Uživatel s deaktivovaným účtem

Známá mi včera vyrazila dech zprávou o tom,že ve vedlejší vesnici někdo otrávil koně.
Průběh byl prý strašně rychlý.Nejprve podezření na koliku-kůň se válel a snažil si ulevit bolesti-očividně břicha.Tak vodili a snažili se koně udržet na nohou než dojede veterinář,ovšem asi 5 minut po tom,co si kůň poprvé lehl už dolehl naposledy.
Vzhledem k tomu,že je to tady opravdu kousek,mám docela strach o ty naše hajtry.Zajímá mě,čím by mohly být koně otrávení (protože koně když něco smrdí,tak to nesežerou) a hlavně co proti tomu...
Nějákou první pomoc koni :(
Jinak to,že byl kůň otráven řekl veterinář(že to kolika rozhodně nebyla) ovšem majitelé koně ho na pitvu nepošlou,tak se asi nikdy nedozvíme,co přesně to bylo..
Takže: ...čeho všeho se bát??
Evelotta

XXX.XXX.103.27
Dobrý den, tato problematika mne zajímá, prosím od kud jste? Vím o více případech :((
Kde se to stalo? Děkuji
Nebylo to nedávno ve zprávách? Myslím, že to prověhlo v televizních novinách cca minulý týden. Někdo otrávil 2 koně (myslím huculy), 1 umřel, druhý bojoval o život, ale už jsem neviděla jak dopadl. Paní tam uváděla, že jim v minulosti byl otráven pes, sousedům taky něco....brala jsem to jako místní problém..ale jestli to je na více místech, tak to je ještě horší
Zdravím, před lety nám otrávili lidé německého ovčáka. Máma mi volala do práce, že se s našim Árnym něco děje, nelenila jsem a odvezla na kliniku. Vet to posoudil jako epilepsii a dal mu injekci, měla jsme radost, že bude v pořádku a že jsem mu pomohla. Bohužel druhý den ráno, to bylo ještě horší vzali jsme ho k druhému veterináři a ten nám řekl, že jde o toxickou otravu a že mu selhává srdce. Nebylo mu pomoci.... Byl otráven prostředkem proti pleveli...
Já takovýho hajzla chytit, tak ho snad zabiju.... Prožila jsem si něco podobného, ale naštěstí to kobča přežila.... Někdo jí něco nacpal a po 4 hodinách co jsem ji neviděla, nebyla schopná stát na vlastních nohou, naštěstí spadla jen do silné koliky.... ale od té doby už ji musím pořád hlídat, má sklony ke kolikám.... ve výběhu neměla nic, z čeho to mohlo být a nikdy před tím žádnou koliku neměla, mám ji od hříbátka.... Teď zas nějakej blbec naházel ke kamarádce do výběhu jablka a její kobča z toho taky měla koliku.... Taky by mne zajímalo, jestli je těch případů víc, nebo jde o určité území.... kéž by ty koně víc zajímali poliše, já bych takovýho hajzla nacpala těma jeho jedama, aby trpěl stejně jako ty chudáci zvířata..... Asi jsem hnusná, ale takovýhle věci mně vždycky hodně rozhodí, nechápu, jak může bejt někdo taková zrůda....
Já jsem se ještě s otravou koní nesetkala a vůbec mě to nemrzí. Na našeho koníka se chodí k výběhu dívat hodně rodičů s dětmi. Za plotem máme asi tři jabloně, takže rodiče trhají jablka ( nebo klidně seberou ze země i shnilá ) a děti tím krmí kobylu. Takže s kolikou zkušenosti bohužel mám. Cedule NEKRMIT absolutně nezabírá. Když vidím, jak futrují kobču jablky horem spodem, tak je jdu poprosit, ať jí nekrmí, že z toho může koník mít zdravotní problém. Někteří jsou soudní a přestanou. Jsou i tací, kteří mi vynadali, že kazím jejich dětem radost. Ale s čím bohužel mám zkušenost jsou velké ohnuté hřebíky poházené po desítkách po výběhu, střepy, ale i rohlíky s hřebíky atd....
Jinak ty zmetky, co traví koně bych na místě okamžitě je to hnus!!!!
iwushka
napsal(a):
Já jsem se ještě s otravou koní nesetkala a vůbec mě to nemrzí. Na našeho koníka se chodí k výběhu dívat hodně rodičů s dětmi. Za plotem máme asi tři jabloně, takže rodiče trhají jablka ( nebo klidně seberou ze země i shnilá ) a děti tím krmí kobylu. Takže s kolikou zkušenosti bohužel mám. Cedule NEKRMIT absolutně nezabírá. Když vidím, jak futrují kobču jablky horem spodem, tak je jdu poprosit, ať jí nekrmí, že z toho může koník mít zdravotní problém. Někteří jsou soudní a přestanou. Jsou i tací, kteří mi vynadali, že kazím jejich dětem radost. Ale s čím bohužel mám zkušenost jsou velké ohnuté hřebíky poházené po desítkách po výběhu, střepy, ale i rohlíky s hřebíky atd....
