Tak máme výročí!!! 200 dílů diskuze!!!
Šohaj je šikula, přeji aby mu bylo fajn mezi holkama. Beník je taky šťastný, že má dvě krásné baby a pořád si je hlídá.
Usinku jsem dneska zase vzala na lonž, hezky jsme střídali krok a kus. Nic po ní nechci, klus hlavně tak, aby to udýchala. Sice jde všelijak, jde vidět, že ty svaly nejsou co bývaly, ale hlavně mi jde nyní o to, aby se trochu trénovaly plíce a naučila se zase pravidelně dýchat. Sice se dneska trochu zakašlala, ale v kroku jsme to vyfrkali a po chvíli zase v klidu naklusala a bez problémů klusala třeba 4 kruhy.
Zítra máme naplánováno focení, takže vezmeme Beníka a Bettynku pod sedlo, holky nafotím v podzimní přírodě a Usu vezmeme na volno, takže musím oprášit arabské ohlávky
No super ta Usina
,teda,to asi se jí i líp dejchá,viď,jak je zimnějš...
Sbírím bobky a najednou tam cosi vydává takový šílený zvuky,a on se Pierot válel,ale to člověku připadá,že jdou snad sloni nebo co...
sloni jo
já dneska byla poprvé po špitále jezdit. a dobrý byla jsem v kruhovce s novou holčinou na myšákovi
trochu jsem jezdila a pak jsem seděla a pozorovala holku. honza se otáčel na mě co tam jako dělám a vždycky si na mě řehtnul
Ahooj!!! Tak dneska je nádherně! Sluníčko praží, ale je všude bílo a mráz, takže poslední šance na focení, jinak opadá brzy listí mám dojem, protože spálené to bude řádně mrazem.
Včera jsem Usu měla zase na lonži http://www.youtube.com/watch?v=7NBY0nHrVfQ ale berte to prosím jen jako pohybování. Nic po ní nechci, jen aby šla krokem a klusem a střídáme to. Vydrží i 4 kolečka klusat a pravidelně dýchat. Moc se ji do toho ale nechce...ona se pořád bojí, že se zakašle. Taky se mi jednou včera zakašlala, ale vykrokovali jsme a pak si i sama chtěla naklusat a klidně pěkně obklusala pár koleček.
Jsem zvědavá jak dnesa zvládne to focení, necháme ji navolno jak si bude chtít polítat, tak může. Vezmu arabskou ohlávku....chtěla jsem že udělám nějakou obměnu, ale nemám čas na výrobu ohlávek, mám však v merku něco, už jsem zjišťovala materiál, ale to asi až kolem Vánoc budu vymýšlet.
Holky, zdá se vám Usa tlustá? Mě teda ani náhodou.
Jo, jinak vesele mi v noci krade seno.. Už jsem to zavázala všude možně a ta malá můra prostrčí tu svojí kebuli do půlky každou škvírou a doluje mi seno z balíku
. A děsně ji to chutná...asi budu mít najaře kouli
Jo a Ivčo, gratulace k jízdě..možná se zítra taky povozím
Ivčo,doufám,že se Vám Hubert vyvede,
já jsem taky chtěla letos pořádat né klasickýho Huberta,ale jen vyjížďku,ale nejde to
,je tu rozkopaná celá vesnice,a na konci a začátku vesnice je zákaz vjezdu,můžeme sem jen bydlící,jinak se to musí objíždět,
neměli by si lidi kde zaparkovat přívěsy
,kdyby přijeli.
Snad se zadaří příští rok,doufám,že se tu ti dělníci už příští podzim nebudou vyskytovat.
Akorát doufám,že máte lepší počasí než my,tady byla ráno mlha a pak padala,tak byl člověk mokrej za chvilku,a to jsem si včera pověsila ven prádlo...
Jaj, tady je dneska mlha, že i ptáci budou chodit pěšky Odpoledne by jsme měli jet na vyjížďku na ranč nafotit nějaké koně, takže Usa půjde pod sedlo...pojedeme po cestě jen krk, možná klus kousek, když bude Use dobře.
Včerejší focení zvládla na jedničku. Holky se smály, že je hérečka co děl maroda a když se ji chce, lítá jako tryskáč po kopcích. No byla včera fakt úžasná. Holky jely na koních a já pešo s foťákem a Usa na volno. Akorát než jsme vylezli do kopce lesem úvoz, tak jsme 4x odpočívali, aby se Usa vydýchala a moc nezadýchala , ale jednou se rozkašlala. Za chvíli to bylo ok. Pak celou dobu byla úplně v pohodě. Fotila jsem na loukách, lítala tam, sama si vycvalávala kopečky a třeba Terka cválala s Betty a Usa je předběhla a nahoře na mě volala, že Usa vůbec nesípe ata se nakopečku v klídečku pásla. Byla fakt děsně šikovná. Pak jsme prošli lesem a scházeli k pískovně. Potkali jsme čtyřkolku, Usa asi 4 metry od chlápka a ni to s ní nehlo. Pak šly holky k lesu, protože jel traktor a koně to vůbec nezajímalo. No a uprostřed dlohého svaku je takoý ostrůvek žlutých stromů, tak jsem chtěla,a by to holky objely a vycválaly mi kolem těch stromů, že to bude hezké foto.
