Chceme teď koupit na koníka chomout a doslechla jsem se že nejlepší je zajet do polska prý mi to vyjde levněji když chci koupit celý. Chomout budu kupovat podle druhého, který budu mít půjčený a sedne mi na koně, ale naprosto nechápu rozměry náhřbetníku. Dívám se totiž na prodej chomoutů atd. abych se trošku orientovala v cenách až zbytečně nepřiplácím a narazila jsem na náhřbetník a jsou tam různé velikosti: Al 70mm, MS 70 mm, Al 90mm, MS 90mm a naprosto nechápu co to je.. tedy myslím si že je to šířka toho pásu, ale teď fakt nevím jaký mám koupit na svého koně. Mám ČT. je asik 160 cm vysoký a trošku kulatější možná trošku podobný haflingovi. Nemohli by jste mi prosím poradit jaký náhřbetník by na něj měl padnout nebo jeslti jsou jetště nějaké jiné velikosti? Nechci si tam pak připadat jak blbec až na ty prodavače budu koukat a nebudu ani vědět co vlastně chci a ještě jak velká by měla být asik podpínka? V tomhle se fakt moc neorientuju a připadám si fakt blbě, že to nevím, ale nikdy jsme se moc o tah nazajímala a tak vůbec nevím jak to má na konic vypadat
Řekla bych, že záleží, co budete tahat. Jestli něco lehkého, tak stačí asi ta 70tka, jestli chcete občas odtáhnout nějakou kládu, či prostě něco těžkého, tak je lepší ten širší. Nezařezává se. Nevím, jak je to s podpínkou, ale řekla bych, že jsou jen dvě velikosti. Na malá plemena a na velká plemena... Třeba jsem vám trochu pomohla
A jsou ty náhřbetníky i různé dlouhé nebo jsou všechny stejné? Vím že se to ná nastavit, ale myslím že tam není zas tak moc velké rozmezí a tak si myslím že na chlaďase a na teplokrevníka by měla být jiná délka ne? Ale děkuju asi půjdu do té 90 protože byla bych fakt nerada kdyby se mu to zařezávalo a ještě mi to podřelo koně.
Tak s tím nemohu souhlasit. Já jsem pořizovala vloni postroj v Polsku, je velmi kvalitní, byl levnější o několik tisíc v porovnání s tím, co po mně za srovnatelný výrobech chtěl výrobce český. Stejně, jako u nás, záleží na výrobci. I v ČR jsou věci kvalitní a šmejdy. Změřila jsem sedláři koně, poslala e-mailem obrázek a postroj pasuje.
No já chci ten postroj koupit na trhu v Žorech.. myslite že tam jde sehnat i nějaký kvalitnější? nechci aby se mi na koni hned rozpadl. Nechci postroj používat moc aktivně mám spíš jezdeckého koně, ale občas potřebujem z lesa vytáhnout nějaký strom a taťka by rádši jezdil ve voze než na koni takže ten kůň půjde třeba 3 až 4 krát za měsíc tahat, ale jinak ho spíš chci využívat na ježdění, tak si myslím, že nepotřebuju zrovna nějaký nejdražší postroj. Znáte nějakého výrobce, který má docela kvalitní postroje a dá se v Žorech od něj ten chomout koupit? Moc si nedokážu představit jak to tam vypadá a jeslti tam jsou i kvalitnější věci, ale hodně lidí mi říkalo že se tam dá koupit docela slušný chomout za dobrou cenu tak to chci risknout a mrknout se tam, ale nerada bych jezdila zbytečně je to přeci docela dálka. Nejhorší je spíš to, že já nepoznám jestli je kvalitní nebo není, neporadili by jste mi nějaké znaky na co bych se měla tak koukat?
já tam osobně nebyla ale nechala jsem si koupit náhradní pobočáky a hned při prvním využití se nám potrhaly švy.
musela jsem nechat přešít u sedláře a ten se mi navíc vysmál že to není kůže ale ta lisovaná papírovina.
takže prostě šmejd.
radši jsem si nechala našít postroje u sedláře tady u nás a mám poctivou práci a výrobek.
s jakou cenou tak počítáš?
No já mám pobočáky svoje sice starší ale řekla bych že dobře zachovalé a je to tlustá kůže. No a chomout tady se dá sehnat okolo 3000 tak počítám asik okolo 2000 ale možná i víc.. fakt vůbec nevím jak to tam je s cenama, ale kamarád dřeba koupil podušku za 500 což je hodně dobrá cena tak uvidím Jedu tam taky hodně ze zvědavosti nikdy jsem tam nebyla tak bych to chtěla okouknout a taky se mrknout na koníky co tam mají protože miluju begánky jsou to moc pěkní koňové
kovbojka
napsal(a):
No já chci ten postroj koupit na trhu v Žorech.. myslite že tam jde sehnat i nějaký kvalitnější? nechci aby se mi na koni hned rozpadl. Nechci postroj používat moc aktivně mám spíš jezdeckého koně, ale občas potřebujem z lesa vytáhnout nějaký strom a taťka by rádši jezdil ve voze než na koni takže ten kůň půjde třeba 3 až 4 krát za měsíc tahat, ale jinak ho spíš chci využívat na ježdění, tak si myslím, že nepotřebuju zrovna nějaký nejdražší postroj. Znáte nějakého výrobce, který má docela kvalitní postroje a dá se v Žorech od něj ten chomout koupit? Moc si nedokážu představit jak to tam vypadá a jeslti tam jsou i kvalitnější věci, ale hodně lidí mi říkalo že se tam dá koupit docela slušný chomout za dobrou cenu tak to chci risknout a mrknout se tam, ale nerada bych jezdila zbytečně je to přeci docela dálka. Nejhorší je spíš to, že já nepoznám jestli je kvalitní nebo není, neporadili by jste mi nějaké znaky na co bych se měla tak koukat?
Tak jestliá v Žorech, tak tam jezdí právě ten sedlář, co jsem od něj ten můj postroj koupila. Byla jsem si tam pak ten postroj vyzveednout. Má i své webovky. www.rymarstwo-nowak.pl