Jak ulevit starému koníkovi od bolestí a ztuhlosti + Termomasáž

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2011 08:32
didi

XXX.XXX.92.87

Dobrý den,

chtěla bych vás poprosit i radu, jak ulevit starému koníkovi od bolesti kloubů a ztuhlosti.

Čím dalším, kromě přípravku DROMY (viz níže), bych mu mohla pomoci?
Pomůže teplo (zadekovat?), nějaká masáž, prohnětení, podání bylinek v podobě čaje?

Dnes jsem podala přípravek DROMY Boswellia Serrata Plus (tekutá podoba)
http://www.janhauzr.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3314&category_id=397&option=com_virtuemart&Itemid=1

Dále uvažuji o natření bederní oblasti Farnam - Thermaflex - máte s tímto přípravkem nějakou zkušenost?
Případně s jiným přípravkem na stejném principu (zvýšení prokrvení natřených míst)?
http://www.janhauzr.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=870&category_id=327&option=com_virtuemart&Itemid=1

Koník je velmi hodný a nechá si ochotně sáhnout všude.
Zatím žádné problémy s pohybem neměl.
Pohybuje se takto ztuhle 2 dny - vet pouze doporučil DROMY - že se tyto potíže u starých koní občas vyskytnou - jsme krapet z ruky a žadnému veterináři se k nám jen tak nechce - trochu mě mrzí, že jsem do telefonu nepřeháněla...

Koník normálně s chutí žere, vylučuje také normálně. Není nikde zraněn, má v pořádku kopyta, není nikde nateklý, žádná hřejivější místa - je celkově ztuhlý, především na zadních končetinách - vychází to spíše od beder, než od kopyt.

S díky za případné odpovědí a sdělení zkušeností,
Dominika.

21.10.2011 10:02
falomka

XXX.XXX.104.2

To je ten co s ním běžně jezdíte 20 km?jestli toho na něj není prostě moc,je už starší ne :-)

21.10.2011 10:09
didi

XXX.XXX.92.87

Ne, to není - 20 km jezdíme s osmiletou kobylou hucula.

21.10.2011 10:26
falomka

XXX.XXX.104.2

Jinak ten Thermaflex je fajn,já ho dlouho použivala třeba když bylo potřeba masírovat na závodech nebo i doma po delším tréninku,teď kupuju hřejivou Koňskou mast tekutou,stojí cca 150 Kč,obojí jsem zkoušela na sobě a ten tepelnej efekt byl asi stejnej,to místo na který jsem to aplikovalo vždycky hodně pálilo a zrudla mi kůže :-))

21.10.2011 10:59
didi

XXX.XXX.92.87

Děkuji. Vezmu to přes koňský obchod, abych odpoledne mohla namazat. Instrukce k aplikaci už budou předpokládám na obalu přípravku.

Tehle koník chodí jen na krokovky + výjimečně kluše. Nepotřebuji, aby chodil pod sedlo a podával výkon - jen, aby se mu ulevilo - raději ale rychleji, než to nechat jen tak - proč by se měl zbytečně trápit o několik dní více...

Dominika.

21.10.2011 22:39
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

didi napsal(a):
Děkuji. Vezmu to přes koňský obchod, abych odpoledne mohla namazat. Instrukce k aplikaci už budou předpokládám na obalu přípravku.

Tehle koník chodí jen na krokovky + výjimečně kluše. Nepotřebuji, aby chodil pod sedlo a podával výkon - jen, aby se mu ulevilo - raději ale rychleji, než to nechat jen tak - proč by se měl zbytečně trápit o několik dní více...

Dominika.

Máte obyčejný zateplováky? Je starší, prostě, mu dle mého názoru, v noci prochladnou nohy a pak mu nejde chodit, stejně tak když déle stojí..... Do žrádla horkou vodu a rozmíchat trochu medu, to pomáhá prokrvování malých žilek a vlásečnic... Pokud máte problémy, třeba přes zimu i s nálevkami na nohou, tak je nejlepší lymfatický čaj ( od Grešíka - je nej...) ..... Deku nedávat, dokud není koník přesrstěný na zimní srst!!! Pokud už má zimní srst, můžete na noc dekovat.... vhodné by bylo nechat koníka ustájeného jen v přístěnku, aby se mu neomezoval pohyb...... Po práci je nejlepší Sunlittan Lotio - dá se sehnat i na netu a je to nejlepší mazání - pomáhá prokrvit a prokysličit.... je na namožení i nataženiny atd..... dá se mazat a dát přes namazanou nohu teplouch a nevadí to...... Také jsou důležité dobré vitamíny, mám dobrou zkušenost s firmou Marstall - vitamíny Force.... Pokud má koník počáteční artro, tak je nejlepší jakákoliv pro koně vyrobená želatina.... To je zatím asi vše pokud byste se chtěla na něco zeptat, není problém, zkušeností je až až.... Jinak i starší kůň potřebuje práci, jen se musí přihlédnout k věku a momentální kondici a musí se déle rozchodit..... Také není špatný nápad masážní kartáč a před prací rozmasírovat záda, koníkovi to jen prospěje..... Osobně mám A 1/1, 25 let, chodí krok, klus, cval a občas nechtěně i trysk (když má s kým závodit - pořád ji to baví...) pak mám SN 22 let, většinou krok, klus a občas, když se jí chce, tak umí i cval smajlík . Starší koníci jsou hodně o vnímavosti a pocitu.... je ale určitě lepší s koníkem rozumně pracovat, než mu dát takzvaný důchod a nechat ho schnít ve výběhu.... Přeju ať se Vám s koníkem daří a ať vám to ještě dlouho šlape... Mimochodem, už taky dávám na noc teplouchy....:-)

22.10.2011 10:34
didi

XXX.XXX.92.87

hankaladyb napsal(a):
Máte obyčejný zateplováky? Je starší, prostě, mu dle mého názoru, v noci prochladnou nohy a pak mu nejde chodit, stejně tak když déle stojí..... Do žrádla horkou vodu a rozmíchat trochu medu, to pomáhá prokrvování malých žilek a vlásečnic... Pokud máte problémy, třeba přes zimu i s nálevkami na nohou, tak je nejlepší lymfatický čaj ( od Grešíka - je nej...) ..... Deku nedávat, dokud není koník přesrstěný na zimní srst!!! Pokud už má zimní srst, můžete na noc dekovat.... vhodné by bylo nechat koníka ustájeného jen v přístěnku, aby se mu neomezoval pohyb...... Po práci je nejlepší Sunlittan Lotio - dá se sehnat i na netu a je to nejlepší mazání - pomáhá prokrvit a prokysličit.... je na namožení i nataženiny atd..... dá se mazat a dát přes namazanou nohu teplouch a nevadí to...... Také jsou důležité dobré vitamíny, mám dobrou zkušenost s firmou Marstall - vitamíny Force.... Pokud má koník počáteční artro, tak je nejlepší jakákoliv pro koně vyrobená želatina.... To je zatím asi vše pokud byste se chtěla na něco zeptat, není problém, zkušeností je až až.... Jinak i starší kůň potřebuje práci, jen se musí přihlédnout k věku a momentální kondici a musí se déle rozchodit..... Také není špatný nápad masážní kartáč a před prací rozmasírovat záda, koníkovi to jen prospěje..... Osobně mám A 1/1, 25 let, chodí krok, klus, cval a občas nechtěně i trysk (když má s kým závodit - pořád ji to baví...) pak mám SN 22 let, většinou krok, klus a občas, když se jí chce, tak umí i cval smajlík . Starší koníci jsou hodně o vnímavosti a pocitu.... je ale určitě lepší s koníkem rozumně pracovat, než mu dát takzvaný důchod a nechat ho schnít ve výběhu.... Přeju ať se Vám s koníkem daří a ať vám to ještě dlouho šlape... Mimochodem, už taky dávám na noc teplouchy....:-)

Dobrý den,
podáváme vitamíny Ferrapony se zvýšeným obsahem železa na podporu krvetvorby - koník je silně anemický, Fitmin macro CA - má málo vápníku a podávali jsme Alavis Dual v preventivní dávce - teď jsme přešli na zmíněný tekutý přípravek Dromy - je spíše na akutní stavy, než na trvalé užívání - než jej dobereme, podívám se po těch želatinách a pak ji nasadíme. Máte zkušenost s nějakou konkrétní značkou? Nebo spíše naopak, kterou značku byste nedoporučila? Předpokládám, že si přípravky budou dosti podobné.

