lllow
napsal(a):
Mám kobylku a budu ji obsedat, ale ještě nemám sedlo. Poradili by jste mi prosím, podle čeho či jak ho vybíáte vy?? Mám představu o anglickém pohodlném sedle na nižší kohoutek pro ČT. Předem děkuji všem
cHCEŠ JEZDIT ZÁVODNĚ NEBO OKOLO ZAHRADY?
kOLIK SCHOPNA INVESTOVAT?
zAMYSLI SE NAD TÍM SAMA, JEN TY VÍŠ CO CHCEŠ, MŮŽEŠ SE ZEPTAT KONKRÉTNĚ, TOHLE JE MOC OBECNÉ
lllow
napsal(a):
Mám kobylku a budu ji obsedat, ale ještě nemám sedlo. Poradili by jste mi prosím, podle čeho či jak ho vybíáte vy?? Mám představu o anglickém pohodlném sedle na nižší kohoutek pro ČT. Předem děkuji všem
Mela jsem stejny problem,podle kone jsem shanela sedlo nalehce kohoutkovyho kone,prozatim vsestraneho typu,spokojila bych se i se starsim,ale pozor kde ma sedlo nejhlubsi bod posedli,melo by byt co nejvepredejc.aby si konikovi nesedela moc vzadu,starsi a levnejsi sedla to tak nekdy mivaji.to jsem dostala jako radu,taky mrkni jestli se da docpat neni to na skodu.nasla jsem par inzeratu,cenove od 2500-5500,vic jsem zatim nechtela investovat.ale moc se mi do toho nechtelo kdyz jsem to nemohla vyzkouset na koni a pripadne vratit,nakonec jsem to vyresila.Hodne stesti!
lllow
napsal(a):
Takže zatím by to bylo na jízdárně a až¨časem později bych chtěla i na závody, to je jasný, hlavně záleží na ní, nechci na ti tlačit, nebo něco uspěchat.Ale moje představa je:nejspíš nějaký univerzál, asi tak do 5000-6000Kč,mmůže být i starší, hlavně byc potřebovala aby jí sedlo a mě taky, pokud né, tak bych si časem zvykla, ale hlavně jí.Brala bych ho i holé, nebo nějaké lehčí.Ale hlavně jak ho vybrat? jestli podle nějakých parametrů,nebo něco podobného.Taky nevím jak je to s těma velikostma komory(na jakej kohoutek(potřebovala bych na nízký)nebo šířku hrudníku) atd,
Pedem děkuji
lllow
napsal(a):
Kamarádka měla Norton Spring za 5.400,- s povrchovou úpravou, byla s ním nad míru spokojená. Tak jsem si pak koupila na svou kobylu to stejné, jsem s ním maximálně spokojená, je to univerzál s dobrými kolenními opěrkami. Je to lehké sedýlko, má kobča má vysoký kohoutek a skvěle jí to pasuje.
Jsem opravdu spokojená.
carodejka
napsal(a):
Kamarádka měla Norton Spring za 5.400,- s povrchovou úpravou, byla s ním nad míru spokojená. Tak jsem si pak koupila na svou kobylu to stejné, jsem s ním maximálně spokojená, je to univerzál s dobrými kolenními opěrkami. Je to lehké sedýlko, má kobča má vysoký kohoutek a skvěle jí to pasuje.
Jsem opravdu spokojená.
no já nevím,já moc značce Norton nedůvěřuju, většinuvěcí co od nich měli známí, nebo já, mi dlouho nevydrželi a kvalita nic moc,
lllow
napsal(a):
no já nevím,já moc značce Norton nedůvěřuju, většinuvěcí co od nich měli známí, nebo já, mi dlouho nevydrželi a kvalita nic moc,
Spousta krámů s jezdeckejma potřebama prodává jetý sedla, já jsem radši pro starší kvalitu. A když se tam poptáš, tak ti poraděj, fotky nejsou od věci. Většinou jsou i ochotní sedlo půjčit na vyzkoušení, to už se pak dá sehnat někdo, kdo tomu hodně rozumí a řekne, jestli sedí. Do sedla je lepší investovat a podle mě je lepší použitý kvalitní, než nový levný (ale nic proti nim...)
cheyenne
napsal(a):
Spousta krámů s jezdeckejma potřebama prodává jetý sedla, já jsem radši pro starší kvalitu. A když se tam poptáš, tak ti poraděj, fotky nejsou od věci. Většinou jsou i ochotní sedlo půjčit na vyzkoušení, to už se pak dá sehnat někdo, kdo tomu hodně rozumí a řekne, jestli sedí. Do sedla je lepší investovat a podle mě je lepší použitý kvalitní, než nový levný (ale nic proti nim...)
cusik.....jukni na sedla.websnadno.cz-maji tam vsestrannyho starsiho Kifra za 4500-stoji nove kolem 40000....maji tam super sedla spickove kvality-jsou starsi,ale kvalitni a za dobrou cenu.JAnik
lllow
napsal(a):
Máme Nortna už dva roky a je nemuze si na nej stezovat,samozrejme kvalita odpovida cene,ale ma velkou vyhodu a to v tom ze je lehke a dobre sedi.Na zacatek je idealni,musis vyzkouset a posoudit sama,podle konika.hodne stestí.