Padnúce westernové sedlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lea.K

18.10.2011 21:31
Lea.K

XXX.XXX.41.8

Nekonečná story :)
Chcem kobylke zaobstarať westernové sedlo, samozrejme také, čo jej najlepšie padne. Nemám také finančné možnosti, aby som jej dala šiť na mieru, ale zas nechcem kupovať sedlo typu Natowa :-))
Mám už neviem koľké sedlo na skúšku z druhej ruky a riešim zas a znova ten istý problém - ako čo najlepšie zistím, či sedí? Odsledovala som si videá z youtube (milé pani čo to na mňa vybalili po anglicky sa v tom skutočne vyznali :-)), ale ja stále nevidím chcený výsledok smajlík Začínajú ma chytať stavy, či na tú svoju milovanú hajtru zoženiem niečo slušné, pod čím bude spokojne chodiť a nevyrastie z toho. Teraz na jar bude mať 5 rokov.
Momentálne mám u seba na skúšku sedlo od slovenského sedlára Poničana, ako som už spomínala z druhej ruky :-) Zbláznená že budem mať relatívne kvalitné sedlo a ešte mi ostanú euráče na podsedlovku som si ho doniesla domov a ejhľa... mám taký pocit, že nesedí ani toto :-| Nemyslím, že by kobču niekde tlačilo, ale sadlo na ňu až "príliš", tož pod prednou razsochou je miesta len tak-tak. Prikladám foto. Čo myslíte? Aké sú vaše skúsenosti s pasovaním sedla?
Zajtra vyrážame na skúšobnú jazdu, som bohovsky zvedavá, čo mi na to kobča povie.

18.10.2011 22:25
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Tak pokud ji nebude nikde tlačit a jde jen o to, že jí trochu dosedá na kohoutek, tak je možné koupit deku s výkrojem, ta to zvedne..... Rozhodně na podsedlovce nešetřit.... Kolem 1800 až 1900 Kč - nevím jak v eurech :-) - se už dá pořídit opravdu kvalitní..... Pokud jí nebude trochu sedět, tak se to dá přezkoušet sedlářem a doupravit....:-) Nic moudřejšího teď nevymyslím, přeju ať vám to šlape....

20.10.2011 22:37
didi

XXX.XXX.92.87

To náš koník má tak nestandardní záda a tak mění obvod, že jiné westernové, než bezkostrové, na něj nejde dát. U "nekonfekčních" koníku, je to celkem problém.

21.10.2011 06:57
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

didi napsal(a):
To náš koník má tak nestandardní záda a tak mění obvod, že jiné westernové, než bezkostrové, na něj nejde dát. U "nekonfekčních" koníku, je to celkem problém.

Kobča je na tom podobně.... vysoký kohoutek a propadlá záda..... máme Barefoot....:-) Ale ne každý chce bezkostráč....

Přidejte reakci

Přidat smajlík