S koníkem bych ven jezdila a pracovala s ním velmi ráda, nechci jen odložit jen na pastvu - pracovat s ním je velmi relaxující, je to radost - ale teď to opravdu není možné, až to bude krapet lepší, vezmeme jej ven s koňmi bez jezdce - několikrát už takto venku byl, když jsem já nebo přítel neměli volno a mohl jet jen jeden z nás, pěkně se nás drží (máme takový 6 km okruh lesem a loukami, kde nepřecházíme žádnou cestu).

Boba ani ostatní naše koně neboxujeme, jsou na pastvině s přístřeškem a senem nonstop - k dispozici jsou i boxy, ale z toho mám strach - jednak kvůli omezení toho pohybu (jak píšete vy) a také je velmi fixován na naši kobylku, které boxovaná být nemůže - vyrostla venku a do boxu se zavřít nenechá - Bob v minulosti přišel o společníka a dobře si to pamatuje.

O artróze jsem po včerejším pozorování více než přesvědčena - veterinář dorazí příští týden přeočkovat hříbě, tak jej prohlídne také. Teď s chladnějším počasím se asi začnou projevovat všechny jeho skryté neduhy... Koník byl špatně živen a vitamíny nedostával určitě několik let - musel ale zažít i lepší časy, jinak by nebyl tak vychovaný a oddaný.

Že neměl niky problémy s pohybem, nebylo úplně přesné - jak to bylo minulé roky nevíme - za tu dobu, co je u nás, je neměl - nezakulhal a nikde neotekl na žádnou nohu ani jednou -. ani v klidu ani po žádné vyjížďce. Koníka máme krátce - od začátku července - tudíž jsme jej zatím zažili jen přes "teplou sezónu" - spíše jsem asi měla napsat, že není náchylný na otoky po práci.

Se srstí pevně doufám, že to ještě není všechno - holky už jsou jak medvědi - Bob na břichu a nohách také, ale na hřbetě téměř nic nemá. Deku si ještě chvíli nechám jen v záloze.

Děkuji za rady.

22.10.2011 20:56
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

didi napsal(a):
Dobrý den,
podáváme vitamíny Ferrapony se zvýšeným obsahem železa na podporu krvetvorby - koník je silně anemický, Fitmin macro CA - má málo vápníku a podávali jsme Alavis Dual v preventivní dávce - teď jsme přešli na zmíněný tekutý přípravek Dromy - je spíše na akutní stavy, než na trvalé užívání - než jej dobereme, podívám se po těch želatinách a pak ji nasadíme. Máte zkušenost s nějakou konkrétní značkou? Nebo spíše naopak, kterou značku byste nedoporučila? Předpokládám, že si přípravky budou dosti podobné.

S koníkem bych ven jezdila a pracovala s ním velmi ráda, nechci jen odložit jen na pastvu - pracovat s ním je velmi relaxující, je to radost - ale teď to opravdu není možné, až to bude krapet lepší, vezmeme jej ven s koňmi bez jezdce - několikrát už takto venku byl, když jsem já nebo přítel neměli volno a mohl jet jen jeden z nás, pěkně se nás drží (máme takový 6 km okruh lesem a loukami, kde nepřecházíme žádnou cestu).

Boba ani ostatní naše koně neboxujeme, jsou na pastvině s přístřeškem a senem nonstop - k dispozici jsou i boxy, ale z toho mám strach - jednak kvůli omezení toho pohybu (jak píšete vy) a také je velmi fixován na naši kobylku, které boxovaná být nemůže - vyrostla venku a do boxu se zavřít nenechá - Bob v minulosti přišel o společníka a dobře si to pamatuje.

O artróze jsem po včerejším pozorování více než přesvědčena - veterinář dorazí příští týden přeočkovat hříbě, tak jej prohlídne také. Teď s chladnějším počasím se asi začnou projevovat všechny jeho skryté neduhy... Koník byl špatně živen a vitamíny nedostával určitě několik let - musel ale zažít i lepší časy, jinak by nebyl tak vychovaný a oddaný.

Že neměl niky problémy s pohybem, nebylo úplně přesné - jak to bylo minulé roky nevíme - za tu dobu, co je u nás, je neměl - nezakulhal a nikde neotekl na žádnou nohu ani jednou -. ani v klidu ani po žádné vyjížďce. Koníka máme krátce - od začátku července - tudíž jsme jej zatím zažili jen přes "teplou sezónu" - spíše jsem asi měla napsat, že není náchylný na otoky po práci.

Se srstí pevně doufám, že to ještě není všechno - holky už jsou jak medvědi - Bob na břichu a nohách také, ale na hřbetě téměř nic nemá. Deku si ještě chvíli nechám jen v záloze.

Děkuji za rady.

Nutri Horse Gel by měl stačit. Kupte nebo ušijte mu teplouchy. To fakt dělá hrozně moc :-) Je dobře, že má koník dost pohybu. Pro urychlení přesrstění je dobré přidávat do žrádla lněné semínko (přelijte ho vroucí vodou). Alavis jen tlumí bolest a příznaky, ale neléčí.... U vitamínů si zjistěte i obsah selenu, ten je také velmi důležitý. Ještě mohu doporučit kostival, kupte si sypaný kostival a dávejte do žrádla odvar i s bylinou. Také je jako dovýživa dobrý jablečný ocet - kobči se na něj ze začátku netvářili nic moc (je to ze žrádla cítit), ale brzo si na to zvykly... + dosladit trochou medu... Když to shrnu, dávala bych do žrádla odvar dvě lžičky kostival, dvě lžičky lněné semínko, lžičku medu a dvě lžičky jablečného octa.... Kolik koníkovi je? Krmíte oves?

22.10.2011 22:51
didi

XXX.XXX.92.87

hankaladyb napsal(a):
Nutri Horse Gel by měl stačit. Kupte nebo ušijte mu teplouchy. To fakt dělá hrozně moc :-) Je dobře, že má koník dost pohybu. Pro urychlení přesrstění je dobré přidávat do žrádla lněné semínko (přelijte ho vroucí vodou). Alavis jen tlumí bolest a příznaky, ale neléčí.... U vitamínů si zjistěte i obsah selenu, ten je také velmi důležitý. Ještě mohu doporučit kostival, kupte si sypaný kostival a dávejte do žrádla odvar i s bylinou. Také je jako dovýživa dobrý jablečný ocet - kobči se na něj ze začátku netvářili nic moc (je to ze žrádla cítit), ale brzo si na to zvykly... + dosladit trochou medu... Když to shrnu, dávala bych do žrádla odvar dvě lžičky kostival, dvě lžičky lněné semínko, lžičku medu a dvě lžičky jablečného octa.... Kolik koníkovi je? Krmíte oves?

Lněné semínko dáváme, i ostatním koníkům - srst se mu zlepšila, o hodně, pořád to ale není úplně optimální - když to srovnám s kobylou, jaký má kožich ona a jaký on... Koník nebyl řádně živen několik let.

Alavis jsme podávali od léta (pořízení koníka) do teď v preventivní dávce dle obalu - koník se pohyboval normálně, ani v něm nijak nelupalo - teď jsme jej vysadili a začala jsem dávat tekutý přípravek od Dromy na akutní potíže s Boswellinem a kolagenními peptidy. Bylo by bývalo lepší koupit mu už tenkrát něco s těmi peptidy - v té době jsem neměla o těchto doplňkových přípravcích nic nastudováno a koupila jsem Alavis s naprosto čistým svědomím na doporučení prodávající v obchodě, že se bere nejvíce.

O kostivalu si určitě něco přečtu. Doplnit jej mohu v pondělí.

Zateplováky jsem pořídila dnes a nandala je - doufám, že je ráno najdu na něm a ne na zemi - Jitřenka (hříbátko) je zvědavá a suché zipy ji bohužel zajímají také...

Krmíme řepnými peletami (nemelasovanými) + vlastní musli směsí (vojtěškové pelety, sušená mrkev, kukuřičné lupínky, jablečné výlisky, slunečnicové semeno, sušený karob, granulky společnosti Equibo na podporu trávení) + ovsem. Největší složkou jsou řepné pelety - asi 1/2 objemu všeho jádra, co dostává, 1/4 musli směsi, 1/4 ovsa. Liz solný a minerální + seno mají neustále.

Oves je v případě problémů s klouby/ hybností dobře nebo špatně? Vím pouze, že někteří koně jsou po něm potivější - Bobův případ to není.

Koníka jsme dnes podruhé namazala Thermaflexem a začíná se to pomalu lepšit (i když počítám, že se nás to bude přes ty zimní měsíce držet).

Koníkovi papíry bohužel nemáme, údajně se ztratily, máme pouze kupní smlouvu - takže to nevíme 100%, při koupi nám bylo řečeno, že je mu 20 let. Je možné, že je i starší. Holštýn, tahal kočár. Jeho pořízení a celkový popis stavu při pořízení už by bylo románové čtení... Mysleli jsme si, že se jedeme podívat na zdravého koníka - dostali jsme pouze foto hlavy a info, že je starší - když jsme viděli, v jakém je stavu - tak jsme se vykašlali na to, jakého koně jsme chtěli pořídit, a jel s námi domů.

Dominika.

23.10.2011 20:00
majke

XXX.XXX.88.34

hankaladyb napsal(a):

Dobrý den mohla bych poprosit na Vás třeba email ráda bych se zeptala na pár věcí jestli to nebude vadit třeba by to moji kobče trošku pomohlo píšete,že máte zkušeností až až tak třeba poradíte:-) děkuji Lucie.

23.10.2011 21:34
didi

XXX.XXX.92.87

Tak "teplouchy" jsem našla ve výběhu - dnes je pojistím ještě jednou bandáží přes a jsme zvědavá, kde je najdu zítra - jestli na Bobovi, nebo opět v trávě. Jitřenka mi jeden téměř přinesla, takže na tom má asi svůj podíl.

Už začíná mít zimní srst i na hřbetě. A více se hýbe - dneska šel chlapec sám od sebe i do kopce (výběh je částečně rovinatý, částečně svah) - pořád je to ale žalostný pohled... Je ale hezky při chuti a podle měření i něco zase přibral.

Kostival nevím, jestli dávat - Bob nemá zrovna nadvakrát zdravá játra a co jsem se dočetla, játra ovlivňuje negativně.

Z kloubní výživy uvažuji o některém z tekutých přípravků GelaPony (Orling) - na tu krvetvorbu se tato značka osvědčila.
Postuduju, v čem je větší obsah peptidů a nechám si ještě poradit od veterináře.

Dominika.

23.10.2011 22:35
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Pokud má koník i další problémy, bude asi opravdu lepší koupit značku, která se vám už osvědčila.... Říkala jste játra? Teda nemáte to s koníkem lehké... Tak jinak, místo kostivalu šípek a kopřivu. Kopřivy netrhat!!! Smí se sbírat jen do konce května, pak je v nich moc dusičnanů.... Šípek mu posílí celkovou imunitu, obsahuje vitamín C, podporuje trávicí ústrojí a posiluje játra.... Jediná nevýhoda, pokud ho budete sbírat, je ta, že se těžko suší.... Chce to sušičku... :-) Kopřiva je skvělá snad na všechno, ale především pomáhá při revmatismu, čistí krev a posiluje játra a mimo jiné obsahuje i selen.... Držím palce s těma teplouchama, koník je asi šikula... smajlík Jo a email na mne je hankaladyb@seznam.cz - pokud bude v mé moci pomoci, ráda to udělám, doufám, že mé zkušenosti budou stačit. :-)

25.10.2011 12:31
didi

XXX.XXX.62.237

Včera večer už Bob vypadal "jen" jako kulhající kůň.
Teplouch jsem našla jeden na noze, jeden na zemi - tak třeba dnes už se zadaří... :-)

Napsala jsem přímo na Orling s upozorněním na špatná játra, aby mi nějaký přípravek doporučili - s krvetvorbou mi odpověděli celkem rychle. Většina těch ostatních firem přijde strašně "chemická" nebo neznám nikoho, kdo by je používal - případně jsou tak drahé (více než 2000 měsíčně ), že už si to nemůžu jen za kloubní výživu dlouhodobě dovolit.

Kopřivu zařadíme. Šípky koně žerou vždycky, když se někde zastavíme a jsou tam - kobyla si je umí i sama obrat, trny netrny... Sušičku nemám - trouba by předpokládám všechno to dobré spálila - nejméně stupňů mám 75...

Thermaflex mám ještě na jedno namazání.
Uvidíme, jak v druhé polovině týdne na tom bude, jestli bude moci jít ven alespoň bez jezdce s ostatníma koňma.

Naštěstí jsme teď u nás měli hezké počasí, nepršelo nám a bylo i celkem teplo. Bojím se, co ten listopad...

Děkuji za podměty - pomohl mi už ten výčet oblastí, na co všechno se podívat.
Dominika.

26.10.2011 21:29
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Držim moc palečky a kdyžtak dejte za čas vědět jak to jde.... Jinak šípek můžete sušit i na topení, ale je to na dlouho a musí být na plechu nebo na novinách, usušený je až když vám praskne v ruce.... Bylo by dobré bylinky podávat pravidelně.... v nejhorším se dá šípek i kopřiva koupit, stačí dávat větší špetku od každého..... To jen tak pro upřesnění.... :-) Hodně štěstíčka koníkovi i vám....

27.10.2011 14:28
ghajariy

XXX.XXX.174.8

Holky, budete si divit...
Dnes jsem se setkala s paní, která studovala 5 let čínskou medicínu. Má z ní doktorát...
Má kobča má již více než rok silnou artrozu v PP karpu a výrazně kulhá, ač věkem teprve 10-ti letá. Vše potvrzeno RTG s MVDr.Kalovou ( manažerka pro vytrvalost, rozhodčí a vet. pro vytrvalost). Léčila jsem ji 3 měsíce speciální kloubní výživou ve vysokých dávkách ( Alavis, Gelapony), bez výsledku, pak 6 měsíců 3 typy homeopatik ( pekně se to prodražilo) a teď mi bylo řečeno - divte se či ne - vařit vepřová kolena a kotky, vývar a křupky krmit koni. Říkám si, že už nemám co ztratit. Tak my jíme maso, psi kůže no a kůň ten zbytek. Nevím sice, zda jí ,,masová" strava nemůže ublížit, ale prý ne. Navíc jsem se o této metodě zmínila i jinde a prý i jiní již krmili rozsolem s dobrými výsledky i u sportovních, téměř odrovnaných koní.
Budu průběžně informovat, prý tak měsíční kůra a cca 1 max 2 dcl rozsolu denně do žrádla a žere to kupodivu velice dobře.

27.10.2011 22:18
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

ghajariy napsal(a):
Holky, budete si divit...
Dnes jsem se setkala s paní, která studovala 5 let čínskou medicínu. Má z ní doktorát...
Má kobča má již více než rok silnou artrozu v PP karpu a výrazně kulhá, ač věkem teprve 10-ti letá. Vše potvrzeno RTG s MVDr.Kalovou ( manažerka pro vytrvalost, rozhodčí a vet. pro vytrvalost). Léčila jsem ji 3 měsíce speciální kloubní výživou ve vysokých dávkách ( Alavis, Gelapony), bez výsledku, pak 6 měsíců 3 typy homeopatik ( pekně se to prodražilo) a teď mi bylo řečeno - divte se či ne - vařit vepřová kolena a kotky, vývar a křupky krmit koni. Říkám si, že už nemám co ztratit. Tak my jíme maso, psi kůže no a kůň ten zbytek. Nevím sice, zda jí ,,masová" strava nemůže ublížit, ale prý ne. Navíc jsem se o této metodě zmínila i jinde a prý i jiní již krmili rozsolem s dobrými výsledky i u sportovních, téměř odrovnaných koní.
Budu průběžně informovat, prý tak měsíční kůra a cca 1 max 2 dcl rozsolu denně do žrádla a žere to kupodivu velice dobře.

Ani mne to nepřekvapuje..... alavis a podobné přípravky jen tlumí příznaky, ale neléčí.... To co ti poradili je ŽELATINA... Osobně si ale myslím, že je pro koně vhodnější, když je uprvená přímo pro koně - je pro ně asi stravitelnější..... No uvidíš, určitě dej vědět, jak to s kobčou vypadá. Držim palce...

27.10.2011 22:38
didi

XXX.XXX.80.194

hankaladyb napsal(a):
Ani mne to nepřekvapuje..... alavis a podobné přípravky jen tlumí příznaky, ale neléčí.... To co ti poradili je ŽELATINA... Osobně si ale myslím, že je pro koně vhodnější, když je uprvená přímo pro koně - je pro ně asi stravitelnější..... No uvidíš, určitě dej vědět, jak to s kobčou vypadá. Držim palce...

Pravda - každý kůň ale může lépe trávit jinou formu...

My jdeme do želatiny ve formě kolagenních peptidů od Orlingu - je to sice dražší, ale mám s nimi dobré zkušenosti s jinými přípravky a chci teď riskovat a hledat co nejméně. S tím Alavisem jsem na sebe naštvaná, podávala jsem ho taky.

Kamarádka podává také kolagen - pro sportovce - má s ním dobré zkušenosti, je levnější, než Orling, ale já jdu teď ze začátku do toho přímo pro koně, až budu vědět více, třeba přejdu na ten její...

Přidejte reakci

Přidat smajlík