První to stihla Ell na Beníkovi, ten teda jen klusal, ale je z toho hezké foto. No a pak Terka s Betty a Usa je předběhla, že jde první. No a najednou se to semlelo. Usa ladně vyklusala a místo kolem stromů to vzala nahoru největším krpálem. Ale opřela se do toho a vytryskala to koza takovým záběrem, že nahoře už to nedala a spustil se kašel dusivý..koza malá. No jo, jenom Betty jak viděla Usu, že ji zdrhá (je na ni děsně závislá), tak se do toho opřela taky a Terka se jen držela Bettyna valila a uprostřed začala skákat jak mustang a kozlovala do kopce..... Terka to v pohodě useděla, ale mám i fotky letecké Bettyny..jsem nevěděla koho mám fotit, jestli letící usu nebo skákající betty...stihla jsem obě
V pískovně jsem něco tolti, ale je to tam moc zarostlé a není tam moc sluníčka. Pak se holky ještě proběhly po strništi, zemědělci tam část stále nemají pooranou, Usu jsem uvázala u plotu jednoho areálu, rpotože už byla trochu zpocená a nechtěla jsem , aby ještě běhala. Domů jsme šli po cestě v klídečku, doma jsem Use dala normální ohlávku a holky ji vzaly ještě do večere na pastvu sebou.
Měla jsem včera fakt radost z Usy, byla šikovná, večer spala jak zabitá, nainhalovali jsme zase a byla moc šikovná.
Tady fotka Usy jak vybíhá ten kopec co jsem říkala..... Už to nebrala kolem stromů, ale pořádně si mákla...kozenka.
ale zase na druhé straně mě těší, když ji tak vidím..budeme chodit častěji na tyhle špacíry a na loukách si může volně chodit a diktovat tempo a možná se trochu osvalí a nadýchá
Bettynka cválá
a Beníček ..ten se chudák nejvíc zapotil..hajzlík, jak dělá scény když nechce do kopce....
tady vzpínání na povel
luci krásný
nám se hubert vydařil jen takovej komorní
ve čtyřech
http://bospor.rajce.idnes.cz/Hubert_22.10._2011
Už jsme včéra s Oldou sklidili překážky z výběhu,dali jsme je hezky zase pod střechu,aby byly v suchu a příští rok se ty barvy na těch bidlech už musej přetřít.
Moruš se pořád poměřuje,jestli nááhodou nevyrostla.
No to jste měli krásně!!! Tady byla celý den hnusná mlha. Z focení na ranči nebylo nic, nakonec jsme se domluvili, že z ranče pojedou ven a jestli se nechceme přidat. Jsem říkala, že jsme chtěli jet s koníky, ale krokem, protože Usa není ok , ale že dojedou k nám a že jedou pomalu, rpotože jejich hafl.Lucka je hodně špatná teď, takže taky jedou pomalu.
Takže holky jely ke koním, nasedlaly si Beníka a betty a Usu mi přivedly na vodítku. Nasedlala jsem a šli jsme čekat na hřiště.
No vidíš,Lucí,jak se Usina zlepšuje,pamatuju doby,kdy kašlala jako blázen a to šla v kroku
,teď se rozkašle po dlouhým cvalu do kopce,takže se stoprocentně zlepšila,a za čas to bude úplně super.
Pierot vypadá,že je těhotnej,
ale není
,to je blbej úhel pohledu.
Jo,měli krásně Ivča na toho Huberta,já pak koukala na dostihy v telce z Pardubic a tam krásně svítilo sluníčko,a Ivča je od Pardubek kousíček,tak jsem si pak říkala,že je moc fajn,že jim vyšlo počasí.
Jára mušela rajtovat bez sedla,páč ještě není hotový,jak se rozbil ten zámek...
Tady byly 3 bobky za sebou,tak holky mezi nima jezdily slalom v klusu.
a jeli jsme na Pržno ke včelaři, kde holky dostaly čaj s medem a my horkou medovinu. Uvázali jsme koně. Jeli jsme Usa, betty s Beníkem a dva hafloši...donedávna hřebec, nyní už valach Maroš a 17 letá kobylka Lucka, která je hodně dušná..Usa vedle ní byla zdravá uň. Sice se taky občas zakašlala, ale byla docela i vynervená, moc chtěla běhat a byla jak sud dynamitu. Hlavně se taky bála koní..ona je z těch haflošů docela vyvředěná a pořád si dává bacha, jak jen kůň natočí nazdek nebo se na ni podívá. Takže musím dávat pozor kam s ní jdu.
Tady Maroš
Dneska měla Barča poprvé Pierota na udidle a Pierot byl spokojenej
,Barča mu neškubala v papulce
a byla moooc šikovná.
Ńáááááám,medovinka je dobrůtka,taky bych si dala.
No jo,Lucí,to už bude pořád ve střehu ta Usina,a já se jí nedivím,po tom všem,co zažila...
Jako když jsme šli do kopce podél cesty s koňmi a ještě si chtěla poklusávat, tak chytla kašel. Pepovi s Luckou jsme poradila nějaké věci, hlavně že by měl kobyle dát rok pokoj.
Tady Ell s Marošem a vedle je Lucka..ta byla spocená strašně.
Mároš je fešáák.
No pokud je ta kobyla klasicky dušná,tak zase bych jí úplně z ježdění nevynechávala
,naopak,pro ně lepší,když ty plíce pracujou,ale samozřejmě jen tak krok,klus
,ale v týhle zimě bych jí nějáký dálky rozhodně nehonila.
JJ, ona loni přes zimu byla hodně špatná, přes léto byla prý trochu lepší a teď je zase hrozná. Domluvili jsme se, že budeme jezdit na takové pomalé vyjížďky. Holky si potom zacválaly cestou domů po loukách i s ivčou a Marošem...udělali si dostih a Betty to tak rozpálila, že vyhrála!.
Jak jsme seděli nahoře u včelaře, tak ještě dojeli dva známí s koníky..jeden má hafloše a druhý mérénského koně..ten byl moc pěkný a hodný.
tady jsem je fotla, ale nějak jsem je nefotla z blízka...Iva tam uvázala i Maroše.
teď jsem to měřila na mapě, tak to bylo 2km tam a 2 zpátky..pohoda
JJ, Usa svítí jak baterka na dálku
Jsme si taky včera prožili nehezké rodeo.
Jak jsme jeli po cestě dolů z kopce, tak po stranách je ohradník, jelikož z kravína vyhánějí za baráky krávy. No a Pepa s Luckou jel podél pole a zajel za ohradník, jsme na něj volali ať se vrátí, že tam se pak nedostane...
No jel dál a nenapadlo ho nic chytřejšího, než s ní ten ohradník přelézt, samo že kobyla ho nabrala na nohy a rvala ho sebou a táhla. Ji je to fuk, ale ostatní mrtvici, tak tak utekli, já jela poslední a hezky si to vyžrala. Usa se ohradníku šíleně bojí, tancovali tam všichni po cestě a Usa cválala kolečka, vyděšená, že se plazící ohradník na zemi zvedne a zabije ji...nebyl pod proudem, ale to je jedno, Usa se toho strašně bojí. Nakonec jsme skončili v poli, Usa se klepala jak osika, zapotila se z nervů, úplně vyvředěná...chudáček. Pak jsem ji zase z pole nemohla dostat na cestu, bála se i trávy. Tak jsem ji hladila, uklidňovala a že půjdeme kde chce¨mamí a bude to v pořádku. Takže pak jako srnečka s klepajícíma nožičkama přešla na cestu, s labutím krčiskem dívajíc se na ležící ohradník ho přebaletila, a vyděšená doklusala ke koním, kteří na nás čekali. Chudinka byla tak vyděšená!!!!!
Ale musím říct, že na to jak moc se bála, tak byla lehce ovladatelná a i v tom fofru a děsu jsem byla schopná si ji stočit kam jsem potřebovala a udržet.
já nevím proč se vždycky musí najít někdo proč ty lidi nemůžou trochu myslet
v sobotu nám krásně vyšlo počasí včera ještě ráno bylo hezky ale pak se zatáhlo a nic moc. dneska zatím svítí
Jéé, Lucí, to jsou pěkné fotky z vyjížďky Use to moc sluší
Ivčo, malá už pěkně vyrostla, sem zvědavá, jaká bude, až dospěje
Já jsem zvědavá na ten pátek na Huberta s Punťou. Pojede i tchán s koňmi, tak se budu držet jeho(známích koní). Dostane na cestu pelham a v případě potřeby můžu přepnout do pákovýho...raději..než aby tam byl úplně neovladatelný... Jednou se to naučit musí Ale myslím si, že trochu zablbne na začátku-příjezdu..A pak už bude ok
Jinak já už včera zbalila taky všechny možné věci na zimu a hlavně uklidila káru s kosou Rozloučila jsem se posledním nasekáním a vytáhnu jí zase až tak v květnu
To budeš mít do května lážo plážo , co? ...ale né, ono je u koní práce pořád dost....
.
Punťa bude určitě kliďas, snad budou nějaké fotky, abychom se pak mohli pokochat.
Ivčo, to mi povídej. Nevím, asi jsem praštěná, ale já neustále myslím co by kdyby a vyhýbám se krizovkám a různým situacím obloukem. Někteří lidi vůbec nepřemýšlí, nemyslí na druhé koně, lidi atd.... chjo....škoda mluvit.
normálně mi nějak nejdou nahrát žádné fotky! nevím co s tou Ifaunou je....
Já jsem taky na Punťu zvědavá,jak se bude chovat,Míšo,tak pak nám poreferuj,jak byl hodnej,já si taky myslím,že zezačátku bude vykulenej a bude se chtít jako hřebec předvádět,aby si ho přítomné dámy včas a viditelně všimly
,ale za chvíli bude unavenej a zklidní se,teda zase nevím,jak dlouhá bude ta Hubertovská trasa,páč jsi psala,že denně chodíte 15 kiláků,
tak nevím,jestli se vůbec stačí unavit,no snad to dobře dopadne.
Tady byl Hubert nedaleko nás v ten den,co jsme byli s Járou v těch Hořovicích a byla tam parta ožralých westerňáků,tak plácli čísi kobylu po prdeli,ta vyhodila,holka to neuseděla,tak schrastla,a kobylu honili kdesi po strnišťatech asi 20 minut,
fakt některý lidi nemaj mozek.
