Ahoj lidičky, mám prosbu, nemá někdo zkušenosti s podáváním kortikoidů u koní jinou formou než injekčně? Mám na mysli, pokud je kůň dušný a musí se píchat kortikoidy, zda existuje náhradní řešení formou pasty nebo tak něco a zda s tím má někdo zkušenosti. Mám problémovou kobylu a s injekcema je více než problém . Díky
Máme dušnou klisnu a kortikoidy - prednison jsme podávali orálně, tedy v tabletách do krmiva + ventipulmin + šumivé ACC long. Vše jsme smíchali do mačkaného ovsa. ACC jsme předem rozpustili ve vodě, tím zalili směs léků a jádra. Musím zaklepat, kobyla nám nekašle po této léčbě už rok !! Rapidní zlepšení !!
jayjili
napsal(a):
Máme dušnou klisnu a kortikoidy - prednison jsme podávali orálně, tedy v tabletách do krmiva + ventipulmin + šumivé ACC long. Vše jsme smíchali do mačkaného ovsa. ACC jsme předem rozpustili ve vodě, tím zalili směs léků a jádra. Musím zaklepat, kobyla nám nekašle po této léčbě už rok !! Rapidní zlepšení !!
Díky, vyzkoušíme
jayjili
napsal(a):
jen mám dotaz, jak často(2xdenně?),kolik čeho a jak dlouho? díky
Dávali jsme prednison 2x denně (ráno a večer) + ventipulmin podle návodu, ten jsme doužívali celé balení pixle. Prednisonu jsme měli 40 tablet, prvních 5 dnů jsme podávali po 2 tbl.ráno +2tbl.večer, poté postupně snižovali dávky až do úplného vysazení. Na uvolnění hlenů pomáhá i samotné ACC long, pokud koník kašle jen občas, při intenzivním kašli až dávivém je dobrý ventipulmin, pro dlouhodobější nezmírňující kašel je dobré nasadit prednison. Je to sice svinstvo na entou, ale není to v tak šílených dávkách a nám skutečně pomohl. Reakce můžou být ale různé, někomu to pomůže na pár měsíců, jinému i na léta. Nám to pomohlo na rok, ale díky za to !! Kobči se nesmírně ulevilo. Potíže s trávením neměla žádné ani vedlejší účinky jsem nezpozorovala. Je to už 3 roky co je kobča relativně v pohodě, ikdyž teď před ohřebením měla potíže intenzivnější, po porodu se zmírnily a již kašle jen občas a krátkodobě....