Ne,ne ,ten už se narodil u nás.
Jinak na svodě,jako dvouletý hřebec jsme se umístili na 1 místě,tak jsme za to moc rádi.
Jinak, ti tvi koníci jsou nádherní!!
tu je vysledok vranik x ryzka(shir x teplokrvnu typ), nasa najmladsia dcerenka
bonita
napsal(a):
tak velka gratulacia ku krasnemu vitazstvu
cloveka to potom hreje na srdci....
Ano,to hřeje na srdíčku.
Jinak malá je krásná určitě doroste i maminu co?
ahoj tak se přidám se jestli můžu moje kobylka Lucka na jaře bude tříletá
sccary
napsal(a):
ahoj tak se přidám se jestli můžu moje kobylka Lucka na jaře bude tříletá
krasna, hod sem viacej foteciek takej krasky zeny, inak ja som totalne uvarena a mame tretiu sec pod strechou!!! vcera nabehla skoro cela rodina a len to tak frcalo
este par kop vojtesky ostalo na luke, lebo sa mi zdalo, ze treba ju nechat viacej presusit
Není po Navarovi po Navarovi plánujeme hříbátko v budoucnu
otec neznámý znám jen její maminu z fotek.
Ahoj,tvuj tchán ted nedávno projížděl okolo nás přes Bartošovice na Navarkovi,chystám se co nejdříve za šimlem (Navarem)na návštěvu.
Díky co mě to stálo úsilí abych ji měla doma. Zblaznila jsem se do ní jak byla ještě maličká a pak mi na 2 roky zmizela a když jsem ji opět našla neváhala jsem obětovat vše. Vzdala jsem se pro ni svých 3 koní ale nelituju
Ahoj, kobylka je pěkná Akorát je asi malá nebo se mýlím?
To už je dlouho Verčo, co ses tu ukázala s Rubínem
Byla jsem teď s Punťou 5 dní u mých rodičů, tak mi udělal chlapák radost. Bála jsem se jeho chování v cizím prostředí, ale zvládl to na jedničku Zvládl i noční evakuaci ke kamarádce do stáje ke kobylám
Navíc se přestal bát velkých strojů. U nás doma nic nejezdí, ale u rodičů měl výběh přímo u vesnické silnice, kde mu denně jezdily traktory, kombajny, náklaďáky, apod.
Po cestě domů jsme zrovna chytli na silnici kombajn i s traktorem a vlekem a šel jak profík. Dříve by byl schopen vlítnout pod kola, když jelo něco většího než osobák
Navíc naši mají chov. stanici německých ovčáků a mají hafo psů. Kotce postavené naproti sobě-mezi je ulička a druhý den byl už schopen v klidu projít mezi kotci se psy narážejícími do pletiva
Míšo, tak jsem se bála, aby taková hrůza nepřišla i k nám, na Sev.Moravu, a naštěstí jen popršelo. Sice byla v noci pěkná bouřka, ale žádná hrůza..
Přidám pár fotek ze včerejšího Klokočova
Nějaký starší hřebec čmb.. Nevím co je zač, protože si tam nějak měnil majitele..
Klisny s hříbaty.. Kdyby někdo chtěl jména klisen tak pošlu. Hříbata byla po Nesan(tuším) a to prostřední po Ryovi
misamarincova
napsal(a):
Ahoj, kobylka je pěkná Akorát je asi malá nebo se mýlím?
To už je dlouho Verčo, co ses tu ukázala s Rubínem
Byla jsem teď s Punťou 5 dní u mých rodičů, tak mi udělal chlapák radost. Bála jsem se jeho chování v cizím prostředí, ale zvládl to na jedničku Zvládl i noční evakuaci ke kamarádce do stáje ke kobylám
Navíc se přestal bát velkých strojů. U nás doma nic nejezdí, ale u rodičů měl výběh přímo u vesnické silnice, kde mu denně jezdily traktory, kombajny, náklaďáky, apod.
