Holky,to je strašný tyhle tragedie,
tenkrát myslím loni,jak se stalo,že přecházeli lidi s koňma někde nějáký ten přejezd,jak je víc kolejí,tak tam zůstala hříběti noha a nedokázali mu pomoct,tak ho taky přejel vlak,a já blbec jsem si myslela,že ti nádražáci něják ty kolejiště upravěj,aspoň ty,přes který vede jezdecká stezka,protože tenkrát volal ten chlápek,co to má na starosti,Oldovi a Olda mu upřesnil,kde jsou takovýhle přejezdy,ale už je to strašná doba a furt jsou ty přejezdy stejný,
já tam šla přes něj jednou s Moruší a ona má ty kopýtka taky takový malý,sice né úplně,ale normálně jsem fakt měla děsnej strach
,aby jí tam náhodou nezapadlo a neskončila taky tak....
Je to strašně blbej pocit,když tam člověk s tím koněm jde a ví,že by se tomu koni tohle mohlo stát....
A obcházet to většinou moc nejde....
holky, tyhle nehody jsou fakt hrozné....a vždy mi je hodně ouzko když čtu nějaký článek kde umírají koně.....dálnice, koleje atd...
ted si tak brouzdám po netu a našla jsem věc co mě hodně zaujala....že by konečně konec vláčení kbelíků do ohrad, abych mohla naplnit kádě....
http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-anglie/0/4884-vak-na-vodu-80-l/
Zdravím dámy,
omlouvám se, že se pletu do diskuze... jsem pouze věrný čtenář a prohlížeč fotek , ale chtěla jsem přidat příběh k vlak - kůň. Před několika lety se ve vedlejší vesnici stalo něco podobného. Slečna šla s koníkem přes přejezd (huculík) a koníkovy zapadla noha do přejezdu. U celé ,,akce,, byla má sestra a ,,naštěstí,, se vše stalo v blízkosti stáje kam sme docházeli. První se volalo na ČD - ty zastavili vlak - který byl jen necelý 1 km daleko na zastávce! (naštěstí je to jen jednokolejka a bylo to o víkendu kdy ,,nic,, moc nejede), poté se volal vet a stájník. Stájník tehdy pomocí polévání nohy vodou a ranou palicí koni dostal nohu ven - měl roztřženou kůži a tržnou ránu kolem kopyta. Koníka operovali přímo na místě. Stalo se mu to údajně již po druhé - prý i ve stejný den - na jeho ,,narozeniny,, akorát druhá noha. Vše naštěstí dobře dopadlo - koník sportuje a je v pořádku - co vím tak majitelka již chodí přes koleje mimo přejezdy
.
Patrně také záleží na tom jaká je ochota na dráhách - tehdy za to byla šílená pokuta. Myslím, že zrovna v případě toho sraženého hříběte na tom měly velkou vůly právě ČD.
K.
Kamarádce kdysi zůstala kobyla zaklíněná mezi panely na železničním mostku...zastavili vlaky, kobyla byla hodně pošramocená, ale dostala se z toho, co vím, tak ji to celé stálo dost pěněz, protože přecházeli s koňmi v místě, kde se nechodí...
Jiank Usa nohu má ještě pořád nateklou a prosakuje plno hnisu, něco jsem ji vymáčkla a polila to Betadinou. Ale prosakuje to od rána postupně, ta se to hlavně uvoňuje a evidentně ji to tolik nebolí. Asi ji pak bude bolet zadek od těch ATB, zase jsem ji píchla injekci a půjdeme se teď projít, protože půl dne už řve ve výběhu a chce na procházku
teda ještě že tu nemáme žádný koleje občas chodíme v semtíně nebo teď ve stéblový, ale tam žádný díry nejsou. navíc se mi koně bojej takže dávají pozor kam šlapou
zato někdy minulý týden běhali koně po náměstí moje ne
teda teď ne
ale už jsem je tam taky honila
teď je chytali státní policajti. pak s nima stáli vedle křižovatky na trávě a čekali na majitele
a mě dneska po půl roce vyhrabali studnu napájet 7 koní městskou vodou leze do peněz a na podzim nás sprostě opustila narážečka
to musí být "veselé" , chytat koně po náměstí....
Jinak jsem šla s Usou ven..no ta byla jak dynamit, děsnou radost. Cpala mi hlavu do ohlávky a tak moc se těšila, chvílemi caplovala po cestě. No ke koním běžela jak drak od olšiny a s Betty se vítaly jakoby se půl roku neviděly. Benda je stále trochu z té soboty přetažený. Ono bylo prý hodně bláta a hluboko a nějak to božatka nedali. Prý si dost lidí stěžovalo , že ten terén byl náročný. Ač se nejelo daleko, tak bylo mokro a hluboko.
usu jsem nechala u koní teď, moc chtěla se pasenkat s nimi, tak pro ni zajdu než se bude stmívat
No tak to měl koník teda pekelnou smůlu s těma nožkama v kolejišti,ale zároveň kopec štěstí,
že ho obětaví lidé z toho dostali
,i za cenu operace,hlavně že koník žije
,to je důležitý,ale opravdu sami vidíte,jak jsou ty kolejiště nebezpečný a kolik to už přineslo hrůzostrašnejch zážitků,
já vím,že mnohé obrázky si lidé ponesou v duchu celý život...
Ivčí,paráda,studna se hodí,my teda máme taky studnu,ale odešlo kdysi čerpadlo a my si pak nechali udělat rozbor vody a bylo nám doporučeno tu vodu používat jen na zalévání,
tak jí nedáváme ani koním,ale 4 hemelky nejsou zase tak strašný,občas jim donesu ze sudu na zahradě,tak mám jako takovej dobrej pocit,že jsem ušetřila asi 2,50 Kč,
ale tak aspoň něco,že joo....
Markét,ten vak určitě kup,protože to vezeš tu vodu na kolečku a nenadřeš se tak s kýblema.
Jinak Moruš už vemínko splaskává,hurá,
a volala jsem na Legiška,jestli teda půjde do velkýho stáda,tak prý jo
,příští týden,a tak jsem to domluvila,že bychom u toho chtěli být,
tak některý den mám zavolat a domluvíme se.
hojky ženy,
tak hlásím sluníčko už od rána, ale co nám je to tu platné když včerejší mráz spálil co se dalo......zase bude u nás velký kulový a nééé úroda
Jaru, to jsem ráda, že to Moruška takhle zvládá a Legíšek taky.....určitě budeš fotíkovat, tak se budu těšit na fotečka Legiška v přechodném stádě
Tak sem taky holky něco škrábnu Míšo ten tvůj chlaďásek je ůžasnej
Jaru neboj, jestli už tam je Legíšek trochu rozkoukaný,tak by to seznamování mohlo dopadnout dobře
Lucky a lepší se to Use aspoň trošku?
My jsme včera strouhali,tak zas mají kopyta jak ze žurnálu. Sobík v pohodě,ale z kobuchy se teda braly kusance až jsem čučela, nějak moc jí to teď narostlo.
Tady je dneska taky hezky, chtěla jsem jít na jízdárnu, ale milostivej Sobeš zas dělal krávoviny (nebo spíš koniny) s mladým Rockem a má zášlap, tak se mi s ním moc skákat nechce ( asi ho moc lituju) tak se pujdem podívat ven
Taky jsem šťastná jak blecha,že Monďáskovi opravdu ty bílý chlupy,jak byly od toho sedla,naštěstí mizej,já doufám,že už se tam neoběvěj,ten flek měl jako dlaň a teď je tam pár chlupů,který by se daly spočítat.
No,Šárí,já bych se zášlapem asi taky neskákala,
skákala bych třeba na koni,kterej má odřený ucho,ale zášlap nee,to si může jen přihoršit,když se do toho náhodou klepne a víš sama,jaká je to bolest,když máš rozbitej palec a někdo Tě do něj ještě praští...
Nevím,no....
No,já taky doufám,že Legišek bude v pohodě,no on asi jo,ale to stádo je fakt velký,myslím tak 15 koní tam je určitě,to Legišek chudák neviděl v životě tolik koní pohromadě,
ale počítám,že kdyby něco,tak zdrhne,oni ty koně jsou tlustí,tak ho nedohoněj honem jen tak.
mě to právě Jaru přišlo blbí ho s tím brát skákat
To víš,že koně nejsou blbí. Jak jsme v neděli stěhovali Míše ty koně,tak všici koně v novým stádě ok, jen ponička je smutná z toho,že nemá svého oslíka. Sice tam má 1 ročního oslíka,ale nějak s ním komunikovat nechce, tak jí holky v sobotu přivezou toho jejího starýho Ferdu
No,oni se maj dobře spočítaný,
a i ty časy jsou mají v těch kebulkách,naše hemelky jsou seřazený vždycky kolem pátý u vrat,páč to se dávají ňamky,
a to tam hodinu dokážou stepovat,kde jsem sakryš s těma kýblema.
Ale jsou u toho moc hodný,každej si stoupne ke svýmu místu,kde se mu ten žlab věší a čekají.
Včera se akorát Olda trochu zpozdil se žlabem pro Pierota,tak strkal hlavu k Moruš,táák jsem ho hnala,pacholka,ona toho má maličko a on jí bude ještě užírat,holomek nedočkavej.
Hel,Šárí,to je skoro jako pravej brácha Miuše.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/10045246/Krasny-valach.php
tý jo on je fakt stejný
Tak u nás v Broumově letos opravdu opět nebude vůbec nic....jabloně, třešně, višně, švestky...prostě vše zmrzlé....skoro všichni už i na oknech muškáty nebo begonky...no hrůza.....debilní zima
Teda Jaru Mondík je teda zarostlej měl by se občas oholit
Lucíí dnes budu sama doma, tak půjdu hned prohrábnout půdu abych našla tu fotečku a pak ti napíšu, aby jsme se domluvily co a jak dál.
předlonská fotečka s ořešákem
Jaru, to je strejdův koníček, holčina je moje sestřenka
na foto moje teta s Evíkem
to se stává...já hledám už 14 dní občanku
Holky průser. Máti je na prášky, zralá si hodit provaz.
