Uživatel s deaktivovaným účtem

Hezký den,sousedi si před cca rokem dovezli kobylku,která byla hoodně zlá.Starujte po lidech,kope,nekouše,ale hrozí,ale bohužel se otočí zadkem a hned pálí,bez varování!Připustili jí a kobylka má pod sebou hřebečka,ovšem její osud je pravděpodobně zpečetěn.Jak malej bude k odstavu,kobyla jde na jatka Je opravdu hodně zlá,ale jakmile nasedláte a sednete,kůň se mění a je pod sedlem perfektní.
Myslíte,že by byla šance kobyle najít nový domov,nebo se mám na to vyprdnout a nic jí nehledat?
Jedná se o kříženku 145 KHV směska hucula,araba,appaloosy a bůh ví čeho ještě.Klisna je mohutná s občasnými flíčky na těle a prokvetlou hřívou (fotky bych dodala později-až bych nafotila).Kobyla nerespektuje pásku,ale bůlh ví,třeba by se naučila-nezkoušeli a je ustájená 24/7 v pevné ohradě kam nikdo nechodí.
Brání hříbo zuby nehty
Je to fakt ludra špatná,ale třeba výzva pro nějákého parelistu
Zkoušelo se s ní po dobrém,po zlém,ale furt stejná startovací mrcha
Já bych zkusila rozhodit sítě po netu a někdo zkušený by se mohl ozvat (zvlášť když je klisna vhodná pod sedlo). Jen dát pozor a prodat jí jen zkušenému, né nějaké holce, co si myslí, že je Parelli.Myslím, že převýchovat (aspoň částečná, aby se dala běžně ošetřovat známím člověkěm) je možná. I respektovat pásku se většina koní naučí. Pokud se nikdo zkušený nenajde, tak jí jatka neminou, takže za zkoušku to myslím stojí...
napsal(a):
Hezký den,sousedi si před cca rokem dovezli kobylku,která byla hoodně zlá.Starujte po lidech,kope,nekouše,ale hrozí,ale bohužel se otočí zadkem a hned pálí,bez varování!Připustili jí a kobylka má pod sebou hřebečka,ovšem její osud je pravděpodobně zpečetěn.Jak malej bude k odstavu,kobyla jde na jatka Je opravdu hodně zlá,ale jakmile nasedláte a sednete,kůň se mění a je pod sedlem perfektní.
Myslíte,že by byla šance kobyle najít nový domov,nebo se mám na to vyprdnout a nic jí nehledat?
Jedná se o kříženku 145 KHV směska hucula,araba,appaloosy a bůh ví čeho ještě.Klisna je mohutná s občasnými flíčky na těle a prokvetlou hřívou (fotky bych dodala později-až bych nafotila).Kobyla nerespektuje pásku,ale bůlh ví,třeba by se naučila-nezkoušeli a je ustájená 24/7 v pevné ohradě kam nikdo nechodí.
Brání hříbo zuby nehty
Myslím si, že za takovou kobylu je odvaha chtít i 5 tisíc - je zadarmo drahá, a s největší pravděpodobností se tohle chování naučí i ten hřebeček. fandím vám, aby se někdo našel, ale ten kdo so tohle do baráku pořídí bude pořád jednou nohou ve špitále nebo v kriminále, když čubka někoho zmrzačí
Jak je stará?
No každopádně stádo by jí jen prospělo, pokud je to asociálka bez pohybu mezi svejma a ještě k tomu zažila peklo v minulosti s lidma tak se jí nedivim že je taková jaká je.
Není to sranda převychovat takového chuděru bojavého, kterej se brání útokem ale dá se to.
Pokud se dá kobyle čas, vše se bude dělat s trpělivostí tak to půjde.
No holka, každopádně se zeptám tady v okolí ale takovej kůň potřebuje ČLOVĚKA KTEREJ VÍ A MÁ SKUŠENOSTI.
Pokud máš fotku tak sem s ní...
Jak je na tom s kopytama? Je očkovaná? Nějaké staré zranění, handikep? Má průkaz?
Hoď to třeba i sem http://www.equichannel.cz/forum/zivelne-pohromy-zaplavy-kone-v-nouzi-pomoc
napsal(a):
Brání hříbo zuby nehty
souhlasím s tím, že i zadarmo je drahá, takovej kůň je jen zbytečnej hazard se zdravím...sama mám otisk podobného koně na svém čele na doživotí...též jsem měla záchranářský pud, už to nikdy neudělám...fandím odvážným, ale opatrně s tím...ne každej se dá změnit.
napsal(a):
Brání hříbo zuby nehty
Něco podobného mám doma, má v sobě appu a velkýho poncla..... jenže já si jí rovnám od 4 měsíců, kdy jsem za ní složila zálohu a jezdila jsem za ní až do odstavu, kdy jsem si ji odvezla..... Kobča je silně dominantní, v 6 měsících se jí bála většina lidí v ustájení - nazývali ji, "ten tvuj zabiják" už ve 13 měsících měla pod sebou dospělou kobylu..... a ve 2,5 letech se stala vůdcem stáda.... Spíš si myslím, že na kobču, byli slabí a chyběla důslednost.... Mám dost zkušeností, ale jelikož si myslím (což určitě nevím, protože kobču neznám) že je podobný živel jako ta moje, tak bych ji nechtěla ani zadarmo! Promiň, ale jestli ta moje ludra jednou zjistí, že má nad člověkem vrch, tak bude hodně nebezpečná a už ji nikdo nesrovná, proto ji nikomu nepůjčuji, protože bych ji nerada pak posílala kdo ví kam..... Je mi kobči líto, dělá jen to co jí lidi umožnili, ale pokud se s ní někdo bude chtít pustit do práce, tak to bude o hubu.....
napsal(a):
Brání hříbo zuby nehty
Zkusím rozeslat po známých a tak.. Myslím, že naději by mít mohla. Měla jsem na starání podobného koníka, ale ten kousal, zvedal lidi do vzduchu apod. Ovšem jakmile byl nasedlán- změnil se k nepoznání.. Ale nevím..nechci ze sebe dělat kdoví co, že jsem ho zvládla a za rok se z něj stal téměř normální kůň..možná bych si na ni troufla..těžko říct. Co takhle zkusit zjistit něco o její minulosti? To docela dost pomáhá..jestli třeba nebyla týraná..podle toho člověk může zvolit způsob jakým s ní bude zacházet.. Každopádně posílám dál.