Po cestě domů jsme zrovna chytli na silnici kombajn i s traktorem a vlekem a šel jak profík. Dříve by byl schopen vlítnout pod kola, když jelo něco většího než osobák
Navíc naši mají chov. stanici německých ovčáků a mají hafo psů. Kotce postavené naproti sobě-mezi je ulička a druhý den byl už schopen v klidu projít mezi kotci se psy narážejícími do pletiva
No nevím jestli je malá pro mě úplně ideální něco málo přes 150 nevím přesně. já mám ráda menší koníky....
m i s i c k a
napsal(a):
Nějaký starší hřebec čmb.. Nevím co je zač, protože si tam nějak měnil majitele..
Není to náhodou Argot?
m i s i c k a
napsal(a):
J Blizňák , Navar bečvanský, a ten druhý nevím.
Míšo, máš to správně? Hledala jsem v plemenné knize on-line Navar Bečvanský a je to hnědák... Já v těch koních nejsem zběhlá, tak se ptám
misamarincova
napsal(a):
Míšo, máš to správně? Hledala jsem v plemenné knize on-line Navar Bečvanský a je to hnědák... Já v těch koních nejsem zběhlá, tak se ptám
Já to opravím... Navar bečvanský je fakt hnědák, hermelíni na fotce jsou také po Nacho Salazar, nejsou plemeníci.
Navar bečvanský viz: http://www.schchk.cz/img/picture/67/navar-bacvansky.jpg
misamarincova
napsal(a):
To je medvídek, bonit Už jí máš zamluvenou?
este nie, najradsej by som si ju nechala, ale neda sa
m i s i c k a
napsal(a):
Dík za opravu. Stála jsem daleko od hlasatele, a nebylo to moc dobře slyšet
O nic nejde, spíš myslím, jestli jeden z těch hermelínů nemohl být tenhle: http://www.aschk.cz/sn/pk/pk_display_sn.php?id=198342&plem=sn
Taky dvě jména, sedí i to, že je tříletý, majitel a barva. Ale jenom hádám
sccary
napsal(a):
Nacho vsetínský je jeden z těch puntíkáčů...
A není ten druhý tento?
http://www.aschk.cz/sn/pk/pk_display_sn.php?id=199326&plem=sn
Ikdyž má napsanou barvu hnědý bělouš, to zrovna moc nesedí....
Když tady vidím tu fotečku. Od jakého věku jste své dítka posadili na koně? Mám neteř bude mít v říjnu rok. Dneska byla poprvé u koníku teda poprvé kdy už z toho měla trochu rozum. Koukala na ně jako na obludy co ji chtěli sežrat. a o posazení na poníka sme se snažili taky marně. Ani krmení těch "oblud" nepomohlo vypadalo to jako by si myslela že místo rohlíku snědí ji celou.....
Tak já malou prvně posadila na koně ve třech měsících Pak v roce a dva měsíce jela na poníkovi a já šla vedle ní, abych jí mohla příp. chytit...Pak jela v sedle semnou, ale měla jsem vodiče, aby se nic nestalo... No a nyní ve 2,5 letech je ve stádiu, kdy už mi říká, že chce jet s našim hříbětem na závody na překážky
Když jede(hlavně na velkých koních) tak to je pořád a mami, nedrž mě, já ho pobídnu a on poběží, jo mami?
Dneska jsem jí půjčila do ruky i opratě, tak z toho měla radost...
Já i malá jsme nadšenci, ale děti, kteří nechtějí nebo se bojí bych na koně neposadila. Známým ochrnula 5-letá holčička z pádu z poníka. Měla strach, ale rodiče byli takový a přeci jí do sedla vysadili. Jak řvala, poník se lekl a malá špatně spadla+poník po ní přeběhl...Na doživotí bude na vozíčku
nas maly na tom zrebeckovi ma 20 mesiacov, s konmi vyrasta, co tak mam moznost pozorovat, kone ho akceptuju ako nasho a maju ho radi
osobne si myslim, ze deti sa so vztahom ku konom uz rodia, cize bud ho maju, alebo nemaju, mam moznost to vidiet u nas, lebo k nam chodi vela ludi, jedna skupina deti sa hned vrhne ku konom a ta druha sa ich skratka boji...samozrejme, ze sa strach da odburat, ale take dieta to bude mat tazsia ako dieta, co sa neboji uz od narodenia
Ahoj,tak ten náš seděl už také brzo.A teď když máme jed na vyjížďku,tak brečí,že chce taky.No jo,ty geny určitě po nás přebral
Kdyby moh,tak jezdí pořád.Ale teď už mu budou 4 roky a pomáhá mi s hnojem.Má své kolečka a vyváží hovínka na hnůj.Je to šikulka.A běda,jestli ho udělám bez něj.
Domčík

XXX.XXX.3.93
kedo
napsal(a):
Ahoj,tak ten náš seděl už také brzo.A teď když máme jed na vyjížďku,tak brečí,že chce taky.No jo,ty geny určitě po nás přebral
Kdyby moh,tak jezdí pořád.Ale teď už mu budou 4 roky a pomáhá mi s hnojem.Má své kolečka a vyváží hovínka na hnůj.Je to šikulka.A běda,jestli ho udělám bez něj.
tak to je fajn že ho baví i pomáhat
domčík
napsal(a):
A z kama přesně jste?A fotečka by nebyla? :)
Ze Zubří. Žádnou aktuální fotku nemám. tahle je rok stará
Domčík
napsal(a):
Ahoj,máte někdo Slezského norika?(okres.Zlínský Kraj?)
U nás by se také něco málo našlo.
Fotky na stránkách: http://www.farma-stipa.estranky.cz/
Teda čučím ... Nasánek od nás v soutěži v ovladatelnosti ... úplně náhodně jsem narazila na album:
http://celik.rajce.idnes.cz/Tah_Smolotely_2011/#IMG_5917.jpg
Jak se dařilo nebo nedařilo netuším, ale je fakt, že vypadá rozhodně líp, než jsem myslela, že vypadat jako dospělý bude. To mě těší .
Tady jako mimino:
sally
napsal(a):
Teda čučím ... Nasánek od nás v soutěži v ovladatelnosti ... úplně náhodně jsem narazila na album:
http://celik.rajce.idnes.cz/Tah_Smolotely_2011/#IMG_5917.jpg
Jak se dařilo nebo nedařilo netuším, ale je fakt, že vypadá rozhodně líp, než jsem myslela, že vypadat jako dospělý bude. To mě těší .
Tady jako mimino:
sally znáš to jak se říká, že i ze špatného hříběte vyroste dobrý kůň Tak někdy se to povede
ambra
napsal(a):
sally znáš to jak se říká, že i ze špatného hříběte vyroste dobrý kůň Tak někdy se to povede
Jo, no takový hlavoň to byl... jsem si říkala, kde takovou palici vzal a celkem z toho fakt vyrostl. I do výšky, myslela jsem, že bude spíš malý.
Prostě jeden myslel a vymyslel ...
m i s i c k a
napsal(a):
Pěkný koník. proč nešel do chovu ?
Mně neseděl od začátku exteriérově.
Hlavatý, slabší hřbet, delší volnější spěnka, k tomu plošší kopyta. Hlava a hřbet zdá se teď OK, nohy zůstaly stejné. Když mám pocit, že na tom koni něco nesedí, tak do toho nejdu. Navíc chlapec už v 8 měsících dobře věděl, na co ho má ( musel z kobyl pryč) a takoví hřebci nejsou pro ženskou. Potřebuju super ovladatelníka, když jsem polochromá a na to sama .
Jinak se nabízel ještě jako hřebec roček, kdyby to s chovem někdo chtěl zkusit, ale zájem nebyl. Jako valach se prodal do měsíce... šel do stáda, navolno, tak jak byl zvyklý .
Vůbec - jemu i Saronovi je myslím na světě líp jako valachům.
Můj názor je, že lepší spokojený valach volně s koňma než věčně zamřížovaný či na řetěze hřebec ( třeba i plemeník) někde sám bez kámošů, bez výběhu. To, že si párkrát hupne na kobylu, mu zmrzačený život nevynahradí...
To bylo takové ošklivé káčátko :
sally
napsal(a):
Mně neseděl od začátku exteriérově.
Hlavatý, slabší hřbet, delší volnější spěnka, k tomu plošší kopyta. Hlava a hřbet zdá se teď OK, nohy zůstaly stejné. Když mám pocit, že na tom koni něco nesedí, tak do toho nejdu. Navíc chlapec už v 8 měsících dobře věděl, na co ho má ( musel z kobyl pryč) a takoví hřebci nejsou pro ženskou. Potřebuju super ovladatelníka, když jsem polochromá a na to sama .
Jinak se nabízel ještě jako hřebec roček, kdyby to s chovem někdo chtěl zkusit, ale zájem nebyl. Jako valach se prodal do měsíce... šel do stáda, navolno, tak jak byl zvyklý .
Vůbec - jemu i Saronovi je myslím na světě líp jako valachům.
Můj názor je, že lepší spokojený valach volně s koňma než věčně zamřížovaný či na řetěze hřebec ( třeba i plemeník) někde sám bez kámošů, bez výběhu. To, že si párkrát hupne na kobylu, mu zmrzačený život nevynahradí...
To bylo takové ošklivé káčátko :
No je pravda že jako hříbě moc hřebčí výraz nemá.
Ale jako dospělý je fakt. Je vidět, že je v dobrých rukou, že je o něj postarané
m i s i c k a
napsal(a):
No je pravda že jako hříbě moc hřebčí výraz nemá.
Ale jako dospělý je fakt. Je vidět, že je v dobrých rukou, že je o něj postarané
Nešlo o výraz, ten hříbě ani mít nemůže.
Ale o klabonos... mně je fuk, že někteří tvrdí, že ke slezanům to patří (asi proto, protože tak vypadá nebo vypadala většina klokočovských odchovů).
Komu se to líbí, ať si to chová - mně ne. Nebudu chovat a denně hledět na něco, co se mi nelíbí - to asi nikdo, že jo... Nosatého hřebce bych nechtěla. Moc přebírám, já vím .
sally
napsal(a):
Nešlo o výraz, ten hříbě ani mít nemůže.
Ale o klabonos... mně je fuk, že někteří tvrdí, že ke slezanům to patří (asi proto, protože tak vypadá nebo vypadala většina klokočovských odchovů).
Komu se to líbí, ať si to chová - mně ne. Nebudu chovat a denně hledět na něco, co se mi nelíbí - to asi nikdo, že jo... Nosatého hřebce bych nechtěla. Moc přebírám, já vím .
Tak to jo. Já to myslela tak, že většina hřebečků má klenutý krk, a on ho nemá. To jediné mi na něm jako hříběti chybí A myslíš, že z klabonosu kůň nemůže částečně vyrůst?
m i s i c k a
napsal(a):
Tak to jo. Já to myslela tak, že většina hřebečků má klenutý krk, a on ho nemá. To jediné mi na něm jako hříběti chybí A myslíš, že z klabonosu kůň nemůže částečně vyrůst?
Může nebo nemusí, dá se to těžko odhadnout.
Asi nejlepší vědět, jak vypadali rodiče... ikdyž ani to nemusí odpovídat.
Třeba Hugo nebyl extra nosatý a jaké jsou po něm kobyly, po Nacho taky spousta nosáčů - jsem spíš čekala, že z toho Nasan nevyroste . Klabonos nevypadá zle, když má kůň výrazné, velké oko nebo pěknou kštici, ale jak je to na macaté hlavě s prasečím očkem nebo s vysokým čelem, tak děs běs
.
