Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2011 14:53
jenísek13

XXX.XXX.64.2

Dobrý den poraďťe mi prosím jak se mám zachovat když.....
Koupila jsme roční kobyku ČT od majitele co se jí bál. A nenechal jí udělat žádné dokady. Koupila jsemji použe s kupní smlouvou a výsledky testů DNA. Po několika dech mi přišli i připoštěcí lístky č.3a4.
Kobylku jsem si nechala naočkovat a nyní bych ji potřebovala nahlásit a vyřídit doklady.
Bude mi stačit poslat již zmíněné doklady? Nebudu s tím mít nějaký problém že je to tak pozdě?
Jak je to s popisem kobylky? Mám to nejprve poslat a nebo ji mám nejprve nechat označit?

Tak a ještě něco protože jsme ji přivezla dost na rychlo (ty podmínky byli opravdu .... nevím jak slušně definovat zacházení s hříbětem) Musím mít hlášené hospodářství když budu mít jen ji a mám ji jen v přístřešku na pastvě?

Omlouvám se ale s papírováním nemá žádné zkušenosti.
Podotýkám že s ní nebudu nikam cestovat ani se zúčastňovat žádných akcí.

Díky moc

14.8.2011 20:45
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Kontaktuj veterináře (koňského) ve vaší oblasti, on ti poradí, kdo v tvém kraji, dělá popisy.... dneska už nemusíš mít výžeh, DNA typ by měl stačit na vystavení papírů, ale doporučuji očipovat - je to jen injekce.... a tento člověk ti se vším pomůže, papíry ti pak přijdou domů, prý do tří týdnů.... no nám to trvalo tak nějak 8 týdnů....:-)) , ale máme je.... Přehlašovat ji nemusíš pokud budeš vystavovat papíry až ty, tak tě uvedou jako prvního majitele... tu kupní smlouvu si dobře schovej je to doklad, který prokazuje, že jsi vlastníkem kobči.... Hospodářství hlásit nemusíš.... tak to je asi vše, snad jsem ti trochu pomohla... :-)

14.8.2011 20:49
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

jo a pokud můžeš, máš li možnost, pořiď k ní nějakou kobču na dožití.... je to přece jen dítě a potřebuje výchovu a pocit bezpečí... spousta lidí i daruje a daj se třeba jezdit na lehkou rekreačku.....

14.8.2011 21:28
verulda

XXX.XXX.64.2

I já řeším podobný problém tak moc děkuji za vysvětlení snad s tím nebudu mít žádné problémy.Děkuji

14.8.2011 21:40
janahol

XXX.XXX.60.169

Pozor na to, hospodářství musí být zaregistrované i na jednoho koně, stejně jako třeba na jednu kozu ! smajlík Stejně tak už dnes ze zákona musí být každý kůň čipovaný, výjimku tam mají tuším jen koně s průkazem původu a výžehem určitých plemen. Vše se dá zjistit na Ústřední evidenci koní ve Slatiňanech, naleznete na internetu a po telefonu byli velmi ochotní. Před rokem jsem tam zjiš´tovala, jak zaregistrovat 8letého valacha, který neměl ani modrý průkaz, jen očkovák. Se vším mi přes telefon poradili a nebyl to problém. Jana

14.8.2011 21:40
krissta

XXX.XXX.72.254

Na stránkách UEK ( http://www.uek.cz/ ) si najdi podle oblasti, ke kterému náležíte inspektorovi. Toho zavolej a on kobylu popíče a očipuje (to je už POVINNÉ) a příslešné papíry(část lístku a popis od něj + kód čipu) pošle na UEK a tobě dojdou papíry . Poslední část lístku a kupní smlouvu dobře zchovej a nikam neposílěj (maximálně kolie)- to jsou tvé doklady o vlastnictví koně.
Až budeš mít papíry(průkaz koně) u sebe, nech do noch dopsat očkování.
Hospodářství registrovat MUSÍŠ! A to i jen s jedním koněm v přístřešku.

PS: I já radím pořídit jí alespoň jednoho koně, jinak z ní (i přez veškerou péči) vyroste asociál.

22.8.2011 20:46
moresi33

XXX.XXX.45.6

Neměla by ste zajem kni pořídit kobylku ? Mam kobylku na dožití kdyby byl zajem katka1263@seznam.cz nebo 776068949

Přidejte reakci

Přidat smajlík