Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Verulda

13.4.2011 20:24
Verulda

XXX.XXX.64.2

Dobrý den
potřebuji poradit. Koupili jsme si kobylku A1/1 která byla viditelně týraná. Je jí 10měs.Mám ji 3týdny.
Zezačátku kousala ale to jsme již vyřešili.
Můj problém je jiný:
1) kobylka se mi nafoukla při podeslání slámou, jak ji naučit na tento typ podestýlky když k ní mám přístup ,aby se ji tolik nenacpala?
2) jakým způsobem ji navyknout na pastevní chov? Včera byla na pastvě hodinku a už se jí začali schvacovat nohy.
Krmím seno (to má pořád dostupné) stejně tak vodu, dostává rohlíky tvrdý tak 3-4deně a občas jablko,jádro jí nedávám.
Je v boxu s volným pohybem ven.
Máme pro ni připravenou ohradu na zahradě ale nyní se jí tam dojím pustit.
Poradí mi prosím někdo jak opatrně na to aby byla Belinka u mě v pohodě když na předchozího majitele neměla štěstí .

Děkuji všem za dobrou radu

13.4.2011 20:52
klawdie

XXX.XXX.199.186

Na problém jedna bych doporučila nepodestílat přiliš na čisto, ušpiněnou ale samozřejmě né mokrou slámu bych promíchla s trochou čisté, nemusí stát v přiliš vyskové podestýlce...

No a za druhé postupně navykat, nic jiného. Jen teda nerozumím tomu, že se hned začíná schvacovat? Jak jste to poznala?

13.4.2011 21:41
krissta

XXX.XXX.112.20

Je kobylka řádně odčervená..? Nafukovat se může i proto. Žere slámu radši než seno, nebo nejdřív sežere seno a pak slámu..? Pokud je kobylka náchylná na schvácení, je to asi proto, že nebyla u předchozího majitele zvyklá na kvalitní krmení. Tělo se snaží zpracovat co nejvíc (předtím mělo samej "šunt") a najednou je toho moc. Zatím jí nepouštějte na trávu- ta jarní je v takových případech nebezpečná. Nejdřív jí dejte " do pořádku" kvalitním senem a na trávu navykejte postupně až nebude mít tolik fruktanů.

14.4.2011 09:07
kedo

XXX.XXX.92.21

krissta napsal(a):
Je kobylka řádně odčervená..? Nafukovat se může i proto. Žere slámu radši než seno, nebo nejdřív sežere seno a pak slámu..? Pokud je kobylka náchylná na schvácení, je to asi proto, že nebyla u předchozího majitele zvyklá na kvalitní krmení. Tělo se snaží zpracovat co nejvíc (předtím mělo samej "šunt") a najednou je toho moc. Zatím jí nepouštějte na trávu- ta jarní je v takových případech nebezpečná. Nejdřív jí dejte " do pořádku" kvalitním senem a na trávu navykejte postupně až nebude mít tolik fruktanů.

Jojo s timto bych souhlasila.:-)Hlavne,kdyz nebyla zvykla na travu a tak,tak s ni fakt pomalicku,ted jak bylo zmineno,je jarni a to je fakt nebezpecne.Takze vseho s mirou.Ven muze chodit samozrejmne,ale radeji,tam kde te travy moc nemate.Radeji ji hodte trosku sena.

14.4.2011 09:30
scratchie

XXX.XXX.248.23

Taky by mě zajímalo, jak jste ihned po konzumaci trávi poznala, že se kobyla schvacuje. Pokud si žere podestýlku, tak bych jí dala náhubek - seno si tak sežere pomalu a pokud si ho dožere, tak pak sežere i méně slámy.

14.4.2011 14:54
verulda

XXX.XXX.64.2

mám známého veterináře vozím mu chleba pro kravky tak tu byla prohlížel ji.
Ona je taková dost citlivoučká tím jak ji bili za každý prohřešek. smajlík
Nevím zkusím děkuji za radu :-)

14.4.2011 21:19
denny trikolka

XXX.XXX.174.46

Dobrý den,

určitě bych jí nedavala 3-4 denně rohlíky, 1kg pečivě je to samé jako 1 kg ovsa.
Mate to seno kvalitní?

Přidejte reakci

Přidat smajlík