No nakonec šel,on teda nerad do hloubky,ale nám to vůbec nevadí,my jsme rády i za to,že tam vleze,užívá si to a navíc tady musí vlézt z kopce,což je dost nepříjemný,ale oni jsou zvyklý z toho třetího rybníka tam takhle lozit.
A jsou tady takový dost velký asi jako pěst šutry,nejsou sice ostrý,ale když se na ně šlápne,tak je to dost nepříjemný,
tady zrovna Jára bráborá.
Tady jsme chtěly mít oba koníky ve vodě,tak Moruš ze břehu držím já a Jára láká do vody Monďáska.
Ahojky ženy, tak u nás stále na padnutí...nezaprší a nezaprší, naposledy bouřilo v pátek a lilo a pak už to jen strašilo bublalo, ale ani kapka....v neděli mi přišla na ježdění ta holčina co chodí za Rozárkou a šly jsme do řeky......tak Rozíí tam vlítla že jsem se i divila, pak tam stála v hluboké vodě a hrabala a hrabala takže jsem byla mokrá já co jsem stála v řece vedle ní od hlavy až k patě a Terezka co na ní seděla ty...bohužel jsem nic nefotila bylo tam tolik vody, že jsem ani foták tahat radši nechtěla...byl by taky durch
jinak Jaruško opět pochvala za fotečky nádhera....Umírám smíchy s kačeny Morušky..to je fakt boží....Rozíí vždy jen ponoří čumák a máchá hlavou nahoru a dolů
Šaríí a co práce??? vyšlo to???
Děkuji,Markét,za pochvalku
,mám radost,když se fotičky líbí.
No vidíš,tak Rozinka už je taky vodník,
to jsem moc ráda,holky,že Vám ti koníci choděj do tý vody
,páč si tam s nima člověk užije opravdu spoustu legrace
a je tam úžasný relax u toho,i pro koníky.
Tady taky už dobu nepršelo,a je sucho,jenže já teď nechci,aby péršalo,páč sušíme...
tak v písáku jsem letos ještě nebyla, ale dneska mám poslední den dovči a nemohla jsem spát. tak jsem v půl 6 vyjížděla do lesa
Ahojky!!!
Super to koupání, to já loni neplavila a letos asi taky nebudeme riskovat. Dole ty plíce nejsou ok, tak maxomálně umyjeme ve vedru hadicí, ale plavit asi nebudu. Nevím.
Jinak já byla včera pracovně v Olomouci, bylo domluvené, že mě vezmou autem z Ostravy kolegové, takže jsem jela vlakem do Ovy a ráno vstanu a jdu do stáje a holčí přiletěla z venku s vítáním a mě málem trefil šlak. Koko jako koule napuchlé a od krve oko a noha, jak si o ni to oko třela. Někde se majzla, fakt nevím kde . Prostě zase si musí něco vyrobit, když už jedno má skoro zahojené. Tak jsem lítala a omývala okoo, vařila světlík, desinfikovala, mezi tím jsem se musela oblíknout, hodit obličej na ksicht, popadla jsem Usu a na podpatcích s kabelkou valila ke koním, kde jsem ji vyhodila a hurá na vlak....večer jsem ji vyzvedla od vlaku zase až kolem 9 a oko má sice natelké, ale už to má stroupek. No prostě fakt je teď krasavice pobitá ze všech stran..já z ní umřu
Ježiš Lucky,ta Usina je taky jantařice tak ať se jí to rychle zahojí. Já včera byla na oře jen mrknout Sobešovi jsem namazala tu odřenou lebku a zase jsem frčela. Včera taky odjela Meguše ( teď má to malý hříbátko) na další připouštění, tak prý příští rok bude strakáček
No a jinak má asi naše milá kobyla střečky, holky je to hodně nebezpečný a za jak dlouho se toho po odčervení zbavíme?
Šaríí takhle brzo střečky??? tý jo tak to vám nezávidím...fuj tajbl.....a v jaké fázi máte střečky???? už jako boule??? protože já si nejsem jistá, ale když odčervíš a už jsou boule, stejně musíš ty larvy dostat z pod kuže...sice budou chcíplý, ale ven musí...ale nevím nikdy jsem to neřešila, jen co vím z moudrých knih a diskuzí
u nás furt hic, dnes ráno teda jen 2 stupně, ale ted zase morna..........koníci jsou ted stále když to jde venku....dnes mi příjde i ten kolečkový vak na vodu, protože tahat 8kýblů vody denně mě už neba
Lucííí co dělá Usinky očko....hlavně at už si holka nic nepřivodí nového, držím pěsti
Jaru já už to ukazovala dvoum lidem od koní a obě holky se schodly,že jim to jako střečci přijde. Na zádi má takovou bouličku jakoby se strupem, ale ještě dvě se jí teď udělali za kohoutkem,ty jsou menší. No dneska to aspoň vyfotím a zítra jedu k vetce se psem, ona má taky koně tak to s ní zkusím probrat a uvidím.
U nás ráno taky zima jak Rusku, jsem šlapala do práce na kole a přez les jsem dobře klepala zubama.
Tak ty budeš mít takovouhle vychytávku to je dobře aspoň se nebudeš muset dřít :-)))
Jo a hoky MÁM NOVOU PRÁÁÁCÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!! časově to budu mít stejně jako teď, jen teda budu muset jezdit až do Bolky, ale to zas tak hrozný není a hlavně tam budu mít i víc korunek, tak se snad už taky dočkám nějakých těch lepších rajtek
tak Šaríí moc gratuluji k nové práci...ať se ti moc daří a moc tě tam nezlobí
jsem se překoukla, oni mají opravdu těd střeččí larvy ted období, tak držím pěsti s lečením, ale asi to není jinak hrozné na léčbu, jen si myslím, že je musíš vydloubat a rány řádně dezinfikovat, uvidíš co na to vet.
Taky gratuluji k nové práci.
Já byla se doničit na rehabilitaci, ale je mi lépe. Teď tady odpočívám delší dobu a chci zajít pro Usu a musíme zajít ke kamarádce na ranč bendulkovi pro Alavis..pořád není v pořádku bobek
Dopoledne jsem tady válčila s foťákem u sousedů před barákem. Mají tam za plotě úžasný Klematis, takže jsem psy u toho fotila....
Darések
model Fabby
tak já letím a beru fo=ták a fotnu kámošce koníky..mají dva malé paintíky
Jéžkovy voči
,to si jí musela ta Usina pěkně mlasknout někde o něco
,teda,fuj,
ještě štěstí obrovský,že to neodneslo oko,brr,vypadá to ošklivě.
Tak snad už je to lepšejší.
Šárí,taky moc gratuluju k nové práci,to je príma.
Jinak teda s těma střečkama je to děs,asi s tím vyndaváním budeš mít trochu práce,ale hlavně se Ti asi bude docela slušně zvedat kufr.
Jinak včera jsme byli na Mělníku,Jára tam skládala ZVVJ,testíky sice neudělala,chyběl jeden jediný bodík
,ale to si za měsíc opraví,důležitý je,že zvládla drezůru i parkur.
Tady je Monďásek se zapletenejma šitejma bobikama.
A tady už na oprácku s Pižďuchem,
Jára pak říkala po dojetí parkuru-mami,i kdybych to dneska celý neudělala,tak mě to vůbec mrzet nebude,protože já jsem si ten parkurek teď tak užila....
A vo tom to je.
Sice v drezůře jí Monďďásek udělal takovou lotrovinu,že vybočil,ale Jára to perfektně zmákla,nespadla,
a parkurek přejela naprosto úžasně
,ti dva se spolu hladali,až se našli.
Tady Pižďuch hrabal,se mi nepovede nikdy fotnout tu hrabající nohu,on se tak těší do toho kolbiště.
Děkuji Jaruš, teď jsem na ní koukala. Popřemýšlím a možná bych zajela kouknout. Vzala bych rodinu a udělali by jsme si výlet
Já jdu dneska na dětský den s malou, tak mám takový divný pocit, aby se mi něco zase nestalo Loni to bylo to koleno
I vedení města mi zakázalo či spíš doporučilo, abych na žádnou atrakci nechodila, jinak že by určitě měli zase o atrakci navíc
Večer dám fotky a kdybych náhodou nestíhala, tak určitě ráno... Udělali jsme si tento týden nový zastřešený vůz s lavicema. Ještě teď ráno dodělává tchán oj a bude...To se dětem bude líbit
Dávám fotku našich koťátek
Teda holky, taky u vás byla v noci taková bouřka??? u nás hrozná...já teda čuměla od 23:30 do 01:05 z okna na nebe, protože tu barvu nebe a ty blesky jsem v životě neviděla...obloha za broumovskýma stěnama odkud se hnala jedna bouře, zbarvená do ruda a do toho pak ty blesky, kdy se obloha zbarvila na nachovou no fakt krásný...hromy už byly horší
jinak se na nás hnaly tři bouře, jedna někde zanikla druhá se nedostala přes hory, ale bublalo to slušně...ta krásná barevná k nám došla, ale už ne tak barevná....no fakt jsem to v životě nezažila abych fascinovaně čuměla na bouřku
JInak Jarušce gratuluji i když neudělala test, ale to je to poslední.....praxi zvládla a to je hlavní...stejně to je velká šikula.....
