Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2011 20:19
ponyka

XXX.XXX.14.6

Nemáte někdo zkušenosti s nějakými vitamíny pro koně se schvácenými kopyty, špatnou srstí, exémem? Sháním pro naši 18 letou poničku.. Díky moc :-)

20.11.2011 20:23
axl

XXX.XXX.43.64

My pouzivame pro konika se zanetem v kuzi od Nutrihorse H50 Plus a jsme docela spokojeni. Znamej pouzival taky od Nutrihorse na kopyta neco z cervene rady a byl spokojeny

20.11.2011 23:14
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Na srst je nejlepší lněné semínko, na schvácená kopyta doporučuji kopřivu a šípek, pročístí to organismus a dále doporučuji kováře.... ale to už k Vám určitě jezdí..... Teď bych na Vašem místě asi moc chemie nevyhledávala..... A co se týče exému, o jaký exém se jedná a z jakého důvodu se u koníka objevil? Ono doporučit něco, když ani nevím přesně na co.... potřebovala bych bližší info, pak snad budu umět poradit.....

22.11.2011 21:06
ponyka

XXX.XXX.191.206

Já jsem si poničku vzala ze dne na den před téměř 3 lety jako společníka k mému druhému koni s tím, že ji darují, je po schvácení a že mívá problémy se srstí, loupe se jí kůže a má období kdy se drbe. Více jsem se s paní nebavila, takže podrobnosti o srsti nevím.. smajlík Kovář k nám jezdí, ale ona to schvácení měla před několika lety a teď se jí to jen občas vrací a hůře chodí...

23.11.2011 05:52
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

ponyka napsal(a):
Já jsem si poničku vzala ze dne na den před téměř 3 lety jako společníka k mému druhému koni s tím, že ji darují, je po schvácení a že mívá problémy se srstí, loupe se jí kůže a má období kdy se drbe. Více jsem se s paní nebavila, takže podrobnosti o srsti nevím.. smajlík Kovář k nám jezdí, ale ona to schvácení měla před několika lety a teď se jí to jen občas vrací a hůře chodí...

Aha, no tak to Vám moc informací o poničce nedaly...... Tak to zkusím takto... Pokud se problémy se srstí objevují v období jara až podzimu, tak by se mohlo jednat o letní vyrážku - ta se dá zmírnit roztokem vody a jablečného octa, tím se koník pravidelně omívá, kromě nohou - jen tělo a krk. Pokud to už přechází do fáze lehké muchařiny - drbe se nejvíce, když létá hmyz, tak je lepší omývat roztokem z betadiny, používat repelenty a rozdrbaná místa mazat mastičkou na mikózy - nejlépe tlumí svědění a koník se pak tolik nedrbe - dá se koupit v lékárně, mám dobrou zkušenost s Clotrimazolem (doufám, že si název pamatuji přesně....) Pokud má problémy celoročně, tak je asi nejlepší Aloe Vera - SOS Care Spray... Je to drahá záležitost, ale výborná - stříkají se jen postižené části... Jedna z mých kobylek měla problé s tím, že se jí loupala kůže - větší kusy, ale měla srst, teď už to nemá vůbec.
Co se týče toho, že se vrací schvácení kopyt, to může být i tím, že se změní strava - jde se na novou pastvu, kobča se dostane k jablkům a tak.... Každopádně nevím nic o tom jak krmíte a doufám, že se Vás nedotknu, to bych nerada, ale ponďové se většinou vypapkaj z ničeho, takže určitě nedoporučuji jádro... Pokud chcete dávat vitamíny, nebo bylinky, tak bych asi dávala trošku musli light... Nebo jen vitamíny... Mám výbornou zkušenost s vitamíny od firmy Marstall - vitamíny Force, jsou to granulky (takže se dají krmit samotné) a když se koupí ve velkém balení tak to vyjde finančně jako levnější a méně kvalitní značky....

Přidejte reakci

Přidat smajlík