Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2011 20:41
werča

XXX.XXX.228.59

Dobrý večer,potřebovala bych radu...sháním dobré a kvalitní kloubní preparáty..prosím o Vaše skušenosti a rady...předem moc děkuji.....:-)

6.5.2011 09:07
petralyskova

XXX.XXX.53.228

My dáváme jednou ročně Gelapony Arthro Biosol a spokojenost. Máme lehoučkou artrózu v kyčelním kloubu a v zimních měsících mi koník né že by zrovna kulhal, ale chody byly takové nepravidelné. S tímhle přípravkem to bylo OK. Taky mi byly doporučeny omega 3 mastné kyseliny, což má třeba rybí tuk (Dromy, rybí tuk zbavený zápachu). Mám v plánu to vyzkoušet, nezkoušel někdo? Je to prý dobré takřka na vše :).

6.5.2011 10:45
werča

XXX.XXX.228.59

petralyskova napsal(a):
My dáváme jednou ročně Gelapony Arthro Biosol a spokojenost. Máme lehoučkou artrózu v kyčelním kloubu a v zimních měsících mi koník né že by zrovna kulhal, ale chody byly takové nepravidelné. S tímhle přípravkem to bylo OK. Taky mi byly doporučeny omega 3 mastné kyseliny, což má třeba rybí tuk (Dromy, rybí tuk zbavený zápachu). Mám v plánu to vyzkoušet, nezkoušel někdo? Je to prý dobré takřka na vše :).

náš koník totiž tedka má nesjspíš výron,vet sám neví... v úterý přítel koně zaváděl domu a uklouzl a v středu ráno měl koník nateklou nohu,volali jsme veterináře a ten mu tedka pýchá antibiotika...Jenže při každém kroku koni lupe v nohách,ne jenom v té nemocné.Vzali jsme si koně z hrozných podmínek,je mi 11 let a máme ho 4 týdny.......
Myslela jsem že vyzkouším alavis.......:-)

6.5.2011 12:00
klawdie

XXX.XXX.94.254

ted se mi do ruky dostal Hyalchondro EC plus -hyaluron-chondroitin-komplex s manganem a vitamínem E- pro zdravý pohybový aparát všech kategorii koní.
Vet to chválil.

http://www.bioveta.cz/cs/veterinarni-divize/pripravky/novinky-pro-kone-a-velka-zvirata/hyalchondro-ec-plus-doplnek-vyzivy-pro-kone.html

6.5.2011 13:19
pilgrisek

XXX.XXX.66.171

Kde se dají sehnat ty omega 3 mastné kyseliny nevíte někdo?? Je to v tabletkách nebo v oleji?? Dává se to koni jako normální doplněk krmiva pořád nebo třeba jako ty vitamíny na klouby jednou za rok???:-) Občas máme taky problémy s kloubama - když mu jednou za rok nebo tak koupím nějaký přípravek zase to vymyzí ale přece jenom to není nic přirodního nebo tak...

6.5.2011 13:22
petralyskova

XXX.XXX.53.228

pilgrisek napsal(a):
Kde se dají sehnat ty omega 3 mastné kyseliny nevíte někdo?? Je to v tabletkách nebo v oleji?? Dává se to koni jako normální doplněk krmiva pořád nebo třeba jako ty vitamíny na klouby jednou za rok???:-) Občas máme taky problémy s kloubama - když mu jednou za rok nebo tak koupím nějaký přípravek zase to vymyzí ale přece jenom to není nic přirodního nebo tak...

www.dromy.cz

6.5.2011 13:49
avelanc

XXX.XXX.92.19

Zdravím. Asi už po milionté řeším lupání v kloubech u sedmileté kobylky. Všichni víceméně říkají neřešit, ale slyším, jak se jí to zhoršuje. Má to ve všech nohách a snad i ve více kloubech.. Máte někdo zkušenosti s tímto gelem na podobný problém? http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-anglie-western/159-mineralni-a-vitaminove-doplnky/4847-gela-pony-arthro-biosol-2000-ml/ Přemýšlela jsem nad alavisem, ale je hodně drahý na to, jak vydrží krátce (kamarádce při doporučeném dávkování cca 14 dní). Ten gel jsem propočítala, že by nám měl dát na necelé dva měsíce...
Díky

6.5.2011 14:04
kenebi

XXX.XXX.245.29

Ahoj, presne tohle je nas problem. Jednoho krasneho dne z jara jsem "slysela" jak muj valasek chodi. Nikdy pred tim tohle nemel. Co krok to krupnuti snad ve vsech kloubech na nohach. Jsem z toho nervozni, byl u me vet, chtela jsme at udela rtg a rekl, ze je to bezne.Ted dobirame lecbu z Farnamu a uz mam objednany Gelapony Chondro. Taky mi vsichni rikaji, at to neresim, ze kun roste a svaly a kosti se vyjijeji rychleji, nez vazivo. Jenze je to cim dal hlasitejsi i po te kure z Farnamu. Rekla jsem si, ze tomu dal pul roku a jestli se to nezpravi, tak mu snad necham napichat Bohren. A to ma teprve 4 roky a jeste ani poradne nejezdime :-(