Nejsme v moc dobré situaci finanční,, spíše naopak než dobré.. .
no a ke všemu teď tohle!
Před chvíli tady byla pošťačka a mámě přišly dva dopisy od exekutora! Ona je roky na pracáku, nemocná, půjde teď do nemocnice, nemá příjem, nic... důchod ji taky nedají..prostě bezprizorní. No a kdysi měla nějaké nedoplatky na pojištění, ale vše se doplácelo a nějak si myslela, že je vše hotové....přece se zastavovalo řízení atd.
No a te´d ji přišlo, že dluží pojišťovně asi 5600,- na pojistném ... + asi 32 tisíc penále!!!
a je nařízená exekuce...
a aby to nebylo vše, tak v druhém dopise je vyčíslení soudních nákladů, právníka a kdesi cosi...dohromady asi 58 !!!!!!
Takže má zaplatit bezmála 100 tisíc!!! kde na to asi má vzít?!!!! Kde na to my vůbec máme vzít? Ještě teď se všichni klepeme...
Jaru, protože jsou vychcaný jak díra do sněhu (omlouvám ze za tyto slova) ale je to tak....moje sestra když skončila školu, tak šla na chvíli pracovat jako pokojská do jednoho hotelu.....s tím že si myslela že když má smlouvu budou za ní plati VZP a soc...jenže ono ejhle.....přišel dopis s pojištovny, že dluží za rok pojištění + penále......
takže nee aby tě třeba po čtvrt roce upozornili, že nemáš zaplaceno, oni ti to po nevím jaký době pošlou v dopise se šílenýma sumama...prostě běs.....
Lucíí vám se to oprvadu pěkně hromadí
lucky
napsal(a):
to se stává...já hledám už 14 dní občanku
Holky průser. Máti je na prášky, zralá si hodit provaz.
Nejsme v moc dobré situaci finanční,, spíše naopak než dobré.. .
no a ke všemu teď tohle!
Před chvíli tady byla pošťačka a mámě přišly dva dopisy od exekutora! Ona je roky na pracáku, nemocná, půjde teď do nemocnice, nemá příjem, nic... důchod ji taky nedají..prostě bezprizorní. No a kdysi měla nějaké nedoplatky na pojištění, ale vše se doplácelo a nějak si myslela, že je vše hotové....přece se zastavovalo řízení atd.
No a te´d ji přišlo, že dluží pojišťovně asi 5600,- na pojistném ... + asi 32 tisíc penále!!!
a je nařízená exekuce...
a aby to nebylo vše, tak v druhém dopise je vyčíslení soudních nákladů, právníka a kdesi cosi...dohromady asi 58 !!!!!!
Takže má zaplatit bezmála 100 tisíc!!! kde na to asi má vzít?!!!! Kde na to my vůbec máme vzít? Ještě teď se všichni klepeme...
dobrý den lucky,
já se předem strašlivě omlouvám že vůbec reaguji - chodím vás pohodové kochače šmírovat
ale teď mi to nedá, že čtu o takové nepříjemné situaci, a tak si dovolím přispět trošičkou do mlýna. Kdysi jsem též dlužila zdravotní pojišťovně, naúčtovali mi penále asi 5 tisíc. Napsala jsem jim omluvný dopis, kde jsem si nasypala popel na hlavu, a poprosila je o laskavé snížení/odpuštění penále, či splátkový kalendář. Byla to VZP. No a tedy oni to projednali, a odpustili.
Ještě jednou se omlovám za snad nevhodné vtírnutí se, ale lucky, neztrácejte hlavu a zkuste se především někde poradit, a domluvit, ono někdy se stane zázrak a věci dopadnou líp, než by jeden čekal.
Moc držím palce....
Děkuji za reakci. Ona se samozřejmě bude odvolávat a odvolávat. Tohle přece není možné!!!! Jenomže já mám obavy, že ji maximálně jsou schopní odpustit těch 32 na penále.
Jako můžu vám říct, že v poslědní době už je rodina na tom tak zle se vším, že jsem uvažovala prodat Usu, ale to nejde, ji by dneska nekoupil nikdo ani za 10 a to měl kdysi stála o více jak sto víc, že.... dneska by ji jako koně sekačku na zahradu nikdo nekoupil a nepomohlo by to
Neboj, ono Usu bych jen tak neprodala. Je to to nejcennější co mám, i když by ji dneska nekoupil stejně nikdo ani za desítku, to si buď jistá. Kdo by chtěl nemocnou sekačku na trávu. Ale já ji nedám. Ono se to nějak vyřeší. Hledáme řešení.
