Zdravím,mám dotaz ohledně pronájmu klisny na hříbě....Z důvodu špatné finanční situace a nové práce,kdy nebudu mít na kobču tolik času řeším,jak to udělat aby jsme byli obě spokojené :).Na Equichannelu jsem našla inzerát,kde slečna shání klisnu na odchov hříběte,kdy by kůň zůstal v domácí stáji a slečna si financovala připuštění hřebcem (dle vlastního výběru) a zaplatila něco za hříbě,které by si po odstavu odvezla.Zvažovala bych nad něčím takovým,už jen proto,že kobču jsem sama chtěla nechat připustit,jenže to teď není v dané situaci možné.Jen bych měla asi jinou představu o průběhu .... a to takovou,že pronajímatel by si zaplatil za připuštění,náklady na veterináře a ustájení v chovné stáji,které bych zajistila.Za hříbě po odstavu by pronajímatel už neplatil.Jde mi o to,že právě proto,že na kobču nebudu mít doma tolik času a díky práci v době porodu nebudu třeba muset být vůbec po ruce (kobča by byla prvorodička a navíc s ohledem na ni i na pronajímatele bych byla nerada aby nastali nějaké komplikace),bych chtěla aby byla v profesionální péči.Zajímal by mě Váš názor,jestli by byl o něco takového zájem,nebo jestli jsem moc náročná ?Popřípadě,máte s něčím podobným i vy zkušenosti?Díky
taky bych byla spíše pro to, si nechat kobču ustájit u sebe, platila bych za kobylu všechny náklady, všechna starost by připadla na mě, po odstavení hříběte, by kobyla putovala domů, nebo by třeba ješte nějakou dobu zůstala....zas jestli by se vůbec vyplatilo platit ustájení, to už vyjde to ustájení na takvou cenu, že je lepší si hříbě rovnou koupit, bez těch starostí.....
Jako nájemce bych chtěla mít klisnu u sebe-přece jen je rozdíl, platit za ní ustájení někde např 4000,-měsíčně, nebo jí živit sama za patnáct stovek. Jako majitel koně bych naopak chtěla mít koně u sebe-přece jen nevím, jak by se nájemce o koně staral, takhle bych měla vše pod kontrolou. Já o nějaké formě pronájmu svých ČT kobyl také uvažuju, tak pokud by měl někdo zájem, napiste na ErzikaC@seznam.cz
Ono taky zalezi jakej ma kobyla puvod, vykonnost, jaci jsou potomci, atd. Jestli ma vubec cenu do toho ty penize vrazet, protoze pripusteni, ustajeni, veterina a dalsi stoji hodne penez a myslim, ze se to vyrovna tomu koupit si kone ted a ne na nej jeste rok cekat.
Taky ne vzdy je zaruceny, ze se hribe narodi zive, neumre pri porodu, bude zdrave atd. Ne ze bych to nekomu prala, ale bohuzel je to tak:(