Westernové plemena a jezdci kochači 196

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2011 20:57
bospor

XXX.XXX.195.231

jaruška je holka šikovná a určitě se bude zlepšovat:-) to je jasnýsmajlík
já mám první fotky s barčou:-) už jí mám bez pár dní měsíc:-|

11.9.2011 21:05
bospor

XXX.XXX.195.231

sice to dá ještě trochu přesvědčování, ale už se mnou odejde od konísmajlík

12.9.2011 07:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Ivčo.:-):-)
:-):-):-)Ta Barča je kráásná,:-)smajlíksmajlíkkolik tak bude mít v dospělosti,140-150?:-):-)Takhle z fotek se mi to moc dobře neodhaduje,jak je vysoká.smajlík
smajlíkJára dokázala po létech zblbnout i Oldu,aby si sedl do anglie a něco předvedl,sice skákal,ale po čtyřech překážkách funěl víc,než Pierot.smajlíksmajlík

12.9.2011 07:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ale nic nezapomněl:-),docela jim to šlo.:-):-)smajlík

12.9.2011 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Monďásek má přes některý překážky zajímavej styl.:-)):-))

12.9.2011 07:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

12.9.2011 07:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ohradili jsme hemelkám provizorně ten druhý hektar,tak se spokojeně popásají.:-):-):-)

12.9.2011 08:16
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky!!! Dneska je tady zase krásně u nás. Až na to, že ta moje kozulenka bílá si nějak v noci vylisovala bobana mezi předními a ne bříšku..nevím jak se ji to povedlo..takže se bude šamponovatsmajlík. Včera jsem míchala novou mastičku na ty podlomy, řádně jsem ji vyšamponovala ty nožičky šamponem od veta a už to má skoro dobré. Na pohled nejde nic vidět, akorát se tam neustále olupuje kůžička a dělá se nová a na pohmat jde cítit ještě pod spěnkou, kde byly hluboké řetízkové rány, že tam sem tam je to ještě nerovné nebo pidi stroupeček, takže ho vždycky sundám a promažu pořádně celou nožičku. Nějak to přes noc ještě lehounce natíká..hlavně ta pravá, ta byla horší. Ale teda co udělá jedna hnusná infekce do nožiček, co?

Ivčo, malá je kouzelná! A ta fotka jak je na sluníčku!!! teda ta má překrásnou čokoládovou barvičku..tyhle tmavé ryzoně žerusmajlík. Přeji aby dělala jen a jen radostsmajlík. Holka vypadá učenlivá.

Jaruško, teda Jarča je čím dál lepší. Koukám , jak sedí na Monďáskovi, že už ji jde více podsazený, už nekluše na koni tak rozpadlém, začíná to mít formu. A Olda je taky šikovný.

Jinak musím se pochlubit, o víkendu byla klubová výstava, my nebyli...máme jiné starosti, ale zúčastnila se Daréskova dcerka Baffy Beys a byla moc šikovná a taky absolvovala úspěšně bonitaci a byla zařazena do chovu!!! Takže Darések má další dcerku v chovu a budou štěňátka!!! Už je vybraný ženichsmajlík

Jsem hledala nynější fotku Baffynky..ale nevím kde to tatík hodil. Našla jsem však starou fotku ....Darések tatínek a malá Baffynka:-)

12.9.2011 08:21
lucky

XXX.XXX.133.26

ještě jedna.....ta štěnda jsou vždy k sežrání...smajlík

12.9.2011 08:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTo je hrozný,Lucí,jak dlouho to trvá,smajlíkto je nekonečný,smajlíkale tak hlavně že už nožky nejsou tak nateklý,jako byly dřív,to bylo hrozný.smajlíksmajlík
:-):-)Ta čuninečka je náádherná,to je kouzelný,jak jsou vedle sebe na tý fotce,jak ona má tu hlavičku malou a taťka táákovou hlavu velikou:-),ale mně se právě ty obrovský hlavy moc líběj.:-):-):-)
:-|No jo,víš co,ono to sbírání koně není zase až taková prča,jak se zdá,Jára ví,že by tak měl koník jezdit už dlouho,jenže to vždycky zkoušela po pár vteřinách,aby mu něják neublížila,přece jenom to chce tu ruku mít opravdu jemnou a když se ten člověk na to necítí,tak je zase asi lepší,když to nechá tak,jak to je,než aby ho brala něják moc,až teprve teď pomaloučku to začíná vnímat,jak to udělat,aby to bylo dobře.:-):-):-)
:-(Tady byla dneska o půlnoci buřina jako blázen.:-(smajlík

12.9.2011 08:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Oprava,čubinečka:-),už mám ty písmena skoro smazaný,že na ně moc nevidím,tak občas napíšu nějákou blbost,když si to po sobě nepřečtu.smajlík

12.9.2011 08:45
lucky

XXX.XXX.133.26

JJ, ono to není jen tak sednout na koně a hned ho balit a kdesi cosi....pokud to není naježděný profi kůň. A taky ten koník aby takhle chodil sám, už musí být už naježděný, nasvalený. Usa teď taky opadla. Jak jsem ji měla pod sedlem a jen tak jsem si říkala, že to vyzkouším..jen jsem dala pobídku a trochu ji ze zadu sebrala, tak okamžitě věděla o co jde, zaklapla hlavu, vyklenula krk a podsadila se. Ale jen jsem ji pochválila a po pár krocích nechala uvolnit..jen jsem to vyzkoušela. I když rok na ni člověk nejezdí, tak si pamatuje vše a jde jak starý profík. Asi před 14-ti dny jsem ji vzala se sedlem na krokovku, chtěla i klusat, tak jsem to po kousíčkách někde vyzkoušeli. Ale je hodně nekoordinovaná, přece jen dlouho nic nedělala. Já si tak ob den na ni sednu bez sedla teď a lepší se. No a jak jsem na ni jela a kolem řeky jsme naklusaly, tak šla moc hezky a byla taková nadšená, že něco dělá. Tak jsem taky jen ze srandy dala pobídku do cvalu. Jen tak, jako jestli si skočí dva tři skoky. A ona bleskově naskočila, ale ják! Zkoupla se krásně podsazená od zadku, zareagovala bleskově na pobídku, ale žádné zdrhání, prostě jako profík. Jen asi po těch třech skocích se začala dusit, takže jsme hned brzdilysmajlík. Ale víc jsem po ní ani nechtěla. Byla stejně ráda, že si mohla hupsnoutsmajlík

JJ, já mám taky ráda velké psy a velké hlavy. Prostě pořádný kus psa a velké široké hlavinky...a hlavně chlupatésmajlík
To štěndo vypadá rozkošně vedle dospěláka, co?