Máti to ještě nenašla všechno, táta tvrdí, že se to asi fakt nedoplatilo, ale náš stát je s prominutím kurevská svině, co člověka oškube...hlavně ty nejchudší, na těch si smlsne. A ti bohatí co dluží miliardy, na ty nemůže. Ale v našem státě nedejbože jak dlužíš jednu korunu! Jsou schopní tě zlikvidovat, vyhodit pod most..... dlužíš pár korun a ty svině soudcovský a právnický mají platy jak nevím co a ještě je jim to málo a ještě lidi odřou z kůže...chce se mi zvracet.
já dneska koukala jako blázen, když mi známý vysvětloval jak bude mít důchod z USa...10 let tam kdysi pracoval, teď dosáhl 65 let, což je v USA odchod do důchodu..a to by jste se divili.... my jsme 100let za opicemi a naši důchodci? I když ti momentální se mají ještě jako prasata v žitě, oproti nám, kteří budeme v důchodu za XX let....my už si budeme moci hodit akorát mašli. ....
také držím moc pěstičky a Rozíí kopýtka.....ˇat to dobře dopadne......at nechají slušný lidi v klidu a vymáhají to po těch horších neplatičích...vždyt jsem před chvílí četla jak cizinci dluží nemocnicím 41miliard.....na blití fakt že jo...omlouvám se za výrazy.....
jinak zítra jedeme s koníkama na Jarní vyjíždku...dozvěděli jsme se to teprve včera večer...tak dnes bude fofr ve stáji...postroje dát do cajku, koníky vypulírovat...ale já s Rozíí pojedu jen na místo srazu..na vyjíždku nepojedeme...max.když tam zůstanou nějaký děti, tak je svezeme...pak až se vrátí pokecáme se známýma koukneme na soutěže a zase v klidu domů
Já bych klíčema už nezvonila
,z toho oni by si akorát dělali prču
,tohle ten způsob politiky už je na cepy,vidle a defenestraci.
Zrovna včera jsem se divila,co všechno u nás je možný,když si vekslák nakoupí několik desítek lístků na MS světa v hokeji a pak je bude prodávat se ziskem,tak ho bude policie stíhat za to,že se obohacuje,ale že pojišťovna ani nepípne půl roku,nebo i dýl,že tam máš nedoplatky,tudíž jsou to pro ni bezpracně vlastně ukradené
peníze,tak je všechno v cajku,nic se neděje,někdy je mi z našich politiků opravdu blivno.
Pak opravdu dostávají slušný lidi do ošklivých situací,
a šmejdi mají zelenou.
Jaru to je fakt, vyhnat to vidlema
Markét,tak si to s Rozinkou užijte, na víkend má být krásně
Já včera byla venku s tím Sobistou, jsem chtěla jít jen krokem,max klusem když je přišláplej,ale milostpán mi to odpálil hned na první louce.
Holky já nevím co se to stím světem děje, nebo spíš dnešní omladinou. Páč jak ze Seletic odešla Míša,tak se tam malý holky pořád mezi sebou štěkaj a pomlouvaj (je jim tak 13-15) no a já se teď dozvěděla,že do těch pomluv zatahujou i mě,že jsem o někom říkala tohle a to, přitom já si tam defakto nikoho nevšímám a určitě tam nemám za potřebí někoho pomlouvat, tak nevím jestli si mám dotyčnou odchytit a srovnat jí i když vím,že to efekt nebude mít žádný.
Vykašli se na to,Šárí,to fakt za to nestojí se rozčilovat s někým takovým,ba naopak,hele,až dotyčnou potkáš,tak se k ní chovej slušně
,já se řídím heslem-vždy odpouštějte svým nepřátelům,nic je nedokáže víc rozzuřit,
ale prostě s tím stejně nic neuděláš,i když jí to řekneš,tak to bude spíš ještě horší.
Takový lidi,co tohle dělaj,jsou nějákým způsobem nešťastní,něco je trápí a oni si s tím nevědí rady,a tohle nikdy nevíš,kdy se do takovéhle situace můžeš dostat sama,tak jí to prostě odpusť a máš to,ať se baví.Každej,kdo Tě zná,tak bude vědět,že nic takovýho jsi neříkala,protože to nemáš zapotřebí a ostatní,si myslím,že Ti žíly trhat nebude,co oni si myslej,s tímhle se bojovat nedá.
Legišek je v pohodě,je tam s těma kobylkama,tak je spokojenej,
Moruš už vemínko paráda,
to budu ráda,až už mladej jí nebude dudlat,doufám,že jí nenapadne mu po těch šesti tejdnech mu to mlíko zase pustit.
Ale přemejšlím,jak pro něj dojedeme,asi Moruš brát nebudu
,protože on by mohl zkoušet po tý cestě se furt napít,
pořád by asi špekuloval,jak to udělat,
tak spíš raději vezmu Monďáska,
myslím,že to bude lepší.
