Lea.K

XXX.XXX.41.8
Nekonečná story :)
Chcem kobylke zaobstarať westernové sedlo, samozrejme také, čo jej najlepšie padne. Nemám také finančné možnosti, aby som jej dala šiť na mieru, ale zas nechcem kupovať sedlo typu Natowa
Mám už neviem koľké sedlo na skúšku z druhej ruky a riešim zas a znova ten istý problém - ako čo najlepšie zistím, či sedí? Odsledovala som si videá z youtube (milé pani čo to na mňa vybalili po anglicky sa v tom skutočne vyznali ), ale ja stále nevidím chcený výsledok
Začínajú ma chytať stavy, či na tú svoju milovanú hajtru zoženiem niečo slušné, pod čím bude spokojne chodiť a nevyrastie z toho. Teraz na jar bude mať 5 rokov.
Momentálne mám u seba na skúšku sedlo od slovenského sedlára Poničana, ako som už spomínala z druhej ruky Zbláznená že budem mať relatívne kvalitné sedlo a ešte mi ostanú euráče na podsedlovku som si ho doniesla domov a ejhľa... mám taký pocit, že nesedí ani toto
Nemyslím, že by kobču niekde tlačilo, ale sadlo na ňu až "príliš", tož pod prednou razsochou je miesta len tak-tak. Prikladám foto. Čo myslíte? Aké sú vaše skúsenosti s pasovaním sedla?
Zajtra vyrážame na skúšobnú jazdu, som bohovsky zvedavá, čo mi na to kobča povie.
Tak pokud ji nebude nikde tlačit a jde jen o to, že jí trochu dosedá na kohoutek, tak je možné koupit deku s výkrojem, ta to zvedne..... Rozhodně na podsedlovce nešetřit.... Kolem 1800 až 1900 Kč - nevím jak v eurech - se už dá pořídit opravdu kvalitní..... Pokud jí nebude trochu sedět, tak se to dá přezkoušet sedlářem a doupravit....
Nic moudřejšího teď nevymyslím, přeju ať vám to šlape....
didi
napsal(a):
To náš koník má tak nestandardní záda a tak mění obvod, že jiné westernové, než bezkostrové, na něj nejde dát. U "nekonfekčních" koníku, je to celkem problém.
Kobča je na tom podobně.... vysoký kohoutek a propadlá záda..... máme Barefoot.... Ale ne každý chce bezkostráč....