včera Rozince přišla nová ohlávka, podsedlovka, třásně s ušima, parelka a konečně ten vak na vodu.....včera byli teda koníci doma, bylo u nás na zdechnutí, tak jsem nezkoušela jak to funguje
Míšo kočičáci jsou krásný, pak je vyfot až nebudou v klubku, jsou totiž hezky zbarvený
Určitě vyfotím. Tu "modrou" mám vyfocenou. Ale až povyrostou, budou hezčí fotky. Tady na té fotce jim je 3 dny..
Taky gratuluji Jarče. Já jsem si dala předsevzetí, že příští rok si chci udělat jezdeckou i vozatajskou, tak sem na sebe zvědavá Letos uchovnit Punťu... Včera jsme si byly vyjet s Lucinkou a Punťou. Ale to je něco s malou, to bylo pořád mami, řekni mu, aby běžel a hihňala se jak blázen. Ta by koně uhnala...
Teď dopeču bůček k obědu, dodělám roládu a mastím ke koním. Připravím si Punťu, abych za ním mohla až večer ho pustit ven, a jedeme na ten dětský den s koňmi...
Děkuji,Markét,
taky jsem ráda,že udělala jízdy,
testy se dají opravit za měsíc
,ale jízdy se dají opravovat až za půl roku,to už by jí sezona úplně utekla.
Ještě že to tak dopadlo,hodně se mi ulevilo,když řekli,že to má ty jízdy.
Míšo,tak to jsi dobrá,že si dáváš takový cíle,moc držím palce,aby to vyšlo.
Jo a holky,představte si,že Legišek byl na útěku.
No,ta majitelka je oba s tou mladou kobylkou tedy pustila do toho velkýho stáda,jenže ta malá kobylka má něco s očima,tak asi neviděla ten drát ohradníkovej a protrhla to a samozřejmě tradá na vejlet
,Legišek jako správnej parťák netrhal partu a davaj s ní,že jo,
naštěstí se zastavili asi půl hodiny odtamtud u nějáké hájovny a chlápek vylezl z baráku a kouká a vidí 2 koně,
tak naštěstí se Legišek nechal od něj odvést na zahradu,to ta kobylka se chytit nenechá,
a hned volal majitelce,jestli to zase nejsou její koně,
protože občas jí uteče nějákej novej tam přivezenej výrostek,tak lidi kolem už automaticky volají tam.
Takže jsou zase v té malé pevné ohradě všichni 3,i ta velká slepá kobyla,a je to na ně malý
,tak jsme se domluvili,že bude lepší,když si pro něj teď po neděli zajedem.
No,Markét,to víš,že mi taky zatrnulo
,když mi to majitelka říkala,ale tam je opravdu jen jedna silnice,a byli opravdu od místa jen kousek,protože se popásali a popobíhali,neletěli nikam jako splašený,tak to bylo dobrý,že se nic nestalo.
No,tak nám zase vesele do seníčka prší,ach jo,my to první seno nikdy nesklidíme,aby nezmoklo.
Míšo,malá Lucinka mi hooodně připomíná mojí Jarču,hihi,taky jak objevila,že se koně pohybujou,tak jim nedá pokoj a nedá.
Včera po těch zkouškách mi říkala,že nechce koně vidět aspoň týden,
že si chce od nich odpočinout,
ale vydrželo jí to jen dodneška do jedné hodiny,co přijela ze školy a povídá:jdeme jezdit?
