Bílé flíčky - zdravotní problém ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2011 11:25
hovope

XXX.XXX.125.26

Tady je fotka k tomu, co bylo řešeno na nemoderovaném fóru.
Předem díky za ochotu a za Vaše poznatky k tématu.

9.10.2011 11:27
hovope

XXX.XXX.125.26

Snad tam bude něco vidět... mám foto jenom hlavy protože tam to začalo, už se to rozšířilo na plece, pár jich má i na hrudníku a ve slabinách

9.10.2011 11:32
hovope

XXX.XXX.125.26

9.10.2011 19:14
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Není to moc vidět, ale může to být v podstatě cokliv.... vypadá to na nějaké kožní onemocnění, co říkal vet? Jako to, že se to šíří neni dobrý....

9.10.2011 22:31
hovope

XXX.XXX.125.26

Zatím jsem veta nevolala, jde "jen" o bílé chlupy, žádná vyrážka, lupy, řídnutí srsti ani změna kvality... takže kožní problém bych asi nebrala jako horkého kandidáta.
Jde o to zda tedy pouze provkétá ( je mladý ) nebo zda by to teda mohlo být způsobeno poruchou. Na konzultaci volám veta koncem příštího týdne. Do té doby hledám rozumy na internetu..

10.10.2011 09:26
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

hovope napsal(a):
Zatím jsem veta nevolala, jde "jen" o bílé chlupy, žádná vyrážka, lupy, řídnutí srsti ani změna kvality... takže kožní problém bych asi nebrala jako horkého kandidáta.
Jde o to zda tedy pouze provkétá ( je mladý ) nebo zda by to teda mohlo být způsobeno poruchou. Na konzultaci volám veta koncem příštího týdne. Do té doby hledám rozumy na internetu..

Jak říkám, na fotkách to není moc vidět..... Při onemocnění orgánů většinou zvířata srst ztrácí.... A při špatné výživě je srst hrubá a nekvalitní, ale barvu nemění... Taky může zbělat srst, když nesedí sedlo a tlačí koníka do kohoutku, ale to je u vás taky vyloučené.... Bohužel jsem s rozumem v koncích.... Jsem zvědavá co ti řekne vet.... Držím palce, ať je vše v pořádku... Mně taky bělá kobyla, ale to bude tim, že je jí 25... :-)) No nevim, nemá v předcích šimla? Někteří koně třeba vybělují až mezi pátým a desátým rokem..... Mladá kobča vypadala pomalu jak kdyby měla prašivinu, ale tam jsem věděla, že vyběluje po mámě.....

10.10.2011 09:43
akira

XXX.XXX.91.104

U nás se tohle dělo jednomu koníkovi. Objevovaly se flíčky na hlavě, na krku, na plecích. Taky se všichni strachovali jestli nemá nějaký problém. Podstoupil vyšetření a vet řekl, že je naprosto zdravý jen trochu prokvétá. A u dalšího koně (isabela) se zase v 5 letech začaly objevovat černé skvrnky..taky naprosto zdravý. Ale s vetem bych se raději poradila..

15.10.2011 22:31
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Tak jak to dopadlo? Co říkal vet?

Přidejte reakci

Přidat smajlík