Akorát nevím,jestli mi tam moc nezdivočí,protože tam bude fakt jen ve stádě s koňma a s lidma moc do styku nepřijde,
no budu doufat,že základ jsme mu dali dobrej,a že přijde,až si pro něj přijedeme.
Zdravím vás, Lucí to je hrůza. Mně se stalo podobné před 3 týdny. Přišel mi dopis z VZP, že dlužím za pojištění něco kolem 25 tis.+penále. V dopise byl tel.kontakt, tak jsem tam hned volala, abych zjistila, v čem je problém. Nenahlásila jsem jim, že jsem zkončila školu a nastoupila na mateřskou. Potvrzení o mateřské jsem jim hned druhý den dodala, školu ještě ne. Ale paní, co mi to pomáhá napravit, je moc ochotná a všechno mi odpustí. Hlavně, že jsem jim to dodala a nepostoupilo to do řízení
Já se byla včera projet s Punťou, trochu mi nahodil strach. Jeli jsme se projet do vedlejší vesnice, do vesnice vede ale prudký kopec. Ten jsme v pohodě vyjeli, pokochali jsme se, ale když jsem chtěla jet zpátky, jaksi mi nedošlo, že vozík moc dobře nebrzdí a jízda z toho kopce by byla nebezpečná. Tak jsem musela zvolit variantu jet domů jinou cestou přes tři vesnice po silnici. Ale jak naschvál za námi jelo auto s prázdným plechovým vozíkem a na silnici samá díra. Jak vozík na té silnici rachotil, tak jsem se lekla já i Punťa a nacválal si a chtěl před tím utéct. Ale podařilo se mi ho zastavit. Bohužel nepřicházelo v úvahu, aby nás auto předjelo, tak za náma rachotil tři km než odbočil... Ruce jsem měla vytahaný jak nevím co
Jejda,Míšo,to mušelo bejt strašný,to já bych měla prdýlku sevřenou,že by ani vlásek neprošel,
nám se tohle stalo nedávno na mostě,tomu známýmu s tou frísulí,přecházeli jsme most a chlápek v autě proti nám nemohl pár minutek počkat,že jo,no a měl za sebou vozejk malej,ale v něm nějáký železo či co,no a na tom mostíku mu to hnusně zarachotilo,zrovna,když tam projížděla ta frísule,ona i když je opravdu milionová,tak se taky docela lekla,já nevím,kam furt ty lidi chvátaj,prostě za každou cenu se někam narvat,i když tutově dědek věděl,že udělá nějákej problém,tak se tam s tím autem musel nacpat.
No po pravdě jsem měla prdýlku staženou Já ho mám naučeného, že když jede auto, tak musí zastavit.Protože loni při chůzi kousek po silnici na plavení mi útočil na auta(chtěl na ně skákat).Tak jsem ho to naučila, aby byl uklidněnej a věděl, že to auto jenom projede.Postupně to zase odbourám to zastavování.
Ale jak neviděl dozadu a pořád to rachotilo, tak se bál, protože nevěděl, co to je. Byla to blbá náhoda. Ale jak jsem psala, že je naučený zastavit, když jede auto, tak se s ním občas zasměju. Stačí, že slyší, že jede auto, tak to je najednou ukázkové zastavení na místě bez hnutí Minule jsem zas jela taky kousek po silnici a chlap jel zamnou v klidu v autě. Předemně neviděl, tak jsem mu ukázala, že mě může předjet a on jako že děkuje zatroubil
joo někdy to je na silnici peklo.....
malý ostravský sloník umřel....a já mu tak fandila...bobek malinkej, teď už mu je ale líp
http://www.novinky.cz/domaci/232675-sloni-samecek-narozeny-v-ostrave-uhynul.html
Já jsem si to myslela,že nevydrží,chudák byl už odmala takovej špatnej....
No,Míšo,aspoň se koník naučí,že sice to troubení je nepříjemný,ale je to jenom zvuk a jemu se nic nestane.
Horší by bylo,kdyby zatroubil náklaďák
,od jisté doby je opravdu nesnáším.
Včera Jára s Monďáskem trochu poskákali,ale nic moc
,on by potřeboval trénovat vícekrát v týdnu.
ty jo Jaru, tak Fous mě teda rozřechtal taky....náhodou na to že netrénují tak často jím to spolu moc jde...jsou to šikulové
náš Čmouda CHCETE MĚ
luci nezajímalo by tě tohle???
http://www.koheilan.eu/3_straw/index.html
Ahojky!!!
Tak já dneska trochu fofr.
Jinak Usince jsem píchla kolem poledne ATB, ale koza se mi trochu mrskla jak jsem zapíchla jehlu, takže ji to pa více krvácelo. Nechávám ji hodinkou ještě doma, než jde ke koním a přijdu a ona takový proud krve po prdeli zaschlý, že jsem musela vzít hadici a zadek ji umýt. Taky si přes to mrskla ocasem, takže ten měl taky červený pruh. No a omyla jsem nožišku, rozmočil se trochu strup, tak jsem to zkoušela ještě promáčknout, aby šel hnis ven.
Myslela jsem, že je to jen stroupek a ono se to celé otevřelo, vymačkala jsem zbytek hnisu a tam díra jako kráva, že bych tam strčila dovnitř prst. Vypláchla jsem to Betadinou a vet říkal (konzultace po telefonu),... že je to výborné, že ATB to budou hojit zevnitř. Hlavně to proplachovat a větrat, naštěstí je kosa a nejsou hmyzáci..stejně za to podle mě můžou nějaké mrchy, co ji tam zavlekly infekci. Ale nožka splaskla a je skoro jako ta druhá. Bude to dobré...uf.
Tak to přeji hezkou vyjížďku. Já jedu dopoledne do Ostravy pracovně, ale jedu vlakem, , protože naši potřebují auto. Takže cestou hodím Usu u koní. Ještě ji musím před tím píchnout. Ale jak jsem ji teď večer přivedla, tak jsem to ještě propláchla betadinou a vypadá to dobře ta nožička.
No supééér,to jsem ráda,že se to hojí.
My byli včéra v těch zahradách,bylo tam krásně,ticho,nádhera.
Závidím docela ty vyjížďky, ale třeba budeme jednou zase taky trochu vyjížďkovat..musím doufat.
Jinak já si dnes zažila šílený šok a hrůzu.... klepala jsem je ještě dvě hodiny....
Měla jsem být na 12 v Ostravě na jednání, takže jsem si říkala, že Use píchnu ATB, vyčistím, nechám ji odpočinout a pak ji sebou vezmu a cestou ji vyhodím u koní a vedle je nádraží.....
Naši totiž potřebovali dnes auto, takže jsem jela vlakem.
No tak jdu vypucovat holčí, uvázala jsem ji za stájí, nataženou stříkačku a tak teda že píchneme. Dávám ji na úvaz úplně na krátko, aby se moc nemlela. Jenom ona už ví, že bude včelička, takže už pochoduje a bojí se píchance..byla na injekce vždycky bábovka, to dneska už je zlatá. Kdysi to byl divoký mustang, jak viděla jehlu! Na všechno je hodná, jen injekce..to byl vždycky výkon ji naočkovat třeba. Ale do toho zadku jsem ji už jako malou se naučila píchat ATB a nikdy nebyl problém. Vet mě naučil kde přesně, člověk jen musí získat jistotu a tu prvnotní odvahu.
Takže jsem oddělila jehlu, pohladila po zadku, Usa už tuší chuděrka, že to přijde a flink ji tam. V pohodě, jenom ona si udělá krok dopředu, dozadu..prostě se zavrtí......ta jehla tam trochu se zavrtěla....
Ale Usa se uklidní, já napojím stříkačku a pomalu hezky to vpravím do svalu. Promasírovala jsem to a jdu dát stříkačku do stáje na okýnko a najednou se Usa začala rvát, zmítat, tohle dělávala jen jako mimino, dnes už na úvazu je v pohodě,. Tak jsem ji odvázala a ona se začala vzpínat, házet hlavou, podlamovaly se ji nožičky. No strašné scény, vypadala na totální kolaps, třásla se, házela hlavou, nemohla jsem ji pustit, to by se umlátila nebo někde vyvalila plot....prostě byla totálně smyslů zbavená. Snažila jsem se ji držet jemně, aby se mi třeba nepřevrátila, jak se vzepjala. Já neměla u sebe telefon, ležel doma v kuchyni.
Takže jsem ji musela nějak dostat do stáje, chodila po zadních, mlátila kolem sebe hlavou..no vlekla jsem ji na vodítku za stáj, pak se bála dovnitř, jakoby byla světloplachá, já nevím. Nakonec se mi podařilo ji dostat do stáje, zavřela jsem hned dveře a chvíli ji ještě tam držela, až jsem viděla, že sebou tolik nemlátí už a pak jsem urychleně běžela pro mobil a cestou zpátky už vytáčela veta. Z hrůzy se dvakrát úplně pokadila chuděrka.
Okamžitě to naštěstí zvednul...tak jsem mu vynervená vykládala co se děje a co mám dělat! že nevím co se stalo! Prý se to tak dvakrát třikrát za rok stane, je to reakce, kdy se nějak napíchla nějaká céva , jak se tam trochu pohnula ta jehla a ten Norostrep šel třeba částečně přímo do krevního oběhu!!! . No že se mám uklidnit, že to během půl hodinky úplně přejde, že je to reakce a občas se to stane i vetovi, že se koník někde mrskne. Že už viděl i větší reakce a vypadá to děsivě, ale mám být v klidu. Za chvíli se Usinka uklidnila, byla u mě přilepená, hladila jsem ji, a za chvíli už chtěla papat seníčko .