6.5.2011 14:04
petralyskova

XXX.XXX.53.228

Jak už jsem psala o pár příspěvků výše - s tímhle přípravkem mám zkušenosti dobré. Mému koníkovi taky loupe v kloubech, během užívání Gelapony Arthro Biosol se to trochu zlepšilo (ale loupání nepřestalo nikdy, jen se trochu zmírnílo), ale cca měsíc po ukončení podávání loupem zase vesele dále jako předtím. Mému koníkovi loupe v kloubech, když není rozhýbaný. Např. když déle stojí a pak se rozejde, atd. Teď jsme přešli na pastevko, takže doufám, že nám proti loupání trochu pomůže, přece jen je koník téměř pořád v pohybu.

6.5.2011 14:18
werča

XXX.XXX.228.59

jak jsem řikala tak toho konika mam 4 týdny ale začlo to tedka při tom úrazu nemůže bejt rozhozenej nějak těma injekcema?? koník je jinak celý den venku a na noc jenom v boxe,tedka se snaží z něj dostat ale kvůli antibiotikům nesmí na sluníčko....s alavisem mam skušenosti hodně dobré u psa... tak ho skusíme na konika...

6.5.2011 14:26
kenebi

XXX.XXX.245.29

Myslim, ze tim Alavisem nic nezkazis. Ale nepodavej klasicky Alavis, hodne lidi ted doporucuje tenhle http://eshop.alavis.cz/alavis-triple-blend. Mrkni jeste na diskuzi na equichannel, tam jde toho taky hodne vycist.

6.5.2011 14:29
petralyskova

XXX.XXX.53.228

kenebi napsal(a):
Myslim, ze tim Alavisem nic nezkazis. Ale nepodavej klasicky Alavis, hodne lidi ted doporucuje tenhle http://eshop.alavis.cz/alavis-triple-blend. Mrkni jeste na diskuzi na equichannel, tam jde toho taky hodne vycist.

Jenže Alavis je tuším analgetikum (???), takže se spíš může stát, že místo řešení problému jej zakryje a po vysazení Alavisu budete tam, kde jste byli...

6.5.2011 14:30
avelanc

XXX.XXX.92.19

Tak tak, taky jsem četla, že alavis tlumí bolest, což je dost nepraktické při léčbě... Člověk neví, jestli se koni pomohlo nebo se jen zamaskovala bolest...

6.5.2011 15:08
krissta

XXX.XXX.88.253

Alavis jako takový bolest netlumí. Bolest tlumí MSM, takže i přípavky, které ho obsahují. Na to je potřeba se dívat, v některém aAlavisu je, v jiném ne---stejně jako u jiných přípravků. Jinak obecně přípravky od Gelapony jsou kvalitní. Lupání v kloubech může mít mnoho příčin- určí se to většnou z RTG. Někdy to může být opravdu jen růstem, jindy může být příčinou i artróza. Artróza není jen onemocnění starých koní, ale může postihnout i relativně mladé koně ve sportu, po úraze, přetěžované, nebo ze špatných podmínek (špatná výživa)....

6.5.2011 15:49
viginka1

XXX.XXX.94.4

avelanc napsal(a):
Zdravím. Asi už po milionté řeším lupání v kloubech u sedmileté kobylky. Všichni víceméně říkají neřešit, ale slyším, jak se jí to zhoršuje. Má to ve všech nohách a snad i ve více kloubech.. Máte někdo zkušenosti s tímto gelem na podobný problém? http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-anglie-western/159-mineralni-a-vitaminove-doplnky/4847-gela-pony-arthro-biosol-2000-ml/ Přemýšlela jsem nad alavisem, ale je hodně drahý na to, jak vydrží krátce (kamarádce při doporučeném dávkování cca 14 dní). Ten gel jsem propočítala, že by nám měl dát na necelé dva měsíce...
Díky

my dáváme Alavis, ano je to sice drahá přípravek ale velké dávkování je tam pouhých 10 dni potom se dávka snižuje snad na polovinu a něco... my ted dáváme Alavis Triple blend kde je ta menší dávka 3 odměrky a vydržet by to mělo snad necelý 2 měsíce. Cena je sice vysoká ale hodně nám to pomohlo... my to teda používáme na šlachy ale všeobecně Alavis MSM v olomouckém bukefalu stojí 690kč a ten Triple blend stojí 790kč, ale Opravdu z mích zkušeností toto mohu doporučit, dáváte to koníkovi cca půl roku v kuse potom to vysadíte a máte klid.Alespon u nás to takto funguje:)

6.5.2011 15:51
werča

XXX.XXX.228.59

děkuji moc za rady..co nejrychleji alavis nasadíme....

Přidejte reakci

Přidat smajlík