My chceme taky puntíkatý hříbátko po Neubergovi, tak šup šup, ať je z něj plemeník!!!
Přidám vám sem vítěze Mistrovství ČR v kombinovaných soutěžích pro rok 2011
m i s i c k a
napsal(a):
Přidám vám sem vítěze Mistrovství ČR v kombinovaných soutěžích pro rok 2011
Tak to letos vyhrál pan Kubíček konečně někdo z našeho kraje
petraS
napsal(a):
Kubíček vyhrál páry a Hajtmar s Gondorem jednošky. Druhý v párech byl Jan Blizňák s Narexem a Nacho Vsetínským, třetí Milan Blizňák se Streigurem a Naarem Bečvanským, vjednoškách byl druhý Jan Blizňák s Narexem a třetí Kopáček s Nesanem
Moc pěkné fotky, jako vždycky
My jsme předevčírem koupili novou klisnu norika...Za dobrou cenu a hlavně z jakých podmínek, to by člověk nevěřil, že v takové boudě žil kůň....
Vypadá pěkně, ale původ jsme zatím nedohledávali...Prý má, ale ztratili průkaz. Na pálení jsem ještě nekoukala. Ale vím, že má na krku i na stehně Dneska jí pořádně očíhnu. Musí se aklimatizovat, protože byla v černé díře, sice s přísunem žrádla, ale bez pohybu 2 roky...Jen se jí párkrát podařilo utéct do města
misamarincova
napsal(a):
Vypadá pěkně, ale původ jsme zatím nedohledávali...Prý má, ale ztratili průkaz. Na pálení jsem ještě nekoukala. Ale vím, že má na krku i na stehně Dneska jí pořádně očíhnu. Musí se aklimatizovat, protože byla v černé díře, sice s přísunem žrádla, ale bez pohybu 2 roky...Jen se jí párkrát podařilo utéct do města
To je hrůza. Jak se vůbec takoví lidi můžou nazývat chovatele koní. Vypadá, že je nakrmená. Jak někdo může takhle chovat koně. A je takových lidí až moc. Jen co já vím tady po okolí
Nakrmená je, to měl prý zadarmo v místním kravíně...ale jaká je pravda
Ještě nevíme, co s ní budem dělat. Po odčervení jí pustíme ke kobylám do výběhu a uvidíme... Možná, kdyby se našel na jaře kupec, tak by jsme jí prodali, ale nejdříve jí musíme dát dohromady. Zadní má nateklé, podlomy, kopyta nestrouhaná tři roky...
misamarincova
napsal(a):
Nakrmená je, to měl prý zadarmo v místním kravíně...ale jaká je pravda
Ještě nevíme, co s ní budem dělat. Po odčervení jí pustíme ke kobylám do výběhu a uvidíme... Možná, kdyby se našel na jaře kupec, tak by jsme jí prodali, ale nejdříve jí musíme dát dohromady. Zadní má nateklé, podlomy, kopyta nestrouhaná tři roky...
Jde to vidět i na fotce, že má ty hlezna nateklé. No kopyta(asi naštěstí) vidět nejdou. No stad už jí v životě bude čekat jen to dobřé
Dík za pochvalu. Nový fot'ák fotí dobře
kocky, poradte mi, cim sa da dobre vykrmit kon, ta moja kobyla stale nechce nabrat, a to dostava naberacku rezkov, naberacku vojtesky a jeden a pol naberacky ovsa rano a aj vecer plus vitaminy, olej jablka a suche pecivoviacej jadra jej nerobi dobre, skusala som-zacnu jej napuchat zadky
bonita
napsal(a):
kocky, poradte mi, cim sa da dobre vykrmit kon, ta moja kobyla stale nechce nabrat, a to dostava naberacku rezkov, naberacku vojtesky a jeden a pol naberacky ovsa rano a aj vecer plus vitaminy, olej jablka a suche pecivoviacej jadra jej nerobi dobre, skusala som-zacnu jej napuchat zadky
Tak třeba kukuřice, nebo ječmen. krmila jsem šrotem z kukuřice i z ječmene a kůň pěkně nabíral. Ikdyž s mírou - tak litr denně. Víc jsem nedávala.