Všem děkuji za reakci.
Kobylka není moje,patří sousedům a ti prostě nějáké peníze za kobču chtějí (což na jednu stranu chápu)
Kobyla byla ve stádě ale stádo nevedla
Na ní vidítě,že se chce třeba pomazlit,ale "neví jak na to" a pak jí hrkne,otočí se a kop
Spíše mě zajímá,zda má šanci,či se na to vybodnout (zatím jsem ani se sousedama nemluvila-ti se bojí,aby se jim po prodeji nevrátila s tím,že vady samozřejmě řeknou) - mají malé děti.
Ale taky je pravda,že se s kobylou nikdy pravidelně nepracovalo,třeba pokud by dostávala doršičku hašte denně na lonži a pod sedlem,že by se také chovala jinak
Určitě by se neprodávala 15leté holčině,co si myslí,že když se jednou drncala na koni,že zmákne vše ale je otázka,zda by někdo takovou hajtru chtěl.Složité,složité
Zkusím dneska nafotit (pokud si u koní vzpomenu) a dám sem nějáké fotky a třeba se nějáký "sebevrah" najde :-/
napsal(a):
Všem děkuji za reakci.
Kobylka není moje,patří sousedům a ti prostě nějáké peníze za kobču chtějí (což na jednu stranu chápu)
Kobyla byla ve stádě ale stádo nevedla
Na ní vidítě,že se chce třeba pomazlit,ale "neví jak na to" a pak jí hrkne,otočí se a kop
Spíše mě zajímá,zda má šanci,či se na to vybodnout (zatím jsem ani se sousedama nemluvila-ti se bojí,aby se jim po prodeji nevrátila s tím,že vady samozřejmě řeknou) - mají malé děti.
Ale taky je pravda,že se s kobylou nikdy pravidelně nepracovalo,třeba pokud by dostávala doršičku hašte denně na lonži a pod sedlem,že by se také chovala jinak
Určitě by se neprodávala 15leté holčině,co si myslí,že když se jednou drncala na koni,že zmákne vše ale je otázka,zda by někdo takovou hajtru chtěl.Složité,složité
Zkusím dneska nafotit (pokud si u koní vzpomenu) a dám sem nějáké fotky a třeba se nějáký "sebevrah" najde :-/
Huh,moje klisna je podobná a je mi 15 a zvládáme to spolu s kobčou mnohem líp než někdo mnohem starší ze stáje :D a nejlepší na tom je to že moje kobyla jak si na mě zvykla tak je úplně úžasná ale třeba jiné lidi je tak zlá že jí se jí bojí úplně všichni,kouše a spoustu dalších věcí...a na to že měla 5 majitele za svých 5 let života a všichni dospělí lidé tak nevím....Jestli to bude ve věku nebo jestli ve zkušenostech
jituleserak
napsal(a):
Huh,moje klisna je podobná a je mi 15 a zvládáme to spolu s kobčou mnohem líp než někdo mnohem starší ze stáje :D a nejlepší na tom je to že moje kobyla jak si na mě zvykla tak je úplně úžasná ale třeba jiné lidi je tak zlá že jí se jí bojí úplně všichni,kouše a spoustu dalších věcí...a na to že měla 5 majitele za svých 5 let života a všichni dospělí lidé tak nevím....Jestli to bude ve věku nebo jestli ve zkušenostech
A nebo v tom, že ste si prostě padly, koně si taky vybíraj a mnohdy je to třeba jen o tom, že jí voníš a líbíš se jí.... Když jsem si kupovala první kobču, zas tak moc zkušeností jsem neměla, ale ona se úplně změnila a je to muj závisláček....
Taky ve 13 letech jsem si líp veděla rady s kousajícím a s kopajícím huculem, než tady dospělej chlap, koně neutočí jen tak, ale dělají to ze strachu, když kůn začne někomu důvěřovat, chování má uplně jiný.....ale tady jde spíše o to, že malá holka těžko koně zajistí co se týče po finanční stránce...
iveth
napsal(a):
Taky ve 13 letech jsem si líp veděla rady s kousajícím a s kopajícím huculem, než tady dospělej chlap, koně neutočí jen tak, ale dělají to ze strachu, když kůn začne někomu důvěřovat, chování má uplně jiný.....ale tady jde spíše o to, že malá holka těžko koně zajistí co se týče po finanční stránce...
Ne všichni to dělají ze strachu.... Moje ludra, když zjistí, že se jí někdo bojí, tak ho šikanuje.... a kámošky kobyla to dělá taky.... A mimochodem, pokud mluvíš o koňské důvěře, tak tam především musí být respekt.... aby kůň někomu uvěřil, musí v něm především vidět silného, vůdčího jedince...
napsal(a):
Brání hříbo zuby nehty
Nic neslibuju, ale prosím tě kolik je jí let? Odkud je? A mohla by si sem hodit foto? Někdo mně napadl..... ale nevím odkud jste... jde o celkové náklady....
hankaladyb
napsal(a):
A nebo v tom, že ste si prostě padly, koně si taky vybíraj a mnohdy je to třeba jen o tom, že jí voníš a líbíš se jí.... Když jsem si kupovala první kobču, zas tak moc zkušeností jsem neměla, ale ona se úplně změnila a je to muj závisláček....
No ze začátku to taky nebylo zas tak úžasný ale to je jako s každým koněm ...nejdřív si musíte na sebe zvyknout a pak začít něco dělat ....první den mě třeba kopla ale teď jí můžu klidně podejít mezi zadníma nohama a ona se na mě koukne tim svým kukučem a hlavně záleží na respektu z obou dvou stran ...Kobylka za mnou chodí po výběhu jako pes
a k jiným lidem by se otočila zadkem a utekla
. Prostě můj ňouma ...takže myslím si že když se bude ke kobyle přistupovat individuelně určitě jí brzo ani minulej majitel nepozná ale chce to spoustu času a trpělivosti....
hankaladyb
napsal(a):
Ne všichni to dělají ze strachu.... Moje ludra, když zjistí, že se jí někdo bojí, tak ho šikanuje.... a kámošky kobyla to dělá taky.... A mimochodem, pokud mluvíš o koňské důvěře, tak tam především musí být respekt.... aby kůň někomu uvěřil, musí v něm především vidět silného, vůdčího jedince...
pravda, taky když byl problém, nebála jsem se koně potrestat, ale o tomhle jsem se nechtěla moc rozepisovat, nehodí se to až tak tématu....
Podle mě by se určitě nějaký človíček našel...chtělo by to možná podrobnější info, takových koní je spoustu a člověk by neřekl , co se v nich může skrývat.... možná, že je to risk, ale kdyby měla více času a hlavně péče mohla by se srovnat, možná , že u nikoho zatím nenašla pochopení..je těžko soudit, když se nic neví o její minulosti....taky zkusím někoho pohledat, takový koník by pro mě byl obrovskou výzvou, získat srdce takového koně je životní výhrou:)) a pokud by bylo možné chtělo by to alepsoň fotku a bydliště?

Omlouvám se,ale poslední dobou nestíhám + teď frčím na dovolenku..
Kobyle je cca 6-7 (víc 100% NE)
jinak je ze znojemska
Ona neútočí ani ze strachu-když se člověka joo hodně bojí,tak neútočí,ale vyloženě uchcává strachy(ale to bylo ještě před hříbětem,kdy se sousedi prostě nevěděli jak na ni,tak od majitele dostávala-tak po něm po tom neútočila (nebo né vždy)
Před tím to s ní zkoušeli samozřejmě po dobrém(chodili se k jejímu boxu mazlit,snažili se jí věnovat ,pracovat s ní a doufali,že najde důvěru...
ale kobyla je prostě taková svá...když se jí něco nelíbí,tak prostě se otočí a bez varování vypálí.
napsal(a):
Omlouvám se,ale poslední dobou nestíhám + teď frčím na dovolenku..
Kobyle je cca 6-7 (víc 100% NE)
jinak je ze znojemska
Ona neútočí ani ze strachu-když se člověka joo hodně bojí,tak neútočí,ale vyloženě uchcává strachy(ale to bylo ještě před hříbětem,kdy se sousedi prostě nevěděli jak na ni,tak od majitele dostávala-tak po něm po tom neútočila (nebo né vždy)
Před tím to s ní zkoušeli samozřejmě po dobrém(chodili se k jejímu boxu mazlit,snažili se jí věnovat ,pracovat s ní a doufali,že najde důvěru...
ale kobyla je prostě taková svá...když se jí něco nelíbí,tak prostě se otočí a bez varování vypálí.
Když už je v takový fázi, že uchcává strachy, tak to určitě bude zásluhou lidí a když už takhle se chová, není divu, že i je schopná utočit....taky co jsem si domů dovezla kobylu, z ničeho nic napadla mého otce a pak jsem zjistila, že ještě před tím majitelem, co jsem ji koupila ji měl jeden chlap a ten ji řezal a řezal a když se o ni staral chlap, tak se to projevilo....