Nechala jsem ji doma tím pádem, šla jsem se oblíknout a jak jsem šla na vlak, tak jsem ji ještě měla ve stáji, ale byla už v pohodě, stála vzadu ve stáji a odpočívala. Naši ji asi po hodince pustili do výběhu.
No ve mě by se krve nedořezal, byla jsem na prášky! Měla ATB na 7 dní, dnes to bylo po 6, ale nemám už ji to zítra píchat, když ta nožička už vypadá moc dobře.
No já se klepala normálně ještě v Ostravě..... fuj! Kdyby mi někdo řekl, že se tohle může stát! jsem ji píchala ATB už tolikrát do zadku a nikdy se mi tohle nestalo. Kdysi jak měla přefiknutou tu šlachu jako mladinká, tak jsem ji píchala snad 14 dní, nebo jak si napíchla zadek na kůl, když hodila salto..to jsme ji měli doma asi 14 dní a přelítla koza plot a nevyšlo ji to...
No prostě píchala už jsem ji mnohokrát ATB do zadku a nidky mi nikdo neřekl, že se tohle může stát! Já se klepu ještě teď, když to píšu..fuj. Jestli ji budu muset ještě někdy píchat ATB, tak se budu děsně bát! No ze mě by veterinář asi nebyl....
Ježkovy voči,Lucí,no to mi povídej,to já bych vůůbec netušila,co se děje,tý bláááho,
to musela bejt situace fakt děsná,
tak snad už je to dobrý
,asi se fakt trochu těch ATB dostalo do krve.
Takovouhle pomerančovou skládku jsme objevili na minulý vyjížďce.
JJ, už je v pořádku, kolem 4 jsem ji hodila ještě do večera ke koním...chudáci čekali, takže byli rádi. A teď jsem ji hladila nožičku a hezky se to hojí. Papá ve stáji seníčko, protože tady prší, tak jsem ji to nemohla dát ven, ale má otevřeno. Mp bylo to strašné. To má člověk srdce v krku a vypadá to normálně, že ti kůň umře..no děs!
Panečku, tolik ovoce!!!!
Kdybyste někdo náhodou sháněl krásnou sulku na koně velikosti hafling,hucul,ale vejde se tam i menší ČT,tak se přihlašte,kamarád to dává pryč za pouhých tisíc korun českých.
Fotku bohužel nemám,ale ta sulka je opravdu moc pěkná,viděla jsem jí včera a fotyho přístroj jsem neměla u sebe.
Tak to je super,Lucí,že už je to dobrý
,to je jasný,úplně se vžívám do Tvý situace,taky to vždycky s koňma prožívám,fuj,já si teda koně píchám sama na chřipku a tetanus,a to se muším zeptat doktora,jestli se tohle může taky stát u toho...
Ale snad néé,a jestli jo,tak už jim to radši sama píchat nebudu,ale doteď žádfnej problém nebyl.
No jo,ale Tys taky psala,že jsi to kolikrát píchala a nic a najednou tohle
,viď,to se člověk vyděsí úúplně maximálně.
JJ, já už ji kolikrát píchala ATB, nikdy jsem nevěděla třeba, že se tohle může stát! No já byla vyděšená, klepala jsem se jak ratlík a ještě dvě hodiny mi bylo fakt blbě z nervů.....vypadalo to hrozně, jak se potácela po výběhu, vypadalo to, že úplně snad zkolabuje, mlátila hlavou jako když třeba je světloplachý kůň, no prostě strašné stavy a já ji držela jak to šlo a nehodlala ji pustit, protože to by se kdoví kde pomlátila, klidně by vlítla do plotu, do ohrady nebo do stromu. Jen dostat pak do stáje byl výkon.
Ty bláho, to sis zažila Lucí, já tedy nepíchám, mám strach. Ale veterinářkou bych být chtěla
Jaruš to je pomerančů Když bydlela babi na moravě, vyprávěla, jak to tam chodí. Myslela jsem, že mě omejou...Traktorem rozjíždějí nevhodné papriky, saláty, apod. Co všechno vyhodí, jen proto, že to nemá požadovaný tvar a velikost
Já viděla na vlastní oči na poli cibuli, saláty, mrkve,atd. loni v Semicích. Taky jsem si tam byla tajně nakrást za tmy
Jinak malá má třetí den neštovice, tak si toho sluníčka teď moc neužiju. Jsem s ní doma a kolem 18hod. jedu s malou ke koním, kde je schovaná v baráku s babičkou nebo po úplném zalezení sluníčka se jdeme projít, třeba vyvenčit psy... Držet jí doma je nadlidský výkon. Dítě které vyrůstá od narození venku s pohybem...
Jéjej, to je nepříjemné s těmi neštovicemi. Tady to loni mělo spousta dětí. Bylo to jak epidemie...
.
jinak tady je krásně, Usince jsem dopoledne udělala přední kopýtka a pak jsem je udělala ještě Bendovi a zítra asi budu dělat zadky
Jo a koukali jste na hokej! Hnus velebnosti! Rusáci pitomí..... aspoň se kluci nedali a dali jim na prdel za ty sprosťárny!
Lucí,ta sulka by určitě Bendíkovi byla velká,je to opravdu udělané výškově na huculy,haflingy a i ČTčko by se tam vešlo v pohodě,protože to má dlouhý oje.
Míšo,to je mi Lucinky líto,
Jarča měla neštovice asi v devíti letech,hele,a to je to samý,doma jedině přivázat.
Jára byla včera v oddíle,tak my s Oldou jsme jeli na chvíli ven,bylo to opravdu jen na 2 hoďky,protože zase tam pak v jednu odpoledne musela mít dovezeného Monďáska,no bylo to včéra takový hektický,z hokeje jsem viděla posledních asi 15 minut,ale stálo to za to
,klucí to těm Rusákům nandali,
to byla parááááááááda.
Tady jsme se rozdělili,Pierot jsde doprava a já s Moruš doleva,koně se pak několik minut vůbec neviděli.
Jenže Moruš tohle odloučení vůůbec neřeší,
kdežto Pierotovi se ztratí kobyla z očí a už to začne,řehtá,kadí,úplně měl podělaný nohy,jak se za těch 5 minut vykadil asi 2 x,spocenej byl jako blázen,no hrůůza,
ale já jeho neřeším,já mám hroznou radost z Moruš,že tohle nedělá a poslušně a vcelku opravdu i ochotně od koně jde a nevyvádí takhle.
Tady se vynořil a to už pak,jak uvidí kobylu,tak se uklidní.No,aspoň že tak.
Tady je už Jára v oddíle,měla na ježdění frísuli,tak se docela svezla.
Tady už Monďásek se popásá a čekáme,až holky dojezděj a jde taky jezdit.
Ahojky kochandy,
tak my jsme víkend taky zvládly....vyjíždka byla fajnová...jela jsem teda s Rozíí jen na místo srazu a tam jsem pak čekala než se vrátí z vyjíždky, to by už na Rozíí bylo moc......čekala jí pak přeci jen ještě cesta domů.....jinak fakt paráda, počasí bombové....asi jsem měla i malinký úpal, protože mi večer nebylo vůbec dobře
fotečky určitě nějaké dodám, jen co je kamarádka stáhne
Lucíí, fujjj ty máš teda poslední dobou zážitky.....já bych teda asi pěkně spanikařila, nevěděla bych co dělat....fujky
hlavně že jste to holky ustály a je vše O.K.
Jaru, krásné fotečky, Jarušce to na tý frízuli moc sluší...tý jo takových pomerančů....hned bych si dala
včera koníci odpočívali, tak šli hamkat pampelišky
nejprve pořádně uválet
No jo,slisovaný pampelišky chutnají líp.
Dneska jsem si půjčila Monďáska a asi ho budu brát Jarče častějc,
moc příjemnej a šikovnej koník.
Tady už jsme ve vodě,
Monďásek pozoruje na druhým břehu chlápka,kterej tam seká křoviňákem trávu.#
Já jsem ten princip toho pěstitele taky nepochopila,holky,z toho si nic nedělejte,těm pomerančům některým opravdu nic není...
A tahle cibule je úplně k normální spotřebě,akorát nemá rozměry jako pomeranč,ale nic jí taky není...
No ale tady jsem opravdu skoro zaplakala,
protože kdybych na tuhle skládku bývala přišla dřív,tak se koníci pěěkně nabouchali,teď už to mrkev připomíná jen vzdáááleně...
Tady na nás na cestě koukal tenhle utečenej pes,
jsem nevěděla,co bude dělat,naštěstí stál jen do tý doby,co jsme stáli my,jak jsme se rozešli,tak zdrhnul.
A tady už se Monďásek pěkně nacpal,zasloužil si to,byl na vyjížďce moc hodnej.
Jeho člověk nemuší ani držet,pověsíš vodítko na hrušku a Monďásek se pase sám.
teda Jaru, tak to je síla.....asi má někdo nadúrodu......mrkve je teda fakt škoda....možná bych si nabrala i nějakou tu cibulku....pomíky bych asi neriskovala, ale cibul, proč ne.....teda fakt hrozný....
Mondíkovi, ten western, taky moc sluší
za naší ohradou žlutá smrt...
žlutá smrt...to proto, že nejsem na nic tak alergická jako na řepku....a oni nám tam nasejou celý lán.....taky mi smrdí a nevím celkově nemám řepku ráda......vždy mi ráno stačí si vzít prášek na alergii a je klid, ale co se řepky týče asi by nepomohlo ani plato prášků.......je asi víc agresivní...a pak se těším na lípy...to je to samé......
jo fotky s řepky jsou efektní, ale já je ráda nemám. lituj majitele polí po nájezdu fotekchtívých jezdkyň na koních já se radši nechám vyfotit ve slunečnicích
tam jdu mezi řádky a nenadělám škodu a nemám pak všechno žlutý od pylu