukám,že to s Usou máš běh na dlouhou trať viď a to co má Usa se dá vyléčit úplně nebo ´´jen zmírnit´´?
U nás to včera bylo opravdu aprílové počasí, chvilu sluníčko, pak déšť, slejvák, pak zase hezky no děs. Tak jsme koně vzali jen do kruhovky. S panem Sobistou jsme tam opravdu poblbli, škoda,že nemám nějaký video, páč jsme tam normálně fungovali úplně bez ničeho, sedla jsem si na něj a bez ničeho jsme klusali, měnili směry, prostě paráda, příště to natočíme.
Jaru, přání vyřídím, večerní romantiku nevím nevím , dneska musím stihnout vyvenčit oba oře, douklízet druhý akvárko a ještě potkaňáka,tak pak spíš budu ráda,že padnu do postele
Na té poslední fotce nemá chybu..jsem se zasmála po ránu
Nooo..to s Usou nikdo neví. Nikdo neví, jestli se kdy z toho dostane, jestli se to bylinkami a vším možným časem zlepší, nebo zůstane stejné, nebo jednou umře ... to už mi taky bylo řečeno. Takže asi tak. Já žiju ze dne na den, neplánuji nic, jsem ráda, když ji ráno najdu v trochu lepším stavu, když má dobrý den a má energii se proběhnout kolem řeky jak chce, když se ji dýchá slušně.
Jelikož za ten rok léčení má svaly nic moc, rozhodně ne na zádech, tak ji nechci trápit ježděním, to mi za to nestojí.
Já jsem taky naštvaná,že jsem zrovna netočila,když se honil Pierot s Legiškem,a Legiš to vzal úprkem kolem hnoje takovou úzkou uličkou a tam pak skočil táákovej šílenej skok,
já jsem se úplně lekla,já tam dost dobře neviděla,jen jsem viděla toho Legiša,jak letí ke hnoji k tý uličce a pak už jen ten obrovskej skok,
tak jsem nechápala,přes co tam tak skáče,tak jsem se tam šla podívat a oni si tam natahali větve,
a Legišek na to asi zapomněl,že jsou tam tak blbě větve poházený a letěl tamtudy a mušel to pak skočit,
tý brďo,já čubrněla,kde se to v něm béře
,to bych v životě netušila,že hodí takovej obrovskej a přitom ladnej skok.
Ale pak jsem jim ty větve popotáhla,aby je takhle nemušel přeskakovat,je to přeci jenom ještě miminko,ale to mě fakt mrzelo,že jsem to zrovna nenatočila.
Tak dneska chčije a chčije. A zatím to nevypadá na Aprílové počasí jako včera. Usu jsem včera kolem půl 2 byla hodit nakonec na pastvu....no nestrhla se vínice déšť se sněhem? Zrovna jak jsme došli k výběhům, byla jsem jako zmoklá slípka a psi taky. Koním to evidentně nevadilo, Usa naštěstí podržela kožich, takže ještě má a za chvilku to bylo pryč. Jak jsem šla se psy domů, svítilo sluníčko
Ale dneska to vypadá fakt hnusně...zataženo...
Jaru, dnes to nestihnu jdeme s našima za kulturou....dnes u nás v kláštěře vystupují Boni Pueri takže jsem neodolala a koupila našim i sobě lístek..tatka teda chvíli brumlal, ale myslím si že to bude úžasný
ale jestli zítra bude trochu obstojně, tak bláto nebláto jdu to risknout...dnes jí je jen zkusím nasadit, jak nám sedí
Tak držím palce,Markét,ať to zítra vyjde a kultůru si rozhodně užijte.
Jo,Lucí,tady je taky hnusně,sice jsou koně venku a o pohyb mají postaráno,přilítnul tam igelit a přilepil se tam na takový roští,tak koně lítali jako blázni,
ale mě se do takovýho počasí taky vůbec nechce,
víkend má snad být o trochu lepší.
No,jen aby,já v dubnu nevěřím ničemu.