NO, oni koně neměli lézt za ním přes ohradník. My jeli v klidu po cestě a obě strany cesty jsou v tom místě lemovány ohradníkem, protože tudy vyhánějí krávy. No a výše, kde ohradník končí, jel prostě po okraji pole a vjel blbec za ten ohradník. Takže my jeli po cestě a on po poli za ohradníkem. No a jak se nakonci asi dostane na cestu? Prostě ten ohradník prošel, jenomže jeho kobyla to vlekla za sebou a tahala to na koně. Všichni začali tancovat a plašit se. Takže my měli napravo ohradník z jedné strany a z druhé strany nás najednou zavíral ohradník s tyčkami, které sebou vláčela Lucka. Mě se podařilo aby mi Usa neprolítla tím ohradníkem napravo, kde chtěla zdrhat, jenom ona neměla kde a nakonec mi skočila jak srnečka přes ten ohradník na zemi jak ho vláčeli, aniž by se zamotala..kdyby si zamotala nohu, tak je konec, to by byla hysterie, už ji vidím. Protože ona se od mala bála i lonžky nebo vodítka na nohách a dlouho jsme to řešili, dneska už to bere v klidu a ví, že mamí ji to vodítko zvedne, ale v tom stresu a strachu z ohradníku nevím nevím...byla fakt vyděšená k smrti.
No mě ty fotky ráno šly taky normálně, ale pak už nee...
To je taky pitomost plácat jakéhokoliv koně po prdeli když to nečeká. Většina koní je samo o sobě na takovýchto akcí nervózní...
Určitě dám vědět. Myslím si, že bude unavený. Cesta do místa Huberta je 10 km, samotný Hubert je cca 15 km dlouhý a pak cesta zpátky zase 10 km... Na cestu zpátky uvidím, jak na tom bude. Při nejhorším bych ho tam nechala do druhého dne nebo poprosila kamaráda, že by ho odvezl přepravákem domů...
Jeho kobyle je to úplně šumák. Ale tím pádem začala všeobecná panika a nejhůř to vzala Usa, protože tohle ji fakt klidnou nenechá...
hele, už to jde nahrát...
ale bylo hezké tu Usu sledovat jak má radost ...to vždycky všichni nechápali, že i když byla zdravá, tak jsem s ní místo na vyjížďku šla třeba na procházku takhle i 10-15 km jsme chodily. A já prostě měla radost z toho, že je nám fajn, že ji mohu tak pustit a ona má z toho radost, pase se, hrajeme si, procházíme různá zákoutí a prostě jsme si nějak bližší, než jen v sedle jet..... já prostě takhle vždycky ráda chodila sní od mala.
Lucky, Usa na té fotce se sedlem vypadá hrozně vysokánská . Ale moc jí to na fotkách sluší, a jsem ráda, že už se z toho dostáváte
.
Tyjovka to s tím ohradníkem fakt nechápu, přesně jak psali holky vždycky se najde nějaký ´´myslitel´´. Já bych v životě s koněm ohradník neprocházela, fakt některý lidi člověk nepochopí.
Jaru ta holčina co k vám chodí je docela šikovná viď, přijde mi,že se hrozně rychle učí
Míšo jestli je Punťa zvyklí chodit a hubert se pojede v rozumném tempu, tak to určitě zvládne. Ono jak je víc koní, tak se hecují navzájem a to se pak člověk docela diví co jeho kůň zvládne .
My jsme v sobotu byli taky hubertovat , jelo asi 10 spřežení a 3 jen tři koně pod sedlem, ale i tak to bylo moc fajn. Aleš si na Mie ještě netroufnul mezi tolik koní ( po jarní né moc pěkné vyjížďce s westerňákama), tak jsem si jí vzala já a kamarádce jsem pujčila Sobíka, on by to těžce nesl kdybych ho nechala doma
. Ale stejně jsme se pak v půlce vyměnili
to by prostě nebylo ono nejet aspoň kousek na Sobíkovi,ale oba naši oři se chovali opravdu vzorně
.
Miuška v anglickém sedle :-)
Tak to jste měli super Hubertku. Ale teda tady by asi nebyli jen tři jezdci.
Mie i Sobíkovi to moc sluší. Mia vypadá taková hodná klidná kobylka. Dobré je to spřežení chlaďase a ....to je nějaký huculák jemnější? Ti frízáci mi připadají hodně hubení bez krku. Jinak Usa Ti připadá vysoká? má kol 150VK.To se jen zdá! Jak je nyní taková hubenější, nenasvalená, tak vypadá nohatá. Ale oni ti arabi jsou čtvercového rámce, takže vypadají na delší noze
.
My máme naplánovanou soukromou Hubertku na sobotu. Jsme to včera naplánovali u medoviny. Ona se totiž koná akce v Palkovicích, ale sic se trvrdí, jak to bude klidné, ale NIKDY to přes sliby klidné nebylo! S Usou bych nikam tak daleko nejela a holky bych nepustila ani náhodou.
A jelikož Pepa má Lucku špatnou a Usa se taky zotavuje a ostatní ani divočinu nechtějí, tak si uděláme prostě takový špacírek, jako že my dojedeme na určitou dobu na ranč a pak nás třeba zase oni odprovodí jinou cestou..prostě si uděláme takovou poklidnou vyjížďku v kroku, případně kousek klus a holky když chtějí, mohou si zacválat po louce a dojet nás.
arabská holčí...... prostě ji žeru..
a ta kladrubská trojka je super..ten první má teda super klabonos..to jsou rozdíly..štičí hlavička a klabonos, co?
a to Usa nemá ještě takovou tu moderní super štiku....mě se právě líbí tyhle klasické hlavy. Ty moderní Barbie už jsou na mě moc panenkovské.
Já jsem ještě přemýšlela, jestli by jsme nezajeli na huberta na Ptýrov, od nás to je do 30 km, ale zase v sobotu už máme oslavu narozenin, tak by to bylo takový hrozně hektický, tak jsem se na to vyprdla. Ale s holkama jsme říkala, že jestli ještě bude počasí, tak že by jsme ještě dali nějakou společnou delší vyjížďky v rozumným tempu.
Jinak to vedle té chlaďasky je huculinda, ale je to taková sviňucha vzteklá. Miucha je taková kliďaska i když občas jí taky bouchnou saze, ale musím říct, že teď jsem si ji i hodně pod sedlo brala já a ve cvalu už přestává vyhazovat, tak snad to časem bude dobrý, ale toho huberta šla opravdu moc pěkně.
Mě ty frísáci taky přišli takový ´´hubený´´,ale pán říkal, že ten jeden valach má 2 prémie, že oni jsou ten lehčí typ fríse, tak nevím jak je budou šlechtit dál, jestli je budou zlehčovat jako hafloše, tak to potěš koště.
co na tomhle chtějí zlehčovat? nemát to rousy, tak to vypadá jako nějaký polokrevník co může rovnou na dostihy... tohle se mi vůbec nelíbí. Jo, hafloši jdou hodně do sportovního typu teď, ale jako rekre koník pro volný čas dobré. Ovšem fríz je něco jiného..to je jakoby chtěli předělat kladrubáka na lehkého honebního koně
Jůůůů,Šárííí,náádherný fotičky Hubertovský,
to je skvělý,že jste si Huberta užili
a koníci byli hodní,
Miucha je moc hezky prdelatá.
Ti frísáci teda taky nejsou dle mého gusta,taky mám raději ty obalenější koně v tom tahu,né takovýhle vychrtliny.
Ta hucle vedle toho chlaďáka je úžasná,jak je mrňavá,já jsem si vždycky myslela,že ti koně v páru mušej bejt aspoň trochu stejně velký,
no,jak je vidět,zatím se muším pořád učit.
Jojo,Šárí,Barča je moc šikovná,
sice se na Pierotovi pocválat bála,ale já jí nenutím,když nechce,
prostě to nechávám,až ona si o to řekne sama,a klus s Pierotem si užívala,měla hroznou radost,že je hodnej a že jí v tom klusu poslouchá.
Však jo,Lucí,takový vyjížďky jen se známýma jsou nejlepší,
když se domluvěj ti lidi,že to nebude žádná divočina,tak je to pak paráda,když tam nedělá nikdo žádný brikule.
No když se nevymyslí procházení ohradníkem, že...
Betty je super. Sice mi u ní vadí, že si ráda hodí kozla a vůbec je někdy prdlá, hlavně jak ji odcválavají koně, tak je nepříčetná..je hodně závislák a hlavně na Use. Ona je jak lepidlo.
Ale jinak mám radost z toho, že nakonec se podařilo že skončila tady a má se fajn....na to, že to byla kobyla na odpis. Mimochodem, původní majitel má novou kobylu, chlaďasku a je jako sádelnatá koule...takže jak by asi skončila Betty zase?...už fakt špatně.
šári super hubert já už asi nikdy na žádnýho huberta nikam nepojedu
i když....???
ale budu si dělat svýho
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/povedeny-hubert.html
Noo,Ivčo,spráávně,nikdy neříkej nikdy,
já už jsem po tom klusovým Hubertu taky říkala,že už s Moruš nikam nepojedu s cizejma koňma
,ale zase na tenhle klusovej pojedu asi i příští rok
,pokud zdraví Moruš dovolí
,páč jsou tam bezvadný lidi,kteří to pořádaj
,teda až na jednoho
,ale toho já za koňáka nepovažuju,to je u mně koňák z leknutí,a to doslova.
A ten to ani vlastně nepořádá,jen je v tom jejich spolku,ale nemá na to čas to organizovat,tak se jen zúčastňuje.
Já chci taky příští rok udělat takovou vyjížďku,bude to jen na osobní pozvání
,možná spácháme s Járou i pár překážek někde
,už mám zajištěnou i lišku od jednoho myslivce,kůži jako celou i s ocasem,přišijeme to Jarče na sako pár stehama a pak se to pověsí do brány,má jich víc,kdybyste někdo potřeboval.
tedaaaa ženskyyyy vy teda jedete
Lucíí to si děláš srandu s tím ohradníkem....tak to by i Roza byla těžce v pr....ona taky není typ co zustává v klidu...hlavně mi u Rozíí vadí, že když se něčeho lekne jiný kůň a ona aniž by to zaznamelala, začne plašit taky a v dvojnásobný míře
je fakt že zůstavá taky ovladatelná, ale i tak...nic moc
jinak Usinka jako vždy krása....oni i Bettynka s Bendou
Ivčíí vítej zpátky v sedle.....je fajn, že jsi to zvládla tak brzo....
Baruška pěkně roste, je vidět že se má moc fajn....je krásná, roztomilá
já teď byla taky jezdit, využivala jsem pěkného víkendu...ráno vždy mlha, že nebylo na krok vidět, ale odpoledne krása....
v neděli pod sedlem, byla jak dělo, tak jsem si bez sedla netroufla, jooo holky ztrácíme formu a to furt něco dělá , já už míň, ale teď jsem jela do krásného terénu, z kopce, do kopce, rovina, a zase z kopce do kopce...kopečky hezky vyklusat, z kopečka krok, rovina cval....panečku pěkně jsme fuňákovaly...nevím kdo byl spocený víc
včera na kruhovce bez sedla, za asistence Šohaje.....jsem si tak jezdila, dělala obraty, naklusat v oblouku a tak a najednou šup Šohajda podlezl lanko a už šlapal s náma.....
JInak naše nové stádečko funguje tak kdyby spolu byli furt, všichni se respektují, nikdo nevyvolává zbytečné spory...nikdo nikoho neomezuje.
Usa právě taky se plaší jak se plaší jiní koně. Teda když jezdila pravidelně tak ani ne, ale teď jak začli všichni jančit, tak ona teta tuplem a jak uviděla proč jančí, tak to bylo rodeo jak něco....
To je super, že stádečko je takové super. Tak to máte jako my. Dvě holky a valáška poníčka...
2 mužský??? Kde je Legiše? Jsem něco prošvihla????
takhle to vypadalo v neděli u nás na mostě přes řeku.... foto jen mobil, tak omluvte kvalitu
No to je trapas! No vážně.jsem to asi zrovna přehlídla, jinak se snažím poctivě číst vše, ale asi mi to nejak uniklo!!!
A jak se má??? Nemáš nějaké nové fotky? Já jsem si říkala pořád, že ho nějak nefotíš, že je to divné....
Ale to je super, že se nakonec prodal, určitě bude v dobrých rukou
KRÁSNÉ A NESKUTEČNĚ PRAVDIVÉ...HODNĚ LIDÍ SE MI SMÁLO, ŽE JEZDECTVÍ NENÍ SPORT...ŠKODA, ŽE JSEM TO NENAŠLA DŘÍVE
Když se mě zeptáš co dělám za sport a já ti řeknu že jezdectví, odpovíš že to není sport. Že si jen sedíme na zadku a vozíme se. Že k tomu nepotřebuješ ani zručnost ani sílu. Ale spadl si někdy ze skoro dvoumetrové výšky v 35 kilometrovej rychlosti? Zvedl si se, oprášil špínu, nasedl a zkoušel to znova? Ovládal si někdy něco 5x silnějšího než jsi ty sám bez jakéhokoliv násilí? Skočil něco většího než jsi ty sám? Dělal si někdy vůbec něco co tě jediným špatným krokem může zabít? Vlastně k jezdectví potřebuješ něco víc než jen sílu a zručnost. Potřebuješ vytrvalost, porozumění, přátelství, pokoru, respekt a odvahu. Tak než začneš soudit, nejdřív se zamysli
madow
napsal(a):
KRÁSNÉ A NESKUTEČNĚ PRAVDIVÉ...HODNĚ LIDÍ SE MI SMÁLO, ŽE JEZDECTVÍ NENÍ SPORT...ŠKODA, ŽE JSEM TO NENAŠLA DŘÍVE
Když se mě zeptáš co dělám za sport a já ti řeknu že jezdectví, odpovíš že to není sport. Že si jen sedíme na zadku a vozíme se. Že k tomu nepotřebuješ ani zručnost ani sílu. Ale spadl si někdy ze skoro dvoumetrové výšky v 35 kilometrovej rychlosti? Zvedl si se, oprášil špínu, nasedl a zkoušel to znova? Ovládal si někdy něco 5x silnějšího než jsi ty sám bez jakéhokoliv násilí? Skočil něco většího než jsi ty sám? Dělal si někdy vůbec něco co tě jediným špatným krokem může zabít? Vlastně k jezdectví potřebuješ něco víc než jen sílu a zručnost. Potřebuješ vytrvalost, porozumění, přátelství, pokoru, respekt a odvahu. Tak než začneš soudit, nejdřív se zamysli
jo tohle koluje po fb už nejmíň týden je to pěkný
Ahojte všichni krásné fotky....... nefungoval mi internet delší dobu, ale jen tady občas kouknu.
Má se dobře,Lucí,fotky úplně nové nemám,jen ty,co jsem sem dávala nedávno,jak jsme byli u něj na návštěvě místo Lysý.
Předevčírem tu byli jeho majitelé,jsou to moc fajn lidi,
dohodili jsme jim kulatinu na kruhovku,páč oni tam mají takový nabídky na dřevo šílený
,že by je kruhovka vyšla na docela dost peněz,tak od nás budou mít parádní a levnou.