12.9.2011 08:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,právě,nechceme koníkovi v žádném případě ubližovat,tak se to prostě nejdřív musí Jára naučit mít v ruce ten cit pro tu papulku,:-)někdy vidím,jak třináctiletý holky mají koně srolovanýho,že má doslova bradu na plecíchsmajlík,tak si říkám,že je škoda,že je to nikdo nenaučil a nevysvětlil jim,,že to je špatně,smajlíka jsem ráda,že Jára na to jde pomaloučku,žádný kvalty.:-):-)
:-):-)No jo,a tatík je moc hodnej na štěňátko:-),to naše Cleuna byla na cizí štěňátka ošklivá:-(,normálně kousla malýho středoasiata,potfora jedna:-|,já jsem jí říkala-tééď jsi hrdinka,když je pes malej,ale počkej,kdybys ho potkala za půl roku.smajlíksmajlík

12.9.2011 09:23
lucky

XXX.XXX.133.26

Darésovi už takhle velká štěnda nevadí. Ale malých, tak osmitýdenních se děsně bojí. Právě u toho vrhu přes 4 lety se mu stalo nemilé překvapení. Jms eho vzali ke kamarádce chovatelce, že se tatínek koukne na miminka.... no.... u vrátek ho chtěla znásilnit manželka smajlík. To by až tak nevadilo. Ale pak Darések do té doby milující štěňátka zažil šok. Napadlo ho 5 spratků. Seděli na zahradě, Darések jééé....štěňátka! A spratci..jééééé ...rozběhla se na něj banda mimin, všechna se na něj pověsila..za ucho, za ocas, na bok....no a nějaké ho kouslo tam kde nemělo! Darés zaječel, zavrčel a už jsem ho nemohli málem se štěňaty ani vyfotit. Zdrhal jak šílenec a děsně se jich bál. Od té doby moc malá štěňata nemusí, bojí se jich.smajlík
Už jsem našla Baffynku..tady je asi před týdnem..krásná fenka smajlík...celý tatíneksmajlík

12.9.2011 10:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo chudák:-),tak to se mu ani nedivím,že se jich bojí,to víš,to jsou draci ty štěnda a koušou do všeho,co jim je v dosahu.A ještě ty jejich špičatý zuby,to je fakt něco,když se zahryznou do onoho místa.smajlík
:-):-)Tak ty naše hemelky,jak jsou na tý pastvě,tak je sranda je pozorovat,když se rozhodnou jít do přístřešku,tak jednou se rozhodl Pierot,tak šel první a všicí za ním,pak se zase podruhý rozhodla Moruš,že se jde odpočívat,tak všicí za ní,a teď se rozhodl i Monďásek,že půjde do přístřešku si odfouknout,a šli všicí za ním taky,:-)Moruš šla teda až poslední,smajlíkale šla.A kupodivu se ani nepřežírásmajlík,z toho jsem docela v šoku,smajlíkjá jsem myslela,že jí budu muset zavírat zvlášť do tý vypasený pastviny,a vono by to bylo zbytečný.:-):-):-)

12.9.2011 11:14
lucky

XXX.XXX.133.26

No určitě musí být nadšení. To já nechala Beníka s holkama popást a pak šup náhubek. Protože on je jinak večer jako koule , neustále jen baští a břicho pak má až na zemi. Ale hezky se nám už podařilo ho zhubnout. Odpoledne přijdou holky jezdit, takže bude mít zase pohyb, nechají ho pak bez náhubku a já pro Usu dnes půjdu asi dříve, chtěla jsem vyzkoušet zase sedlo na krokovku, tak je s Betty zavřu do menší vypasené ohrady.

12.9.2011 11:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo ještě že mu ten košík nikdo nesundavá,to já kdybych ho musela Moruš dávat,tak by jí ho Pierot tutově sundavalsmajlík,on nedá ničemu pokoj.smajlík:-))Pak by ho ještě dokonale rozžvejkal,a bylo by po náhubku.:-))

12.9.2011 16:51
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, nikdo mu to nesundává. Má to přidělané na ohlávce, musí se to provléknout horními oky a drží to.

Zrovna se tady domů vetřeli psi. Obsadili mi tady ateliér, sedím u táty, protože jel pryč, kluci chodili nahoru a dolů, po balkoně a teď se tady usalašili vedle mě a jsou děsně spokojení, že jsou s paničkou...v tom baráku nějak vypadají ještě větší než jsou venkusmajlík

12.9.2011 19:56
remonek

XXX.XXX.26.38

Uf,tak jsem se po dovolený dočetla až nakonec.
Samozdřejmě velká gratulace Jarče, s Pižďuchem jí to moc sluší smajlíksmajlík
Ivči z kobyluše určitě vyroste moc pěkná kobylka, líbí se mi jak je zbarvená :-)
Lucky to je dobře, že už se Usa takhle zlepšila,že zase můžete pracovat i pod sedlem, opravdu před tebou smekám co všechno jsi pro Usu udělala :-)
Naši oři nakonec měli taky týdenní leháro, holky se na ježdění nějak nesešli a kamarádka co chodí občas jezdit si je samotná ven vzít netroufala. Miucha to tak nějak neřešila, ale pan Sobista byl děsně překvapený,že po týdnu musí něco dělat :-)):-)). Včera u nás bylo krásně, tak jsme vzali ořům aspoň vycachtat nohy do rybníka, asi 10 minut krokem máme od stáje rybník, který sice na plavení není, musí se chodit jen podél břehu, ale na osvěžení je to dobrý. Aleš nám udělal suprový fotky,tak až se dostanu k flešce,tak vám je sem hodím. Jinak jsem se Sobíkem začala jezdit na bezudidlovce a zatím jsem z toho uplně překvapená, jak na tom kůň může krásně fungovat :-)

13.9.2011 07:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Děkujeme moc,Šárí,ráda vyřídím.:-):-)
smajlíkNapsala jsem Ti tákovej román dlouhej,ale pak,když jsem to odeslala,tak mi to ukázalo chybusmajlík,tak mě málem omejvali,smajlíktak nechceš přijet na ty hobíčka,že bychom pokecaly na živo?To je tak něják lepšejší.:-):-)
:-)):-))Tak koníci měli taky dovču,jo?No určitě si nestěžovali,:-)akorát si dovedu představit ten Sobistův pohled,jak je překvapenej,že má jít do rachoty:-)),to naše hemelky taky občas na nás zkoušej vrhat takový pohledy,všicí neuvěřitelně začnou zííívatsmajlík,a člověk začne fakt přemejšlet,jestli ten kůň není něják moc unavenej nebo co mu je,smajlíkno ale nakonec stejně mušej.:-)):-))

13.9.2011 07:46
lucky

XXX.XXX.133.26

No, Usa na tom není vůbec dobře, natož aby jakkoliv pracovala. smajlík Spíše vet říkal, ať trochu šmatle, aby ty svaly malinko něco dělaly, takže sem tam na ni sednu a vezu se....toď vše. Ale není to příjemné, když co chvíli má záchvat dusení.smajlík

