Přidám sem odkaz, co mi poslala majitelka Stuarta - http://artlachova.rajce.idnes.cz/Stuart_a_Lucka/
Má se viditelně dobře, potrhlík, tak mám radost .
sally
napsal(a):
Přidám sem odkaz, co mi poslala majitelka Stuarta - http://artlachova.rajce.idnes.cz/Stuart_a_Lucka/
Má se viditelně dobře, potrhlík, tak mám radost .
Tak to je fain, že se tam u ní má dobře. Jak se říká, každý kůň má svého majitele.. Někdy to hold dýl trvá, ale oplatí se čekat
Bonit, to je pěkné Já měla náročný víkend. V sobotu jsem jela vrátit s Punťou dvojojku 13 km tam a zpátky jsem chtěla jít pěšky. Ale všude kolem hřmělo, byly blesky a začalo i pršet. Tak jsem tam Punťu nechala přes noc a jela domů autem. A včera jsem pro něj byla a šli jsme pěšky. Ale jsem tak unavená, hlavně blbá jsem si vzala špatné boty, takové ty skoro bezpodrážkové, tak teď nemůžu chodit
No, Punťa by to mohl jít ještě několikrát...
Jinak včera odpoledne to vypadalo na pořádný slejvák, apod. Pořád nic, pak jsem musela autem pro známou a cca 500 m od stáje lilo tak, že bylo 10 cm vody na silnici, do toho kroupy, blejskalo se, stěrače nestíhali, auta zastavovali, blikali varovkama, že jedou pomalinku. Vrátila jsem se ke koním a sucho, klid. Nic nepřišlo. Koukala jsem jako blázen
No, nachystaný, jak se to řekne. Jízdy a tahat už umí, kondičku má taky, že se jen tak nezapotí. Ale problém je s cizím prostředím a cizími koňmi. Tak se teď musím zaměřit na toto, jinak bych ho musela...
Tu dvojojku jsem musela už vrátit, potřebovali s ní taky už jezdit. Já můžu už jezdit u jedné oje...
no, doginka mala steniatka, mozno aj dvakrat podla cecikov, ale o nicom nevieme, my sme ju brali z jej rodnej chovatelskej stanice a ta ju zasa odobrala zo zlych podmienok, nejaky Nemec so Slovenkou ju mali pri Trencine a tam sa mala asi velmi zle, lebo my ju mame rok a stale sa zlakne prudkych pohybov, i ked je teda o milionkrat pokojnejsia, nez ked sme ju priviezli
bonita
napsal(a):
no, doginka mala steniatka, mozno aj dvakrat podla cecikov, ale o nicom nevieme, my sme ju brali z jej rodnej chovatelskej stanice a ta ju zasa odobrala zo zlych podmienok, nejaky Nemec so Slovenkou ju mali pri Trencine a tam sa mala asi velmi zle, lebo my ju mame rok a stale sa zlakne prudkych pohybov, i ked je teda o milionkrat pokojnejsia, nez ked sme ju priviezli
Bonit tak na fotečce vidím dva suverený, kteří jsou naprosto spokojení.
ahoj, nechcete někdo koupit vozovou uzdu? Opravdu nerada ji prodávám, ale je to už moje druhá a pokaždé zvolím špatnou velikost, jednou malá a teď zase velká ( mám křížence hafloše), lícnice jsou nám opravdu hodně dlouhé, je to spíš na chlaďásky. :) http://zvirata.bazos.cz/inzerat/10302572/Vozova-uzda.php
stalonek
napsal(a):
ahoj, nechcete někdo koupit vozovou uzdu? Opravdu nerada ji prodávám, ale je to už moje druhá a pokaždé zvolím špatnou velikost, jednou malá a teď zase velká ( mám křížence hafloše), lícnice jsou nám opravdu hodně dlouhé, je to spíš na chlaďásky. :) http://zvirata.bazos.cz/inzerat/10302572/Vozova-uzda.php
Sabči ženich, sice jen zprostředkovaně, ale hříbek by z toho mohl být krásnej!!!