No mě se moc nechtělo,protože jsem s tím nepočítala,jak včéra říkala,že je nechce vidět,ona byla včera docela utahaná a celkově to bylo dost náročný na brzské ranní vstávání,tak byla taková přepadlá,když jsme jeli dom,ale dneska už zase jezdila.
Takhle si vede na ježdění Monďáska,jen za bradu.
Tak to Jarče moc dlouho nevydrželo
Já jsem dorazila před chvilkou z dětského dne. Uložila malou, zkoukli jsme ještě ohňostroj, pustili lampión štěstí. Jen toho mého chlapa jsem tam zapomněla Ještě, že má klíče...
No to ji teda dlouho fakt nevydrželo . A úúúž musela se všemi koňmi zase makat
.
Tady je slejvák a šílená bouřka....
Ale tady prší fakt až tak od 8 večer a teď kolem 11 fakt hrůza, blesky..fuj.
Jinak včera jsem byla s usinkou na procházce u kámošky na ranči na hranici. Mají dvě hříbátka paintíků, tak jsem slíbila nafoti koně. Vzala jsem Usu na špacít, je to tak asi třia půl km a pak zpátky..sakra, mě bolely nohy! Jsem tak kdysi špacírovala s Usou normálně..10-15km klidně denně..ale rok už na takové špacíry nejsem zvyklá..asi začnu zase víc chodit. Usa byla děsně ráda, bylo videt, jak je nadšená a chtěla by nanějakou vyjížďku, ale nejde to. Ale tak ty špacíry trochu by možná šly, i když mi cestou tam trochu sípala.
Tady nějaké foto Usy cestou a zítra budu přeukládat v klidu nějaké fotky koní z ranče.
byla strašně ráda, když jsem ji pak cestou pustila, kde jsou jen louky a chtěla jsem ji vyfotit u nějakého obilí. Sluníčko už bylo po šesté hodině, takže mělo nádech západu. V tom jsem pak fotila painty, tak fotky vypadají docela dobře.
SOUTĚŽ O NEJKRÁSNĚJŠÍHO PSA A KOČKU BRIT 2011 !!!
Zlatíčka, můj otec se zbláznil a dal fotku našeho Fabbyho do soutěže. Prosím ty co by mohli hlasovat....hlas je možné klidně opakovat asnad co 15 minut!!!
Jsou tam i výhry i pro hlasující !!!
Musíte se nejprve registrovat ..kliknete na "registrovat pro hlasování", uděláte registraci a poté pro rychlejší hledání obrázku zadejte do kolonky "Hledejte svého oblíbence a hlasujte" číslo 65 a vyskočí vám fotka Fabbyho...a můžete hlasovat :-D ...pokud tedy budete chtít, budeme moc vděční za každý hlas :-DDDD
http://www.krmivo-brit.cz/funny-photo/contest/
Ono to jde asi co 15 minut znovu naběhnout.
Usa nevypadá tak zle. Myslela jsem, že to bude horší, když vylíná a není to taková tragédie. Rok nejezdí a marodí, ale jelikož přece jen se hýbe, tak to není tragické. I vet byl překvapen, že se docela dobře zmátořila a celkově vypadá moc dobře....zatím....
Jaruška je šikovná a ta to všem ještě jednou natře... Hlavně že to holku baví a má doma zázemí, což je důležité....
Jinak přeuložila jsem fotky z ranče, tak se můžete juknout ke mě na Rajče...
http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/Ranc_na_hranici_26.5.2011/
Ahij holky, jen Vás pozdravím ...... konečně mám internet. Gratuluji Jarušce!
Ivčí,moc děkuju
a moc ráda Jáře vyřídím
,ona se právě učila,měla to všechno poctivě připravený
,ale bohužel tam byly otázky,na který připravená nebyla,který prostě na tom lejstru,co jí v oddíle dali,nebyly,
a o ten jeden bodík jí to uteklo,no,
ale to si opravdu opraví,ale bude muset až v červenci,protože další testy může dělat až za měsíc a oni už jsou za 3 týdny na tom mělníku,tak hold musí počkat,ale to je v pohodě.
Helééé,kdo k nám přijel.
On byl naghoře,když jsme na něj volali,tak nás poznal,ale jenom zvednul hlavu a vykašlal se na nějáký chození,
ale jak ho Jarča připla na vodítko,tak valil dolů,že předbíhal.
Něják tý mamině přerostl už přes všechno.
Lucí,už tam máš hlas.