Jinak ty zmetky, co traví koně bych na místě okamžitě je to hnus!!!!
NEKRMTE KONĚ !!! MŮŽETE JIM ZPŮSOBIT KOLIKU.
KOLIKA JE NEJČASTĚJŠÍ PŘÍČINOU ÚMRTÍ KONĚ.
My jsme dali tuto ceduli. Naštěstí kolem naší pastvy ale nic neroste, jen šípky. Vede tam ale turistická trasa.
didi
napsal(a):
NEKRMTE KONĚ !!! MŮŽETE JIM ZPŮSOBIT KOLIKU.
KOLIKA JE NEJČASTĚJŠÍ PŘÍČINOU ÚMRTÍ KONĚ.
My jsme dali tuto ceduli. Naštěstí kolem naší pastvy ale nic neroste, jen šípky. Vede tam ale turistická trasa.
Přesně, kolem nás taky vede turistická trasa,ale lidi si to zkracují přímo přes ohradu, když jdu po nich, tak vidim samé odpadky, vyhozené obaly,petky atd...dali jsme tam i ceduli ,,zákaz vstupu, nebezpečný kůn", nakonec ji nekdo ulomil, potom jsme tam nabili soukromý pozemek, vstup zakázán, to samé, ceduli jako by někdo naschvál ukopl, nejlepší asi bude sehnat hodne nebezpečného doterného kone, co se valí za každým tryskem, to by potom hned turistům přešla chut, si lozit na cizí pozemek, ono by to ani tolik nevadilo, že si projdou, ale ten bordel co si po sobe zanechají a človek by mel strach, že dobytek nebo koně něco sežernou, nebo o neco se tam zraní co vyhodí a je to v háji
Nevím jak moc máte velký pozemek, ale my teď budeme stavět ohradu a do výšky jednoho metru budeme na kůly ještě přidělávat kolem dokola takové to lesnické pletivo s těma velkýma okama, takže Lidi do ohrady a přez ni nebudou moct chodit... Samozřejmě to neřeší problém krmení koní, ale aspoň se mi nikdo v ohradě nebude potulovat. Navíc já mám ohradu z el. ohradníků, takže pro moji bezpečnost je to pletivo důležité, kdyby byla celá dřevěná, tak to asi takhle neřeším.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Známá mi včera vyrazila dech zprávou o tom,že ve vedlejší vesnici někdo otrávil koně.
Průběh byl prý strašně rychlý.Nejprve podezření na koliku-kůň se válel a snažil si ulevit bolesti-očividně břicha.Tak vodili a snažili se koně udržet na nohou než dojede veterinář,ovšem asi 5 minut po tom,co si kůň poprvé lehl už dolehl naposledy.
Vzhledem k tomu,že je to tady opravdu kousek,mám docela strach o ty naše hajtry.Zajímá mě,čím by mohly být koně otrávení (protože koně když něco smrdí,tak to nesežerou) a hlavně co proti tomu...
Nějákou první pomoc koni :(
Jinak to,že byl kůň otráven řekl veterinář(že to kolika rozhodně nebyla) ovšem majitelé koně ho na pitvu nepošlou,tak se asi nikdy nedozvíme,co přesně to bylo..
Takže: ...čeho všeho se bát??
Ahoj, s otravou jsem se nastesti nesetkala ikdyz...nedavno si moje dvouletka taky prosla koliku a po konzultaci s vetkou to spise slamou nebylo. No ale k takovemu rychlemu prubehu- takto pry reaguje kun po poziti i docela male vetevky tisu. Alespon vetka mi rikala ze pokud uvidim ze mi kun sezere trochu tisu, - ze ji nema cenu ani volat, ze je to konec. At se tam porozhlednou zda to neroste nekde pobliz. Stalo se jednou ze majitele prisli o oslika, ten tis sice rostl mimo vybeh ale pri vichrici se ulomilo par vetvi a vitr je zanesl do vybehu. A oslik je pojedl a posel.
keira
napsal(a):
Kdysi jsem našemu plnokrevníkovi tahala z huby větvičku tisu. Nevím, jestli něco snědl nebo ne, ale nic mu naštěstí nebylo.
No asi nic nesnedl protoze o tom tisu mi reklo vic lidi,vetka, kovari i chovatele. A ze je to prej dost rychly.
Obvykle kone poznaji spatne byli ale prave u toho tisu je to divny-oni to nemaji asi zakodovany. Jeste ze jsi mu to z ty huby vytahla.