Tak já vám založím nové téma :-)
Jináč jsem právě hodila (po roce rozhodování B-) ) Sirku do inzerce... Tak kdyby měl někdo zájem...
Hlavně proto, že nemám sílu se věnovat jak westernu, tak vytrvalosti (a ještě dostiháčům :-)) ), a zvítězil western... Takže bych chtěla QH... A na dva koně nemám čas, peníze, nic...
I když je to docela boj, bo se mi na něm děsně dobře jezdí, navíc je to pohodář, prostě kůň, jakého bych chtěla... Mám ho tři roky, a tak vůbec... Těžko se prodává, ale musím být velká holka a dělat těžká rozhodnutí, že jo...
To video je krásné...teda toho bych neprodala ani náhodou. A mohl by být i dobrý na trail..bych na něj hodila westernové sedlo a je to. Na western se dá arab hezky přijezdit a vypadá super.
S tímhle jezdí i reiningy... krásné zíře ... http://www.youtube.com/watch?v=-7MUJkCS_hM
na tyhle stránky fakt ráda koukám... http://www.arabianhorses-austria.com/
Luci, to já Janu vpodstatě chápu. Sice teda nechápu, kde přišla na to, že pokud mám araba, tak jsen nucena s ním dělat vytrvalost :D ale to už je detail.
S arabem můžu dělat vpodstatě cokoliv, ale pokud se chci věnovat vyššímu skákání, drezuře...tak je pro mne lepší koupit si teplokrevníka...pokud chci dělat western (plus i s dobytkem), tak je pro mne samozřejmě lepší koupit američana. Zn. náhoda je blbec, jasně, v obou směrech se najdou výjimky :)
Hlavně aby Sirka našel nové fajn majitele :) A video je fakt dobře udělané, člověk má tak nějak hned větší představu o tom, co je kůň zač.
Káti, já někdy řekla, že jsem nucena? Pokud ano, tak to se omlouvám, tak jsem to nemyslela :-) Necítím se nucena, jen vím, že arab má k vytrvalosti rozhodně největší dispozice a že by byla škoda Sirku do vytrvalosti nevzít, bo si myslím, že by mohl být fakt dobrej. Také si nedělám iluze, že bych s ním udělala díru do světa v dobytkářství :-)
Zato kdybych měla moře peněz a nějaký ten čas, tak si ho strašně ráda nechám, ať už na vytrvalost, nebo jen na toulačky, protože se mi na něm fakt dobře jezdí, a je mi s ním psychicky moc fajn... Ach jo... :-(
Lidi,co je se Sabčou?zmizela mi z FB...
A přidávám fotešku Nazírečka z jeho prvních oficiálních závodů
Čau ženské, to jsem ráda, že to tu zas ožilo. Hele Jani, když ty o tom westernu ... před 14 dnama jsme byli na dalším hobby v Jankovicích
jsem se nechala přemluvit i na barely. Tak nejly jsme na krev, jen jsme si to tam v pohodičce obkroužili, ale bavilo by mě to to jo, ale zas si nechci zmagořit koně, tak si nechám zajít chuť.
Vilda s babi fandí, když mamka letí do cíle. Největším úspěchem bylo, že mi nespadl klobouk
Se Sabšou nic není .... jen ji to FB začalo mírně srát
Jinak Jani, SIrka je krásnej, brala bych ho hned..ale ta cena
Já se vrátila od moooře a kůň nabírá trochu tuku na tělíčko...aby se schovalo nějaké to žebírečko a normálně to vypadá že se i daří
Super fotky Luckai a je fajn vidět, že máš tu možnost a podporu rodiny dostat se pořádně do sedla, super
Pro ty co mě neměly n FB - Amir v závodní výbavě
Jinak co se týče trailu, vlastní zkušenost. Taky si myslím, že by na to Sněži mohla být šikovná, je drobná, obratná, docela si dává pozor na nohy, jenže ... je to čumivější arab. Takže třeba teď se na opracovišti chovala úplně super. Jenže nás nepustily přímo na kolbiště, takže jsem tam šli porvé až naostro. Překvapila mě, že teda na jízdárně jako takvé byla docela v klidu, ale na mostek si jen šlápla, přes kavaletu poprvé nešla a vyhla mi, podruhé už to nebyl problém. Pak už to bylo v klidu Nedělá cirkus, chová se slušně, ale potřebuje si to jednou projít, a očuchat, jinak to nepřejde v klidu. Jenže na to se na soutěži nehraje, že, prostě jdeš a nud´d to dáš nebo ne, žádné zkoušení. Možná se to časem a najetýma závodama zlepší, ale v tomhle směru dá zkrátka arab víc práce. Teda u nás hraje roli ještě to, že jsme obě nezkušené, tak těžko říct.
Na plasure je moc hrr, takže bych řekla, že by jí mohl sedět horsemanship a reinig. No ale na žádnou díru to teda taky nevidím, obzvláště se mnu, to my jen tak pro radost.
sabina
napsal(a):
Se Sabšou nic není .... jen ji to FB začalo mírně srát
Jinak Jani, SIrka je krásnej, brala bych ho hned..ale ta cena
Já se vrátila od moooře a kůň nabírá trochu tuku na tělíčko...aby se schovalo nějaké to žebírečko a normálně to vypadá že se i daří
Super fotky Luckai a je fajn vidět, že máš tu možnost a podporu rodiny dostat se pořádně do sedla, super
Pro ty co mě neměly n FB - Amir v závodní výbavě
Sabčo no podpora je hlavně od Vildy, že ještě vydrží spát, a já můžu při tom jezdit. Akorát to ráno sbalím psy a vildu, než dojdem na ranč, tam si všecko nachysta, pojíst, uspat, odjezdit, pak zase sbalit a zpátky domů se dostanu tak kolem druhé většinou totálně mrtvá, občas se stihnu i najíst. Zkrátka ta hodina na jízdárně pro mě znamená se vším všudy min 5 hodin.
Ale tak zas jsem ráda, že si všecko obstarám sama a nemusí mi nikdo hlídat. No ale taťka už je z toho docela otrávený, že furt jenom koně a velice nic jiného nestíhám. Tak uvidím, jak to pujde vzládat do budoucna, jestli to naše ježdění k něčemu někdy bude vypadat.
Tak to jsi šikula...Sama nevím jak bych to prováděla..asi by mě kleplo, navíc nejezdím na jízdárně, takže hodinku spaní mimča by mi asi nestačilo..
Hlavně psa ke koním, když jezdím neberu...a pěšky se tam taky nedostanu
Doufám že až se rozhodnu pro mimčo - budu mít koníka doma..a ne jednoho. Nebo ve stáji pořád, a budem se střídat s hlídáním..Ikdyž už teď co jsou na stáji prcci, tak se tam dítko odloží, jede se ven....a pak se zase odevzdá mamince..pořád tam někdo je, takže hlídání se dá domluvit i tam... Sme spíš jak obří rodina..no
No kdyby nebyla jízdárna, tak jsem nahraná, ven to bez hlídání nejde. A snažím se jezdit dopoledne, abych odpoledne byla doma, ať se přece jen s markem vidíme :-) a není moc velké dusno. A dopoledne jsem tam sama, psi se mnou chodí pač to mají vycházku (2v1)musí sice vydržet zavření v boxe, sněhule zas musí vydržet saunu na jízdárně, no všichni jsou to chudinky ... ale já taky.
Dej vědět, až budeš vědět, co se stalo...
Přidávám jednoho koníka....bráchy to stálo hodně úsilí, ale i v takové hloubce ho dostal nahoru
klarusa
napsal(a):
hihi kdyby byl zivej, tak ho nedohoni...jsou strasne rychli :D
no hele me to doslo asi 16.srpna... melo to bejt do 20.srpna zaplaceny... taze hned jsem to platila...
Aha...mě přišel nějakej "divnej", chudinka :)
Taky mi přišla složenka už dávno...plus mínus stejně jak Klárce.
Mám pocit, že už se nám to pomalu blíží.... :)
http://www.youtube.com/watch?v=wendqeuDTfQ&feature=related
vostrýýýýýýýýýýýýýý
a jukejte na tohohle ten ma ale mekky spenky
http://www.youtube.com/watch?v=04hSVB_ubqs&NR=1
a ja mam mindraky....
čaute, tak co výstava !!!!! žádné ohlasy, jak jste dopadly, jak se líbilo, srovnání s loňskem? J8 měla nápinky ve středu, že bych udělala rychloakci a jela, ale ve čtvrtek jsem dostala děsnou střevní chřipku a bylo mi tak blbě, že jsem nemohla ni chodit, tak nic.
Já se dívám, že jsem vám sem nedala fotky z našich posledních hobíků, neměla jsem dvorního fotografa, takže fotky tady
http://fotovranik.rajce.idnes.cz/ Westernovy_den-BEZMEROV_2011/#
kdyby nás někdo v té oránžové přehlédl tak třeba foto 569, 570, 703, 705, 706, 747.
Foto Vildova nejoblíbenější koňská činnost - chystání krmení
luckai
napsal(a):
tak se mi nevložila fotka
Malej je božskej to ti teda řeknu !
Výstava, moje pocity z lidí a koní - oproti loňsku byh řekla úspěch. Sic se tam urvali dva hřebci, ale zklama výstroj, né lidi.
Předvaděči se snažili co to šlo. Byli vidět i celkem slušné postoje..Mě to prostě přijde 100 a 1.
Jen sem byla trochu podrážděná z toho, že na čechy se trocha sralo..a všechno se soustředilo na intercup. Myslím tím, že koně co zůstali na neděli, neměli na noc hlídání a podobný věci. To že hnůj nebyl kam dát, a že sme koně nesměli vykoupat a cizinci jo...o tom už nemluvit. Balík sena stál neuvěřitelnou 100 korunu
Jinak celkem super!!! Dovolim si vložit fotku ze sbírky Míši Litovové !!!
Luci fotky super :)
No...holt se to začíná soustředit opravdu takřka jen na ten intercup...v tom má sabča naprostou pravdu. Co se národky týká, tak moje bláznivá kobyla byla druhá v kategorii (až jsem koukala jaká konkurence se nám sjela...7 kobyl a dost slušných)... a v šampionátu si neškrtla. Byla vyděšená, oproti ostatním hubená a na to dojela :). Co se týká předvedení, tak se sabčou nemůžu souhlasit, byla to většinou hrůza a největší prdel byla to, že i koně, co byli v profi tréninku, nebyli schopní takřka ničeho. Já měla strach z toho, co tam moje kobyla bude předvádět ve stavu v jakým byla a i ona byla schopná tam fiknout postoj jak z praku.
Zhubla mi tam asi 50kg...hodně špatně nesla už přepravu a ten zbytek ji dorazil, je to tele :) Ale příští rok, pokud budou finance, se chystáme tak na 2-3 výstavy.
Strašně moc mě potěšilo, že když jsem s ní čekala u haly, tak za mnou byli asi 4 zahraniční chovatelé a ptali se, co to je za koně...ukazovala si na ni i stewardi. Takže ve výsledku jsem byla hrozně spokojená a myslím, že nejen já. Fakt jsem zírala komu všemu udělalo radost to, že moje zvíře to "projelo". I lidé, u kterých jsem myslela, že jsou schopni brát věci s nadhledem... (mám strašné nutkání něco ještě dodat...ale mlčeti zlato, že...)
Mezinárodka parádní, sjela se opravdová kvalita....ale....naprosto to ovládli Arabové. Lacina se sice pokusil udělat speciální ocenění evropským koním...tuším ze European cup (ocenění pro 3 nejlepší koně odchované a vlastněné v evropě)... ale nevim, nevim, jestli to napříště pomůže. Byla vidět početní převaha východních koní... Ač B show, tak spousta koní Ačkových (podle mne je ten systém blbě nastavený...). Přijelo třeba mnohem méně poláků než loni...takřka polovina a i kvalita koní, které vzali, byla menší, jeden polský trenér a předvaděč mi řekl, že jeho klienti do Prahy odmítli jet, že to nemá smysl. Ale holt...v Praze je nasazena laťka už hodně vysoko, tak pokud chtějí vyhrávat, musí vytáhnout to nejlepší, co mají.
Ale jo...atmosféra super, když pominu to brutální vedro jak v hale, tak hlavně v boxech, tam to bylo fakt jak ve skleníku, ale s tím se holt nedá nic dělat. Slyšela jsem, že jedna zahraniční kobylka ve stáji skolabovala...
Já to beru jako super příležitost zase se takhle pospolu potkat, poznat nové lidi a tak :)
Sabi!!! To video!!!
Jako je to hrozně smutný já nevim.
Lidi naházeli nechutný prachy do ,,výcviku,, a ono z toho vyxleze nakonec to, že se nepředvede ani jeden z těch daných koní???
To sem si přišla jak génius
Hrozná škoda, ale dalších X lidí to potvrdilo taky..no.
Video? To fakt nevim. Nějak nato nikdo nemá čas...a když mi pošleš tu adresu..pošlu ti to DVD, s tim problem nemam.
ahojky holky,
musim se Renaty zastat, v treninku meli jen Sati, a to mesic a kousek. a pak od pana Reichmana dva kone, dlouleteho hrebce Sokrata co vyhral a pak rocni kobylku Sadde, (neumim napsat jejich jmena) a ta byla druha a pak druha v sampionatu. Zbytek co Renata predvadela tak mela v patek poprve vruce a neco snad ani to ne... takze asi tak. to jen tak ze zakulisi....
teda dík za podrobné i zákulisní info. Takže laťka drží a stojí za to se na to vypravit, to je dobře, musím si to dát do dlouhodobého plánu. ale vypadlo to, že vás tam pojede a moc se vás tam asi nesešlo nebo jo? Co Lenka se už dlouho neozvala letošní sezónu vypustila, že. Takže předpkládm, že ani výkonostky se nekonaly. Doufám, že bude někde víc fotek, abych se podívala co tam bylo za koně.
Ale jo...sešlo :) Já bych to Luci do plánu na příští rok zařadila. Teeeoreticky by se měla snad příští rok konat C mezinárodka v Bratislavě...to taky není daleko (pro moraváky dokonce blíž jak Praha).
Lenka tuším na faunu rezignovala :) Výkonnostky se nekonaly (byli přihlášení pouze 2 koně a jeden okulhal).
Luci, určitě bych ji zařadila do dlouhodobého plánu . Mě to letos nějak nevyšlo se tam zajet podívat, ale aspoň jsem si užila ten Aachen on line na pc...doma už ze mě měli mrtvici..
.
Ta Bratislava by nebyla špatná, to bych se tam i jela podívat.....bohužel asi bez koně. S Usou už nic neplánuji, prostě nějak žijeme ze dne na den a jestli kdy se mi podaří dostat ji ze srabu, tak pak budu moct nad něčím jiným uvažovat.
Těší mě, že poslední dobou se tady trochu úroveň zvyšuje..jak koní, tak i výstavy.
Jinak jsem hodila na youtube tři videa ze včera, tak můžete juknout... Usa hledač jablek
http://www.youtube.com/watch?v=brh2_mOq2EY&feature=share
Tady kluci dostali obojky, takže následuje euforie , že jdou ven....Usa je bere s rezervou, kolikrát ji ti magoři v tom rozjaření vlítnou i pod nohy a ona jen čeká, až se vyvalí pryč, aby na ně nešlápla..je zlatko. Ten skákací gumídek je Fabby a ten uřvaný pakopes je Darés.... ať žije radost...
http://www.youtube.com/watch?v=DpIG6DIWEHM&feature=share
No a tady už špacírujeme kolem řeky na pastvinu za koníky....
http://www.youtube.com/watch?v=8Jiz9c9YOIE&feature=share
Tak tohle video doporučuju
http://www.youtube.com/watch?v=cyd8ihhu60o&feature=related
lerry
napsal(a):
Tak to je drsné, jestli já to s tím pozvolným výcvikem nepřeháním, když se to dá vlastně všechno naučit za 4 měsíce
No rozhodně bych chtěla vidět jak probíhal ten trénink
No taky sem si říkala, pokud to je opravdu pravda...tak klobouk dolů.-
Kůň vážně nevypadal, že by s tím měl problém... Ale začala sem to tam prokoukávat víc...a našla sem jak s těmi divokými koňmi pracují - docela zajímavé... Pěkněj přístup.
Katko, jsem si všimla, že Léňa na aunu rezignovala. :-) já to myslela spíš obecně, že s Nadym letos asi nikde nebyli. Já zas prozatím rezignovala na FB, nějak to nestíhám.
Luci, co Usa teda to má pořád něco, to si s ní užiješ, chudák.
My jsme měli dnes premiéru na páce a cítila jsem se jak kdybych řídila 50kilovou srnečku :-)
Luci, Usa je mimo od toho loňského jara, jak ji dorubala ta kobyla totálně. Už se z toho nedostala. Momentálně je lepší, když vezmu to, že loni touhle dobou byla na veterině a nebylo jisté, zda se mi domů vůbec ještě vrátí....
Zrovna dneska ji jdu pro další léky. Pomalu se dává dokupy, ale je to běh na dlouhou trať a nikdo neví, zda se z toho někdy vůbec kdy dostane.
Sněží na páce bude určitě suprová. Usa páku nikdy neměla.
Tady aspoň včerejší aktuální fotka.
Jéjej Luci, to by bylo na dlouho... No, v podstatě ji kobyla zkopala , jak se u nás říká "do kulaté krychle" a prokopala plotem (pak už tam nechodila, má nové kamarády rok a půl...kamarádka koupila poníka a pak i huculi Betty, co se s ní Usa zná 4 roky a jsou děsné kámošky)....výsledně byl narvaný sval na plecích, který mám dodnes zdeformovaný, ale hlavně ji dost hnusně nakopala hrudník a byla týden oteklá jako koule, pak se to slilo vše dole na hrudníku a jak se to vstřebávalo, začala kašlat a dusit se a prakticky se zkoušelo kde co, až v září skončila na veterině, protože spodní část plic přestala úplně fungovat, zalepené a nešel tam vzduch. Imunitu totálně v hajzlu, takže s tím těžko bojuje. Podařilo se nám přes zimu ty plíce zprůchodnit, má je o kus zvětšené, jak si snažila kompenzovat malou kapacitu plic..momentálně jde vzduch už všude, ale není nějak schopná využívat to. Zůstalo ji něco jako astma, celkově se snažíme pořád čistit plíce a celý organismus. Takže prostě čas ukáže..rvu do ní co můžu, má speciální podestýlku, venku je pořád, přes den na pastvině u koní, přes noc doma, ale může si volně chodit do stáje a ven jak chce, máčím seno a baštíme všechno možné. Poslední měsíc byla párkrát na krokovce pod sedlem, je zlatíčko, vet říkal, že ať trochu šlape, protože ji hodně spadly svaly.
Jinak tady procházkujeme po dlooouhé době i do kopečka.... vylézt úvoz lesem byl celkem děs, ale tady na loukách už jsem ji pustila ať si jde jak chce a dokonce si i vycválala kopeček...sice ji to pak trochu chytlo, ale šlo to... http://www.youtube.com/watch?v=O217zib_vZ8
A jestli chceš, můžeš se podívat tady na nějaké fotky jak Usamy, tak Betty s Bendíkem ... Usinka je spokojená, mají se moc rádi všichni. Betty je těžká závislačka na Use, ale ony celý den spolu chodí jak vláček a Beník si hlídá svoje holky a je děsně rád, že tam má dvě krásné baby
http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/
Sabi nevím, koukali na ni dva veti a ni jeden neříkal, že je tlustá. A jeden je joo kritik, který je zvyklý na dostiháky a kolikrát mě sprdnul kdysi, že už by měla shodit....a to byla naježděná. Te´d říkal, že v jejím stavu je akorát a že vypadá moc dobře ještě na to jak na tom je. Nemá žádné svaly, krk má propadlý, plece žádné, prdel střechu stehna žádná ....ty zimní fotky aspoň vypadaly dobře, že měla kožich jako medvěd a nebylo to vidět. A teď přes léto ji celou ani nefotím. Navíc je celý den na pastvině a večer má seno...akorát má napané bříško..ráno je splasklá. Na tom posledním videu je na procházce po celém dnu pasení s koníky. Nevím jak to dělá a z čeho se tak ještě umí nacpat. Zrovna pro ni půjdu a to zase bude koulet Tlustá mi fakt nepřipadá a kdyby ji ještě v tomhle měla lézt žebra, tak už si připadám jako tyran a věř nebo ne, ale žebra ji nahmatám normálně. Navíc mám ráda přece jen trochu koníky akorát, ne zrovna s vykasaným břichem a závodní kondicí ala endurance. navíc už si to všimli víc lidí, že má hodně široký hrudník vzadu, až nepřirozeně, což možná bude i tí, že vet říkal, že fakt má vzadu ty laloky o kus větší, jak se snažím kompenzovat nedostatek vzduchu, hlavně jak ji ten spodek přestával stačit. A nějak jakoby ji to zůstalo, že fakt je tam širší než ostatní koně
.To že má trochu bříško holt vynikne víc, když je napaná, že kolem toho nic moc nemá :-(...a to už začíná být zase jako medvídek, jelikož je i v noci venku. Co má chuděra vypracované jsou břišní svaly
na nesprávných místech
Tojo, ty břišní ,,svaly,, to je na pytel. Sem stejně tak přemýšlela, že né že bych nějak obviňovala nebo tak... Ale kdyby Usa třeba před tím nakopáním denně pracovala nebyli by plíce lépe připravené na případnej problém.
Víš vidím to sama na svým koňovi - kterej je vlastně zdravej. Ale tři týdny nejede ven ( a to je na pastvě 24/7 - vůdcem stáda ) A kašle mi taky. Na vyjížďce se zadýchává 100x víc. - Stačí pak týden práce a je opět v perfektním stavu - ,,ala endurance,,
Mě to hrozně mrzí že takhle dopadla - je prakticky na odpis, co?
kathey
napsal(a):
No, Sabi...já nechci být hnusná nebo tak...ale to, co jsem u vás na mnohých koních viděla, byla spíš kondice "a la koncentrák".
To nepopírám Já mluvím jen o svém koni... To jak se o své koně staraj jiní, nebo tak, nemůžu řešit já.
Mě jen tak napadlo, jestli by se Use neulevilo, mít o pár kil míň. Toť celé.
Sabi, víš, ono se to dobře mluví, ale nepřála bych ti vidět záchvat kašle a dusení u ní..to není jen pokašlání...to je třeba čtvrt hodiny úmorného dusení a sípaní, než se trochu uklidní a popadne dech... takže bych chtěla vidět, jak v tomhle by jsi koně "nadýchala"...to by ti dřív padnul nadobro. Dobře se to říká, hůře dělá. Navíc dost působí i počasí, inverze a hned je to horší, někdy je lepší a někdy sotva jde. Někdy si běhá a dokonce hodí tryska po pastvině a někdy je ráda, jak došmatle domů... A před tím nakopáním byla v slušné kondici, jezdila vyjížďky v terénu v kopcích a neměla problém podrtit místní koně na plné čáře a bez problémů zvládat hodinový trénink na jízdárně. Je fakt, že měla od malička problémy s imunitou, ale upřímně, když si vezmeš koně od "chovatele" a za měsíc ti málem umře, že mu lezou červi "i ušima", tak se spousta veterinářů divila, že to přežila a už vůbec se nedivila jejím celoživotním problémům, včetně alergie na včely, kdy fakt skončila s těžkou kopřivkou a edémem plic. Ale dělali jsme co jsme mohli a myslím, že jsme ji z toho postupně docela dobře dostali, dokonce i pěkně jezdila a byly v plánu závody...bohužel už se konat nebudou...
Ovšem holt je citlivější a možná odjakživa silného koně by tohle tak nepoznamenalo. Ji tohle prokopání málem zabilo. A jestli kdy bude trochu ještě slušná nikdo neví.
Já Tě chápu...Nechci aby ses cítila nějak napadaná, to v žádném případě.
Já jen tak přemýšlím a polemizuju.
Mě veterinář taky řekl, že ve 4 letech budu mít po koňovi, pokud se z toho nedostane. Díky bohu dostal, ale jen tím, že měl klid a pak systematickou zátěžovou práci a 24/7.
Tak mě to tak napadlo - proto ten text, že dnes poznám že nic nedělá. Okamžitě je jakoby horší - a to i přesto, že plíce má naprosto čisté a zdravé. Orgamismus pracuje no. Mě kůň začne fungovat pořádně až tak po hodině práce.
Je to hrozný, horší natom je to, že se takhle Usa vrávorá celej život .... :-( Mrzí mě to..
Luci (Sněži), já letos vyjela asi jenom 2x...buď není doprava nebo se mi kůň někde strčí a je nepojízdný (jako obvykle :))
No a do toho jsem začala trénovat mladé kobyly na výkonostky, takže na závody není ani čas. Za měsíc mám poslední a přemýšlím, že se mi na ně vůbec nechce. Začala jsem se víc věnovat drezuře a chci se pořádně naučit lonžovat, takže závody ustupují vzdělávání :))
Leni, tak to budeš vzdělaná! To je super.
já zrovna byla se známým pro seníčko...měla jsem rpoblém letos, je sena dost málo, pán co mi roky suší, tak mu vše shnilo na loukách a jsem bez malých balíků. Velké byly hned všude rozebrané, měla jsem nabídku na seno za 200,- kouli, ale pán nemá kde uskladnit a dva měsíce to leží na louce..no to si fakt nedovolím tohle dávat žádnému koni, natož Use... Takže jsem nakonec sehnala dokonce tady kousek na jendé farmě úžasné seno, zrovna jsme dovezli velký balík a tak krásné seno jsem snad neměla nikdy :-D a to jsem mívala pěkné seno.
Luci, držím palce ať to vybojujete do slušného konce. Teda fakt nezávidím, dokážu si představit kolik do ní vrážíš času a peněz viděla bych jako úspěch, když zvládne to rekreační ježdění, tak to bude paráda. Držte se a informuj.
Leni, teda vidím, že nezahálíš , to je super. Na drezuru se těším, pak se na tebe dojedu podívat. Parkury mě nikdy moc nebrali, ale na drezury jsem se vždycky nadšeně dívala a nejenom na küry GP, ale i na ty Z, nechápu jak někdo může říct, že to není divácky atraktivní
.
OK, písnu.
Taky je u vás všude taková mlha? Tady není vidět na krok! V sobotu jsme vyrazili s koníky do přírody nafotit nějaké podzimní fotečky. Betty a Benda byli pod sedlem a já šla s foťákem s Usou na vodítku a pak jsme ji pustili, tak lítala s holkama po kopcích a teda byla skvělá. Poslední 3 týdny se hodně zlepšila, nevím, jestli je to tím, že se ochladilo, novým senem nebo léky..fakt už nevím. Ale místy si hodila takový cval do kopce, že hucule nestíhala!
A včera byla Usa po roce a půl s koňmi na malé krokovce....jen jsme zajeli ke včelaři na medovinu, asi 7 koní a teda energie měla za dva...ale měla smůlu, šli jsme krokem, kousek klus a dobré..občas se zakašlala, ale taky spíš z nervů....jeli jsme s haflošema a ona se fakt bojí cizích koní od té doby....pořád hledala kde má Betty s Bendou, těm trochu věří, ale u cizích pořád kouká kdo ji nakopne nebo jinak zmlátí.... asi to ještě budeme dlouho řešit.
nevím proč, ale nějak mi dneska nejdou na Ifaunu nahrát fotky.... :-(
Luci parádní fotky, jen počkej, rok se s rokem sejde a takhle bude řádit i pod sedlem....však ti to říkám pořád, jen tomu musíš konečně začít pořádně věřit ;)
Jinak u nás byla před měsícem fotit Zuzka, tak přihodím, jednu dvě...pro ty, kteří zatím ještě nepropadli krásám fb :DD Konečně mi pořádně začala jíst, tak přestala vypadat jako chcípáček, je to síla, jak je u ní každej měsíc navíc strašně znát. Teď už je jak medvídek zase.
Na té první fotce vypadá úžasně...to už jsem ti psala na FB, že ti trénuje na drezuru . A docela závidím jak ji roste ta kštice. usa za celý život má nejdelší kštici nyní..prostě ji to neroste. Ale už má krásně dlouhou hřívu zase..najaře jsem ji dost ufikla
. A ocas roste jako zběsilý.
No já doufám, že se časem z toho dostane. Prostě bojujeme. Dneska má elánu, je tady vichřice a běhala se psy kolem řeky a pak si hodila od olšiny trysk k ohradě a ani neudělala ehm. Pak jsem otevřela ohradník, tak tam vplula s ocasem nahoru a úúž to brala po pastvině jako šus....jak se ochladilo, tak má děsně energie, poslední měsíc je o hodně lepší. Takže mám radost, když ji vidím, že má chuť bojovat a to je hlavní. Když byly doby, kdy už fakt vypadala hodně zle. Ale ona se umí se vším nakonec poprat a ze všeho nakonec dostat. A já nikam nespěchám, hlavně aby se mi holčička dala dokupy.
My už jsme taky jako medvídek.
Dneska jsem ji chtěla vzít pod sedlo trochu pocvičit na půl hodinky...hlavně ohýbat, jen dost ztuhlá, projít se krokem, zaklusat, ale je tady taková vichřice, že jsem byla ráda, když jsme dolezli jak ožralí na pastvinu..jsem se cestou bála, že na mě žuchne nějaký strom
lucky
napsal(a):
Jéjej Luci, to by bylo na dlouho... No, v podstatě ji kobyla zkopala , jak se u nás říká "do kulaté krychle" a prokopala plotem (pak už tam nechodila, má nové kamarády rok a půl...kamarádka koupila poníka a pak i huculi Betty, co se s ní Usa zná 4 roky a jsou děsné kámošky)....výsledně byl narvaný sval na plecích, který mám dodnes zdeformovaný, ale hlavně ji dost hnusně nakopala hrudník a byla týden oteklá jako koule, pak se to slilo vše dole na hrudníku a jak se to vstřebávalo, začala kašlat a dusit se a prakticky se zkoušelo kde co, až v září skončila na veterině, protože spodní část plic přestala úplně fungovat, zalepené a nešel tam vzduch. Imunitu totálně v hajzlu, takže s tím těžko bojuje. Podařilo se nám přes zimu ty plíce zprůchodnit, má je o kus zvětšené, jak si snažila kompenzovat malou kapacitu plic..momentálně jde vzduch už všude, ale není nějak schopná využívat to. Zůstalo ji něco jako astma, celkově se snažíme pořád čistit plíce a celý organismus. Takže prostě čas ukáže..rvu do ní co můžu, má speciální podestýlku, venku je pořád, přes den na pastvině u koní, přes noc doma, ale může si volně chodit do stáje a ven jak chce, máčím seno a baštíme všechno možné. Poslední měsíc byla párkrát na krokovce pod sedlem, je zlatíčko, vet říkal, že ať trochu šlape, protože ji hodně spadly svaly.
Jinak tady procházkujeme po dlooouhé době i do kopečka.... vylézt úvoz lesem byl celkem děs, ale tady na loukách už jsem ji pustila ať si jde jak chce a dokonce si i vycválala kopeček...sice ji to pak trochu chytlo, ale šlo to... http://www.youtube.com/watch?v=O217zib_vZ8
Zdravím :-)
Nevim jestli si me pamatujes, uz sem nechodim. Mam konika Royamixe, A1/1, šiml. Nahodou jsem semka dneska po strasne dlouhe dobe vlezla a zabrousila sem, na arabky, protoze je mam rada a moc se mi libi, tak jsem se chtela pokochat foteckama.Mimochodem, Rojík je taky dost arábkoidní :-) dokonce si jeden trener myslel, ze to arab je.
Nicmene, pisu ti proto, ze jsem tady hodne sledovala fotky tvoji Usy. Je nadherna a vzdycky jsem ti ji tak trosku zavidela, proto, jaky spolu mate krasny vztah.. No a ted ctu, co se stalo a chtela jsem jen napsat, ze me to moc mrzi, opravdu strasne moc. Moc jsem vam fandila ve vasem spoluziti, moc se mi libilo jak o ni pises a jaka je ona sama. Vim, ze to vsechno se urcite nezmenilo, ale opravdu me mrzi to, co se ji stalo. Doufam, ze se Usa da dokupy, i kdyz podle toho, co jsem si precetla, to asi nebude uz uplne zdravej kun -( nevim a nechci malovat certa na zed, cerpam jen tady z teto diskuze) a to me mrzi nejvic.. moc vam drzim palce, preju hodne stesti a pevne nervy a Usince hlavne zdravi..
Jeste jednou, DRZIM PALCE!
Naďa
(prikladam letni foto meho bujneho lamovelblouda )
Pardon.. nasla jsem jeste jednu, mnohem hezci.. musim se s nim po dlouhe dobe pochlubit, i kdyz to sem nepatri, ale tak.. neni to tady arab? :-) Doufam, ze to nevadi..
Krasavec! Na těch dvou posledních fotkách vypadá fakt krásně! Však toho araba mají v krvi!
No jo, Usinka na tom není nejlépe, ale máme od doktora nakázáno špacíry pomaloučku, takže jsme byli zase v neděli s holčinou co tady jezdí poníka Bendu . Jeli jsme na ranč kamarádce nafotit felské kobylky a paintíky. Zpátky s námi ještě jeli s haflošem a s mladou fellkou, co byla poprvé venku , takže jsme fakt jeli pomalu krokem. Teda Usa chtěla nejradši tryskem domů a hlavně od těch cizích koní. Na ranči byla v klidu uvázaná akorát jak byl vedle Beník. Jak tam dali jiného koně, tak byla na prášky. Docela jsme se zasmáli, jak tam na úvaz vedle ní dali půlroční hříbě paintíka. No ta se tlemila, zadní kopala do země a hrozila mu a pak se odsunula co nejvíc ji to úvaz dovolil na stranu a dělala, že ho vůbec nevidí. Cizích koní se fakt bojí, neustále čeká, že ji každý chce ublížit a jak se nějaký na vyjížďce točí zadkem, tak čekám kdy bude skákat po stromech...fakt má trauma. Kdysi neměla problém i ve 40 koních ven a byla totálně normální flegma a teď jde vidět, že má trauma, nevěří žádnému koní ani nos mezi očima a jedině dobře se cití vedle Betty a Bendy. No uvidíme časm..možná, že když si zvykne jezdit s těmi určitými koňmi, tak se to srovná.
Děkuji za povzbudivá slova. Jinak Usinka je stále zlatíčko a děláme co můžeme. Prostě to chce čas...
Tady foto s Beníkem
Usa je porad takova medvidkova.. je to nadhernej kun.
Ja jsem se do Arabu pomatla az po koupi Roje.. Nikdy jsem nebyla na drobecky. Puvodne jsem chtela kone velkeho, mohutneho.. No ale Roj moji predstavu o koni totalne pohrbil.. :-) Láska na prvni pohled. Byl to malej drobek, stihlej, v podstate jeste miminko, byly mu 3 roky. Co jsem na nem zacala jezdit, jsem zjistila, ze maly kun a drobnejsi mi plne vyhovuje. Obcas sednu na velkeho, je to hezke svezeni, ale vzdy se honem vracim na hrbet meho prdolky i kdyz chvili nadavam, coze to mam pod zadkem za pindu. Je to dost velky skok z neho na velkeho kone. :-) No a diky tomu, jsem zacala pokukovat i po Arabech, ac se mi drive nijak nelibili, asi pro jejich oblibenost u deti - tehdy jsem dite jeste byla a nechtela jsem splynout s davem. Nicmene, jsem do nich nyni zamilovana, protoze jsem poznala, co je plnokrevny kun. Vlastne v podstate az co mam sveho, vzdy jsem opecovavala a jezdila teplokrevniky. Arab je ted mym snem. Ale jedine v pripade financni nezavislosti a k Rojovi. Toho bych se nikdy pro zadneho jineho kone nevzdala. :-)
Vratila jsem se pred par dny z dovolene v Egypte a mela jsem to stesti si tam na plazi zarajtovat na jakemsi konickovi. Zatim nemam foto, ale bude :-) Arab to asi nebyl, ale byl to drobnejsi, krasny kulaty a nasvaleny hrebec. Netusim, jake kone, tedy plemena v Egypte maji, ale tenhle byl uzasny. Vlastne mam foto s jeho majitelem. No myslim si, ze maji Arabi ke konim v Egypte blizko, pokud Arabi nejsou. Fakt ale tezko rict co to bylo, hlavicku typickou pro Araba nemel, ale takovych Arabu je dost..
Kazdopadne mel koni vice a vsechny mel dobre nakrmene a opravdu skvele na hlas naucene. Me konicek tedy neposlouchal, panicek na nej hulakal nejake povely na koni za nami a konik delal co se mu reklo. Splnila jsem si svuj velky sen, zacvalat si na koni po plazi.. Byla to uplna nahoda.. protoze v nasem komplexu hotelu kone meli a tam jsem puvodne sla s tim, ze si kone pujcim. Ale kdyz jsem videla, v cem ti kone jsou a jak vypadaji, tak jsem to okamzite zavrhla.. pridam foto.. neskutecne. Pripadalo mi, ze nekteri kone jsou jeste hribata. No a pak jsem za hotelem na verejne plazi nasla tohodle pana, co ma kone krasny.. sledovala jsem ho jak jezdi.. zeptala se co a jak a nakonec jsem se krasne povozila. V tom hotelu na tech konich lidi jen vodili. No zaplat panbuh, protoze ti kone tam jsou vazne chudaci. Cele dny stoji se sedlem na zadech v tom vedru a cekaji a nebo jsou ve "staji" na uvazu..
No to jsem se rozepsala.. :-) Prikladam foto konika, na kterem jsem se svezla
No a tady udesne foto jednoho z koni v hotelu. Byli tam i hezci kone, to zas nemuzu rict. To jsme nemela ale sebou fotak, kdyz jsem tam sla na obhlidku. Kazdopadne uz to, jak tam stoji na uvazu u sudu je hruza i kdyby byli v super vyzivovem stavu.. ale tenhle pohled je opravdu smutny. Diky tomuhle nebozatku jsem si rekla, ze tam na kone nesednu..
Zdravím Ukulembu
Koník krásnej, o tom není pochyb. Jen ten ocas je schopno dát na záda víc koní než jen arabové
Jinak každej kdo tady je určitě potvrdí, že jakmile jednou čuchnul k arabovi, už nikdy nebude brát nic jiného.
Jezdila sem hodně koní, od těžkých, přes teplasy, anglány až po sha araby...a bylo mi opravdu jasné, co do charakteru budu chtít za koně.
Jako malé dítě sem vzhlížela spíš k těm obrovským holštýnům, nebo trakénům...všichni mě sraly s něčím jako ,,černý hřebec,, atd...
Ale stačila mi fotka a věta od holek typu ,, je tam ještě brácha, rezavej s bílýma nohama,, A bylo vymalováno. Momentálně mi bylo nabízeno odkoupení mého koně za dost mazec cenu a mé odmítnutí dotyčné lidi docela zaskočilo. Jednou prostě srdce propadlo, tak prostě ani za zlatou cihlu.
Tak je jasne, ze zvednout ocas umi kazdy. Ja jsem se s tim ale u koni moc nesetkala a Roj to dela bezne. Lita ve vybehu s ocasem na vrch zadku, krk vztyceny hlavu vzprimenou, nozdry roztazeny.. Pak se zastavi, ocas nahore cumi, a pak zacne frkat jak sedmihlava san.. takove to zdlouhave frkani, nevim k cemu ten zvuk prirovnat.. jiste vite co myslim. :-) No a pak beha dal, krasne "pinka" nohama.. je to nadherna podivana :-) tak jsem spokojena, ze mam trosku arabka :-) Je to jedinej kun od nas ze staje, co tohle dela.. a ani v minulych stajich sem to u zadneho nevidela. Maximalne zvednuti ocasu pri nejakem vzruseni, nebo prohaneni koni.. ale ten hezky elegantni a energicky pohyb arabu jsem videla jen u nej :-) samozrejme neni tak uzasny jako arabci maji, ale snazi se.. :-)
ukulemba
napsal(a):
Tak je jasne, ze zvednout ocas umi kazdy. Ja jsem se s tim ale u koni moc nesetkala a Roj to dela bezne. Lita ve vybehu s ocasem na vrch zadku, krk vztyceny hlavu vzprimenou, nozdry roztazeny.. Pak se zastavi, ocas nahore cumi, a pak zacne frkat jak sedmihlava san.. takove to zdlouhave frkani, nevim k cemu ten zvuk prirovnat.. jiste vite co myslim. :-) No a pak beha dal, krasne "pinka" nohama.. je to nadherna podivana :-) tak jsem spokojena, ze mam trosku arabka :-) Je to jedinej kun od nas ze staje, co tohle dela.. a ani v minulych stajich sem to u zadneho nevidela. Maximalne zvednuti ocasu pri nejakem vzruseni, nebo prohaneni koni.. ale ten hezky elegantni a energicky pohyb arabu jsem videla jen u nej :-) samozrejme neni tak uzasny jako arabci maji, ale snazi se.. :-)
Jojo, moc mu to slušákuje - má i milej kukuč.
Chlubit se nebudu...
No jo, už jsem viděla různě fotky z Egypta od lidí, co tam jezdili na koních a snad všichni byli hubení a podvyživení chudáci.
Ta moje taky věčně něco vymýšlí s tím svým ocasem :-D a kolikrát se mi stalo, jak jde s tím ocáskem jako princezna s vlečkou nahoře, tak lidi "hele, koníček...a bude kakat"
Je nadherna.. Doufam, ze Rojík bude taky nekdy takhle krasne snehove bilej.. :-) I kdyz o tom pochybuju, ale slibovali mi to.. :-) Nicmene, ted me spis trapi, jak je strasne tlustej.. :( Ma furt neuveritelnej bachor, kterej ani kazdodenni praci nebyl schopnej shodit.. je na to nejaky specialni cvik?
Rojík je krásný a bříškatý určitě není.
Ještě jsem vám tady nedávala Gallianka, i když jste ho už možná skoukly v inzerci i s Gajkou
A pšt. Nevyptávat. I tak je to pro mne těžké.
Ahoj ženy, hodím vám zas pár foteček z našeho rodinného života.
Peti teda to musí být blbá situace,přeju ať se to vyřeší co nejlíp to v dané situaci jde.
ještě jsem vyzkoušeli i toto ... :-), bylo to fajn, všem se nám líbilo (teda nevim jak Sněhul:-), ale teda necháme to asi jen na focení na normální ježdění bych asi odvahu neměla, ale bylo by to krásné.
luckai
napsal(a):
Ahoj ženy, hodím vám zas pár foteček z našeho rodinného života.
Peti teda to musí být blbá situace,přeju ať se to vyřeší co nejlíp to v dané situaci jde.
Ten obleček co má prcek je neskutečně božskej Takovej skříťucha
Jinak super, kdyby měl člověk odvahu to takhle kombinovat co? S tím mimoušem..jojo. Já až budu jednou těhule budu beztak posraná od samýho začátku. Takže klobouk dolů
Ahoky! Luci, moc vám to všem sluší a Sněží je taková hodná trpělivá dáma. Příští rok se chystáš zase na nějaké závody? A co zbytek? Se moc lidi ani neozvete..já vím...fb :-D Koukala jsem Sabi, kde ses po dlouhé době tam včera vzala :-D
Jinak tady mrzne až praští, ale naštěstí nesněží, Usa má kožich jako lední medvěd a úspěšně mi kyne...asi najaře budu mít fakt špekouna, jelikož mi už měsíc za stájí krade všemožně seno z pod plachty z koule..už to mám přivázané kde čím a zatížené a trak a ona se stejně baví tím, že nechce seno vedle z hromádky nachystané, ale chce to zajímavější uvnitř...takže dorána mi vytuneluje někde škvíru a klidně tam strčí hlavu a baští..mě z ní trefí.
Jinak tady malé video staré několik dní...ráno chodíme na pastvu, tak jsme se zastavili u splavu..bylo krásně.
http://www.youtube.com/user/usamawatani#p/a/u/0/v4_huRlfYdg
Mě se ten obleček taky hrozně líbí, hlavně ten cancourek na kapuci :) Fotky jsou krásný, taková pohodička. U nás je teď parádně, včera poprvé sněžilo, stromy jsou omrzlé, teď dokonce po dlouhé době svítí sluníčko, musím vzít dneska ke koním foťák :)
Já sem už nereaguju, protože jsem zjistila, že jsou lidi, které moje přízpěvky z mě neznámého důvodu točí do vrtule (TOHLE je narážka, btw. čekala jsem odpověď, nebo to byl jenom výstřel do tmy?). A nějak nemám potřebu se s nikým kvůli tomu dohadovat. Takže není to proto, že by mne to nezajímalo nebo tak. Bývám na fb, mailu, skype, icq, mám i mobil :D
Tož děcka já su totiž na ty skřítky ujetá, takže jich pár doma máme, tenhle je na zakázku vymyšlený :-).
Sabi to nesmíš brat tak vážně, pak chudák dítě:-), ale já taky radši počkám až mu dorostou pěkně nožičky na nějakého pomclíka budu ho moct navléct do přílby a vesty.
Luci, no příští rok bych chtěla licence, ale nevim. Je blbé, že bývají hned na začátku sezony a to kolikrát nebývá pojízdná po zimě ještě jízdárna, tak je to takové naprd. Zato letos teda stále pojízdno, juchůůů takže stále makáme, ať toho na té páce stihnem co nejvíc a Sněhu je s ní úplně v pohodě. Ale teda asi toho má chudák už doclea dost , dlouhá sezóna a já taky. Pořád si říkám příští týden bude pršet, tak ještě musíme potrénovat, ale už to vzdávám :-), ať si oddychnem.
Ale závody nevim, no uvidíme, jak se to vyvrbí
A co Usa pokračujete zdárně?
No tak aspoň, že se někdo ozve, já ten FB nějak časově nezvládám, tož aspoň tady někdo poinformuje :-).
Káťo nekecej, co ty všechno máš .
Luci, snad Tě uvidím na nějakých závodech příští rok..snad zase někam vyrazím na kukandu.Letos nějak nebyla ani nálada a byla jsem jen na jedněch reiningových závodech tady v Kozlovicích.
Jinak Usa je lepší, stále léčíme samozřejmě, ale občas špacírujeme na krokovku . Ale spíše chodí denně na pastvinu za koníky a cestou se vždycky proběhne kolem řeky nebo po louce pak. Dneska leje, tak je po dlouhatánské době zase doma, tak buď chrní nebo čučí ven jak prší..ona si ven vyjít do výběhu může, ale madam nemá ráda, když ji prší do kožichu
Taky mi úspěšně kyne, najaře se mě asi budou lidi ptát, kdy bude mít kobylka hříbátko. Od 17.října mám za stájí dvě koule sena pod plachtami a už fakt nevím jak to zakrýt. Mám to přivázané několika provázky, cihlami a kde čím a madam se celou noc baví tím, jak to někde rozvázat a jak se dostat aspoň nějakou škvírkou dovnitř. Vedle má seno na hromadě, ve stáji má hromádku..ne, to ona nechce. Pod tou plachtou je to určitě lepší.
Takže má hlavu jak prase, protože pořád někde něco doluje... mě z ní trefí. Takže úspěšně kyne a to seno je fakt špičkové, takže i hoodně chutné. Aspoň z něho nekašle. A celkově je teď napodzim lepší, cpu do ní co můžu, takže uvidíme..je to běh na dlouhou trať, ale loni touto dobou vypadal na umření. Když ji vidím jak si hodí ocas nahoru a valí tak 200 metrů po louce tryskem k ohradám a nakonci si hodí hlavou a v klidu se pase (občas teda pokašle, ale někdy ani ne), tak je mi hned lépe.
ms
napsal(a):
Luci, nějak ti to roste :)
(nám teda taky)
Holky, kdo to čtete, pošlete mi prosím čísla na sebe mailem nebo sms-kou, ztratila jsem telefon, číslo mám pořád stejné, ale všechny kontakty jsou v čudu.. Díky moc, M.
no předpokládám, že tobě to taky sroste, mělas hodit aspoň fotoku a napsat stavy (kolik kobyl, hříbat, dětí ...) :-))
Mě vilda minulý týden zrovna zlikvidoval mobil, takže čekám na nový :-)
Luci, hm, to teda nevim, jestli budem mít na nějaké závody. My zas úspěšně hubne:-(. Teď mi přišlo, že dva roky vypadala celkem k světu a teď zas nějak podezřele přibývají při dotahování dírky na podbřišáku :-(
Ha, ha, děti 2, kobyly 8, hříbata 4 :)) Viky se zrovna předevčírem začala plazit a za ty dva dny slušně zvýšila rychost. Akorát dnes je jí 6 měsíců. A Vojta je slušně rozkecanej.
Chtěla jsem sem hodit nějaké fotky Desinky (hříběte) a dětí, ale nejdou mi vložit. Nevím proč a fotky z ifauny se mi načítají na spodku obrazovky, nejsou celé a nejdou mi posunout nahoru. Prostě můj poč má teď s ifaunou nějakej osobní problém. Tak musíš počkat až (po dvou letech) zaktualizuju stránky, což mám v plánu, ale zítra odlítám, tak až pak.Letíme s Vikinou do Abu Dhabi na mistrovství světa juniorů za holkama a Watanem, tak desátého držte palce.
jinak tady jsou Terky fotky, jestli chceš kouknout: http://terkym.rajce.idnes.cz/Abu_Dhabi/
tyjo no tam hodne stesti Marino, at cesky tym neco dokaze.
vcera mi rikala Terka K. ze prej kone litaj nekde ve vzduchu a maj pristat buchvi v kolik rano... a ze nikdo vlastne nevi kde presne jsou a tak.. no me by svihlo asi ....
no a na stranky pravidelne jednou za mesic kouknu, zjistim, ze nic noveho a cekam a cekam :D tak snad se dockame a budem se moct pokochat
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10150302913-jezdectvi/21147129520-ms-junioru-v-jezdecke-vytrvalosti-2011/
tady je reportáž na čt 4 z abu dhabi
Už jsem viděla na Fb. Nádhera! Musel to být úžasný zážitek a fakt jste všichni moooc šikovní! Myslím, že si naše reprezentace neuřízla ostudu. Fakt bomba výsledek!!! A jak jsem viděla to teplíčko....brrrr..tady zima. Sice nesněží jako ve zbytku republiky, ale vichřice hnusná
Já dneska stihla ráno i něco fotnout cestou ke koním s Usou, ale pak už se zvedal ten vítr... ráno ale svítilo sluníčko u nás
Luci, koukám, že se Usa pěkně spravila (ten zadek... :D).
Jinak já jsem přišla popřát hezké svátky a vše nej do nového roku. Hodně zdraví a ještě více štěstí, aneb jak říká můj milý p. doktor "Na Titanicu byli taky všichni zdraví, a jak dopadli...". Taky by se hodila nějaká ta korunka či dvě a hlavně spousta lásky a dobrých přátel, to je totiž to jediné, co nám zbyde, když všechno ostatní selže ;)
Jo a taky zdravé oře ;)
No jo, to víš, dva měsíce mi krade seno za stájí z pod plachty, ale už jsem na ni vyzrála a týden má útrum . Ale dneska v noci se stejně snažila a nějak se mi tam dostala jednou škvírkou. Ale ona dostává dost seníčka a chodíme na procházky a nechávám ji si běhat jak chce, takže pohyb má, když nemůže, nejde. Docela se teď dala dokupy i s tím kašlem. Už ji neslyším doma kašlat vůbec, jen při námaze, když to trochu přežene a moc blbne, tak pak sípe a kašle. Ale někdy uběhne si sama klidně 400 metrů cvalem po louce a pak se v klidu pase. Takže se lepší, dáváme bylinky, čajíčky, inhaluje léky co má od veta a snažíme se ji dát dokupy. V dubnu nebo kdy to bude dva roky
. Ale když si uvědomím, že loni ke konci léta mě vet připravoval na nejhorší...
, tak je to kus práce.
.
Včera mi konečně přišlo odčervení pro všechny koně, takže Usa ráno hned dostala odčervení pořádně, tak měla radost
Také přídávám naše PF s přáním všeho nej nej..jak toho zdravíčka, tak těch penízků
Taky Vám všem přeji to nejlepší do dalšího roku, zdraví a takový ty klasický věci. Hlavně klid a koně spokojený.
Jinak taky máte doma místo koně chlupatý mamutoidní tlušťochy?
Jéé, Sabi, co to máš za kuličku??? No to víš, že máme přežrance. Ale konečně se zase chystám některý den do sedla, tak se těším, že si srovnám trochu páteř.
Tedy Abu dhabi musel být luxusní zážitek, korunovaný ještě úspěchem, no super. Jen tak mimochodem kde jste spali? Jako v nějaké té zlaténádheře :-)?
Fotky by byly fajn, mimochodem mě fauna v (nejen ta v exploreru fachá tak nějak napůl - nejde přihlášení, fotky apod., takže úplně přecházím na firefox.
Pfko nevim, jestli stihnu, jinak všem taky nej do toho příštího roku.
A tady pár fotek ze všedního života, po prohlídnutí těch fotek z Abu dhabi to bude pěkně kontrastovat :-)). Budujeme od malička kladný vztah k práci :-)
Přesně tak Luci. Stromek je třeba ohýbat.... a co se v mládí naučíš.... :D To je hrozné, jak to všechno rychle roste, za chvíli abyste pořizovali poníčka :D
Moje "dítě" už je taky nějaké přerostlé, sakriš.
Btw. tak mne tak napadá, nemáte někdo zkušenosti, jak vlastní, tak zprostředkované, s krmivem od Spillers?