Našeho dvouletka máme na pastvinách na horách a kromě vodění a držení při strouhání se po něm nic nechce...nemyslím, že mu něco uteče Vidím to na tříletce, kterou jsme domů přivezli před třemi týdny z pastevka, kde se na ni krom očkování, korektur a převážení na zimní a letní pastvinu dva roky nesáhlo...a ejhle, z potřeštěného kopavého koně, který se tam vezl je perfektně spolupracující kůň, který bez problémů zvládá vše od zvedání nohou, po sprchování či samostatného nasednutí jezdce a krokových prací na ohlávce
Ale je fakt, že mladej bude oproti ní asi jiný oříšek.
já toho svého mam měsíc doma.....teď v květnu mu byli 2roky :)) je to pohodář a dělá společnost mému 4letému.....
Momentálně ho jen čistím a čas od času ho vezmu na ohlávce projít, zkoušela jsem i lonž,ale taky myslím, že má ještě hodně času a tak mě jen napadlo jestli nebude na škodu když to tak nechám ještě min. rok :))
Tak procházky jsou určitě přínosné ...lonž bych řekla, že právě naopak...ve dvou letech na to má mlaďoch hromadu času.
Btw. na tuhle kobylu bylo sáhnuto až po čtvrtém roce a nevypadá, že by jí něco uteklo s nedotčeného koně se stal během měsíce kůň poměrně ovladatelný a samostatný