To se opravdu špatně popisuje a když se o to snažím,vyzní to vždy jinak,než to je
Kobyla vyrůstala sama v rodině(nebo u nějákého pána) a dělala si naprosto co chtěla a jednoduše není "podrobena" člověku.Nerespektuje jej a neví,jak se k nim má chovat(nebo ví,ale pořád ukazuje,že to ona je ta dominmantní a jí se tu bude poslouchat) a když náhodou někdo jí opravdu násilím "podrobí" tak začne uchcávat a pištět.Nikdo jí nemlátil bez důvodně,ale vždy dostala po tom,co vypálila
To chce fakt vidět
napsal(a):
To se opravdu špatně popisuje a když se o to snažím,vyzní to vždy jinak,než to je
Kobyla vyrůstala sama v rodině(nebo u nějákého pána) a dělala si naprosto co chtěla a jednoduše není "podrobena" člověku.Nerespektuje jej a neví,jak se k nim má chovat(nebo ví,ale pořád ukazuje,že to ona je ta dominmantní a jí se tu bude poslouchat) a když náhodou někdo jí opravdu násilím "podrobí" tak začne uchcávat a pištět.Nikdo jí nemlátil bez důvodně,ale vždy dostala po tom,co vypálila
To chce fakt vidět
Dobrý den, možná si budete někdo myslet, že jsem sebevrah, ale já bych to zkusil.( chovatel, majitel koní, věk 42 roků)
Dejte mi kontakt a uvidíme co se dá dělat.
Je pravda, že ta kobyla je zadarmo drahá, ale kdyby šlo s majitelem mluvit ve smyslu srovná se, zaplatím, tak by to stálo za pokus. A jinak všem zúčastněným, ať Vám koně jdou...

Hezký den,omlouvám se,byla jsem na dovolený
Pokud máte zájem,ozvěte se mi na tel 775898329 nebo e-mail MauttaS@seznam.cz
Zašlu Vám i fotky klisny

Hezký den,
tak prej kobylka by byla do 14 dnů k odvěru.Má někdo zájem a nebo sbohem a šáteček?
Kdyžtak tel na mě : 775898329,sdělila bych podrobnější info...

Hezký večer:)
kobylku si sousedi zatím vzali do nového a PRÝ našli nového majitele.Nějákou holčinu "parelistku" tak snad se zadaří kobuchu spravit!!