Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se tu někdo najde, kdo studuje či studoval vysokou školu v oboru spojeném s koňma (chov, jezdec, ..). Teď jsem v maturitním ročníku(osmileté gymnázium) a tak bych se chtěla zeptat na pár informací, rad či tipů. Hlavně by mě zajímalo dálkové studium. Humpolec, Praha atd.. Slyšela jsem pár názorů, ale chtěla bych se dozvědět víc. Díky
Ahoj, tak já ti můžu barvitě poreferovat. :)
Po maturitě jsem šla na MZLU do Brna na obor Zootechnika, ze kterého pak lze na magisterském dělat Chov koní. Jenže Brno na mě bylo dost těžký a nebavilo mě se učit o krávách a prasatech, tak jsem šla do Prahy na ČZU na chov koní. Prvák se koní netýká vůbec, máš jen anatomii jenom koně a ne všech hosp. zvířat. Jenže druhák a třeták je v Humpolci, což je pro mě hrozná dálka a od durhaček jsem se začala dovídat ne zrovna hezké věci na Humpolec a studium tam. Navíc se mi v Praze tak zalíbilo, že se mi fakt nechtělo do nějaké prdele jako je Humpolec. Mám své dva koně a jak to jde, tak jsem doma s nimi.....Tak jsem se jala přestoupit na obor Kynologie. Psa sice nemám, ale mám je ráda. Není mi to tak blízké jako koně, ale je to taky zajímavý obor a určitě perspektivnější než koně.
Do Humpolce z celého ročníku postoupilo (dle zápisu do druháku) celkem 8 lidí a z toho 4 už opakovali prvák!!! Zbytek lidí se odmítlo stěhovat do Humpolce na intr k učňům a bud udělalo přijímačky a šlo do prváku nebo přestoupilo na jiný obor jako já nebo se na to úplně vykašlali..!!!
Abych ti to popsala, tak učí od rána min do 16 hodin v kuse, kde mají pauzu na oběd v menze vzdálené 2km!! a učí tak od PO do ČT - na vejšku naprosto nepřijatelné pro mě. Jezdí na chromých koních a profesoři dost často na výuku nedorazí!!!
Tak jen pro zajímavost...já dala Prahu za koně a jsem za to ráda. Vím sama moc dobře, že předmět Jezdectví apod. bych se skoro ani učit nemusela, ale mě to za to stojí!!
A nestudujete někdo na Mendlovce v Brně Agrobyznis? Jsem sice teprve ve 3tím ročníku gymnázia, ale uvažuji právě o tomto oboru. Dále pak o té zootechnice. Dá se studovat akrobyznis bakalářské a jako magisterské si udělat třeba hipoturistiku nebo chov koní nebo co to tam je nebo musím mít zase agrobyznis?
Co bylo konkrétně pro Vás těžké? Z jaké školy jste šla a s jakými známkami? Dělaly se přijímačky nebo se bralo na základě průměru?
Děkuji
chomda
napsal(a):
mám dotaz mimo téma....dá se ta kynologie studovat dálkově? asi blbost, co?
Blbost to není, studovat se dálkově na ČZU dá, je to bakalářský obor. Akorát psa v prváku uvidíš ledatak z vrtulníku, je společný pro více oborů, takže se tam učíš spíš krávy, prasata apod. Druhák je už zaměřený na psy.

Já se právě rozmýšlím mezi studiem v oboru koní a nebo úplně mimo peďák-mateřinku.
Co jsem se bavila s lidma, tak většina se shodla na tom, že u koní (když máš talent, známý, prachy atd..) se chytíš i bez studia a nechat si koně jako koníčka..Tenhle názor taky zastávám, jen jsem si říkala, že bych aspoň konečně po 8 letech děsnýho gymplu studovala to co mě baví a že k tomu studiu bych neměla takový odpor
Včera jsem psala do Humpolce, tak mi odepsali a myslím, že to vyhraje ten peďák v Hradci, kterej mám 15km od baráku a nebudu muset nikde trčet na koleji a starat se o tyhle věci..
díky za vyjádření
Taky jsem chtěla jít na nějakou takovou vejšku....nakonec jsem na vysoký ekonomický a jsem za to ráda, znám pár lidí ze zemědělský a co mi vyprávěli s nadšením, že mají hodiny jízdy na koni, ale když jsem ty koně viděla, takový hajtry, který sotva šli...když jsem se jich na určitou věc spojenou s konma zeptala, tak netušili ani s jezdecký techniky....takže tak si podle mě akorát tak povozí zadek a naučí základy, co by už každej konák měl umet...
Vyrůstám od malinka v hospodářství, vím co je za starost o dobytek a koně, dá se říct, že od mala mám v tomhle praxi a pochybuju, že tohle by mi škola dala.
Jinak nemyslete si, že vysoká je o tom, že máte pár hodin, ja v prváku byla ve škole od rána do večera, sice čtvrtky jsem neměla, ale ze školy jsem vycházela za tmy a to hodiny v kuse.....
Tak asi tak, jsem ráda za ekonomku a s konma a s dobytkem můžu dělat taky tak a rovnou si na to můžu udělat živnost a podnikat sama na sebe.
Jsem teď na ČZU na chovu koní 1 rokem a už teď přemýšlím o přestupu na jiný obor. Studium je tu celkem lehké (kdo by nezvládl 5 předmětů týdně) ale spíš si říkám jaké bude uplatnění po škole Neznáte někoho kdo to dostudoval a už pracuje? Jestli se dotyčnému podařilo najít něco v oboru nebo něco z úplně jinýho soudku?
donda
napsal(a):
Jsem teď na ČZU na chovu koní 1 rokem a už teď přemýšlím o přestupu na jiný obor. Studium je tu celkem lehké (kdo by nezvládl 5 předmětů týdně) ale spíš si říkám jaké bude uplatnění po škole Neznáte někoho kdo to dostudoval a už pracuje? Jestli se dotyčnému podařilo najít něco v oboru nebo něco z úplně jinýho soudku?
Právě jestli vůbec človek s tímto zaměřením najde práci....míst co se týče koní není moc a ješte s bídným platem....

donda
napsal(a):
to je prave to, co jsem psala, ze u koni se pripadne chytnes i bez toho..troufam,si tvrdit,ze zamestnavatel da prednost zkusenostem,praxi nez tomu,kdo to ma nacteny z knizek.
Proto jsem zavedla tuhle debatu, ptz dost lidi od koni me od toho odrazuje. Jen vidim vyhodu v tom, ze studujes co te fakt bavi a zajima;)
Dobrý den, když už jste tu nakousli kynoligii, studuje jí tu někdo dálkově? Chtěla bych vědět jaké jsou tam předměty? Zda je to těžký obor? Kdy se tam při dálkovém studiu jezdí? A kolik vám zbývá času na koníčky ? :) Já právě končím střední školu a chtěla jsem si udělat taky CZU chov koní, ale to za 1. není dálkově a za druhý po tom co jste tu psali, rozhodla jsme se že by bylo asi lepší tu kynologii. A jelikož chci koupit teď koně (k maturitě), tak se ptam kolik vám zbývá času? Předem děkuji za odpovědi.