Péti ten je fakt božíííí a kde teď vůbec Biskup stojí...tý jo ty groše...no teda pěkný ženich...tak držím pěsti
já teda letos Rozíí nechám odpočívat a budeme si užívat vyjížďky a tak, ale za rok chci zlusit znovu hříbáka a tatínek už je jasný....pán co měl před loni u sebe Streimíra tak má svého nového plemeníka je to norik Galán....když byl jako hříbátko byl strašně ošklivý, ale ted je to pán kůň....bohužel nemám žádnou foto
Bonitko, ta je fakt božííííííí krásná, plyšovoučká......já bych jí asi umazlila
misamarincova
napsal(a):
Ta je krásňoučká A jak je vysoká
Ženský, jestli někoho zajímají termíny závěrečných zkoušek v odchovnách, tak vím o Proseči a Dvorce. V Proseči to je 19.9.(tam budeme i my), 20.9. to bude v Dvorce. A 60-denní test v Tlumačově začíná 22.9., kontrolní je 21.10. a ukončení 22.11.
Míšo takže na posledních třech se budeš vyskytovat jo?
madow
napsal(a):
Péti ten je fakt božíííí a kde teď vůbec Biskup stojí...tý jo ty groše...no teda pěkný ženich...tak držím pěsti
já teda letos Rozíí nechám odpočívat a budeme si užívat vyjížďky a tak, ale za rok chci zlusit znovu hříbáka a tatínek už je jasný....pán co měl před loni u sebe Streimíra tak má svého nového plemeníka je to norik Galán....když byl jako hříbátko byl strašně ošklivý, ale ted je to pán kůň....bohužel nemám žádnou foto
Biskupa má letos Tlumačov v inseminaci: http://www.hrebcinectlumacov.wz.cz/biskup.htm
A Galán v akci tady : http://ancareh.rajce.idnes.cz/Pripousteci_story%2Cv_hlavnich_rolich_Galan%2CSibila%2CFlora/
Jj, Biskup je v inseminaci. Jsem zvědavá, zda se letos zadaří. Zítra by ji snad měl připouštět, tak uvidíme.
Bouřka v noci na sobotu tady byla celkem silná, že vypudila hříboše trochu nečekaně před termínem na svět. Kobyla vemeno bez mlíka, to začala tvořit, až se hříbě domáhalo. Ani jsem ji neměla zavřenou samu, což když čekám porod na noc dělávám, aby měla svůj klid a dost místa.
Tak jsem se tam ráno před dojením ani nebyla podívat - až po dojení na stáji slyším, že je tam nějaký rozruch, hřebec vydává divné zvuky a stojí tam u kobyly cosi malého...
... kobyla v pohodě, hříbě si před ostatními koňmi hlídala, na lidi v klídku, jako by to bylo x-té hříbě a ne první
Sally, krásná kobylka, veliká gratulace.
My byli ve čtvrtek před buřinou v rybníce
m i s i c k a
napsal(a):
Gratuluji Takže barvu má po tatínkovi ?
A je to hřebeček? To je super, že to kobylka sama zvládla v pohodě
Nejspíš bude barvou po tatínkovi, i když z toho můe být hermelínek, tatík má krk a plece samou bílou tečku , skoda jen že to na fotkách není viět
Ty hříbátka jsou všechny krásný
Včera jsem vzala poprvé z dohledu mámi malou Dorku(je jí 11měsící). Měla jsem obrovskou radost. Máma zůstala ve výběhu s druhou kobylou, jsou na sebe ve výběhu zvyklý a malou jsem odvedla rovnou asi 2km k vodě. Šla bez problému cestou necestou, příkopem, jen do té vody jsem jí nedostala. Čtvrt hodiny jsem jí přemlouvala a ne! Tak jsme šli zpátky. Za celou cestu ani jednou po mámě nezařechtala.
Za to před chvilkou jsem se vrátila od Punti Šla jsem ho vykoupat do nedaleké vodní nádrže. Sice je tam vstup zakázán, aby se neznečišťovalo okolí, ale za tu nádhernou přírodu to stojí.Ten celou cestu šel jak slimák,jako že kam ho zase vedu, jen co uviděl vodu, šel o krok napřed, vlítl do vody, lehl si tam a byl spokojený
Nějakou fotku dám později, až jí stáhnu...
bonita
napsal(a):
Ambrickama asa peknu usanku na kobus, velmi jej sekne
bonit jo už ju mám min. druhej rok. Nechávala jsem si je udělat na míru u jedné paní na jižní moravě. Je to taková vděčná pomůcka proti mouchám lezoucím do uší.
No koukám, že ta tvoje malá je pěknej sprintér s dlouhejma nohama. Jak se vlastně jmenuje?
Díky všem za gratulace, kobyle vyřídím .
Ano, hřebeček, škoda no... člověk nemůže mít všecko.
Barva konečná se neví, skvrnitý gen tam bude - dva bílé fleky u koulí, bílé kopyto od korunky pruhovatí a bělmo zřetelné... jak se to nakonec vybarví, ukáže čas. Jsem zvědavá na přelínání...
Bonit, kobylka roste jako z vody, Arwen je krásné jméno .
Tu naši macatici jsme dnes poprvé strouhali, padala mrška pořád . Amanda dostala první podkovy - ta čuměla, jak to čoudí při připalování a copak je to za vůni
ahojky,
tak u nás neprší a neprší...asi začnu tancem deště....všude se píše jak prší a u nás nic.....jooo dnes ráno asi 10minut chvíli kapalo a ted se mraky zase protrhávají......
Rozíí
fuuu, Rozi si teda vie vyhodit z kopytka u nas vcera rano burka, ale skor blesky ako dazd, ale aspon nieco poprsalo, ono sa mi to zdalo, ze to slo v takych pasoch cez krajinu, lebo sme sli potom poobede prec av lese boli useky totalne premozene a niekde boli iba tak sporadicky pokropene, ale aspon som nemusela polievat tu moju pidi zahradku
jéé Bonit, jak už malá hezky přelínává...je legrační
neee že by malý Scharon nevypadal legračně flek sem flek tam
dakujemeno, aj mne sa pacia tie jej chlpate radary
Ambricko, ja su na kobyle a foti to fotograf cili muj muzicek, a ano prezil, aj ked to niekedy vyzeralo, ze ma fakt na male
misicko, bude musiet do svetalebo mame jej otca a neviem si predstavit, ako by sme ich oddelovali pocas horovania
misicko, este som ju nedala do eteru, mame cas, ale ak by sa uz teraz nasiel seriozny zaujemca, je volna...tak vcera po dlhokanskej dobe som vysadla na zrebca-(nutno dodat, ze on nie je moj or, je muzickov, ja mam vysostne kobus, ktora mi plne a na 100% vyhovuje), no a vysledok bol uplne jednoznacny, ze ma z toho holomka skoro porazilo, nuz zacvalala som si aj vtedy, ked som akoze nechcela, ale co je horsie, dal mi hlavu dolu a ja som mala pocit, ze mi robi riadne hrby
ale on ma iba taky strasne silny zaber v cvale, no zasekla som sa v sedle a uzila som si jazdu a muz ma odfotil akurat v tom kritickom momente, ktory vam sem pre pobavenie, skratka, musim dat
bonita
napsal(a):
misicko, este som ju nedala do eteru, mame cas, ale ak by sa uz teraz nasiel seriozny zaujemca, je volna...tak vcera po dlhokanskej dobe som vysadla na zrebca-(nutno dodat, ze on nie je moj or, je muzickov, ja mam vysostne kobus, ktora mi plne a na 100% vyhovuje), no a vysledok bol uplne jednoznacny, ze ma z toho holomka skoro porazilo, nuz zacvalala som si aj vtedy, ked som akoze nechcela, ale co je horsie, dal mi hlavu dolu a ja som mala pocit, ze mi robi riadne hrby
ale on ma iba taky strasne silny zaber v cvale, no zasekla som sa v sedle a uzila som si jazdu a muz ma odfotil akurat v tom kritickom momente, ktory vam sem pre pobavenie, skratka, musim dat
To jsou teda koně s velkým K Zkoušeli jste je někdy vážit? Jsou to fakt obříci
kobus mala ako zrebna okolo tony, teraz sme ich odcervovali equimaxovymi tabletami, je ich tam 8 v tej 1 tube, jedna tableta na 100kg, tak kobyla dostala vsetkych 8 a zo zrebcovej sme 3/4 z jednej tablety dali malej potvorke a ostatok dostal Brego, okolo 800 kg mozu mat, mam tu vaziacu pasku, podla ej ich vazime, ak chces vediet nejakeho svojho kona, odmeraj mu dlzku obvodu hrudnika( v tom mieste, kde je podbrusnik) a ja ti mozem povedat pribliznu vahu podla pasky
bonita
napsal(a):
kobus mala ako zrebna okolo tony, teraz sme ich odcervovali equimaxovymi tabletami, je ich tam 8 v tej 1 tube, jedna tableta na 100kg, tak kobyla dostala vsetkych 8 a zo zrebcovej sme 3/4 z jednej tablety dali malej potvorke a ostatok dostal Brego, okolo 800 kg mozu mat, mam tu vaziacu pasku, podla ej ich vazime, ak chces vediet nejakeho svojho kona, odmeraj mu dlzku obvodu hrudnika( v tom mieste, kde je podbrusnik) a ja ti mozem povedat pribliznu vahu podla pasky
Měřila jsem valach, taky tou páskou jak píšeš, a měl podle ní 625 Kg.. Kobyla bude mít víc. Je jak tank široká.. Ji naschvál změřím
Ahojky,
Bonit, jízda paráda, jen ta fotka s hlavou dolů vypadá docela nebezpečně...ale ty jsi šikulka
můžu na malý oči nechat.....a mít místo a korunky asi bych byla první zájemce
je fakt úžasnááááááá
nám se veškerá voda vyhýbá až mě to i štve...trávu na krmení sečeme spíš už jako seno....v neděli koníci trochu pobourali ohradu a ted nám nejde opravit, protože ani kůly nejdou zarazit do zeme....vedro na padnutí teda spíše hrozný dusno....sice tu v pondělí pršelo...teda pokud se tomu dá říct pršení....asi deset minut cedilo jak když zatáhnou za provázky a všechno je dole....no jenže pak přestalo a už ani kapka......zeme to nestačila ani brát takže to zase teklo všude a za hodinu by nikdo ani neřekl že tu pršelo....je to špatný letos s tou vodou u nás, všechno se to zarazí o hory
pak všichni říkají (ti co jezdí z poza kopce) jak u nich lilo a jak mají zase plné sudy a tak a u nás se zalívá už vodou drahou z řádu, protože v nádržích a sudech není nic...grrrrrr
ani s Rozíí jsem ted dlouho nikde nebyla, opravdu pařáky a hlavně to dusno mě vždy odradí někam jet
Bonit, malá je fakt úžasná Jinak sis aspoň užila jízdu na Bregovi, fotky jsou pěkné
Příští víkend plánuji, že nechám nakovat Punťu, tak jsem na něj zvědavá Takhle se při trénování musím pořád ohlížet na kopyta. Na silnici vyjet jen když je má narostlé, aby bylo co obrušovat. Žádný plac na trénování nemáme a louky nejsou ještě posekané...
holky, mám prvně v životě nakovanýho Cipíska na předky, má je plošší. Je nakovanej necelý dva měsíce. Dost zakopává. Napřed jsem si myslela, že si musí na podkovy zvyknout, ale zakopává celou dobu a to tak, že div neupadne. Asi to není normální, že? kovář přijede v pondělí. Po telefonu jsem to s ním neprobírala, až v pondělí na místě.
