Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2011 13:20
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Chtěla bych se zeptat, jeslti bych na huculku co je velká tak 140 kvh dát normální náhřbetník na velkého koně? Dívám se tak na fotky a vidím v jaké úrovni jsou postraňky a kdybych dala normální náhřbetník tak ona by je měla trošku níže než jsem koukala. Moc se v tom nevyznám, ale vadilo by to? Má délka náhřbeťáku nějaký význam, nebo jen uržuje postraňky v nějaké výšce až nepadají a nepletou se koni pod nohy? A taky by mě zajímalo kdybych tu kobylu dala do zápřahu s větším koněm 165 kvh zda by vadilo, že u obou jsou postraňky v jiné výšce a jeden by tahal víc než ten druhý? Tedy nepředpokládám, že by jeden mohl táhnout víc, bude to spíš tím jak se zaháknou až jsou oboje stejně dlouhé, ale i tak se radši ptám. A taky nevím, když ta menší kobyla je odost kratší, jeslti je mám srovnat až jsou vepředu hlava hlava, nebo jeslti mají mít stejně dlouhé ty postraňky a kobylka bude trošku víc v zadu a větší valach ve předu, což mi zase přijde divné nejspíš by to měla být ta hlava hlava že? Já vím, že to jsou fakt hloupé dotazy, ale byla bych ráda kdyby mi to někdo kdo se v tom vyzná vysvětlil.smajlík:-))

22.9.2011 13:31
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Jo a ještě jednu otázku bych měla, ta menší kobylka je tak trošku "kráva" a furt se dere do předu. Tedy kdysi byla normální a pak jí majitelka tak trošku zkazila. V kroku a klusu půjde normálně ale bojím se že ve cvalu by i v tahu byla tak trošku neovladatelná. Já ji sice zastavím ale nevím co ve voze. Tak jsem se chtěla zeptat jestli i kdyby chtěla prostě jet tryskem by jí ten vůz držel a ona nemohla. Vím že ten můj valach se z ní zvyklat nedá a půjde si s vým pomalým cvalem a na ní se vykašle, ale je nějaká možnost, že by se mohla urvat, nebo tak něco? Nebo spíš jen zjistí, že musí více tahat a půjde pomalu? Ona je docela rozumný koník a má skvělý charakter, ale taky má trošku temperament a snaží se za každou cenu letět a letět a proto si myslím, že práce ve voze by jí aspoň trošku prospěla, protože by se s ní více makalo a šla by vedle klidného koně na kterého je zvyklá a má ho moc ráda. A třeba i tak trošku doufám, že by se naučila v klidu pomalu cválat a nehnat se pořád dopředu, protože by jí vedle toho mojeho lenocha nic jiného nezbylo.

22.9.2011 13:40
makki

XXX.XXX.107.70

Tohle vůbec nejsou hloupé otázky, ale takhle na diskuzi se na ně těžko odpovídá. Nejlépe by bylo, kdyby to někdo znalý sešteloval přímo na koni nebo na tom nesourodém páru. Jsou to totiž právě ty věci, které ovlivňují výsledný efekt. My, když jsme uvažovali o spřahnutí dvou různě silných, velkých a temperamentních jedinců, tak jsme se vyptali jednoho staršího pána, co jezdí s kočárem a jsou na to finty, díky kterým to opravdu jde, pokud to chce člověk realizovat za každou cenu nebo nemá jinou možnost. Postroje by měly koním sedět, jinak se buď nadřou, nebo to pro ně bude miminálně nepohodlné, jako špatné sedlo. Takže to chce zkouknout odborníkem a připasovat na místě.

23.9.2011 08:57
pbruncla

XXX.XXX.87.76

Zdravím, důležité je odkud je zadavatelka. Máte pravdu že nejlepší je nechat to zkouknout na místě. Já jsme od Brna a byl bych k dispozici.

23.9.2011 13:01
kovbojka

XXX.XXX.215.221

No já jsem od Nového Jičína takže je to kousek dál. Ale určitě se tedy s někým poradím, kousek odemě má koně David Haitl a ten jezdí závodně zápřah tak se poradím s ním. Ale chtěla jsem se spíš zeptat na ten náhřbeťák jesti by mohl být trošku delší a taky to jesti nebude vadit, že kobyla se bude snažit drát do předu jestli se nemůže něco stát... já vím vždycky se může něco stát, ale spíš by mě zajímalo jeslti ji ten můj valach udrží.
Určitě se zajdu zeptat odborníka, ale nechce se mi tam přijít jak totální "blbeček" :-)):-)) tak jsem napsala první sem, jestli se už něco nedozvím i tady:-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík