Ahojte všichni, tak jaké máte zkušenosti jak si koníci na tento typ zvykli?
aishaia
napsal(a):
Ja jezdím na provazovce a jsem spokojená a kobyla taky:) Je dost jemná na hubu takže mi to vyhovuje víc než udidlo:)
aishaia
napsal(a):
Jezdila jsem na provazovce takových 5 let, jezdím western, ted poslední rok jezdím na bosalu a provazovku používám jen na práci ze země, na ježdění už ani náhodou, ted už jedině bosal, provazovka nedá tak přesné signály, je na hlavě nestabilní, právě nejezdíme jen rekračne, aby kůn uměl nejaký ty základy, ale snažíme se i o drezurní práci, jako chození na dvou stopách, přímé a nepřímé ohnutí atd...na provazovce se nám tak dobře jako na boslu nedařilo, kobyla je o to ještě spolehlivější a přesnější, ted jsem vyzkokušela westernovou páku, reaguje na ni krásně, stačí že jen sáhnu po otěží, ani nestačím dát jasnej signál, stačí minimální váha otěží a už ví co a jak, ale vrátila jsem se zpět k bosalu, musíme ještě spoustu věcí vypilovat....
Dříve na udidle byla nervní, tupá (kvůli špatnému zacházení)...jak ji dlouhá pauza od udila a ježdění na bezudidlovce prospělo....
Dál nesouhlasím s tím, že koně se nenaučí pořádně chodit na bezudidlovce, na bosalu mi konečne kobyla začíná chodit od zádu, podsazuje se, vyklene hřbet a konečně nelítá ji hlava v oblacích....