Helčo,taky moc děkuju,
jak se Ti daří?
Takhle Legišek nalezl krásně do přepravníku.
http://www.youtube.com/watch?v=VP-XURMb9C4
Míšo,koukám,že jste si dětský den krásně užili
,máte to nádherně spárovaný a krásný vozíček,
já vím,že děcka byly v sedmým nebi.
tak legišek je doma je to frajer! roste ti z něj moooc pěknej koník
tady ve vedlejší vesnici utekli soukromníkovi 4 krávy. dvě chytli hned a další jsme byli včera hledat. bohužel nenašli. sešlo se nás 7 na koních + pěšáci a na kousku lesa jsme našli jen stopy a čerstvý hovno takže nic. já teda musela v 1h zas domů a do práce, ale majitel říkal, že dá vědět jestli budeme dneska pokračovat. zatím se neozval.
sice mě mrzí, že jsme nenašli, ale bavila jsem se
když jsme dojeli domů tak jsem honzu otřela houbou. káču taky, ale bylo jí to málo přišla si ještě pro sprchu
no jaruško co taky, když jarča jezdí v tom oddíle a stačí už na pierota. brzy bude i ten legišek a monďásek může dělat radost někomu jinýmu.
dělej teta, pořádně cákej
Legišek si taky chodí pro sprchu,jedinej z našich koní.
Jojo,Šárí,nazpomněl na mlíčko a hned se ho dožadoval,ale Moruš mu uhýbala,páč už žádný nemá,pak po něm i hrabala a pak,když už jí naštval,tak po něm vylítla jako žralok,
tak pak už jí dal pokoj.
http://www.youtube.com/watch?v=LEmmjbv7FVQ
pěkný
moje taky neradi vodu. gábina se málem nešla napít, aby nešlápla do bláta
Jéé,honit krávy je jednou můj sen,
právě,abych zjistila,jak na tom Moruš po létech je,jestli by se bála tak jako dřív
a nebo jestli by za nima alespoň šla bez známek strachu a úprku.
Ale tady to furt něják nevychází,krav je tu v okolí pramálo.
Jestli kravajzny zmizely v lese,tak je asi pán už nenajde,to si někdo střelí a strčí do mrazáku.
Paráda, že je Legišek doma Je a bude to moc pěkný koník
Ivčí, já jsem kdysi taky pomáhala nahánět krávy. Nehledali jsme, ale pomáhala jsem vždy traktorům přehánět krávy z louky na louku. Kobyla to brala perfektně. Dokonce si jedno tele chtěla adoptovatSice nenašli, ale určitě jste si užili..
Za to Punťa nedávno viděl krávy poprvé, myslel si, že to jsou koně, vyhodil péro ven, ale jak se začali přibližovat u bučet, tak ho schoval a byl z nich vyprdlej
Včera jsem vzala naší malou Dorku poprvé od mámy. A rovnou 2 km k vodě Byla moc hodná, šlapala jak hodinky, ani jednou nezařechtala, ale do vody jsem jí nedostala
Tak jsme šli zpátky. Máma byla doma taky v klidu. Prý párkrát zařehtala, ale jakmile nás neviděla, tak se spokojeně pásla s Hvězdou.
No a já jsem se před chvílí vrátila s Punťou s vycházky. Byla jsem ho vykoupat. Ten byl šťastný jako blecha
Nazdárek. Tak já jsem docela kaput po včerejšku a dnešku, žranice byla šílená, ale hotel super a to jííídlo..mám dojem, že týden nebudu asi jíst.
Je super, že Legišek už je doma a už nezkouší cucat????
A Punťa ve vodě nemá chybu...to je náádhera!
Všem moc moc díky za hlasy, jak si vzpomenete, budu vděčná za každý hlas. Asi to nevyhrajeme, ale držíme se! Jinak ta Mysterka co tam je...to štěndo fundláka..myslím, že je na 4. místě zatím, tak to je malá dcerka našeho Darése!!!!!