13.9.2011 07:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,ale aspoň už jste se dostaly z těch oteklých nohousmajlík,to muselo být pro Usidlo strašný.smajlík

13.9.2011 07:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Hele,Moruš po dvoudenní pastvě,kdy se může pást kdykoliv,tak není tak tlustásmajlík,já myslela,že bude tahat břicho po zemismajlík a ona je naštěstí rozumná,že jí nemusím dusit v tom vypaseným výběhu.:-)smajlíksmajlík

13.9.2011 08:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady je zabáslá zvlášť,protože Jára s klukama skáče v tom vypaseným výběhu,tak aby se jim tam nepletla a aby si jí náhodou klucí nespletli s překážkou a neskočili jí taky.smajlíksmajlíkTo je normálně zajímavý,když si řeknu,že Moruš by ti klucí přeskočili oba,má 130,jako že kdyby měli přeskočit tu kobylu,tak to není tak hrozný,ale když tam člověk dá překážku 130,tak je to hrozně velký.smajlíksmajlík

13.9.2011 08:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady jsme Monďáskovi vyrobili fungl novou překážku,takový strašidlo,tak jednou to Jarče štycnul:-|,ale podruhý už to skočil kráásně z obou stran.:-)smajlík:-)

13.9.2011 08:07
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, nožky jsou už prakticky v pořádku...denně mažu prostě ty zbytečky, akorát po noci to vždycky maličko nateče, ale hlavně ta pravá, tak tam ty řetízky měla hodně hluboké a ještě je toho víc na ni. Přitom celou noc šmatlá venkusmajlík
Ale ono se to nějak dá dokupy..všechno časem snad. smajlík

13.9.2011 08:12
lucky

XXX.XXX.133.26

MOruš je moc pěkná a jak nje sleduje. Teda takhle nabagrovat se umí Benda suprově. Mi připadá, že Betty co teď fakt jezdí, tak i přes to, že se pase celý den, je v pohodě. Zato Benda i přes ježdění se napráská do tvaru koule hned.....
Ale Bettynka teď vypadá nejlépe jak kdy vypadala. Včera byly holky jezdit a koně prý byli špičkoví. Beník je reiningový poník, zvládá přeskoky ve cvalu, malé a velké kruhy, rollback a dokonce stopuje. Sidepass zvládá a Ell ho asi bude učit spiny počítám :-D

13.9.2011 08:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlík:-)To je ponclík šikulka,:-):-):-)ale to se nedivím,když vím,kdo ho to naučil.:-):-):-)
:-):-)Já jsem tůdle koukala na video Karla Kubaty,jak učí spiny,je to zajímavá práce,ale to musí být už ten koník dokonale chodící za svým nosem,to Moruš jde furt za svojí trávou.smajlíksmajlíkBa né,:-):-)ale já bych z toho kolečkování asi vrhla šavli.smajlíksmajlík

13.9.2011 08:20
lucky

XXX.XXX.133.26

NO, Usa spiny docela zvládala. Byli jsme v začátcích, lépe ji to šlo na jednu stranu, ale pomalý spin uměla docela pravidelně. Ona uměla víc věcí a kdyby byla trénovala třeba ještě chvíli, tak mohla na nějaké závody jako slušně přiježděný koník (to já toho umím méně než ona pod Karlou.... samo :-).)..bohužel....smajlík

14.9.2011 20:29
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru já jsem teď koukala na meil a já ho měla plný,tak to třeba bylo tím. Jinak se holky omlouvám,že teď moc nepíšu,ale jsem na jiném pracovišti a tam máme omezený přístup k netu, tak večer aspoň něco počtu.
Dneska jsme s Evčou vzali ven naše oře, a milá zlatá Miuška opět předváděla své akrobatické kousky ve cvalu, no naštěstí si Evča tohle prošla se svojí chlaďaskou, tak jí patřičně usměrnila. Jinak vyjížďka parádní, tohle počásko je super.
Hodím sem fotky z toho plavení.
Tady Aleš blbnou s Miuchou ze země

14.9.2011 20:30
remonek

XXX.XXX.183.140

S Evčou a její kobuchou Žofkou

14.9.2011 20:31
remonek

XXX.XXX.183.140

Tady pan Sobista vypadá jako lama :-)):-))

14.9.2011 22:00
bospor

XXX.XXX.195.231

tak takhle bych asi dlouho nesedělasmajlík:-)

15.9.2011 07:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Šárí,krááásný fotečky,nádhera,ta Žofka je krásná taky a Sobík fakt vypadá na tý fotce jako lama,hihi.smajlíksmajlíkMá na ní úžasně zvědavej pohled.:-):-)
:-):-|My jsme včéra jeli trošíčku potrénovat,Pierot skákal krásně,ale nejvíc nás všechny potěšil holky Monďásek:-),já teda nemám ani jednu fotku,jak skákal,ale on skákal s Járou i tu jednu překážku,co jí s ním jednou chtěla skočit a zaboha ho přes ní nemohla dostatsmajlík,prostě se jí Mondík moc bál nebo co,jenže mě se spíš zdálo,jak se tam tenkrát motalo víc lidí,že se bál těch lidí,podle mě si myslel,že ho zezadu budou bít,smajlíka včera nikdo kromě nás na tom kolbišti nebyl a Mondís skákal jako z partesu,:-):-)sice tam byl Olda vedle překážek nebo se tam prostě pohyboval,ale Mondi dobře ví,že Olda mu ubližovat určitě nebude:-) a skákal s takovou chutí,že jsme z toho byli normálně vyvoraný jako myši.smajlík:-)smajlík
smajlíksmajlík :-):-):-)Jo,nemohla jsem fotit Mondína,páč jsem držela Pierota:-( a to jsem asi měla za trest,páč von se furt vrtí,nepostojí,to se nedá ani fotit,ani točit.smajlíksmajlík

15.9.2011 07:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Školka,Pierot už se dokonale naučil tam poskládat to svoje tělo,když na to šel prvně kdysi,tak se tam málem přizabil.:-|

15.9.2011 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A pak zase támhle budeme točit na levou ruku...:-)

15.9.2011 07:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

17.9.2011 21:17
lucky

XXX.XXX.133.26

teda pan Sobista je úžasný a to cválání bez sedla je super, pokud má člověk spolehlivého koně, co mu nehází myškysmajlík

Jinak u nás dneska krásně a sluníčko. Koukala jsem na Equichannelu na reportáž z mistráku endurance a na videa na Youtube a tak nějak mi zabylo líto, jak jsou tam ti arábci tákoví šikovní a ta moje pořád marodeček.... no a když bylo tak hezky, tak jsem pro holčí zašla dřív, hodili jsme doma sedýlko a šly na špacír. nejhorší bylo vyšlapat úvoz do kopce lesem...to jsem ji vedla a co pár metrů jsme stály, aby se vydýchala a od prostředka taky vykašlalasmajlík. Ale nahoru jsme nějak dolezly, chvíli šly lesem, pak jsem na holčí vylezla a šly jsme krokem. Ťapala teda pěkně, chtěla i klusat, ale ještě jsem ji to nedovolila, tak teda šla hezky na prověšených otěžích...měla jsem ji na parelce. Pak jsem slezla, abych kopec sešla a uvolnila si zase záda, přece jen není zvyklá teď jezdit a ještě se sedlem. Fotla jsem ji mobile v zapadajícím sluníčku a kolem jízdárny jsem na ni zase jela. Pak cestou k hospodě moc chtěla rychleji, tak jsem jen lehce pobídla a hned naklusala, tak jsem chvíli jely lehkým klusem a byla skvělá. Vůbec se nezakašlala, kolem hospody byly maringotky, přijeli kolotočáři, ale Usa tam prošla bez problémů i malou uličkou, jakoby to tam stálo denně :-) Pak jsem ještě chvíli jela krokem a zase slezla. Šly jsme kolem tinkáčů, potkaly dva hafloše od známých na vyjížďce, tak jsem si opět vyslechla blbé kecy pro nesedím na koni....už mě to fakt nebaví.... proč se lidi pořád serou do toho, jestli jedu na koni nebo jdu pešo. Co je komu po tom. Prý mám jet s nimi a hned by nebyla nemocná...ví doprdele houby co ji je ...ale to je škoda mluvit. Tohle mě dovede akorát nasr....smajlík...debilní kecy....smajlík.

No, pak jsem si na holčí zase vylezla, cestou jsme se stavily v potoce namočit nožičky a napít a kolem potoka po polní cestě je to takové pěkné na klusání, někdy jsme tam i cválali. Tak Usa hned že by šla, moc moc.... No co s ní mám dělat...tak jsem ji pobídla a ona hned vyrazila, tak jsem ji trochu musela mírnit, že zase letět nemusí....smajlík . tak jsme teda tak lehce klusaly , ale po pár metrech jsem cítila, že ji natahuje, takže jsme brzdily. vyfrkala a vykašlala se a pak chtěla znovu. Tak jsem jen tak lehce ji nechala a byla moc šťastná, že může....je mi ji líto, protože by tak ráda běžela a nejde to. Tak jsem ji aspoň udělala radost, že jsem ji nechala udělat pár cvalových skoků, ale hned jsme šly do kroku, protože sípala. Ale byla tak moc ráda, že mohla....smajlík

domů jsme pak u šly další kilásek krokem a byla moc šikovná.

18.9.2011 11:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Usina je náádherná:-),no,to věřím,že má chuť se prolítnout,:-|jenže nemůže,smajlíksnad se toho jednoho dne zbaví.:-):-):-)
:-):-)Jára včera na hobbíčka vzala oba naše kluky,Monďásek vybojoval bez jedinýho náznaku štycnutí a nádherným časem druhé místosmajlík z 21 soutěžících,hrozně moc nás potěšil,:-):-)vůůbec jsme to nečekali.:-)

18.9.2011 11:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pierot se sice neumístil,protože jednou shodil:-|,ale na to,že je mu 13 a půl a jel svůj první životní parkur vůbec:-) a ještě s takovou malou vosou,která si ho sama připravila:-),tak to byl výkon,na který jsme hrdi.:-):-):-)

18.9.2011 11:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No a třetí soutěž do 90 cm se žolíkem,který měřil metr,dali s Pižďuchem nádherné 3.místo z 22 soutěžních dvojic.:-):-)smajlík

18.9.2011 11:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

18.9.2011 11:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady s Pierotem,Pierot měl i nádhernej čas,:-)jenže tam rozhodlo to jedno shození,ale my to fakt neřešíme,na první parkur to bylo fakt nádherný:-),i sám trenér jí pochválil:-) a říkal,že se dost vyjezdila,:-):-)protože si ho fakt připravila úplně sama,do oddílu jsme ho na okoukání teď před závodama vzali fakt jen jednou:-),jinak si ho Jára připravovala poctivě doma.:-):-):-)

18.9.2011 11:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)smajlíkJinak tam přijeli Jarče zafandit ti lidičky,co mají Legiška,smajlíktak jsme slyšeli jen samou chválusmajlík,jsou hrozně rádi,že ho mají:-),je prý hrozně hodnej,jemňoučkej,snaživej,smajlíktak nás to opravdu nádherně zahřálo na srdíčku,smajlík:-)jsme moc rádi,že jsme natrefili zrovna na ně.:-)smajlík:-)

18.9.2011 17:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Sice poprchávalo,když jsme sedlali:-)),ale nám to fakt nevadilo,koníci si vyjížďku užili,:-):-)Moruš normálně stála u vrátek jak přibitá,prostě chtěla jít na vyjížďku a opravdu kráčela s chutí,:-)je moc šikovná.:-):-):-)

18.9.2011 17:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

18.9.2011 17:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Akorát tady,když už jsme kousíček od baráku,začalo teda lejt jako z konve,ale moc jsme nezmokli,za chviličku už jsme byli doma a koníci se šli hned schovat.:-):-)

18.9.2011 19:44
remonek

XXX.XXX.183.140

Lucky Usa je krásná :-) fakt obdivuju,jak je pořád krásně čisťoučká smajlík
Jaru opět gratulace Jarče smajlík s Pierotem je to opravdu supr, schození bych taky vůbec neřešila. Vždyť i ostřílení profíci schazují :-) My jsme od těch zářijových mini-maxi ani už nic na jízdárně neskákali, občas si skočíme něco venku,ale to je tak nějak vše a teď k podzimu už to ani nějak neřeším, začneme zase na jaře :-)
Dneska tady dopoledne bylo docela hezky,tak jsem myslela,že to vydrží i na odpoledne,ale to už bylo hnusně, stihla jsem jen proběhnout Sobeše, už je zas jak triskomyš :-)):-)) a zítra bych vzala ven Miuchu,tak snad bude o něco líp

19.9.2011 08:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Šárí,:-):-)no ona to byla hlavně chyba Jarči:-|,a ta to sama ví,je si toho vědoma,že zrychlila,tak hold Pierot se tam nevešel tak,jak by si sám představoval,kdyby ho bývala nechala cválat tak,jak cválal,tak se tam tutově vešel,on je dost opatrnej na nohy:-),ale je to právě o zkušenostech,které teprve sbírají,každá chybka je poučením pro příště,:-)ale i tak byli opravdu moc a moc dobří.:-):-):-)
smajlíkMy už toho teď doma taky moc nenatrénujemesmajlík,páč včera pěkně pršelo a teď už to jen tak nevyschne,smajlíksmajlíka na tý hlíně umydlený mokrý se fakt skákat nedá,Monďásek má sice podkovy,ale ani s nima to neznamená,že mu to nemůže uklouznout a zranit se,to je fakt zbytečný,tak raději nebudeme taky riskovat.:-):-)
:-):-)Tady ještě Jára s Pižďuchem při seznamování se s parkurem,Jára vyhrála náádhernou ohlávku,tak sama od sebe říkala,že jí dá Pižďuchovi,:-):-)protože si jí zaslouží.:-)Samo i Candisky,to si taky Pižďuch dá,:-):-)on je taky takovej mlsal.:-):-):-)

19.9.2011 08:15
madow

XXX.XXX.97.199

ahojky ženský.....po dlouhý době jsem opět tu...živa a zdráva.....vždy jsem načouhla početla a zase rychle pracovat

takže Jarušce moc gratuluji k jejím úspěchům, je to holka šikovná
Usinka mi taky dělá velikou radost je to krasavice a moc jí držím palečky ať je vše zase ok

Sobouch a Miuška jsou taky moc šikovní a ta nová kobylka je snad Rozárky dvojnice (dobře až na tu lysinu)
ale uplně jsem se lekla...sedím v práci rozkliknu obrázek a jenom....sakra to je snad Rozii...ne pak jsem si všimla te lysiny :-|

Rozárka se má taky moc fajn, tloustne a tloustne tak pak maká a maká
ted si s kamaradkou stavime za Rozarku vozejk a budeme rajtovat spolecne ve voziku smajlík

tak a jedna pracovní Roza na kruhovce

19.9.2011 08:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Markét.:-):-):-)
:-)smajlík:-)Teda,Rozárka je nádherná:-),vypadá fakt moc a moc dobře,:-)je vidět,že tady jí to perfektně svědčí,smajlík:-)krásně se leskne.:-):-):-)
:-):-)Jéé,Markét,to byl tak něják vždycky můj sen mít koníka naučenýho ve voze a courat se s tím vozem po krásách naší vlasti,:-):-)jenže jaksi se mi to nikdy nepovedlo,smajlíkjsem teda ráda,že mám Moruš,že už se na ní dá taky bezpečně courat krajinou,:-):-)ale hrozně by se mi třeba líbilo,kdyby s náma jel někdo třeba na vandr a měl by koně ve vozejku,:-)aby byli spolehlivý a pan vozka taky,jenže tady je to takový,že když už ti lidi mají dobře sehraný spřežení,tak zase ten vozka slopesmajlík a to je pak spíš o život:-(,takže my máme bohužel vyhlídky takový,že nám se vandr s koňma ve voze nikdy nesplní.smajlíksmajlík

19.9.2011 09:13
madow

XXX.XXX.97.199

joo Rozarka se ma jak pašík v žitě.....je fakt že druha kobylka ji davá zabrat, ale už si holky zvykly občas na sebe zapiští, ale jinak si davají odstup.....právě, že Roza te'd hrozně ztloustla a tak jsme se domluvily že si postavime vozik a budeme courat spolu s kamaradkou ve voze...ta jeji kobylka ma totiz problemy s nozickama a asi uz ani nebude nikdy jezditelna, tak budeme jezdit spolecne a nebudeme se muset dohadovat kdo dnes bude jezdit na Roze (kamaradku na Rozarce ucim na lonzi...sice jezdit umi, ale tak aby to i trochu vypadalo, takze ji rovnam nohy, zada...proste celkove sed) smajlík

za Rozarku moc děkuji, jsme teď obě moc spokojené

19.9.2011 09:57
bospor

XXX.XXX.195.231

aaaa tak zas velká gratulace Jarušcesmajlíksmajlíksmajlík
normálně Já! co musím o houbu zakopnout, jsem včera našla dvěsmajlík

19.9.2011 10:01
bospor

XXX.XXX.195.231

konečně trochu napršelo tak třeba ještě porostou:-) tady včera odpoledne zapršelo jen tak, aby se neřeklo. v noci to pak bylo lepší a teď taky nic moc

19.9.2011 10:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Ivčo.:-):-):-)
smajlíkMarkét,a to fakt jako budete ten vozíček dělat samy ženský?:-)To jste teda dobrýsmajlík,to já bych nedokázala,smajlíkkdyž jsem viděla,co i Olda se tu natrápil s vozíčkem,a to už ho měl hotovej,jen ho vylepšoval,a stejně to místy nešlo tak,jak by si představoval,to se tu navztekal u toho,:-))hrůůza to byla někdy.:-))Ale nakonec se vozíček povedl,:-)akorát teda Kačenka nechtěla tahat sama.smajlíksmajlíkTak jsme jí nenutili.:-):-)
smajlíksmajlíkJéé,Ivčoo,pravák a kozák,jestli se nemýlím,hihi...smajlíksmajlíkKráásný houby:-),fakt myslíš,že ještě porostou?smajlíkNo,vydala bych se do lesa,kdyby rostly.:-)

19.9.2011 10:45
madow

XXX.XXX.97.199

Jaru, uplně samy....podvozek mame, takze jen nejakou korbicku dat dohromady...chlapy nam pak udelaji brzdu a je to smajlík

jsem na Rozu taky zvedava, vzdy tahala v paře, tak uvidime
jinak Rozarka je na te kruhovce uz uplne zlata, posloucha na povel, krok, klus, cval, prr i otocky na druhou stranu...je fakt zlata beruna moje.....driv jsem ji mela na kruhovce jeste na lonzi, protože byla schopna vzit caru i pres lanko a ten...na volno uplne jak profik

19.9.2011 10:46
madow

XXX.XXX.97.199

Ivčo, takové krasné houbičky, ja už nebyla v lese ani nepamatuju..jenže všichni řikaj že nerostou tak ani naši nechtějí moc jezdit a sama do lesa nechci

19.9.2011 11:08
bospor

XXX.XXX.195.231

no houbaři říkají, že nerostou:-| já vidím z koně jen starý píchavky a jinak nic:-( jinak občas něco vidím. jenže když slezu, tak už najednou nevidím a musím o houbu zakopnoutsmajlík tyhle dvě byla ohromná náhoda a viděla jsem je z koně:-) kámoška mi pro ně slezla tak je mámsmajlík
my máme les hned na konci bohdanče, takže vlastně jinam nejezdíme než do lesa:-)

19.9.2011 11:11
bospor

XXX.XXX.195.231

hmm prodala bych bričku na trabantových kolechsmajlík

19.9.2011 11:13
bospor

XXX.XXX.195.231

drahá by nebyla, ale dlouho stála v kopřivách:-( předtím se renovovala:-|

19.9.2011 11:35
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Ahojte, týý jo, to koukám jak je Jarča šikovná:-):-)
Usa je chuďěra, je mi jí líto, že nemůže běhatsmajlík
Šárí, fotky jsou moc pěkné z plavení, asi jste si užili, co?:-):-))
Jinak u nás přibyla nová kobylka chladnokrevná. Vytáhli jsme jí z hrozných podmínek. I když hrozných...nažrat dostávala, jen pohyb neměla 2 roky:-|
S Punťou jsem předevčírem svezla z pole balíky slámy, udělal mi radost chlapák. První dva balíky trvali déle, než pochopil, co a jak.. Pro další už jsme šli na volné oprati. Sám se přiřazoval k balíku, zastavil, čekal než jsem balík nakulila a rozešel se jako profík. Takhle jsme přivezli 6 balíků. Dva nám tam ještě zůstali. Chtěla jsem je přivést včera, ale to počasí stojí za nic...Stále prší:-( Dneska to vypadá o něco lépe, tak snad je přivezeme dneska:-)

19.9.2011 11:50
madow

XXX.XXX.97.199

jeeee tak jsem se koukam zpletla o téma, tak neeee Šarka, ale Míša má dvojnici Rozárky....smajlík

19.9.2011 13:09
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Máš pravdu Markét, já když jí viděla při koupi, hned mi proletěla hlavou Rozárka:-)

20.9.2011 07:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Míšo,:-)to my taky koukáme:-)),takový úspěch našich koníků jsme fakt nečekali ani omylem,sice víme,že skáčou,ale tak něják v té docela konkurenci,že se umístí aspoň Monďásek:-),jsme fakt nečekali.:-):-)Ale klucí nás moc a moc potěšili oba dva.:-):-):-)
:-):-):-)Týý jo,ale Punťa je taky šikovnej,jak tahal ty balíky,to je vidět,že má dobré vedení,když takhle hezky počká,až ten balík nakulíš:-),to je opravdu šikulka.:-):-)smajlíkA ta černobílá fotka je taky moc hezká.:-):-):-)
:-(Tady včéra celej den pršelo,:-(ale až prý do příštího outerka má být moc pěkně,smajlíktak jsem zvědavá.smajlíksmajlík

20.9.2011 08:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Míšo,to jste moc a moc hodní,že jste tu kobylku koupili,:-):-):-) smajlíksmajlíksmajlíkno,ještě že aspoň nestrádala hlady:-),když už nikam nechodilasmajlík,to je děs,:-(ještě že jsou na světě takoví lidé,jako jsi Ty:-) a Šárina:-),já nevím,že ti chlaďasi chuděry takhle někdo zavře do boxu a to,že i ten chlaďas potřebuje pohyb,nikoho nezajímásmajlík,taky bych ty lidi takhle zavřela,bez milosti.smajlíksmajlík

20.9.2011 09:53
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Děkuju za pochvalu, to on je šikula. Včera jsem tedy přivezla zbylé balíky a sám měl radost, že pro ně jedeme:-) Připadá mi, že zjistil, že má sílu na víc, tak si to chce dokazovat. No a na závěr jsem povozila Lucinku, ta měla radost. Jeli jsme do vedlejší vesnice, po cestě jsme vymetali každou louži(to má malá strašně ráda) a domů jela sama. Je šikula, opratě jsem jí dala do ruky, vysvětlila co a jak a jela. Dodávám, že jsme nejeli po silnici, to bych si netroufla:-)

20.9.2011 10:12
bospor

XXX.XXX.195.231

rostousmajlík to jsem nenašla, ale dostala:-| já fakt musím zakopnout:-(
míšo můj známej taky koupil takhle kobylu ze stáje. přes zimu dobrý, ale na jaře zjistil, že je děsná muchařkasmajlík probourávala se ohradama, takže zase stála celý léto ve stáji:-( ani nevím jestli jí ještě má nebo co s ní udělalsmajlík

20.9.2011 10:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Malá Lůca je šikovná,:-):-)třeba jí to bude taky moc bavit s koňma tahat,:-):-)nemyslím jako v lese,tam je to dost dřina,ale znám asi 2 nebo 3 ženský,co tahají v lese s koňma samy,ta jedna se to naučila od svýho muže a když dostala šikovnou kobylu,tak už chodí do lesa sama:-),to bych do ní nikdy neřekla,že bude tahat v lese.:-)):-)A dost ženskejch jezdí taky vozárny,jako závody se spřežením,to je taky moc hezký,jéé,už se moc těším,až sem dáš nějákou fotku,jak pidiLůca:-) sedí na kozlíku a kočíruje obrovskýho Punťu.:-):-)smajlík

20.9.2011 10:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkŠmarjááá,ty šou krááááásnýýýý.....smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkJenže já se te´d do lesa neutrhnusmajlík,loupu vořechy a mám jich strašný hafo.smajlík

20.9.2011 10:24
bospor

XXX.XXX.195.231

tak s ořechama já letos práci mít nebudu. všechno to na jaře zmrzlo a nemáme jedinej:-(

20.9.2011 12:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(To je škoda,Ivčo.smajlíksmajlík
:-):-)Holky,nevíte o někom,kdo shání poničku?Má pod sebou toho muláčka a oba jsou strašně hodný...:-):-):-)

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11884348/Levne-pony-kobylku-s-hribetem.php

20.9.2011 12:57
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Škoda, mít místo ve stáji, hned bych je vzala:-( Pro malou bych chtěla poníka, ale bohužel není zatím místo:-|
Houby jsou krásné, já když jdu do lesa, tak najdu pár, ale máme za barákem svá místa, odkud přijdu vždy aspoň s jedním košíkem:-)
Jaruš ani nevím, jak se takové ořechy loupají. Nikdy jsem se stím nesetkalasmajlík:-))

20.9.2011 14:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Míšo,vyloupávám je ze skořápek a suším je v troubě,aby byly suchý a neplesnivěly.:-)Normálně do nich praštím kladívkem:-)) a pak je musím z té skořápky dostat,není to tak hrozná práce,ale bolej z toho konečky palce,jak jsou ty skořápky ostrý.:-|

20.9.2011 21:58
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Ahááá:-) Já myslela, že loupeš z takové té hmoty, co je na skořápcesmajlík

21.9.2011 07:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To né,to není potřeba,ta hmota praskne už na stromě a vořech z ní krásně vypadne.:-):-)

21.9.2011 07:52
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško, vy máte ořechy???
Nám to na jaře zmrzlo a šlus.....takže ani jeden ořech.....však jsme taťínkovi s mamkou vyhrožovaly....nejsou ořechy nebude na Vánoce cukroví smajlík
On zase ale někam zajede a koupí aby na cukroví bylo smajlík

tak vozíček se nám pěkně rýsuje.....už jen dodělat bednu na náhradní strojení, kýbl a otýpku sena nějak vymyslet zastřešení a Darči (kamarádky) tatínek nám udělá tu brzdu a mužeme jet

včera jsme trochu zdobily bočnice

můj škodolibý duch

21.9.2011 07:53
madow

XXX.XXX.97.199

a nakonec podle šablony darči duhový koník

21.9.2011 07:54
madow

XXX.XXX.97.199

21.9.2011 08:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,máme,právě jich máme strašnou spoustu a teď padají na zem o 106,tak je musím sbírat a hned loupat a sušit,jinak mi je odtahají myši.smajlík
smajlíksmajlíkTéééda hoooolky,Vy jste táák šikovný:-),to bude náádhernej vůůz,parááááda!!!!!:-)smajlík:-)

21.9.2011 08:39
madow

XXX.XXX.97.199

tak to my už dva roky po sobě ani prd......vždy krásně nakvetl a pak přišly ty hrusné mrazy a ořech celý černý.....loni pak už byl bez listů, letos teda znovu napučely listy....ale jinak ani oříšek smajlík

a máš pravdu to loupání je očistec......a hlavně pak hezky žluté ruce smajlík
máte papíráky nebo tvrdé ořechy.....my máme křížence, ale já mamce vždy u loupání tvrdím že máme extra tvrďáky :-|

21.9.2011 11:27
bospor

XXX.XXX.195.231

nám letos pomrzly všechny 3 stromy, ale loni jsme měli moooc, takže nám ještě něco zbylo. mě to zas tak moc nemrzí, protože cukroví ani nejím, ani nepeču:-| zato hrozně dobrý kupuju aby máma měla co "zobat":-) péct mě nikdo nedonutísmajlík ani náhodou!!!smajlík

22.9.2011 07:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,máme ty tvrdé ořechy,2 obrovský stromy.:-)

22.9.2011 07:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já teda peču,ale do vánočního cukroví moc ořechů nedávám,spíš je namelu a přidávám třeba do štrůdlu,tam mi chutnaj,akorát zalejzaj do zubů.:-))

22.9.2011 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Děvčata,pojedete někdo nějákého Huberta letos?:-):-)

22.9.2011 07:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)My asi jednoho spácháme,ale nějákou pohodovku:-),né žádný 300 z místa,smajlíkto už na nás néni,a docela jsme už líný někam jezdit,:-))ale Jarče jsme to slíbili,tak mušíme.:-):-)

22.9.2011 07:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady Olda suší Pierota,teda on už je tady z nejhoršího usušenej.:-):-)

22.9.2011 07:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady skáčou kavaletu na kruhu,ono to vypadá jednoduše,ale vůbec to jednoduchý není,protože musí koník cválat naprosto pravidelně a jezdec se musí snažit dělat stejnej kruh,aby koníkovi vyšly skoky,a měla by ty skoky počítat,jako naplánovat si,že na tu kavaletu pojedu na 3 cvalový,pak na 4 atd....:-):-)

22.9.2011 07:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pochvala po dobře odvedené práci.:-):-):-)

22.9.2011 07:58
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruška je fakt šikula.....já ji ve všem moc fandím smajlík

jinak ořešák my mame jeden, ale asi dalších deset malých nasázených od veverek :-))
to pak s mamkou něco děláme na zahreadě a jenom...jeee pozor tady roste další ořech

Já s kamarádkou, když se nám podaří dát řádně do kupy náš nový vozík tak jedeme příští týden u nás na huberta a pak už nic....je tu ještě v okolí ještě jeden, ale ten už je moc daleko.....cca 17 km a skoro pořád po silnici a to se mi moc nechce, takže budu letos ukončovat sezonu jen na jednom hubertu

22.9.2011 08:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Markét.:-):-)
:-)smajlíkJo takhle brzo už pofrčíte,jo?A holky se spolu snesou?:-)Asi jo,viď,já teda budu mušet Moruš zase omašličkovat červeně,protože po cizích koních kope,a kupodivu dost lidí vůůbec není poučených,co to vlastně znamená,když má kůň červenou mašli na chvostu,oni si myslej,že to tam má na ozdobu.smajlíksmajlíkAsi by bylo jasný,že kope,kdybych tam ještě nakreslila na tu Morušinu prdel smrtku.smajlíksmajlík

22.9.2011 08:57
madow

XXX.XXX.97.199

Jaru, Rozárka pojede sama ve voze....Zuzanka ma nemocne nozicky, ta by to nezvládla smajlík

22.9.2011 09:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|Ahá,já jsem to pochopila blbě.:-|
:-):-)Tak doufám,že dáš z kozlíku nějákou fotoreportáž pak,už se těšííím.:-):-)smajlík

22.9.2011 10:15
bospor

XXX.XXX.195.231

já nepojedu nejspíš na žádnýho huberta. už 14 dní nesmím brát léky a tak začínám být zdechlá a 3.10. nastupuju na 14 dni do motola na léčbu:-( pokud budu ještě trochu fungovat než odjedu tak si uděláme nějakou větší vyjížďku:-| nebo taky nesmajlík uvidíme

22.9.2011 11:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJejda,Ivčo,to je mi moc líto,smajlíkale tak doufám,že Ti to jen pomůže.:-):-):-):-):-):-)
smajlíkBudu moct se za Tebou dojet juknout?:-):-):-)

22.9.2011 11:30
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Ahoj, tak já mám v plánu určitě jednoho. Ale je spíše jako vyjížďka... Další Hubert ještě není potvrzený, že se bude konat. Loni byl, skládá se z vozových koní a koní pod sedlem. Moc pěkný, tak snad se rozhodnou ho znovu pořádat:-|

22.9.2011 11:35
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak my na huberty nee a ani s Betty bych nejela. Jestli někdo bude chtít jet, uvidíme.

Jaruško, vy jste doma udělali pískovou jízdárnu???? Téééda! To má malá Jaruška servis! Proč mě se nepoštěstili takoví rodiče, co by mě podporovali....

Jinak konečně jsem se rogistrovala na Youtube. Měla jsem videa na N-joy, ale ten zrušili a tak jsem konečně vyzkoušela Youtube a dobré....nahrálo to i tak dlouhé a velké video. Tak tady máte holčí před pár dny na podvečerní vycházce. Uprostřed se mi rozkašlala, tak aspoň vidíte jak to máme pořád.....

http://www.youtube.com/watch?v=O217zib_vZ8

22.9.2011 11:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Míšo,tak doufám,že dáš nějáký fotky z Huberta.:-):-):-)
smajlíkJéé,Lucí,kdepááák,prosíím Těsmajlík,to není naše jízdárna,to je oddílová:-),ale máme povoleno tam koníky naše vozit a trénovat,když to nejde ve výběhu.:-):-)
smajlíkHamty hamty.....:-))

22.9.2011 11:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJá jsem si taky musela udělat novej účet na You Tube,protože na Streamu jsem zašantročila tak dokonale heslo,že jsem ho nenašla a oni mi ho samozřejmě neřeklismajlík,tak jsem to tam zrušila a už jsem jakou dobu na You Tube a vyhovuje mi to taky.:-)smajlík

22.9.2011 11:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMonďásek vytváří ve výběhu zajímavé figury.:-)):-))

22.9.2011 11:59
lucky

XXX.XXX.133.26

Páni, no ten teda jedesmajlík. Usa když byla zdravá, taky uměla různé kreace. Teď je ráda, když v klidu popoběhnesmajlík.

Aha, mě se to zdálo s tou zdí jak u vís...asi jsem už fakt blbá smajlík

22.9.2011 11:59
lucky

XXX.XXX.133.26

u vás....a ještě psát neumím..nebo jsem líná to po sobě přečíst a přitom vím, že datluji rychle a věčně se někde překlepnu..tož jsem samouk a ne ekonomkasmajlík

22.9.2011 17:35
bospor

XXX.XXX.195.231

taky jsem samouk a proto píšu dvěma prsty:-| a kontroluju co jsem napsala jinak by to vůbec nešlo přečíst:-)
jaruško bylo bych hrozně ráda kdybys za mnou dojela, ale nevím kdy a jestli vůbec budu mít povolený návštěvysmajlík
když jsem tam byla posledně tak jsem měla. určitě ti dám vědět:-)

23.9.2011 07:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkLucí,videjko je krásný,koukám,jak je Usina dobrá,že tak moc neřeší něco,co tam dřív nestálo,to kdybys viděla naše hemelky,co dělají,když se někde objeví něco,co tam nebylo,Moruš mívá oči tak 20 cm před důlkama:-)) a Pierot funí jak lokomotíva,smajlíkale pak,když přijdou blíž,tak by šli taky na kafe,:-))jako Usina.:-):-)
:-):-)Tady Jára s Otíkem.:-):-)

23.9.2011 07:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Ivčo,přijedu moc ráda.:-):-):-):-):-):-)
:-):-)Tady má Jára Šínu,to je ponička,něco na způsob Moruše,když k nám přijela,zkouší zkouší,a ony jí vlastněj takový dvě malý holčiny,tak když na ní jezděj,tak ona tam s nima dělá fakt alotria,:-(tak pak trenér řekl,aby si holky ty koně vymněnily.Šína zezačátku na přední,na zadní,ale nebylo jí to nic platný,:-))Jára jí zmákla a Šína pak byla ráda,že je ráda.:-))Ale jinak je to ponclík,kterej člověka normálně porazí ve dveřích.smajlíksmajlíkAle aspoň nekope a nekouše,tohle přesně fakt byla Moruš,tas sice taky nešla po člověku jako přímo,že by ho sežrala,ale takový ty okliky,jak se člověka zbavit,to uměla dobře.:-)):-))

23.9.2011 08:37
lucky

XXX.XXX.133.26

Šína je moc pěkná. No jo, nkěteří koně když se pokazí a přijdou na to, že lidi jsou slabší, tak toho pak umí dobře využívat a zkoušet to na každého, aby dosáhli svého. Proto jsem třeba chtěla araba od hříbátka, že si ji vychovám...vlastně přišla z patviny z velkého stáda jak měla něco přes rok. A trvalo, než jsem ji vše naučila a taky vlastně naučila sama sebe smajlík. Ale právě že třeba arabáš se dá velice dobře pokazit. Naučí se všechno a do smrti si to pamatují, což má nevýhodu v tom, když se naučí cokoliv špatně, včetně zametání s lidmismajlík
Usu naštěstí nikdy nenapadlo dělat nějaké podrazy. Když se někde šprajcla nebo něco , tak se s ní dá domluvit a čím je starší, je větší zlatíčko. Má už rozum, takže teď je takový ideální kůň, kterého jsem vždy chtěla..až na to zdravíčko. Ale my to zvládneme....

23.9.2011 09:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(No,přesně,Lucí,oni Moruš jezdily děcka a můžu Ti říct,že ta uměla tak perfektně dát rychle tu hlavu dolů,že se bude pást,že i já jsem měla kolikrát co dělat,abych přes ní nepřelítlasmajlík,to jí naučily děti,smajlíka různý šílený otočky ve cvalu domsmajlík,to si dovedu představit,jak byla ráda,že se dítek zbavila,:-))ale ona to pak zkoušela i na mě,což teda já z toho byla zkraje vykulenásmajlík,tohle mi nikdy žádnej kůň nedělal,aby s takovou prudkostí dával hlavu dolů,smajlíkno a otočkama ve cvalu jsem se aspoň začala docela dobře držet,:-))jinak bych stoprocentně lítlasmajlík,ale ono všechno zlý je vždycky pro něco dobrý,smajlíkpro mě to byla pak už výzva,abych si Moruš předělala k obrazu svému.:-):-)Jenže ty holky jsou ještě fakt takové malé a drobné a ta Šína cválá,cválá a najednou zničehonic vypálí tryskem,že holčina ta menší chuděra má co dělat,ona jí sice udrží,ale kobča jasně cejtí,že to vedení není takový,jaký by mělo bejt,tak fakt dělá bejkárny.smajlíkTy holčiny potřebujou ten rok na to,aby trochu povyrostly a aby uměly s takovoudle bombou trochu pracovat,ona jinak skáče perfektně,ale u ní je spíš prvořadější práce na přiježďování.:-):-)
smajlíksmajlíksmajlíkLucí,určitě i Tebe teď štvesmajlík,že jsi tam tenkrát tu Usinu stejně dala k tý Linettě,i když já jsem Ti psala,abys už jí tam nedávala po tom druhým vejprasku,smajlíksmajlíkabys našla jiný řešení,ale tam aby už nečekala ve stresu na novou dávku od jejích kopytsmajlík,psala jsem Ti tenkrát,aby jí třeba nevyrazila oko nebo něco podobnéhosmajlík,kdyby se tak dal vrátit čas,viď.....smajlíksmajlíksmajlík

23.9.2011 09:18
lucky

XXX.XXX.133.26

No, jo, jenom všichni nějak doufali, že to bude ok, dlouho byl klid a navíc to byli jediní koně, kde Usa mohla..jinak by zůstala sama. Dvořák si tenkrát už odvezl Betty na Valašsko, takže Usa už neměla šanci kde jinde být s koníky a s čipem byli dlouho kámoši a všichni jsme nějak doufali, že se to urovná. Kobyly chodily na vyjížďku, ve výběhu se hládaly a byla pohoda...že prostě krávě prdne v kebuli po několika měsících zase, nikdo nečekal....

23.9.2011 20:06
bospor

XXX.XXX.195.231

23.9.2011 20:09
bospor

XXX.XXX.195.231

luci teď už s tím stejně nic nenaděláš a je zbytečný se užírat:-| lepší věřit, že bude zase v pořádku. a ona jistě bude:-)
taky věřím, že mi barča vyroste:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík