Olda si dal v hospůdce 3 píva,ale pak je to hrozný ta jízda dom
,furt mušíme zastavovat.
Pierot je úžasný, jak hází ten seznamovací postoj
Lucí, chudák Usinka, ale máš pravdu, že pohyb s ostatními koňmi by jí mohl pomoci Přeji, aby se brzy uzdravila
Já měla dneska oddychový den, táta měl narozeniny, tak jsme jeli slavit. Ráno jsem přendala Punťu z velkého výběhu do malého(měl tam nasekáno trávy tak akorát do čtyř hodin). No ale oslava se protáhla a přijela jsem za ním v půl osmé. Chudák už mě volal, kde jsem s tou trávou, jako že už má hlad Našla jsem pěkný kus na sekání. Byla tam jak luční tráva, tak setá směska(nedosečky podél louky a sloupů na louce)...Dolů to šlo jít s károu, ale nahoru to bylo za trest. Tlačila jsem káru snad půl hodiny nahoru, celou dobu mě pozoroval Punťa z výběhu a řval a řval...
Zítra už to vymyslím jinak...pěkně si jí přitáhne, protože je škoda to tam nechat
Jo,to on kráásně pózuje,Míšo
,ale kdyby přišly lamy,tak bys viděla ten úprk.
Pomalu,ale jistě mě opouští deka,
sloužila tak 3-4 roky,ani přesně nevím.
Už mám připravenou jinou,ale myslím a doufám,že tuhle ještě letos donosíme.
Pierot je tak kráásný. Mě se děsně líbí a ten ježek mu fakt hodně sluší. Myslím, že jemu by dlouhá hříva snad ani nesekla.
Jinak já jsem od rána na prášky..teda už od včera. Usa včera šla od koní snad hodinu, nohy jako slonisko..na ty její tenké tyčky to je fakt strašné. Večer měla horečku ... 38,9 . Neměla jsem band᨞e zateplovací, ale mám půjčen=é zateplováky makaše.....no ani náhodou! Málem se vyvrátila ve stáji, moc ji nožky bolí. Takže jsem ji zadekovala s tím, že ráno si s vetem zavoláme jak je. No ráno dostala ATB., teplotu měla 38,4...což ujde, je zvýšená. Jela jsem do města koupit zateplovací bandáže, takže mám krásné červené. Pak teď tady byl vet, Use trochu teplota klesla, ale nohy má strašné veliké a sotva chodí. Podlom vypadá moc dobře, dostala jsem speciální šampon na vymývání folikulů, taklže jsem si teď dala kafe a půjdu ji to vyšamponovat. Ono tady leje, ale trochu přestává, takže ji vytáhnu. Jinak je ve stáji s dekou.
No a má na vykašlávání na ty plíce....má hodně křeče bronchů, ale celkově ty plíce začínají vypadat lépe....uvidíme.. Bude inhalovat zase a má kůru Bromhexinu pro koně. No a nožky vyšamponovat, vysušit, namazat a pořádně opatrně zabandážovat, aby se ty otoky zahříly a vyhnaly nahoru ....
hodně reaguje její imunitní systém, tím , že je tak citlivá, tak nadměrně reaguje. Vet mi tady nechal i flašku hodně silných atb, kdyby nááááhodou, ale mám to tady jen pro jistotu. Pak mu je vrátím. Prostě kdyby náhodou se něco přihodilo.
lucky
napsal(a):
Pierot je tak kráásný. Mě se děsně líbí a ten ježek mu fakt hodně sluší. Myslím, že jemu by dlouhá hříva snad ani nesekla.
Jinak já jsem od rána na prášky..teda už od včera. Usa včera šla od koní snad hodinu, nohy jako slonisko..na ty její tenké tyčky to je fakt strašné. Večer měla horečku ... 38,9 . Neměla jsem band᨞e zateplovací, ale mám půjčen=é zateplováky makaše.....no ani náhodou! Málem se vyvrátila ve stáji, moc ji nožky bolí. Takže jsem ji zadekovala s tím, že ráno si s vetem zavoláme jak je. No ráno dostala ATB., teplotu měla 38,4...což ujde, je zvýšená. Jela jsem do města koupit zateplovací bandáže, takže mám krásné červené. Pak teď tady byl vet, Use trochu teplota klesla, ale nohy má strašné veliké a sotva chodí. Podlom vypadá moc dobře, dostala jsem speciální šampon na vymývání folikulů, taklže jsem si teď dala kafe a půjdu ji to vyšamponovat. Ono tady leje, ale trochu přestává, takže ji vytáhnu. Jinak je ve stáji s dekou.
No a má na vykašlávání na ty plíce....má hodně křeče bronchů, ale celkově ty plíce začínají vypadat lépe....uvidíme.. Bude inhalovat zase a má kůru Bromhexinu pro koně. No a nožky vyšamponovat, vysušit, namazat a pořádně opatrně zabandážovat, aby se ty otoky zahříly a vyhnaly nahoru ....
hodně reaguje její imunitní systém, tím , že je tak citlivá, tak nadměrně reaguje. Vet mi tady nechal i flašku hodně silných atb, kdyby nááááhodou, ale mám to tady jen pro jistotu. Pak mu je vrátím. Prostě kdyby náhodou se něco přihodilo.
Teda chudák kůň...to je šílený, jak to s ní všechno mává. Máš můj obdiv, že jsi se z toho ještě nezhroutila, já už bych se asi zbláznila z toho, jak mi trpí zvíře
Snad už jí musí být taky líp, ne? Už toho má za sebou jako kůň dost a dost...
Tady ten koník a jeho dva kámoši mají nějakýho úžasnýho páníčka..Chodíme tam kolem dost často, mají oooobrovský výběh(tomu se ani nedá říct výběh, to je prostě obrovská plocha s členitým terénem hor, lesíčky...)A jsou tam na to tři!No prostě nádhera, je opravdu nádherný se dívat ,jak jsou ti koně spokojení..Pěkně nakrmení, je vidět, že je o ně pečováno s láskou a hlavně s rozumem.-) To si vždycky říkám, že takhle kdyby se měli všichni koně světa...
No nevím,Markét,jestli by zblázněná ženská byla ku pomoci,
spíš ne
,tady je potřeba opravdu obětavého člověka,jakým Lůca rozhodně je
,a pomáhá Usině od problémů,jak jen může.
Jára se opičí,
dneska poprvé sedlala Monďáska a nebyl přivázaný,ale on se nikam nehne.
Tady někdo vyhodil televizi,a kousek odtud jezávora,aby tam lidi neházeli odpadky na cestu,tak ty prasata udělali skládku před tou závorou
,sice jsem to vyfotila,ale ani to sem nedám,jakej je to hnus
,bože,co my jsme to za národ,že si neudržíme čistou přírodu...
Tady byl takovej malej kousek strniště,bylo vidět,že to projjel kombajn jednou a víc už nestihl,protože tenkrát začalo pršet,tak Jára neodolala.
Tady vždycky přes celou vesnici vedeme,Moruš vždycky,když začnu slejzat(slejzám za pochodu)
,tak sama od sebe zastaví,tak si myslím,že i kdybych náááhodou z ní někdy padala,tak že by zastavila.
Ale s jistotou to nevím
a zkoušet to nebudu.
No, někdy už si říkám, že mě trefí šlak....
Když ona je tákové zlatíčko. Nožičky jsem umyla, promazala, jak to oschlo na zahradě, tak jsem dala gázu na spěnky a pak zabandážovala opatrně nožičky..chuděrka se snažila dělat kreace na dvoře, ale byla moc hodná. Ono ji to bolí a tlačí, tak jsem ji hladila nožičky a chlácholila, koukala na mě těma kukadlama nešťastnýma..chjo. Už bych si tak přála, aby zase běhala po pastvině. To víte, že se snažím být silná, ale někdy už je to vážně na cvokhaus... Nejhorší je, když člověk vidí, jak je tomu koni zle a nemůže mu třeba pomoci, může jen čekat, jestli léky zaberou, nebo až se s tím vyrovná sám, ale prostě vám kůň nic neřekne, jen dá hlavičku do náruče a tak ji aspoň utěšuji.
Přesně tak,Lucí musíš být silná Ty
,Usina potřebuje silnou osobnost,
jedině tak jí dokážeš pomoct.
Taky bych už moc ráda viděla Usinu lítat na pastvě
,jako jsi sem dříve dávala ty fotičky Usidla s rozevlátou hřívou,to byla nádhera.
No snad nožičky se brzo zahojej a bude to aspoň o něco lepší zase.
Vzhůru do útoku.
JJ, my to musíme zvládnout..nic jiného nám nezbývá. Táta jel teď do města, tak mi v lékárně pro ni vyzvedne na recept Ecobec, musím oprášit inhalátor co má a pojedeme nanovo... a ještě musím zavolat vetovi jak to dávkování toho Bromhexinu pro koně..nějak jsem nezaregistrovala asi v tom všem, jak přesně ji to mám dávat....
no jo, ona takhle už skotačila poslední dobou..
http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/Ranni_prochazka_v_rose..._25.5.2011/
i když pak občas kašlala sípala potom, ještě nebyla zdaleka ok, ale aspoň to šlo. Ovšem teď je fakt hodně špatná, nějak se ji to všechno rozhodilo tou infekcí z těch nožiček a z horečky.... a ty plíce začaly haprovat taky...chjo....
Tak jsem stáhla fotky z mobilu, co jsem postupně fotila.
tady to měla někde minulý týden než přijel vet ..v sobotu minulou....prostě se to pořád rozlízalo a ničím to nešlo vyhojit
a tak kráááásně to ještě ta mast rozjela.... ...nechcete někdo mast na podlomy? Je nová..co s tím mám dělat sakra....
. Vyrádí takový sajrajt s vazelínou
takže se to umylo, a namazalo tím krémem doma dělaným dle receptu a konečně zabral...tady namazané někde v sobotu..namíchala jsem to v pátek odpoledne a měla to přes noc a takhle to vypadalo po víc jak 12-ti hodinách ....krásně se to vysučovalo, stroupky šly lépe dolů, zmizelo zařervenání (nejen že je to překryto bílou, ale i po umytí nebylo tolik zarudnutí. Až na ty otoky nohou výše
JJ, vet říkal, že to je svinstvo, co na tohle vůbec nepatří. On není podlom jako podlom. Když je suchý možná a praská, tak mooožná by to ještě šlo, ale jen jemně vmasírovat. Ale tohle je zanícené, tekl z toho sekret a potřebuje to vysušit a zároveň hydratovat, ale ve formě krému, který dýchá. Jenomže ta mast je jako mast...to samé, jak nefungovala Zinková mast! Taky je to neprodyšné, i když ti to namíchají v lékárně, nebo to koupíš . Je to moc hutné a neprodyšné. No a ta mast je takové jak vosk málem..no ty nohy to zalepilo, sice s tím se krásně "rozhňácaly " strupy a šly dobře dolů, ale zalepí to kůži, folikuly chlupů a všechno to zrudne, zanítí, nemůže to dýchat a vrazí se to do noh nahoru....takže to pochroumalo celý lymfatický systém nohou, kobyla dostala teplotu jako kráva, přesto že byla na ATB. Takže máme domácí zinkovou mast...vlastně normální zinkovou bělobu co koupíš v drogérce v prášku a sádlo...rozpustíš, vmícháš tak 1:1 s bělobou...a jemně mažeš a vmasíruješ..neměla by být vrstva, jen prostě vmazat, aby se sádlo vstřebalo jako krém a hydratovalo a zinek vysuší podlomy a vyhojí to krásně ty nohy a zklidní. A fakt že jo..vidíš ten rozdíl. Ale ty nohy jsou nateklé právě z té celé reakce na tu mast před tím, protě se to tím zmrvilo děsně, ale to člověk neůže vědět, když prostě koupíš něco, co deklarují na podlomy! A prý není Usa rozhodně první kůň, který tak skončil....nedávno prý měl pacienta valacha těžkého čt, co se zdálo, že to snad ani nerozchodí, prostě lehnul a nemohl chodit vůbec.....
No nic, táta dovezl Ecobec, tak jdeme inhalovat a začíná pršet, tak ji jdu dotáhnout do stáje, protože má deku ještě...
ono to je trochu jako vazelína to na ty podlomy a prostě to se na to nemá dávat..pak to může udělat tohle. Sakra..proč se mi to dává z toho mobilu naležato a v prohlížeči to mám nastojato?...... no...tak si otočte hlavu ...Usa čučí jak prší...
no teda to je děs a hrůza chudák usa
mě se naštěstí káča pěkně hojí včera byla docela nateklá ale dneska je míň a rány jsou skoro suchý. jen z jednoho místa sákne ten sekret ale nehnisá to a káča nekulhá
jj zlepšuje ta fotka předtím je z neděle večer a dneska je to o hodně lepší
mám pro sebe na koleno kostivalovou mastičku od léčitele a zabírá skvěle i káče
JJ, vypadá to slušně. Ta kostivalová je výborná, já to mazala i za páteř, když jsem měla polámanou....
Jinak něco podobného Usa kdysi měla, když sebou jako malá sekla na cestě. Dodnes tam má jizvu, ale není to skoro vidět v srsti. Ono je vždycky nejdůležitější, aby tam nezačalo růst živé maso..
No právě, to je nejhorší, když vidíš, že je tomu koni moc zle a nemůžeš nic dělat, jen čekat.
jinak holčí má sice nohy pořád jak konve, ale už mě probudila tím, že ječela ve výběhu na souseda, že ji pozdě nese sníídani ...on každé ráno když jde se psem, ji naseká do igelitky nějaké dobrůtky.pampelišky, vojtěšku a tak a Usinka ho vždycky vítá a sleduje
. Děsně ji chutná a už je taková veselejší. Řekla bych, že ji nožky méně bolí, docela v pohodě jsme přebandážovali nožičky a namazali zase podlomy.
Takhle má naběhlé žíly...
Dostala ATB. a Bromhexin do jídla (jmenuje se to nějak Eres a je to to samé co lidský Bromhexin, jen pro zvířata a navíc to cenově vyjde o mnoho lépe, než třeba ten Mucobene), ještě nainhalujeme Ecobec , ale vypadá, že se ji i lépe dýchá.
Marod odpočívá
Darések ...oba jsou nešťastní, že pořád je hnusně a leje. Usa taky bude zase dneska doma. Ráno to vypadalo, že mooožná bude aspoň zataženo bez deště, ale omyl...už prší ...zase
To je blbý,že u Vás prší,tady to zatím drží a je docela hezky.
No,a jelikož nám v pondělí dal táta auto do opravny,tak v úterý ještě nebylo hotový,jedu pro něj až dneska,jenže jsme se potřebovaly s Járou ráno něják dostat do oddílu.Tak jsme zvolily náhradní dopravní prostředek.
Byla to dost blbá cesta,jedno pole bylo posekaný po řepce a druhý bylo podmítnutý,takže tam se dalo ject
,ale ve většině cesty jsme chodily po stráních vedle pole,obilí začínali sekat,až když už jsme jeli zpátky.
Moruš vždycky házala nechápavý pohledy na mě a na ty překážky,jakože to nemyslíš vážně,bábo,že bych tohle měla skákat,že nééé???
Musela jsem opět složit poklonu Monďáskovi,
protože proti nám ze zatáčky vyjelo takový to šílený obrovský železný auto
s obilím a Monďásek se ani nehnul,
já ho slyšela už zdáli,tak jsem s Moruš poodešla,protože já se jich bojím těchdle obrovských aut,normálně po mě leze husí kůže,když mě míjejí,a Moruš je to samý,tak jsme raději poodešly.
No a takhle jsme chodily většinu cesty,není to nic rovného tyhle traviny,člověk tam ani pořádně nevidí,co tam je nebo není v tý trávě,ale naštěstí to koníci zvládli,musím říct,že si včera teda hrábli,bylo to takových 15 km a to samý zpátky,ale odpočívali tam 3 hodiny,naštěstí jsme tentokrát nemusely hnát dom,takže jsme to vzaly jako pohodovku.
Můj obdiv má teda i Jára,já vím,že je mladá,a má dost sil,ale jela tam 2 hodiny,chvilku si odpočinula a už šli sedlat a pak tam skákala asi 10 překážek na rozeskákání a pak zajela s Pižďuchem cvičný parkurek,
tak toho měla docela dost a ještě jí čekala cesta dom,ale pak ještě měla dost sil jít s děckama lítat ven
,tak to asi nebylo tak úmorný.
Teda před Jarčou kloubouk dolů, to já už bych byla ráda,že doma padnu do postele :-))
Lucky, to je teda pecka, co vám udělala ta mastička od efolu Nechápu proč zrovna Usa musí mít takovýho smolíka. Opravdu bych vám přála ať už to všechno odtáhne dopryč
Holky v pondělí jsem Sobeše ustrojila do westernovýho sedla
http://www.jezdecke-potreby.com/rajtky
http://www.piruch.cz/CZ/obleceni-rajtky-rukavice-podkolenky/ Jaru mrkni na toho Pirucha,tam mají docela výběr
Hehe, jsem koukala na fotky ve westernu a taky mě hned práskly do očí ty třmeny! Honem popustit! Jiank vám to moc sluší
Tak ráno nám tady známý hodil feňuli..je to Daréskova dcera z jeho prvního vrhu a pojede na krytí do Holandska za ženichem, tak jsem slíbila mu ji upravit, načesat a nafotit pro majitelku psa. Jinak feňule jakoby z oka vypadla Darésovi...ale totálně. Jako jeho odlitek! Tak jsem ji dočesala, upravila, nafotitli jsme ji u hřiště, tak má krásné fotky. Sice bez sluníčka, ale to nevadí. Je moc krásná, na výstavách byla taky úspěšná, škoda, že s ní nedodělal šampiona. Teď je akorát trochu nahnědlá, pozdě přelívávala a má málo krycího chlupu, hodně podsady. Hlavně to jde vidět, když leží pak vedle Darés..ten je jako uhel černý a ona je jak hnědka :-D Ale hlavně je to zdravá a kvalitní fena a majitelka psa je z ní nemocná, taky z Darése (jinak vlastní v Holandsku Fabbyho otce Nonina) a jede se tam krýt s jejím hnědým psem po Noninovi , takže Fabbyho nevlastním bráchou. No a paní chce za krytí štěndo, takže jestli vše vyjde, tak Darés bude mít vnouče v Holandsku u jedné z nej chovatelek
Když jsme Dorku nafotili, tak jsem ji ještě vyfotila u vrátek s tatínkem Daréskem...to jsou normálně klony!!!
A eď se tady fláká po dvoře s oběma našima klukama,a le to víte, pořád stepuje u vrátek, kdy si pro ni přijede páníček. Ale jiank je zlatíčko, moc hodná a povahově celý darés. Miloučká, lízátko, temperamentní a moc hezky poslouchá.
Usince je dnes o moc lépe. Nožky jsou nateklé, ale už nemá konve, jen holeně prostě nejsou suché a má trochu oteklé klouby a spěnky, ale už to z dálky vypadá jako nohy koně, ne slona.....
Pořádně jsem ji vymyla podlomy, co nejvíc jsem se snažila dostat dolů stroupky...někde dokonce už zůstala zůžová kůžička, někde je to živé a někde to má takový povlak stroupkovitý a nejde to moc dolů....zase ji to nechci rvát dolů málem škrapkou!!! Ale vymyli jsem to co nejvíc a po chvíli jsme ji to pořádně promazala mastičkou a šla ke koním. Nebandážovala jsem, protože nohy měla ještě hodně vlhké a zapařily by se..udělalo by to víc škody než užitku. Takže ťape po pastvině a večer jak ji dovedu, tak to zateplím. Teď by to nemělo moc otéct, když šmatle venku.
Jo, a lépe se ji dýchá! Dokonce si klusala cestou a rozcválala se po výběhu, ale nesípala a jednou se trochu zakašlala.
takhle to vypadá na dvoře ..Dorka ale spokojená moc není..to víte, není doma a páníček ji odložich a oan to chudinka nechápe
a tady už kvalitnější foto z foťáku
Doris z kazničovské hůrky ...Daréskova dcera..je i vysoká, má 69VK
no a tady hrdý tatínek Darés a jeho dcerka Dorka...... ta podoba je šílená, oni jsou jak dvojčata!
JJ, je veselejší, pokluše si, už chodí prakticky normálně. Taky s eji lépe dýchá, jsem zvědavá, jak to bude postupovat. Tak atb. dobrala a mělo by to přeléčit i ty plíce, kdyby tam něco bylo, má pytel toho Bromhexinu a inhaluje 2x denně, a po dvou dnech výrazné zlepšení + ty nožičky jsou o moc lepší. Tak uvidíme časem.
To nám seno zmoklo a shnilo a jestli bude otava od toho pána, co mi seno dělá, to nevím..no uvidíme. Tady se seno sežene..horší je, že jen velké kulaté balíky...
Jinak Usinku když jsem k večeru dovedla domů, tak nohy měla krásně suché, bez jediného otoku. Tak jsem je překasrtáčovala, protože tam měla nějaké bláto, ale podlomy byly čisté, tak jsem je promazala, nožky zabandážovala a dneska ráno vypadají moc dobře.
Včera se stěhovala babi do domova důchodců a tak přijela i rodina z Prahy ..máma s tátou tam byli. No a Bratránek se sestřenkou pak dovezl máti domů, táta musel jet dřív. Zašli jsme pro Usinku a tady jde Martin s Usou....podotýkám, že má bratránek 2 metry a Usa vedle něj vypadá jako arabský pony
je to zabarvené tím bílým krémem, ale jde vidět, že už je tam někde vyhojená kůžička a stroupky malinké..místy je tam takový stroupkovitý povlak, který se špatně dostává dolů
Lucky to je supr, že se Use začíná dařit :-) , Sobista taky vedle Aleše vypadá jak nějaký miniponík :-D
ahojky kochandy
tak jsem opět tutaj......
holky teda fotečky fakt super......máte mojí velikou pochvalu...moc to všem slušinká
Usince přeji rychlé uzdravení nožiček....bobince krásné bílé....
Holky asi budu prodávat Rozárku.....ta nová stáj co jsme chtěli stavět nedopadne
a tam kde ted s Rozíí jsem to jde od desíti k pěti...začíná mě to tam unavovat a odnáši to Rozárka.....
bohužel nemám další místo kam jí dát...je tu v okolí koňáku dost, ale ani k jednomu bych jít nechtěla...prostě by to bylo z bláta do louže.....
a chci aby se měla líp...
tak jsem to teď probrala s maminkou a kamarádkou, obě mě chápou.....takže holky kdyby jste věděly o někom kdo by měl zájem o hodnou chladnokrevnou kobylku víte kde mě najdete.......
šaríí víš já si s tou stájí malovala krásnou budoucnost....jenže ono to není fakt tak jednodüchý...bylo by to v areálu tatkovi firmy, kde je ještě jeden společník a ten dělá trochu problémy......nebo spíš dělal by.....je to tam v té firmě ted trochu napnuté.....takže bůh ví kdy by se to vyřešilo a já pak mohla budovat novou stáj.....
ach jo všichni mi říkají, že chci za kobylu moc, ale mě to zase tolik nepříjde........
původně jsem chtěla 60000,-
stáhla jsem to na 55000,- ale stím že tato cena je s veškerou kobylí výbavou.....sedlo, dvě komplet uzdečky, bandáže, zateplováky na všechny 4, 3xpodsedlovka, odpocka, bederka, kamaše(ty nové), čabraka, maska na mouchy 2 druhy, kýbl, čistění.....určitě jsem na něco zapoměla...je to fakt tak moc
právě, vzala bych si nehoráznou půjčku abych vystavěla ráj pro koníka a pak by mi to třeba nakonec bylo k prdu.....mamka mi říkala, že by mi pomohli, ale stejně, clověk nikdy neví kdy se co vyse** a já budu ty peníze potřebovat jinde....ach jo, ale pro kočku mojí rezatou jen to nejlepší...takže budoucí majitelé se mají na co těšit.....jen ted hledám tu správnou formulaci smlouvy...prostě tam chci mít napsáno to, že Roza nebude už dělat v lese NIKDY a že když jí nový majitel prodá, dá mi hned vědět kdo je její nový majitel...i to že se můžu přijet kdykoliv podívat
Ahoj, tak jsem tu zas Vrátila jsem se z dovolené z Liberce. Počasí jsme vystihli pěkné, zoo krásná, tak jako aguapark a Ještěd
Už jsem to potřebovala oddych, vrátila jsem se zas plná zážitků a odpočinutá
Téda Lucí, Usinka to měla fakt ošklivé, tak snad už to bude jen lepší
Markét, je to smutná zpráva, ale jak jsi řekla, že nemáš podmínky, tak je to pro Rozinku to nejlepší Určitě najdeš někoho, kdo jí bude mít rád a nebude jí tahat do lesa.
S tou smlouvou to je těžké Nedávno jsme byli na návštěvě u jednoho pána. Měl krásného valacha, koupil ho i s tím, že ve smlouvě měl napsáno, že kůň nesmí tahat ani v lese, ani nikde jinde... Pán to dodržoval, ale tchán hned na to, že by si toho vůbec nevšímal, co je ve smlouvě, že by ho začal zapřahat a když by byla možnost, tak ho brát do lesa
Takže musíš narazit na poctivce, to vycítíš, tak, aby souhlasil s vepsáním tohoto do smlouvy, ale zároveň aby to dodržoval
Přeji holce ty nejlepší majitele
No jo,Míšo,to je vždycky tak,když člověk to seno čeká a je hezky,tak nepřijede,ale když začne lejt,tak máš seno na dvoře.
My letos něják zoologickou nestíháme,zatím.
Jára včera jela hobbíčka v Praze na Gabrielce,byla tam poprvé a jela s Pižďuchem 2 soutěže,jednu 80 cm,tam se neumístila,ale jeli moc pěkně a čistě.
Strašně teda lilo,tady na fotce,kdy už má nasedláno,ještě jen tak poprchávalo,ale jak začali soutěžící jezdit parkur,tak se spustil déšť jako blázen.
Ještě že byla možnost se schovat do haly,protože chvílema opravdu byla průtrž mračen skoro,
tak tady Olda drží Pižďucha a Jára si šla projít parkur.
Pak z ní teda nakonec vylezlo,že se jí nechtělo do toho bahna
a že jen koukla na asi 4 jezdce,jak jedou,a zapamatovala si to.
Naštěstí nezabloudila a jeli krásně.
Pak jeli spolu ještě parkur do metru a tentokrát si vyjezdili náádherné 3.místo.
Měla oobrovskou radost
,protože se snažila a Pižďuch šlapal jako hodinky.
Tady je ten parkur do metru,mrkněte na to počasí,to byl chvílema děs.
Jára byla třetí z 11cti startujících.
A 3 dekorovaná děvčata,první,třetí a čtvrté místo,obsadila děvčata z našeho oddílu.
http://www.youtube.com/watch?v=RySrnuD-Y2g
http://www.youtube.com/watch?v=RySrnuD-Y2g
http://www.youtube.com/watch?v=-Rv-AtJG9dY
Tééééééda ta Jaruška se ale zlepšila! Je vidět že maká pod trenérem. Koník ji sedne co?
Je takovej ochotnej bubik gratuluju
Jaru taky tleskám, Jarča je šikula . Já jsem ještě v pátek přemýšlela,že bych v neděli jela do tý Sobotky na 60/70, ale v pátek navečer se rozpršelo a když lilo i v sobotu, tak jsem to vzdala. Přece jen se tam jezdí na trávě a závody tam byli celý víkend, tak mi bylo jasný, jak asi bude kolbiště vypadat, za nějaký pád nám to nestálo.
Jinak naši oři už mají nové bydliště, seznámení s domácíma kobylama bylo docela v pohodě, tak myslím,že ještě tak 2-3 dny a bude to ok.
Díky moc,Šárí.
Tos dobře udělala,žes nejela,na tý trávě to opravdu klouže,já taky měla hrůzu z toho,jaký bude na tý Gabrielce kolbiště,ale trenér mě naštěstí hned ráno uklidnil,že by je nepřihlašoval na trávu,
tak se mi hoodně ulevilo,protože si ještě dobře pamatuju,jak si Olda udělal licenci a jel svůj první parkur,ceeelej den taky lilo
a Feldonovi to podklouzlo stejně,i když byl kovanej na všechny 4.
Naštěstí se jim nic nestalo,ale ten rozmoklej a rozježděnej terén je fakt na houby,protože tam byl skůček do kopečka a jak se odrazili,tak jim to ujelo a shodili,protože tam už byla jen hlína umydlená.A to tam bylo daleko víc pádů,myslím,že tam upadl minimálně jeden kůň a jezdci asi 4 tenkrát,a Olda pak už přestal parkury jezdit,protože je to živitel rodiny a taky říkal,že jak se mu něco stane,tak jsme namydlený,a to víš,když celej den leje jako z konve a musíš jet parkur,tak to riziko tam je velký.
Tak to je supééér,že už bydlíte
,tak moc přeju,ať už se nemusíte stěhovat,ať už to tam konečně klape a šlape a ať jsou tam Vaše hemeličky moc spokojený.
No právě, za zranění to fakt nestojí, tak uvidím, jak to teď budu mít s jízdárnou a třeba by jsme ještě letos zajeli na Mělník . Na tu jízdárnu bych se při první vyjížďce chtěla dojet zeptat těch lidí nahoře z vesnice, oni mají koně do spřežení, tak mají u baráku plac na trénování, Evča říkala,že by to neměl být problém.
Ahojky,
Jaruško, malé Jarče též moc gratuluji, koukala jsem na všechny videa a pěěěěěkně se zlepšila holka šikovná
Šaríí, tak už bydlíte, to je super
Já dnes ovádím Rozárku k jedné kamarádce na dočasné ústájení, Vašek už ví že Rozíí prodávám a po včerejším telefonátu jsem ráda, že mě kamarádka nabídla dočasné ustájení....jooo holt někomu ubyde pracovní síla a hůř to nese...grrr
Jj Markét, oři už si vegetí, když jsme ráno jeli do práce,tak jsem na ně koukala jak pochodujou na kopci .
Tady snad budou spokojení a doufám,že už jediný stěhování, který nás bude čekat,tak bude až konečně domů
Jéjej, Markét to je na prd jestli máš ještě takovéhle problémy v ustájení, aspoň,že máš kobču zatím kam dát a ozval se už někdo?
jaruško gratuluju i tobě
nevím jestli bych na to měla nervy
šári to může bejt fajn, když jedeš do práce a můžeš na ně kouknout i když jen letmo já je mám doma a dneska jsem je viděla poprvé až teď navečír
ráno už jezdím do práce potmě a když jsem se vrátila tak byli někde vzadu na louce a zahlídnu jen tmavý šmouhy
Ivči je to fajn, je fakt,že teď jsem fakt v klidu,že nám s koňma nikdo nic za zády nedělá a vím,že Evča si na koních nepotřebuje zvedat sebevědomí. Včera jsme se na oře byli podívat a už normálka pochodujou s domacíma kobylama. Sice ta mladší je trošku takovej poděs, že je ještě občas sleduje , ale že by na ně vyloženě útočila to ne. O víkendu snad uděláme nějaký fotky
Ach ju, ještě,že jsem si ji stihla minulý týden vyfotit
tak ženský přeji krásný den....
Rozárka už vesele okupuje jednu velikou ohradu s ještě jednou kobylkou...je fakt že holky jsou uplně každá jiná tak se i od sebe tak nějak strání...jinak seznamování prošlo úplně v pohodě...trochu si zapištěly a pak si šla každá na jinou stranu ohrady....jinak Roza už stihla okupovat dva boxy.....májí s kobylkou přístup do stáje a Roza musela hned prozkoumat oba
až budu mít fotečky tak vám je sem dám
Moc děkuju,Ivčo,
no to víš,že to jsou nervy jako blázen,fakt se o ní bojím
,ale nejhorší je,že ona mi na takový ty moje řeči říká,že stát se jí může něco i při cestě do školy,na hřišti,prostě ani nemusí sedět na koni,a nemám prý vést takový řeči,jí to prostě baví a ona si to riziko už poměrně dost uvědomuje,ale prostě jí něco zakazovat,to by nebylo fér
,prostě to bereme tak,jak to je.
Na druhou stranu nás ta atmosféra těch závodů docela baví,fandíme i členům našeho oddílu,teď na tu Gabrielku jich tam závodit jelo celkem 9,
to byla vejprava,
a s více lidma je i docela legrace.
Jinak teda tajně doufám(i Jára)
,že už trenér je nebude nikde hlásit na nějáký 80
,ale že už by to mohlo pomaloučku jít na alespoň 110.
Jéé,to jsem moc ráda,že Rozinka je v lepším ustájku,a pořád jí prodáváš,Markét?
Mně se taky hlásili asi 2 lidi,že by koníška chtěli na splátky
,ale nic nikomu nevysvětluju,jako co bude dělat,kdyby se koni něco stalo
,a slušně se omluvím,že koníka na splátky nedávám a hotovo.