Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2011 14:28
axl

XXX.XXX.43.64

Ahojte, mam dusneho konika ustajeneho ve venkovnim boxu, pres den vybeh. Tim, ze je konik dusny, tak by mohl mit i pres zimu horni cast boxu stale otevrenou kvuli vzduchu a tak me napada, jestli konikovi neporidit aspon nejakou deku na noc, kdyz budou velke mrazy. Nemyslim tim primo zimni teplou, ale treba jen nejakou flisku nebo tak neco. Vim, ze se zachlupati jeste vic a bude zavreny pod strechou, ale ty mrazy byvaji dost kruty a kdyz se prida vitr, nebude co zavidet. Jak to videte vy? Diky za nazory

5.11.2011 17:25
makki

XXX.XXX.54.42

Mám koně ve venkovních boxech a ještě teď mám místo dveří jenom zastrčenou kládu. Na zimu zavírám jenom spodní díl a deku (nepromokavou podšitou fleesem) dostává jenom stařeček 23 let, co už se fakt nezachlupatí ani omylem. Horní díl opravdu není potřeba zavírat, protože v tom malém prostoru se to začne okamžitě pařit a to plus, co pro dušného koníka představuje otevřený box, je tím pádem ještě horší, než kdyby byl zavřený v normální stáji. Taky jsme před 13 lety opustili velkou stáj a s venkovními boxy jsme neměli zkušenosti a taky jsme si mysleli, že nám v nich koně v zimě zmrznou. Ale fakt to není potřeba zavírat. Jediný den v roce, kdy jsem přivírala horní díl byl Silvestr, a to kvůli petardám. Ale vloni jsme udělali i v tomhle zlom, protože máme ještě jednoho koníka jenom pod přístřeškem a půlnoční šou jsme strávili i se šampaněm u koní a prošlo to v klidu. Takže moje zkušenost - pokud je koník v normální kondici, zdravý, jen je dušný, tak rouhodně nezavírat horní díl, no a s tou dekou nevím, nedokážu posoudit nakolik se zasrstí.

5.11.2011 17:34
kessi

XXX.XXX.106.65

Taky bych nedekovala jestli je v dobré kondici a osrstěný, jedině že hodně jezdíš a nechceš aby se ti potom potil v medvědím kožíšku ;-) ale pokud má dobře nastláno tak bych se nebála :-)

5.11.2011 21:21
axl

XXX.XXX.43.64

Zavirat by se prave ten box nemel a proto jsem vznesla dotaz na tu deku.zda poridit ci ne. Diky

Přidejte reakci

Přidat smajlík