Tak dneska by se konečně měla připouštět Sabča, tak snad se to tentokrát povede.
aluska
napsal(a):
holky, mám prvně v životě nakovanýho Cipíska na předky, má je plošší. Je nakovanej necelý dva měsíce. Dost zakopává. Napřed jsem si myslela, že si musí na podkovy zvyknout, ale zakopává celou dobu a to tak, že div neupadne. Asi to není normální, že? kovář přijede v pondělí. Po telefonu jsem to s ním neprobírala, až v pondělí na místě.
Myslím, že to normální není. Jestli párkrát zakopne, něz si na ně zvyknul, tak to to jo, ale měsíc po okutí. Předpokládám, že máš podkovy bez grifů..
ahojte, trochu nas posuniem, tak chlapecek tu mal zasa fesandu, vysoku tinkerlandu a panicka by chcela drum horse
Posouvám nás nahoru.
Dneska se mi povedlo vyblejsknout krásnou duhu!!!
Včera jsem na ultrazvuku viděla malinkatý Sabiňátko-Biskupátko - mám velikananánskou radost!!! Jupíííííí!!! Takže, když všechno dobře dopadne, tak v květnu 2012 se narodí dlouho očekávanej hříbeček.
misamarincova
napsal(a):
Dneska jsem celý den doma, protože to vypadalo, že na malou něco leze...Tak jsem se nudila a projížděla Chlaďásky od počátků...Zajímavé počtení, hlavně jak se postupně vyvyjíme, měníme
Jj, vývoj je hezká věc. Nebýt hříbat a dětí, ani člověk nepostřehne, jak ten život utíká. Divné je, že přes to všecko se nepřibližuje, ale naopak vzdaluje důchod
Ono jak to tak vypadá, tak třeba já se už do důchodu ani nedostanu Protože do té doby ho zruší
Včera jsme nechali utratit mého prvního psa-fenka pudlice-dožila se krásných 16 let
Petro, tak to držím palce, aby v pořádku donosila. Snad tu bude příští rok na fauně
Předevčírem jsme začali sekat trávu, snad nám do toho nezaprší, byla by to škoda, když konečně máme vlastní lis a nemusíme se uzpůsobovat, kdy bude mít známí chvíli na nás
Brego je úžasný
U nás prší od 6hod. Naštěstí žádná bouřka, takový klidný vytrvalý deštík. Doufám, že se to na víkend umoudří, budu po dlouhé době na koňoakci, tak nepotřebuji zmoknout. Hlavně nemám stan, tak budu muset spát někde-nevím kde
tak u nas je to divoke uz od predpoludnia, a teraz hrmi a blyska zasa poprsat by ako mohlo, je tu sucho, ale my akurat kosime
Moj muz ma 187 cm
Počasí se asi zbláznilo .
Včera v tuhle dobu jsem při 27°C před bouřkou ještě rychle sbírala bobky po ohradě, než do toho naprší, nadávala na dusno a zpocené triko.
Teď je tu 12°C a mrznou mi prsty. Z toho bahna má radost asi jenom Sallyina kobylka, jak při běhání stříká až vysoko nad ni. Spadlo 80mm vody, z toho 50mm včera odpoledne při bouřce. V mé rodné vesnici v rozvodněném potoce se utopil táta od tří malých dětí .
Lepší počasí nehlásí, když budem mít štěstí, třeba z té druhé půlky ještě stojící trávy seno (nebo slámu ) do zimy zvládnem.
A jestli jde někdo zítra s koňma na výstavu do Tlumačova, tak upřímnou soustrast - to v předvadišti nebude na gumáky, ale rovnou na rybářky až k pasu... v případě dalšího deště i na pláštěnku s kapucí a brejle se stěračema
teda ženský co se to děje, někde povodně, někde šílené srážky
u nás ani kapka jen od včerejšího dopoledne cca 15stupnů a hrozný vítr....otavy se letos u nás konat nebudou...protože nebude co sekat..ggggggrrrrrrr
Hmmm, tak my, co nemáme sklizeno ještě ani první seno, protože tu co tři dny prší... otavy zatím neřešíme - jestli vůbec, bude to 2 v 1 ( 1. seno + otava dohromady aneb sláma s podrostem ).
No furt líp, než těm, co jim to hnije na řádcích... snažím čumět pozitívně, budeme mít aspoň hezky podseté louky, semínka padají ...
Z části porostů jsme udělali skoro suchou senáž, protože tu fakt letos nesuší a nesuší a nesuší... nic jiného se stihnout nedalo. Ještěže bylo tolik sena vloni a zbylo.
sally no to ti teda děkuji za přání soustrasti, ale zase tak hrozný to nebude bude se totiž konat moje oblíbená hala a jak to tak vidím času dost na přátele. S focením to bude opruz nejspíš. a neděli pro jistotu asi úplně vynechám.
Jinak tady včera přiměřenej deštík napršelo dost, jenom by už mohlo přestat aby se to co je posečené dalo obrátit.
ambra
napsal(a):
sally no to ti teda děkuji za přání soustrasti, ale zase tak hrozný to nebude bude se totiž konat moje oblíbená hala a jak to tak vidím času dost na přátele. S focením to bude opruz nejspíš. a neděli pro jistotu asi úplně vynechám.
Jinak tady včera přiměřenej deštík napršelo dost, jenom by už mohlo přestat aby se to co je posečené dalo obrátit.
Ty jedeš s koněěm? Pro ty, co budou vodit čvachtače, bylo to přání... nejlíp taková kobyla s volně pobíhajícím hříbětem, to je věc .
Hala nouzové řešení, nic moc teda... tak aspoň foť, co potkáš a nejlíp ty koně, co tam nejsou každý rok, prosím
No jedu s koňam ale ne mojema, a já to vidím tak že mi nějakej stejně přistane na opatrování no a ty pobíhající hříbata nechcu radši vidět, v tý hale opravdovej ideál. A jinak cituji co se na mě linulo dneska z rádia, hlavní předvadiště je bahňák, sobotní předvádění klisen s hříbaty teda proběhne v hale, hřebci se budou předvádět až v neděli". Toť pravil ředitel hřebčince p. Černocký ve vysílání rádia Brno dnes po 14hod.
A pokusím se "něco" nafotit, z focení v hale nadšená vůbec nejsem takže se co půjde pokusím nafotit mimo předvádění.
sally
napsal(a):
Tak si to užij .
Těším se na fotky a máš krásný bílý rozrazil
sally děkuju a ty to máš co za krásnou kytičku?
ambra
napsal(a):
sally děkuju a ty to máš co za krásnou kytičku?
To je clematis, pne se mi po růži.
Tohle poslední foto - není fotomontáž? Květ kamzičníku zastrčený v jiné kytce - nebo se pletu?
Přidávám clematis - semeník
sally
napsal(a):
To je clematis, pne se mi po růži.
Tohle poslední foto - není fotomontáž? Květ kamzičníku zastrčený v jiné kytce - nebo se pletu?
Přidávám clematis - semeník
Ne není to je prosím pěkně oman, malá kytička cca 20cm možná ani ne, kvete teď v létě a opravdu připomíná kamzičník jenom lístky, které nejsou moc vidět jsou jinačí.
ambra
napsal(a):
Ne není to je prosím pěkně oman, malá kytička cca 20cm možná ani ne, kvete teď v létě a opravdu připomíná kamzičník jenom lístky, které nejsou moc vidět jsou jinačí.
Znám jenom oman, co roste volně v přírodě... http://www.naturfoto.cz/oman-britsky-fotografie-6353.html
To máš nějaký kulturní druh?