Koupě koně "podle fotky"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2011 16:13

Hezký den,
udržuji při chodu web horses.tym.cz a chtěla bych se zeptat na názor:

Koupili by jste jako potencionální zákazník koně "podle fotky" ?Koně stojí v Americe a my zajišťujeme jejich koupi,převoz,karanténu a u takových koní,si člověk toho koníka prostě nemůže "ošahat" Obdrží jen "pár fotek,videa a vet. zprávu" a pak musí počkat,až se mu dopraví,tak se chci zeptat,zda by jste do toho šli...

My už jsme takových koní dovezli cca 15 a vždy všichni nad míru spokojeni (jedná se hlavně o původy a koně vždy dojeli 100% zdravé) ale já jsem člověk trošku "Buď a nebo" a tak mě zajímá i názor ostatních..

Přeci jen.. v USA koupíte koně o hromadu levněji a s mnohem lepším původem než tady v ČR (neříkám že vždy) ale např: hřebec po Gunnerovi za 150 000 mi příjde docela bomba (můj neobjektivní názor)
smajlík

Díky za reakce a názory...smajlík

6.7.2011 20:29
donty

XXX.XXX.53.60

No, přijde na to. Někdy je "malá" cena podezřelá. Plánovali jsme koupi koně z USA, měli jsme na výběr z několika koní, kde rozhodoval exteriér, původ, věk i cena. Jeden koník - super exteriér, parádní původ, ovšem cena na náš vkus podezřele nízká.Další koník, průměrný původ, pěkný exteriér, věk tak akorát - perspektivní koník, nakonec nám přišla cena větší než by asi skutečná cena tohoto jedince byla a tak to šlo dokola. Nakonec se nám nejvíc zamlouval koník se špičkovým exteriérem, ještě lepším původem, optimálním věkem a s cenou adekvátní (pro někoho příliš drahý) a tak jsme do toho šli. Koně koupili a nelitujeme, je to fantastické zvíře po všech stránkách !!! Koupě byla opravdu jen podle fota a krátkého videa, byli jsme v kontaktu (a jsme stále) s chovateli tohoto koně a prostě jsme zariskovali, když jsme jim věřili v tom co nám o koni psali. U nás rozhodovalo několik faktorů ohledně chovu ve kterém tenhle kůň vyrůstal, ke kterým jsme se přikláněli.A jestli by jsme do toho šli znovu? Asi ano....:-)

7.7.2011 11:09
deauville

XXX.XXX.82.212

Záleží na tom, na jakou cílovou skupinu míříte, protože každého bude na koni zajímat něco jiného... Pokud bych chtěla koně (jako chovatel) převážně do chovu, pak mi stačí fotka (exteriér) a původ. Pokud bych chěla (jako zkušený pokročilý jezdec) koně do sportu, raději bych si ho vyzkoušela, nicméně možná by mi stačilo i video. A pokud bych si (jako rekreační středně pokročilý jezdec) kupovala koně jen na rekreaci, pak bych do toho jen podle fotky a bez vyzkoušení nešla, protože pod pojmem "snadno jezditelný" si každý představuje něco jiného...

7.7.2011 20:21
johnt

XXX.XXX.64.87

Já jsem loni kupovala podle fotky roční hříbě a úplně z jiných klimatických podmínek něž jsou u nás. Bohužel, koník za to skoro zaplatil svým životem. Tahle změna byla prostě moc. Zdejší vetové s tím neměli takovou zkušenost, dost informací se mi dostalo až jsem pátrala u vetů ze zahraničí, kteří s tím zkušenosti mají a ti mi řekli, že právě až takové změny jsou pro tak mladý organismus opravdu většinou smrtelné. Už nikdy ne tak mladého koníka z tak rozdílných klima. Nicméně, příroda hodně zapracovala a ač nad ní byl vyřknut ortel smrti přímo od vetů z klinik ( a byla natom opravdu hodně špatně), tak se stal zázrak a po půlroce kobylka chodí a řádí a už si troufnu i říci, že jednou na ní budu i moci jezdit. Stal se takový veliký zázrak, kterému nikdo nevěřil, protože její nález byl neléčitelný. Změna stravy, i když pozvolná, zrychený růst a potom následky.....hodně dlouhý příběh, na štěstí se šťasným koncem....
Jinak toho nelituji, kobylka byla sice jedna z nejdražších, ale taky původově nejlepší v celé jejich republice, pochází z linie, která je tam nejvíce ceněná. Neměnila bych, pěkná a povahově prostě boží, takže toho nelituji a myslím si, že ještě s ní prožiju hodně pěkných chvil!

7.7.2011 21:42
jesina

XXX.XXX.77.182

johnt napsal(a):
Já jsem loni kupovala podle fotky roční hříbě a úplně z jiných klimatických podmínek něž jsou u nás. Bohužel, koník za to skoro zaplatil svým životem. Tahle změna byla prostě moc. Zdejší vetové s tím neměli takovou zkušenost, dost informací se mi dostalo až jsem pátrala u vetů ze zahraničí, kteří s tím zkušenosti mají a ti mi řekli, že právě až takové změny jsou pro tak mladý organismus opravdu většinou smrtelné. Už nikdy ne tak mladého koníka z tak rozdílných klima. Nicméně, příroda hodně zapracovala a ač nad ní byl vyřknut ortel smrti přímo od vetů z klinik ( a byla natom opravdu hodně špatně), tak se stal zázrak a po půlroce kobylka chodí a řádí a už si troufnu i říci, že jednou na ní budu i moci jezdit. Stal se takový veliký zázrak, kterému nikdo nevěřil, protože její nález byl neléčitelný. Změna stravy, i když pozvolná, zrychený růst a potom následky.....hodně dlouhý příběh, na štěstí se šťasným koncem....
Jinak toho nelituji, kobylka byla sice jedna z nejdražších, ale taky původově nejlepší v celé jejich republice, pochází z linie, která je tam nejvíce ceněná. Neměnila bych, pěkná a povahově prostě boží, takže toho nelituji a myslím si, že ještě s ní prožiju hodně pěkných chvil!

Ahojky prosím napíšeš mi mejl chtěla bych se tě na něco zeptat . Měla jsem něco podobného. děkuju.

8.7.2011 10:00

Všem moc děkuji za reakce:-)

Jinak mohu se zeptat,jaké plemeno kobylka je?smajlíkDováželi sjem koně i z Texasu (poušť) a koně nám tu sice trošku zhubli,ale do měsíce byli zase ok,potom Kanada(zima) a v tomto případě koně byli celou zimu spocení,protože jim tu bylo prostě vedro smajlík smajlík tak jen,čeho se vyvarovat :-)

8.7.2011 13:32
johnt

XXX.XXX.127.158

Pro matta....kobylka je ze Španělska, je to andalusanka, klimatizace na podnebí ohledně srsti nebyl problém, to bylo vpohodě, problém byl, že přijela na jaře do jarní pastvy. I když se začala pást pozvolna a nenechala jsem ji hned naráz, ona byla žravá a moc ji chutnalo...to byla chyba. Krmení. Ona vlastně na zelené neměla přijít vůbec nebo ji dlouhodobě nejlépe až do jejich 2 let hlídat a pastvu ji omezit tak na 2 hodiny denně jinak nic, max. výběh se senem a to u nás není ( máme koně na pastvinách). Jenomže to nikdo nevěděl....kdyby přijela na podzim bylo by vše O.K.
Se srstí na zimu neměla nejmenší problém, stejně tak na jaře v pohodě přelínala.

pro jesina: sím, pisni mi tu svého meila, já se ti ozvu.

8.7.2011 16:57
jesina

XXX.XXX.77.182

tetetka.n@seznam.cz

28.1.2013 11:23
idunka

XXX.XXX.51.55

Chtěla jsem se zeptat jestli 800euro není málo když koník žije v usa a od tam tuď by se měl a ji přepravovat až do čr.

28.1.2013 16:58
idunka

XXX.XXX.187.157

Chtěla jsem se zeptat co je zapotřebý vyřídit při takové přepravě.

8.2.2013 14:09
conpro

XXX.XXX.60.208

hlavne pozor na prekupniky a darebaky,kterymi se to jen hemzi.
davaji inzeraty,nebo odepisuji lamanou cestinou,nebo anglicky
napisi srdceryvny pribeh,krasne fotky a super videa,vyberou od lidi zalohy na vet.formality a vyrizeni papiru a na cestu..a podobne,a pak uz o nich nikdy neuslysite.
stalo se to znamemu.
me osobne se stal opacny pripad-inzeroval jsem painta k prodeji-vzacneho sbarveni,a ozval se mi jako american...neodpovedel jsem
neverim,ze by nekdo odtamtud kupoval kone z cech,kdyz sami maji prebytek a za lepsi ceny-nesmysl

8.2.2013 22:27
idunka

XXX.XXX.187.157

děkuji za vaší reakci přesně to co se stalo vašemu známemu se mi taky děje ,protože už jsem si s jedný takovím angličanem mluvila ale potom jsem to musela odvolat ale ted ho chtěla kamoška a on mi napsal to samé co mi ale naštěstí to taky odvolala.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík