Zdravím, mám valáška, 7 let, ST(holštýn x plňas) a mám takový problém, valášek si cca 3 týdny zpátky sundal podkovu, urval i kousek stěny, byl znovu nakován s tím, že pokud by ho to tlačilo a začal by kulhat, podkovy jsem měla sundat, tak jsem také udělala, když po dnu začal nepatrně kulhat, po dvou dnech to přešlo, ale za další 3 dny mi začal valach kulhat brutálně, že na nohu skoro nemohl došlápnout, nasadila jsem vitamíny na podporu růstu rohoviny (preventivně), po dalších pár dnech se to zase zlepšilo a valášek normálně chodil a když jsem ho volala k jídlu, tak si i výběh přeběhl, byla jsem ráda, ale dnes je to 3 den, co valach zase kulhá brutálním způsobem, vitamíny má pořád, rohovina vypadá v pořádku a nohu jsem několikrát prohmatala, ani nehajcují nic, nohy si nechá v klidu vyčistit, případně dokáže na jedné noze bez problému stát, tak si říkám kde je problém, v minulosti se to už stalo, ale kulhal mi méně a po týdnu to samo odeznělo, proto ještě čekám a veta budu nejspíš volat pozítří, jen mě nenapadá z čeho to může být. Poradíte mi prosím někdo, popřípadě nemáte nějaké nápady z čeho může kulhání pramenit? Děkuju moc, už jsem zoufalá B.
To se dost těžko posuzuje.... Někdy koník, když mu sundáš podkovy kulhá, než si kopyta přivyknou - některej kulhá pořád, některej jen na tvrdým povrchu..... kdyby měl absces, tak by ta noha musela hřát....... Taky mně nic kloudného nenapadá.... nech to na veta..... Kdyby kulhal pořád, tak by se dalo něco vydedukovat, ale to že chvíli nepajdal je divný........ Držim palce.....