Co mám odpozorováno, tak nejškaredší hlavy na koních jsou kolem dvou let věku, věkem se to často ještě spraví.
sally
napsal(a):
Může nebo nemusí, dá se to těžko odhadnout.
Asi nejlepší vědět, jak vypadali rodiče... ikdyž ani to nemusí odpovídat.
Třeba Hugo nebyl extra nosatý a jaké jsou po něm kobyly, po Nacho taky spousta nosáčů - jsem spíš čekala, že z toho Nasan nevyroste . Klabonos nevypadá zle, když má kůň výrazné, velké oko nebo pěknou kštici, ale jak je to na macaté hlavě s prasečím očkem nebo s vysokým čelem, tak děs běs
.
Co mám odpozorováno, tak nejškaredší hlavy na koních jsou kolem dvou let věku, věkem se to často ještě spraví.
Taky jsem po Nachovi viděla dost klabonosých hlav... Přitom sám ji nemá... Po kom se to dědí
m i s i c k a
napsal(a):
Taky jsem po Nachovi viděla dost klabonosých hlav... Přitom sám ji nemá... Po kom se to dědí
Myslím, že od Franciny, ta má docela kyblík. Nacho trochu klabonos má, jenže ho právě zmírňuje výrazné velké oko.
Přitom Steiman z ní má hezkou hlavu ( po otci) a po něm jsem koně nosatého ještě neviděla. Genetika je sviňa .
Fanča byla v Pardubicích : http://guffina.rajce.idnes.cz/Kone_v_akci_-_Vasen_2011/#P1040463.jpg
m i s i c k a
napsal(a):
Ještě jsem našla letošní fotky Nifara z Igory ( byl koupený k Nasanovi do páru).
Ten z klabonosu nevyrostl: http://kikinamario.rajce.idnes.cz/Rodeo_Mirovice_2._foto_Jana_G./#P5140281.jpg
sally
napsal(a):
Ještě jsem našla letošní fotky Nifara z Igory ( byl koupený k Nasanovi do páru).
Ten z klabonosu nevyrostl: http://kikinamario.rajce.idnes.cz/Rodeo_Mirovice_2._foto_Jana_G./#P5140281.jpg
Tak Igora měla taky dost klabonos a on není 1.hříbě, co to po ní má. Jak stála tady v Zubří, tak 2 hříbata po ní měli klabonos.. Co to je za Streimurku?.. Francina se mi nelibí, ikdyž dala plemeníky..
m i s i c k a
napsal(a):
Tak Igora měla taky dost klabonos a on není 1.hříbě, co to po ní má. Jak stála tady v Zubří, tak 2 hříbata po ní měli klabonos.. Co to je za Streimurku?.. Francina se mi nelibí, ikdyž dala plemeníky..
Já jsem z Igory viděla kobylu po Brys, ta ho měla taky. To už je co říct, když to přerazilo úhledné Brysácké hlavičky... Nacha bych neměla odvahu dát na kobylu s nehezkou hlavou. Francina ani pro mne není typ koně, kterého bych chtěla mít doma.
bonita
napsal(a):
ja neviem, co sa vam na klabonosoch nepaci, a aby ste vedeli moja odjakziva vysnivane plemeno bolo starokladrubsky vranik
Kladrubáci jsou i pro mne hezké plemeno, pokud ten klabonos není extrémní. Sedí to k nim, mají výrazné oči.
Tohle se ti líbí taky?
http://kikinamario.rajce.idnes.cz/Rodeo_Mirovice_1./#100_3117.jpg
Mně ne, ale nikomu to nenutím. Pravda, že nemusím ani druhý extrém - prošláplé arabské hlavy ( ty maximálně štičí, až to omezuje dýchání a vypadá pomalu jako hydrocefal). Tak nějak všeho s mírou, aby to ladilo se zbytkem těla a jako celek vypadalo úhledně .
Přesně, jak píše sally. Když to je úměrné tělu, tak to jde. Odkaz, co dala sally, to je přímo ošklivé. Jako by měl nateklou celou hlavu
Kladrubáci se mi také moc líbí, jen nesmí mít extrémní hlavu Třeba tenhle má krásnou hlavu : http://www.nhkladruby.cz/generale-rigora-xlix-7
za to tenhle : http://www.nhkladruby.cz/siglavi-p-siria-iii-62
Souhlas s těma kladrubákama a úměrností.
Těžká hlava na pořádném krku a k tomu masívní tělo - jako celek může ladit a nevypadat blbě. Ale těžká hlava s malým očičkem na tenkém krátkém krčku ještě se sklonem se obracet - to se člověk nediví pak takovým komentářům:
http://myhorseismylife.rajce.idnes.cz/Hubert_Zduchovice_2009/#hubert_009.jpg
Nejde vůbec to, odsoudit nějakého koně, ale proč neříct taky, co se nelíbí.
Vím, že je oblíbenější buď pochválit, nebo taktně mlčet.
Měla jsem na střední spolužačku, chodila k Išovi ke kladrubákům a ČMB. Když jezdívali občas na Klokočov, ráda si tam do místních rýpla: " Co vy tady od těch tupých hlav..." moc rádi to neměli.
Nevím, proč to u slezanů tak má být, k čemu je to dobré a jaký to má význam. S kým jsem na to téma mluvila, nikomu se to nelíbilo. Někdo i přímo řekne, že než koupit hlavatého slezana, tak radši jiné plemeno. Svého času jeden člověk z Čech koupil přímo v Pardubicích na výstavě páru slezanek z Klokočova, které se tam účastnily přehlídky tříletých. Nebyly levné, taky byly hlavaté a šly do míst, kde ani slezani nejsou. S kámoškou jsme se o tom bavily, jaký je asi účel téhle koupě - pán měl prohlásit, že sice zná hezčí noriky, jenže: " tyhle jsou sice hnusné, ale dotační".
Možná někomu je blízké takové uvažování; mě přijde jednodušší netvořit koně, co se nelíbí - když se to pak má prodat - a o to víc, že se to nelíbí ani mně.
Zvláštní je, že tzv. zemský chov slezana ( mimo klokočovský) vypadá jinak, výraznější klabonos se skoro nenajde. Něco to vypovídá o tom, co se lidem líbí víc a co méně.
kocky sice trochu mimo koni, ale videli ste TV? Pane Boze, aka tragedia zasa sa stala v Rusku, ja som letela velakrat, a vzdy som si myslienku na to, ze niekde mozem picnut a uz neotvorim oci zatlacala hlboko do mojej mysle, ale zial realita je ina, lietadla padali, padaju a evidentne aj padat budu, a ci tam su len radovi obcania, alebo cely hokejovy tim na cele so svetovymi spickami-vasimi aj nasim Demitrom, holt nevyspytatelne su cesty Pana nech vsetci odpocivaju v pokoji....
bonita
napsal(a):
kocky sice trochu mimo koni, ale videli ste TV? Pane Boze, aka tragedia zasa sa stala v Rusku, ja som letela velakrat, a vzdy som si myslienku na to, ze niekde mozem picnut a uz neotvorim oci zatlacala hlboko do mojej mysle, ale zial realita je ina, lietadla padali, padaju a evidentne aj padat budu, a ci tam su len radovi obcania, alebo cely hokejovy tim na cele so svetovymi spickami-vasimi aj nasim Demitrom, holt nevyspytatelne su cesty Pana nech vsetci odpocivaju v pokoji....
Je to smutné... nevíš dne ani hodiny... nepomůže být slavný, úspěšný a bohatý... je mi moc líto jejich rodin
Je to smutné
Neřekla bych, že toho je čím dál víc, spíše média toto vyhledávají více
Je po Navarovi, matka je SM 3584 Sylva po 2296 Hubír-13
Více info je na stránkách chovatelky-zdejší sally : http://www.farma-stipa.estranky.cz/
a mých: http://www.boden-kone.estranky.cz/
Jinak je to 2,5 letý hřebec