tady slovenský zástupce. Ikdyž nechápu, co dělal na Mistrovství ČR
m i s i c k a
napsal(a):
Tak třeba kukuřice, nebo ječmen. krmila jsem šrotem z kukuřice i z ječmene a kůň pěkně nabíral. Ikdyž s mírou - tak litr denně. Víc jsem nedávala.
tady slovenský zástupce. Ikdyž nechápu, co dělal na Mistrovství ČR
A oves bych vynechala. Teda vlastně pokud ještě hříbě pije tak ne, ale mnoho lidí si myslí, že z ovsa kůň přibere. Podle mě je to blbost. Oves je pouze na energii
bonita
napsal(a):
Stará Sylva taky vypadala mizerně, co se jí narodil Rainer. Zaboha nebylo možné ji vykrmit, byla jako žebřiňák.
Udělaly se jí zuby (ale nebyly žádná hrůza), jaterní testy vyšly blbě. Vet doporučil přidávat cukr a B komplex, aby se játra pošetřily, zregnerovaly. Po půl roce vypadala mnohem líp, po roce by nikdo nepoznal, že měla nějakou potíž. Vysadilo se obojí.
Od té doby OK, po úmyslné přestávce potom dala ještě tři hříbata. Teď už podle všeho neplodná, což je fajn, může být ve stádě s hřebcem, k stáru nehubne a já si mám na čem svézt v klídku zadek .
Letošní fotka - 21 let:
Jestli ti Bonit mohu poradit, koukni na tyto stránky: http://www.centrumkrmiv.cz/krmiva/
Najdeš zde hodně informací ke krmivům. Samozdřejmně si je můžeš i zakoupit. Já s prodejnou mám dobré zkušenosti...
Nemám vlastní zkušenost(nepotřebovala jsem), ale možná by stálo za to, zkusit rýžové otruby. Jsou sice drahé, ale za zkoušku jednoho pytle...
Pak si myslím, že by pomohl ten ječmen. Dříve jsem krmila jenom s ním a kobylka vypadala pěkně. Jen se musí buď vařit, nebo aspoň spařit horkou vodou..Nevím, jestli by nestačilo jenom našrotovat...
Pokud bych znovu měla koně, kterého dlouhodobě nedokážu nakrmit aspoň do průměrného výživného stavu za použití známých zakulacovadel typu kukuřice, pařený ječmen, olej v rozumné míře; kůň měl stálý přísun kvalitního sena, byl odčervený a měl zuby v pořádku - obrátila bych se na veterináře, aby se z vyšetření určila příčina a nestřílelo naslepo.
Ono se tím může ještě víc pokazit - přehnané dávky jádra nelikvidují jen nohy, ale i játra ( vysokoužitkové dojnice leckde by mohly vyprávět).
A řešit příčinu toho stavu.
bonita
napsal(a):
dik, no ten ovos jej davam odvtedy, co koji, mala pekne nabera, len kobyla je ako po najazde vsetkych komarov sveta
Bonit,s toho si nic nedělej,ta naše kobylka,když kojila ypadala hrozně.Hříbě s ní bralo vše co se dalo,všechny živiny atd..A přitom kobča je dobře krmitelná,ale hříbě dělalo své.Nemohla pořád nabrad a to už jsem dávala leda co.
Hříbě se odstavilo a ejhle kobylka začínala přibírat.A teď?Už je s ní zase krásná kulatá kobča..
dakujem za rady, panecku, ked na nej sedim, tak zvrchu vyzera ako plnas, ale zasa musim na nej jazdit, ja mam 50 kg a nikam ju nehonim, snazim sa jej aspon trosku robit nejake cviky
Plňas jo??
To si tomu dala korunu. Kež bych takové plňase jako máš ty, měla i doma.
No kdyby takoví plňásci běželi dostihy,to by bylo co?
Né bonit,jsou fkt ůžasní a hříbátko kolik už měří?
bonita
napsal(a):
dakujem za rady, panecku, ked na nej sedim, tak zvrchu vyzera ako plnas, ale zasa musim na nej jazdit, ja mam 50 kg a nikam ju nehonim, snazim sa jej aspon trosku robit nejake cviky
Tak nic ve zlém, ale na Shira je jak párátko...A to ještě není focena z boku.. Na druhou stranu malá vypadá nádherně. Tak je to
hříbátko pro ní záběr. Snad se ti po odstavu popraví a nebude mít žádné problémy jak psala Sally
Ahojky, dlouho jsem tu nebyla nebo teda byla, přečetla si to tu a zase tradaaa něco dělat. Ale trápení Bonitky mi nedá
Bonit, Rozarka po porodu take vypadala jak konik z koncentraku....v lednu jsem maleho prodavala zaroveň se i Roza odstavila a stale byla jak žebřiňák......nevěděla jsem co s ní aby znovu nabrala....je fakt že i v zime se spatne nabírá, ale futrovala jsem ji senem (do toho hned po prodeji Scharona si natahla slachu, takze nejaka prace nepripadala v uvahu)
v breznu kdyz uz se ji nozka pomalu ale jiste zhojila...zacala i trochu pracovat (lonz, prochazky a prace v kopcich) do toho uz chodili konousi na pastvu a kobyl zacala krasne nabirat.....necpala jsem ji jecmen, kukurici nic....jen seno a trava a pohyb...zadne honeni
jen pro porovnani...tahle fotka je snad nejhorsi co Rozarka ma....konec ledna po prodeji Scharona a naslednem úraze
m i s i c k a
napsal(a):
Na té druhé fotce ten hřebec nejde ani skoro najít
Jo, je to hodně velký rozdíl. Je vidět, že kvalitní pastvina má něco do sebe
Jsem zkoušela jiný režim focení
Je pravda, že na kvalitní pastvě se dají koně dobře "vykrmit". Já mám Punťu někdy od března venku. Je sice v hliněném výběhu, ale každý den mu sekám velkou fůru trávy. Je to dřina sekat, ale když vidím výsledek, jsem moc ráda Když začala růst na jaře tráva, přestal sám od sebe žrát jádro, takže jsem ho vypustila. Nyní mu stále sekám, ale tráva bych řekla, že už není nic moc, tak dostal už i balík sena a začala jsem přikrmovat kukuřicí(čerstvou, včetně stonků) a kůň jí miluje
madow
napsal(a):
Ahojky, dlouho jsem tu nebyla nebo teda byla, přečetla si to tu a zase tradaaa něco dělat. Ale trápení Bonitky mi nedá
Bonit, Rozarka po porodu take vypadala jak konik z koncentraku....v lednu jsem maleho prodavala zaroveň se i Roza odstavila a stale byla jak žebřiňák......nevěděla jsem co s ní aby znovu nabrala....je fakt že i v zime se spatne nabírá, ale futrovala jsem ji senem (do toho hned po prodeji Scharona si natahla slachu, takze nejaka prace nepripadala v uvahu)
v breznu kdyz uz se ji nozka pomalu ale jiste zhojila...zacala i trochu pracovat (lonz, prochazky a prace v kopcich) do toho uz chodili konousi na pastvu a kobyl zacala krasne nabirat.....necpala jsem ji jecmen, kukurici nic....jen seno a trava a pohyb...zadne honeni
jen pro porovnani...tahle fotka je snad nejhorsi co Rozarka ma....konec ledna po prodeji Scharona a naslednem úraze
Marketko, takto nejak vyzera aj Molly, musim priznat, ano mala cervy, kvoli zrebnosti som trikrat opakovala equimax a tie hnusoby obruckate si na to asi vytvorili rezistenciu,minuly tyzden dala som dvojitu davku panacuru starej aj zrebcovi a na dvestokilo aj mladej a zo starej mi vypadly dva asi 20 cm hlisty a kopec malinkych cervickov-samozrejme uz mrtvych, Boze to bol hnus a ja som si myslela, ze ked 4 x rocne odcervujem, tak som v suchua ejhle nie som, zaujimave je, ze zrebec a ani mlada nemali v truse nic a to som tyzden sledovala kazde jedno hovno(s prepacenim), chodila som po luke ako magor s palickou
Bonit, možná by mohlo pomoci i tohle:
http://pivovarske-kvasnice.cz/kvasnice
Jsou v nich obsaženy vitamíny skup. B ( dobré na přibírání) a podporují chuť ke žrádlu... určitě to bude sehnatelné i někde poblíž vás.
Bonitko, nezoufej..tak pokud uz je odcervena a cervici jsou venku, bude nabirat...jde to pomalu a ted pred zimou vubec, kdyz uz neni ani paseni kvalitni...tak jedine pridavat k senu tu kukurici....drzim pesticky.....znam to jake to je kdyz je kun jak z koncentraku a i lidi si toho vsimaji....a maji pak nepekne narazky.....ale bude zase krasne kulata a po odstavu se pak taky zacne rychleji srovnavat....ted dava hodne do male....
a mala, teda pokud je ji da jeste rikat mala, je nadherna
teda Punťa je teda už habám.....Rozarka taky rada kupy travy, ted uz nam ji teda konici moc nebasti...jdou radeji na seno.....cely den se pasou pak jim travu privezeme a prdi na ni...jdou k senu
sally
napsal(a):
Bonit, možná by mohlo pomoci i tohle:
http://pivovarske-kvasnice.cz/kvasnice
Jsou v nich obsaženy vitamíny skup. B ( dobré na přibírání) a podporují chuť ke žrádlu... určitě to bude sehnatelné i někde poblíž vás.
Je tam i hezký příklad pomoci při vykrmení jednoho útulkového hubeňoura :
http://pivovarske-kvasnice.cz/slozeni-a-vliv
pokial mas pocit, ze ta trojka je akurat, tak to neries, ono ty vojenske sedla su niektore fakt poctive, volakedy sme take mali na polotazkych na druzstve este ako mala holka my mame aj anglicke aj westerny na nase shiry, na kobus teraz jazdim v tom anglickom, lebo je lahunke
nemám přímo vojenské sedlo, ale co se kostry týče tak je sedlo stejný...má kozlíkovou kostru a komoru mám trojku a pohoda..u těchto sedel je fakt paráda, že sedí jak na hubeným tak na tlustym koni...viz Rozárka Leden a Rozárka teď
jinak co se deky týče dokud mi kobyl nenasvalila zada trochu tak jezdila s westernovou dekou ted uz má tenkou dečku
jen nemám koukám žednou pořádnou fotku
Rozárka práce na kruhovce
Máme v sedlovně dvě vojenské sedla, jen na nich nejezdím. Neumím v tom sedět Deky k tomu máme originál, jsou plstěné s koženými místy... Zkusím ti to dneska vyfotit
Nevím, jaká je pro tebe přijatelná cena westernového sedla, ale vím o westernu na širokého koně, sedlářství Vágnerová, kvalitní, kompletní-sedlo, přední, zadní podbřišník, podsedlovka v horším stavu, ale použitelná, poprsák. Kostra dřevěná, třmeny dřevěné zašité v kůži..Cena 10 000 Kč. Paní ani neinzeruje... Na fotce jde vidět sedlo
misamarincova
napsal(a):
Máme v sedlovně dvě vojenské sedla, jen na nich nejezdím. Neumím v tom sedět Deky k tomu máme originál, jsou plstěné s koženými místy... Zkusím ti to dneska vyfotit
Nevím, jaká je pro tebe přijatelná cena westernového sedla, ale vím o westernu na širokého koně, sedlářství Vágnerová, kvalitní, kompletní-sedlo, přední, zadní podbřišník, podsedlovka v horším stavu, ale použitelná, poprsák. Kostra dřevěná, třmeny dřevěné zašité v kůži..Cena 10 000 Kč. Paní ani neinzeruje... Na fotce jde vidět sedlo
No nabídka je supr ale i tak je to pro mě moc zatím si musíme vystačit s tím co máme ale tu deku určo vyfoť jak bude čas.a nebyla by třeba případně na prodej? nejdou mi sem načíst fotky
my na zrebcovi hentaku tlstu westernovu deku nemozme mat, raz sme si pozicali a sedlo sa smykalo z jednej strany na druhu mame klasicke tenke decky
bonita
napsal(a):
ako si mohla mat otlacene nohy od remenov? nemala si chepse? inak su tvrde tieto sedla, da sa to zmiernit s kozusinkou na posedlie
Čapsy jsem měla, ale nahoře, jak mají ty třmeny přezku, tak ta kůže, co to kryje byla moc vystouplá, ikdyž jsme to mazali a hodně to bolelo
Ahoj, tak jsem se dnes dostala k vyfocení té dečky Bohužel na prodej není
vcera sme boli na hulkach na plot, ta moja mura si zmyslela, ze pojde do hustin za ohradou na prieskum, samozrejme, ze jej tam nic nechutilo, tak sa aj pekne krasne vratila zasa spta, ale ohrada je uz polamana, vystihla kusok, kde nebola dostatocna hrubka a tam to zborila, tak sme narezali take hrube, co by uz nemala polamat
Tak kdo pak se chystáte v sobotu na orbu koňmo do Postoupek? http://www.orba-cr.cz/
Časový harmonogram 38. mistrovství ČR v orbě
Sobota – 24.9. 2011
8.00 hod. odjezd traktorů z depa
8.30 hod. řazení traktorů před tribunou na náměstí
8.30 hod. nástup koní před tribunu
9.00 hod. Náměstí - slavnostní zahájení, projevy, slib rozhodčích a oráčů
9.30 hod. odjezd k soutěžním parcelám
11.00 hod. orba naorávky (zelené světlo)
zahájení soutěží v orbě s koňmi
11.20 hod. konec naorávky (červené světlo)
12.00 hod. pokračování orby (zelené světlo)
14.40 hod. konec soutěžní orby (červené světlo)
10.00 – 15.15 hod. doprovodný program
15.15 hod. vyhlášení výsledků 38. mistrovství ČR v orbě a předání cen
Doprovodný program
Současně s mistrovstvím republiky v orbě bude probíhat i bohatý doprovodný program
Od 10.00 hod.
výstava zemědělské techniky
výstava veteránů a historické zemědělské techniky
soutěž v orbě malé mechanizace
hudební vystoupení
mažoretky
ambra
napsal(a):
Tak kdo pak se chystáte v sobotu na orbu koňmo do Postoupek? http://www.orba-cr.cz/
Časový harmonogram 38. mistrovství ČR v orbě
Sobota – 24.9. 2011
8.00 hod. odjezd traktorů z depa
8.30 hod. řazení traktorů před tribunou na náměstí
8.30 hod. nástup koní před tribunu
9.00 hod. Náměstí - slavnostní zahájení, projevy, slib rozhodčích a oráčů
9.30 hod. odjezd k soutěžním parcelám
11.00 hod. orba naorávky (zelené světlo)
zahájení soutěží v orbě s koňmi
11.20 hod. konec naorávky (červené světlo)
12.00 hod. pokračování orby (zelené světlo)
14.40 hod. konec soutěžní orby (červené světlo)
10.00 – 15.15 hod. doprovodný program
15.15 hod. vyhlášení výsledků 38. mistrovství ČR v orbě a předání cen
Doprovodný program
Současně s mistrovstvím republiky v orbě bude probíhat i bohatý doprovodný program
Od 10.00 hod.
výstava zemědělské techniky
výstava veteránů a historické zemědělské techniky
soutěž v orbě malé mechanizace
hudební vystoupení
mažoretky
Já se chystám dneska do Tlumačova
m i s i c k a
napsal(a):
Já se chystám dneska do Tlumačova
No taky prosím o pár foteček z Tlumačova, mě běhaj kromě jinýho po baráku řemeslníci...
Než sem někdo dá z předvýběru fotky, já sem hodím odkaz na toho, co se líbil nejvíc mě ( z SN a N) - 17/911 Wendelín:
http://sweety11.rajce.idnes.cz/PZOO_Chomutov_30.3.2011/#DSC06126.jpg
Jak na sviňu je samozřejmě z druhého konce státu ...
Ambra, dneska na podzimní vyjížďce? Já byla dneska také, vzala jsem Neuberga na malou(cca10km) vyjížďku. Jela semnou i Lucinka. Byl moc šikovnej, úplně neznámé prostředí, srny nám vyběhli kousíček před námi, po silnici jeli zrovna velký auta a on byl úplně v klidu. A já samozdřejmně nevzala sebou foťák
sally
napsal(a):
Než sem někdo dá z předvýběru fotky, já sem hodím odkaz na toho, co se líbil nejvíc mě ( z SN a N) - 17/911 Wendelín:
http://sweety11.rajce.idnes.cz/PZOO_Chomutov_30.3.2011/#DSC06126.jpg
Jak na sviňu je samozřejmě z druhého konce státu ...
nooo, pekny je veru holt ty mas pekneho chlapaka na konci statu aja keby som chcela novu krv, tak mam pekneho chlapaka 1000 km odo mna
bonita
napsal(a):
nooo, pekny je veru holt ty mas pekneho chlapaka na konci statu aja keby som chcela novu krv, tak mam pekneho chlapaka 1000 km odo mna
Blbé no .
Ale může nás myslím obě těšit, že máme každá toho svého " vrabce v hrsti" doma na dvoře - a novou krev můžem řešit opačně - pořízením kobylek hřebci .
Sehnat dobrou kobylku do chovu je mnohem snazší než plemeníka, se kterým by byl člověk opravdu spokojený.
misamarincova
napsal(a):
Ambra, dneska na podzimní vyjížďce? Já byla dneska také, vzala jsem Neuberga na malou(cca10km) vyjížďku. Jela semnou i Lucinka. Byl moc šikovnej, úplně neznámé prostředí, srny nám vyběhli kousíček před námi, po silnici jeli zrovna velký auta a on byl úplně v klidu. A já samozdřejmně nevzala sebou foťák
Kde pak, podzim až od zítra a spíš na pěkný testovací vyjížďce a taky naprosto v klidečku zajíci pod nohama, velký traktory, kamiony apod. pohodička jenom před vratama menší piafka. No co chcu od lesáka, kterej viděl vrata pomali poprvý v životě.
To jo, taky jsem koukala. Určitě pěkný je i ten puntíkovaný(asi Šek, či jak to bylo). Ale nejzajímavější(aspoň barvou) byl ten šedý šiml s černými tečkami na zadku Nechci nikoho urazit, ale asi hrají roli i finance. Člověk by si určitě vybíral každý ty nejlepší
No nic, jdu se pokochat před spaním ještě jednou
misamarincova
napsal(a):
Tak hodně foť, prosím
Tak tady mám nějaké fotky. Jména u ČMB jsou orientační .. No spíš doufám, že budou správné Nepředváděli je podle pořadí...
misamarincova
napsal(a):
Moc ti děkuju Na pár kusů moc pěkní koně
Nejvíc mě zaujal z nich už zmiňovaný Wendelín, Filip a Soudek
Jak vypadal ve skutečnosti Nacho Vsetínský? Na fotce se mi zdá celkem vysoký, bez krku, velká hlava.... No my uvidíme snad příští rok
Nacho měl 162 i s podkovama. Takže měl asi 159 cm. Obvod hrudníku 196cm a holeň tuším 24,8cm. Byl to kůň, co se nejhůř předvedl, neposlouchal nikoho jiného jen majitele.. Ale postoupil dál. Kdo viděl na živo tak ví, jaké měl nohy. Přední postoj kravský a zadní pravou měl taky špatnou.... Pořád si jí odlehčoval a točil jí ven.
m i s i c k a
napsal(a):
Nacho měl 162 i s podkovama. Takže měl asi 159 cm. Obvod hrudníku 196cm a holeň tuším 24,8cm. Byl to kůň, co se nejhůř předvedl, neposlouchal nikoho jiného jen majitele.. Ale postoupil dál. Kdo viděl na živo tak ví, jaké měl nohy. Přední postoj kravský a zadní pravou měl taky špatnou.... Pořád si jí odlehčoval a točil jí ven.
Ještě jedna fotka
Taky jsem viděla ty kopyta, ale zapomněla jsem se zmínit Ty mi padli do oka hnedka. Strašně vysoké patky a uměle vytvořené špalky. A to, co píše Míša o skutečnosti, tak bych řekla, že takový kůň tam nemá co dělat, ač má zajímavou barvu
Jeden z důvodů, proč jsem nepředvedla letos Neuberga je, že se neumí chovat v cizím prostředí. Nechtěla jsem si s ním udělat ostudu. Věčně na zadních a to i ve voze. Proto toto raději doladím na příští rok...
misamarincova
napsal(a):
Taky jsem viděla ty kopyta, ale zapomněla jsem se zmínit Ty mi padli do oka hnedka. Strašně vysoké patky a uměle vytvořené špalky. A to, co píše Míša o skutečnosti, tak bych řekla, že takový kůň tam nemá co dělat, ač má zajímavou barvu
Jeden z důvodů, proč jsem nepředvedla letos Neuberga je, že se neumí chovat v cizím prostředí. Nechtěla jsem si s ním udělat ostudu. Věčně na zadních a to i ve voze. Proto toto raději doladím na příští rok...
Koní po Nachovi bude jak nasr..... . Nechápu, proč ho pustili. Asi kvůli majiteli. Charakter nemají nic moc.
urcite som to tu uz pisala niekedy, ale chovatel nasho zebca si VELMI zaklada na povahe jeho koni, zrebce musia byt tak krotki ako baranci, co sa mu pri velkosti a sile shirov ani necudujem, zeBregov otec bol milacik a jeho potomkovia su vsetci taki nuninci, preto sa aj vsetci, co k nam pridu cuduju, aky je Brego dobry aj pri pripustani
Dobrý den ,nezlobte se ,že vám do toho tady lezu,ale mám u sebe na ustájení hřebce Norika,je na prodej. V dubnu mu budou tři roky . Matka je Planka Pamina (Rakousko) otec je Novic
Hřebec je atraktivní barvy ,hodný, nekouše,nekope. Je částečně zatahaný. Začíná se obsedat. Pamgan je menší ,ale mohutný. Cena k doptání na mailu -mucanga@email.cz
Ano,to je pravda,hřebec nebyl u předchozího majitele v dobrých podmínkách,už s vydrbaným ocasem a hřívou dojel. Nyní je už dva měsíce na pastvině, je odčervený a hřívu má ostříhanou. Byl odvšivený ,vystrouahný a s klidným svědomím můžu říct,že je zdravý. U MĚ JE JEN USTÁJENÝ,ALE BLOKUJE CELOU OHRADU ,PROTO SE SNAŽÍM HO NABÍZET. Ostatní koně co tu jsou jsou ve výborné kondici.
Jinak se dá hřebec najít v různých albech na rajčeti tohoto uživatele: http://wrcbenatky.rajce.idnes.cz/
tessa
napsal(a):
myslím si,že není,protože kdyby byl,tak by po těch dvou měsících olezl a drbal se , Je venku non stop a nemá ani stroupek . Cenu za hřebce nevím dám jsem číslo na majitele -722404640
To ukáže čas... muchaře někdy stačí vhodně přemístit... větrná hůrka, žádné stromy - není o co drbat se...
Novému majiteli přeju samozřejmě, aby odrbanost byla jen přechodný stav.
Hřebec je ustájený na pastvině s lesem, je tam tolik stromů kde by měl možnost se odrbat ,ale nebudu se o to hádat . Neznám jeho rodiče ani jestli jsou nebo nejsou mušáci, Vím v jaké stavu k nám přišel . Hubený nebyl,ale byl neodčervený ,nevystrouhaný, zavšivený . O tý doby co se vykoupal v Ivermektinu, se nedrbal. Ani se nestříkal proti hovadům a muchám .
tessa
napsal(a):
Hřebec je ustájený na pastvině s lesem, je tam tolik stromů kde by měl možnost se odrbat ,ale nebudu se o to hádat . Neznám jeho rodiče ani jestli jsou nebo nejsou mušáci, Vím v jaké stavu k nám přišel . Hubený nebyl,ale byl neodčervený ,nevystrouhaný, zavšivený . O tý doby co se vykoupal v Ivermektinu, se nedrbal. Ani se nestříkal proti hovadům a muchám .
Tak to je fajn, ale za mě - nic po Novic ani Hene nechci. Radši...
Lidi reagují jen na to, co vidí v inzerátu a asi jim 45 tisíc za takového koně přišlo moc. Hřívnatý, zarostlý - po roce v létě, valach a umící i pod sedlem, to už by byla jiná... ale třeba se mýlím a najdete někoho i tak.