Oni tam mají i šílený ceny za seno a slámu,to jsem úplně žasla,jak to tam mají drahý...
Helčo,bylas taky na nějákým Hubertu?
Ahojky!! Jj, tohle o koních koluje na Fb a je to hezké.
Jaruško díky moc, juknu.
Taky je u vás tak šílená vichřice? Tady lítá všechno co není přibité. Strašné...
Nahrála jsem na rajče všechny fotky z toho sobotního focení, tak můžete juknout.
http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/Usinka%2C_Betty_a_Benda-podzimni_foceni_22.10.2011/
ženský hnus......venku prší a prší.....všude bláto, mokro....hnus
TEda Jarčo, to si teda "malá" Jára, ty prázdniny s koníkama moc neužije, když je takhle hnusně...teda pokud u vás není líp....
normálně, myslíte si, že může koni začít růst hříva..třebas jen z toho, že má lepší podmínky v ustájení....nekecám ale o 5 čísel jí ma 100% delší.....
To víš,že jsem,Šárí,to se ani nedá popsat,jak jsem ráda,že ho mají zrovna oni,jsou moc fajn a hodlají se s chutíé učit novým věcem,aby na toho našeho mladýho vykuka
věděli,jak na něj.
Markét není tu líp,sice nepéršá,
ale bahna tu je všude ažaž,hrůza...
Já sjela aspoň do Chuchle pro sedlo Monďáskovo,už je spravený,tak doufám,že už se to nestane s těma zámkama.
Jinak jsme včera s Oldou zhodnotili situaci a normálně si zase zprovozníme naší studnu,páč ty platby za tu vodu jsou nenápadně čím dál větší
,když jsem před léty měla 7 koní,z toho sice 2 byli poníci,ale i tak,že jo,tak budu počítat,že jich bylo 6 velkých,tak jsme za 3 měsíce se vešli do šesti stovek
,teď už je to k osmi stovkám
a za 2 roky to určitě bude tisícovka
,tak jsme spočítali,když koupíme novou nautillu a nějáký trubky budou potřeba,tak to máme za necelý 3 roky zpátky v platbách za vodu a to už se vyplatí,pak už nebudeme platit nic.
Tak tady je chvíli sluníčko,a le většinou oblačno. Vítr, ale je teplo. Vyhodila jsem koně ven. Usa se proběhla kolem řeky, trochu se mi tam zakuckala, ale pak už byla v pohodě. Já ji doma musela vykoupat...ta skřípala nasraně zuby. Dobře ji tak. Kdyby jste ji dneska viděli!!! to prasééé!
Nevím co dělala v noci, bobany má normálně na hajzlíku, ale ráno přijdu a ona na levé straně celé stehno jako prase, ještě tam trčely kusy bobanů
...říkám jo, to vypereme a ona se otočí z druhé strany a málem mě trefilo. Na krásné bílém kožíšku pořádně zapracavané bobany od uší po celém krku až po kohoutek, zapracované v hřebeni krku do hřívy a táhnoucí se až dolů k lokti přední nohy..no hnus. Normální pintoarab!
Takže jsem ji nechala nasnídat a než jsme šli ke koním, tak slečna se musela umýt....uvázat u ohrady, hadici, šampon a kartáč...no fuj..jak to bylo zalepené v tom kožichu. Takže jsem ji vydrbala pořádně celý předek i po obou stranách a musela vyprat i hřívu..takže krásně voní a je vepředu bílá jak sníh
. A pak jsem ji vydrhla to jedno stehno a vyprala ocas....
šly jsem ke koním, ve větru dobře prosychala, vodu jsem stáhla stěrkou co to šlo, ale nemá to nikde tak aby nachladla. No a vyhodila jsem z ohrady Betty a Bendu na lonžku uvázala k ohradě, aby se napásli. Vzadu totiž povichr porval ohradník, tak jsem musela vypnout elektriku a opravit to a vyvezla jsem nějaké bobany z výběhu, koně se popásli, Use jsem prokartáčovala už uschlý kožich a hřívu s ocasem a hodila je do ohrady..mají to posekaní, takže pidi travičku, ale to jim stačí..hlavně Beníkovi, že....
A odpoledne chci vzít Usu pod sedlo. Snad tady nezačne třeba pršet..
Ahojky Taky máme Jaru vlastní studnu plus vodovod. Nějak se mi nechce platit vodu na koupání a pro koně.
U nás je dnes teplo a pod mrakem.
Internet už šlape tak jsem ráda. Na hubertu jsem nebyla už ani nepamatuju :) Lancia není zdravotně v pořádku, už od léta nemůžu přijít na to co jí je. Několikrát měla záchvat bolesti cca 2hodiny a pak to odezní. Poprvé mi zkolabovala pod sedlem.
Kolika to není. Nehrabe jen háže hlavou, přešlapuje z nohy na nohu, nežere, leží. Krev v pořádku, poměr Ca:P v pořádku.