Tak hlasujte!! Sííím!!!! Díky mocinky....!!! Já to mám tady třeba zapnuté a co 15-20 minut jak už to jde, tak zahrasuji ..když je časík
Děkuji. Je tam nádherná příroda, ale je tam vstup zakázán. Právě pro to, aby to tam zůstalo krásné a bez odpadků. Tak jsem se tam dneska dopoledne dostala. Nechtěla jsem zbytečně provokovat, tak jsem tam Punťu rychle vykoupala a mazala. Byli jsme nějaký kus od vody a zrovna tam jela hlídka na člunu
Ono i v té vodě je krásných ryb. Voda je čistá, že v zátokách vidíte na dno. Chlap tam chytil metrovou štiku a jeden známej 2metrovou rybu, jen si nevzpomenu jak se jmenuje
Chlapa tam jednou chytli při rybaření, ale řekli, že když tam nenechá žádný odpad, tak může chytat...
Míšo,my už máme něco rozjednanýho,tak musím počkat,jak to dopadne
,ale Legišek je volnej.
Ta fotka Punti v tom rybníku je úžasná,Moruš tam sebou občas taky praští,že fakt si normálně do tý vody lehne,jednou jsem se tam s ní válela i se sedlem.
Děvčátka,přijuchejte.
Pierot chrápe ve stoje a za ním na zemi leží Legišek,ale moc vidět není.
Zatím se neví. Byl 24/7 na pastvě s kamarádem. Bohužel včera ráno si ošetřovatelky všimli, že nepřišel k ohradě při pouštění dalších koní. Našli ho mrtvého. Přivolaný veterinář řekl, že to vypadá na akutní koliku, ale nechají udělat pitvu, aby se zjistilo proč Chuděra malinkej a tak pěkný byl a i hodný
Přikládám fotku...
Byl to fakt skvělí koník. Byl to nejen pro mě šok, když se kamarádka zastavila ve stáji mi to říct Ten kůň, se kterým byl venku prý běhá a hledá ho... No a kamarádka potřebuje záplatu na srdce a vzala by snad prvního koně co by se jí naskytl. Večer jsem jí snad vymluvila místního HF, je silně obézní a muchař
Snad si nechá poradit... Je jí to jedno jestli hříbě(od roka) nebo dospělého...
Ahoj, to mě mocinky mrzí.
Kamarádka mě včera volala že její kamarádka prodává 8letého haflinga a shání místo něho poníka na sport.
Kdyby byl zájem tak zjistím ......................
Naše nová kuchyň
Včera si pro spršku přišel dobrovolně i Monďásek,to jsem zírala,
ale včera bylo fakt dusno,tak se přišel ochladit,a večer byla bouřka,ale moc nenapršelo.
Legišek se taky sprchoval,ten je úplně na pokraji blaženosti,když ho sprchuju,to je úžasný,nikdo ho to neučil,a on si přichází pro sprchu sám a perfektně si to užívá.
No ale pak to válení si užívá taky.
Moruš vždycky zaboří tu papulu do toho prachu,když usne,a funí do toho.
Legišek se nechal vyčistit hezky vleže,to se pak vždycky rozplácne jak dlouhej,tak širokej a vydává u toho zvuky podobné prasečímu rochnění.
Ještě Vám musím ukázat,holky,co máme za barákem
,to je taková nádhera
,to se nemůžu vynadívat....
Koníka je mi líto.je to strašné, když najednou tak odejde! Příšerné, nedovedu si představit najít tak Usu, tak je asi po mě..... Snad kamarádka najde nového kamaráda
.
Tady bylo včera taky děsně dusno a vedro..fuj. Ráno jsem vzla a s usou Daréska, tak se vyplaval řádně ve splavu a byl šťastný jak blecha..ten by jen plaval a plaval. Večer jsem vzala Fabbyho, tak se taky vyběhal...nemusím je pořád brát spolu....
Holky!! Předvčerem jsme byli na 16 místě, včera na 15 a dneska na 13 místě a o chlup !!!! Hlasujte!! Sííím!!! Každý hlas dobrý
Tak jsem zahlasovala...hele, že jsi to zadávala nahoru? Ono je to jméno a heslo pouze do té soutěže a to zadává pokaždé uprostřed stránky ..jak je registrace nad fotkami..to ti vezme. Ale nahoře jako přímo přístup do stránky to nevezme...taky jsem s tím minutku nedávno zápasila a pak na to přišla..takže fachčí ti to normálně
To je krásné pole
U nás prší od včerejška. Ne v kuse, ale zaprší. Aspoň se ta zem proleje... Včera jsem kosila koním trávu a to bylo jak kdybych sekala seno
Lucí, tý brďo, tak to jsi už hodně postoupila