Igelit? Tak to by s Usou ani nehlo už dneska. Nedávno jsem u koní od Hanky dostala kalendář v igelitovém obalu. Koně koukali co že to je. Bettyna měla záchvat hysterie, tak se bála si i čuchnou, no prostě šílené strašidlo. Benda na tom nebyl o moc lépe. A Usa stála a koukala na mě, co že to mám. Tak vezmu ten kalendář a bez varování jsem ji ho hodila na záda! Myslíte, že se vůbec pohnula???? Věří mi a ví, že ji ničím nechci zabít
. Takže koukla co to má na zádech a čekala, až ji to zase sundám. Pak se v klidu pásla a já ji jezdila tím po těle a ona se ani nehla, bylo ji to fuk. Betty stála a funěla a asi nechápala...
.
Takže nějaký sáček Usu moc nevzruší. Jak koně někdy proženeme s nějaou petkou nebo sáčkem, tak lítají jako paka a Usu donutit hnout zadkem je někdy nadlidské síly
šaríí fakt, u nás teda včera bylo tak hnusně že by ani psa ven nevyhnal (kocoura jsem teda vyhnala )
držím taky všech 20...a Rozárka kopýtka
Jaru mě je 25, ale v tomhle nečase bych ven nejela, pršelo snad ze všech světových stran....
když mrzne tak mi to tak neva, jako když fláká déšt
Když já ty čočky nesnáším,hrozně mi slzely oči,když jsem je tam měla na zkoušku,brr,to se nedalo.
Já už jsem tak zvyklá na ty briksle,že mi nevaděj,no hemelky by taky občas do nich žďouchly,ale na to si dávám bacha,horší to bylo s Jaruškou,když byla malá,fuurt mi je brala.
Teď mám i jiný briksle,pořídila jsem ty zatmavovací,kvůli řízení,jinak jsem viděla prd,teď je to lepší.
Já nesnáším jak brýle, tak čočky..takže chodím bez
Tatík tvořil....
http://www.novofundlandskypes.estranky.cz/fotoalbum/kresby-psu/kresby-psu/cannon-1-kopie.-.html
pro jednu paní do Německa...
taky bych měla nosit "Óoočky" hlavně v práci k PC, jenže mě pak hrozně bolí hlava...asi jak najednoudobře vidím...takže po hodině na očích jdou brýličky zpět do pouzdra
To mě spíš u koní vadí brejle a zas když dřepím v práci u PC tak my poslední dobou čočky začaly hodně vadit, tak si je beru jen na ven a do práce brejle :-).
Jaru tak uvidiš jak to bude fungovat a snad to odstavení vyjde, kdyby ne,tak zas měsíc není tak strašně dlouhá doba tak se to dá utáhnout i finančně.
No a u nás to na 99,99 % vypadá,že se naši oři budou stěhovat
Juchůůů,tak supééér,to mám radost,že jste zase našli stříšku nad hlavou pro koníky,
tak to pak oslavíme,až budeš u nás,jooo???
Ale my neodstavíme,to se nedá,Moruš chce do stáda,já na to nemám nervy jí takhle trápit,
musíme ho hold odvézt,nedá se nic dělat,sice berou až od května,ale tio už je za pár,tak to ještě chvilku muší Moruš vydržet.
A dneska jsme se byly kochat,bylo sice tak něják všelijak,ale spadlo jen pár kapiček,tak jsme to přežily v pohodě.
Přijely jsme k jízdárně a tam byl náš MVDr.,konala se tam nějáká miniakce,tak jsem mu říkala,že na nás zapomněl,že jsme potřebovali Pierotovi vzít krev na razítko,a doktor říkal,že u nás byl zvonil zrovna ten den,kdy jsme byly s Járou a Monďáskem v oddíle,tak nešlo vzít Pierotovi krev,tak mu jí vzal doktor dneska,tam na palouku,
tohle Pierotovi fakt nevadí,ten by mohl dávat krev jako dárce,Jarča ho držela sama jen na otěžích a on byl v klidu.
ahojky ženy,
tak jsem se dnes chvíli kochala po netu a našla toto
http://www.stream.cz/video/576437-tohle-jste-fakt-v-zivote-nevideli-skok-pres-svihadlo-na-koni.
fakt hezký....by mě zajímal docela trénink
jinak Rozííí kamašky sedí..opět chodí jak robokop....dnes se mnou jde kámoška ke koníkům tak zkusíme Rozíí na lonži v nových kamaškách