Odčervená po 3měsících pro možnost že to způsobují paraziti, v imunitě. Doktorka ji vyšetřila i zevnitř, má jen zakrnělé vaječníky. Opakuje se to cca 1krát do měsíce. Jsem ve stresu co bude. Mám ji 15let.
jejej to je mi líto a určitě to nemůže být koliková bolest? gas to míval často. nežral jen ležel a měl bolesti, ale vzala jsem ho vždycky na lonž na chvilku a než přijel vet tak to bylo dobrý
grandela měla takovej záchvat jednou na autě cestou z chuchle. upadla, rozpárala si nohu a než jsme dojeli do špitálu tak bylo po bolesti a zbyla jen ta rozpáraná noha byl konec kariery a pak jsem jí připustila a za rok se narodil ten gaston
já byla na hubertu dneska koně jsem nechala doma a jela jsem autem a pak na voze
jenže ti poníci chodí pomalu a honza to špatně snáší, tak jsem ho radši nechala doma
po návratu teplá polívka a pak vozatajský parkur. chvilku jsem ještě koukala, ale pak už jsem jela brzy domů
Ona je celkově divná, vždycky lítala, vyhazovala, byla veselá. Ted to není ona. když jí to chytne nehrabe, jen se tváří, přešlapuje a leží. Koliku neměla nikdy. Krev jsme dělali na dvakrát a nic. Seno mám kvalitní, dostává sehnoutek relax, lněné semínko každý den.
Poníci jsou krásní :) - aspon se narodil Gastík
Mám podezření že by mohla být nějak zablokovaná, nejezdím. chodí jen na vycházky vedle její dcery. Já nevím - ostatní dostávají stejné krmení a jsou v pohodě. Možná to souvisí s těmi zakrnělými vaječníky, že by přechod? Hormony? je to tak jednou do měsíce. Měla jen jedno hříbě a to byl zázrak. Chodí do velkého výběhu. Uz mi z toho hrabe.
baruš utěšeně tloustne už pěkně dává nožky a je to vtěrka
stádo jí už přijmulo a žádnej jí netrápí. spíš ona je! vyžene je od žrádla nebo z boudy kdy si vzpomene
To s tím bolením bříška je divné. Usa měla kdysi takové bol,esti ještě dlouho po tom, co jsme ji dostali z nějhoršího srabu po červech, jak jsme ji dovezli. Půl roku trvalo, než jsme ji trochu dali dokupy a tak tři měsíce, než přestala mít bolení bříška.
Jaruško, určitě budou majitelé rozumní. Aspoň budete mít kolem nějaké koníky. Snad nebudou pouštět hřebečka na volno
Jinak včera večer jsem měla holčí na lonži a byla skvělá. Krok jsme střídali s klusem..vždycky tak dně konečka a jednou jsme udělali sekvenci asi 5 koleček a holčí si hezky zaklusala, už se lépe uvolní a pravidelně jde. Na pravou stranu je víc ztuhlá a vypadává plecí ven, ale na levou ruku jde nádherně. Hezky jsme ťapkali krokem a střídali to s kllusem a jen tak ze srandy, protože ji to tak šlo, jsem ji pobídla a krásně naskočila do cvalu a nechala jsem ji obcválat jedno kolečko. a kroook. A čekala jsem, jestli se zakašle a nic. Tak jsme pak to samé po cvhíli udělali na druhou stranu.
Byla fakt šikovná, malinko jemně pak sípala, ale během minutky to bylo pryč. Nechala jsem ji pást, pak jsem ji kolem řeky pustila jak jdeme domů, tak jsem šla po hrázi (už bylo skoro tma) a holčí to se pásla a vždycky mě bedlivě sleduje a dokllusává nebo docválává dole podél řeky. A najednou chrastění v křoví u řeky, holčí ocas nahoru, poskočila jak srnečka a koukala co to tam je. Ony se tam chodí schovávat srny. posledně tak cválala a najednou vylítly tři srny ji před nosem a začaly tam pobíhat jak praštěné a nevěděly jak oběhnout ji a pak mě na hrázi, aby se dostaly přes nás do olšiny. A Usa z nich měla děsnou prdel..Ona je bere jako úúúplně blbá zvířata. Stojí a čučí a srny lítají splašeně jak magoři a Usa je má totálně na háku
Takže i včera koukla, že to jsu asi srna a zase mě doběhla a popásala se. Je zlatá.
Dneska je krásně. Včera jsme měli mít tu mini hubertku. Ale Ell jim chodí obsedat novou fellskou kobylku a byla tam v pátek s Bendou. Je to tam a zpátky dohromady 9km, takže jsme nechtěli beníka mordovat tři dny za sebou a Usa mi v pátek pod sedlem docela kašlala...byla nějaká inverze a včera tady bylo taky hnusně a ta inverze je nepříjemná. Dneska je krásně sluníčko, beru foťák do baťohu a kolem jedné vyrazíme s Usou a Beníkem na ranč. Slíbila jsem nafotit ty fellské kobyly..je to matka s hříbětem a hříbě je na prodej.
Usince jsem včera dělala ještě kopýtka, ale je v pohodě, já dělám korekci vždycky tak, že pak může kůň klidně běhat jakoby nic.
Takže snad budu mít dneska nějaké fotečky koníků..nebo zítra. Ještě jdu uklízet, chtěla jsem ještě umýt okno v pokoji a v kuchyni, včera jsem dělala předsíň..jak je to po létě špinavé a posrané od hmyzu..fuj